Yunit - forkolták a Unity 8-at

Címkék

Mark Shuttleworth múlt heti bejelentése nyomán, Unity 8 fork indult el Yunit néven. A fejlesztését közösségi alapon tervezik folytatni.

[ weboldal | levlista | GitHub oldal | subreddit ]

Hozzászólások

Ne már komolyan szükség volt erre a névre ? :(
Nem tudom eldönteni, hogy ez most vicc vagy komoly...
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

uh.... baszki, tényleg, kellett ez? :D

Nyugi. Lehet, hogy igy lesz jo. Igaz, screenshot menu meg nincs az oldalon

Mondjuk a legnagyobb poén az lenne, ha ez a kétfös projekt jobban fejlödne majd, mint a Canonical-os Unity.

--
robyboy

Azért nekem érdekes, hogy a .po állományokban a változtatást, ami kábé annyi, hogy a unity helyet yunit legyen, egyesével commitolja. Mondjuk így nagyszámú commit lesz, ami lehet menő.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Nem tudom komolyan venni ezt a projektet.
Elsőnek is bejelentette a unity8.org domain néven. Feltett egy wordpresst valami alap sablonnal. Jaaa már most yunit.io :O A honlap sehogy sem áll. A github-ra feltette a launchpad-os forráskódot. A legtöbb commit a fordításokra van. Semmi érdemi változás. Nem várok ettől a projekttől semmit. Nem hiába dobta a projektet a Canonical. Gondoljunk csak bele: Ennek az emberkének kell fejleszteni a felhasználói felületet és a mirt is mivel tudtommal mirre lett írva az Unity8. Jött is egy Pull request: Fixed 'copyright' test.. Jönnek neki szépen sorban az issues-ek. Csak győzze csinálni.. Cola, popcorn bekészítve.. Indul a film (A Yunit bukása...) :D :D
---
Amíg a test renyhe, az elme dolgozik...

Nem néztél jobban körbe. Bár ha megtetted volna sem lenne más véleményed. Vannak már vagy 10-en kb a yunit körül, de ebből max 3 aki majd érdemben talán hozzá tud nyúlni. a többi honlapot fabrikal, meg új logót, buildel meg befogadja a nyelvi patch-eket. Na egyenlőre ez a többi tevékenykedik. a max 3, főleg a forkoló egyeztet az ubports emberekkel, mert ők is forkoltak. De míg a yunit weston portolast és kizárólag PC vonalat szeretne, az ubports konvergenciat meg mobil támogatást. Egyelőre megy az otleteles hogy hogy lehetne ésszel csinálni a dolgot, ne kétféle dolgozzanak. Szerintem sehogy. Amit az ubports akar az max mumifikalas, de az ő csatornáikat nem olvastam, úgyhogy konkrétumot nem tudok. A yunitos ember ígérte hogy hamarosan meg lesz mire jutottak az ubportosokkal. Szóval a yunitba érdemi munka még nem érkezett, amíg nincs meg a csapasirany nem is fog.

szerk.: Egyébként ötletszinten felmerült, hogy az egész yunitot a kwinre és kde frameworksre építik, egy shell lesz a plasma helyett. Mert már ott meg van a weston támogatás, az ubportsnak fontos mobil támogatás is. Szerintem jó ötlet mert a kwin jó ablakkezelő, a kdeframworks is jó, csak hát a plasma5-shell egy kaki.., úgyhogy, bár laikus vagyok és fogalmam sincs melyik volna a leghatékonyabb és egyben legeredményesebb út amit választhatnak, várom mi sül ki az egészből :)