Hibás drivert adott ki a Microsoft, visszavonta

 ( trey | 2017. március 11., szombat - 9:20 )

A Microsoft az answers.microsoft.com oldalon elismerte, hogy a napokban egy titokzatos drivert adott ki, ami csatlakozási problémát okozott egyes felhasználóknak. A "Microsoft -- WPD -- 2/22/2016 12:00:00 AM -- 5.2.5326.4762" driverhez leírást nem mellékelt a cég, de a nevéből arra lehet következtetni, hogy a hordozható Windows eszközökhöz (Windows Portable Devices) tartozik és azokat a felhasználókat érintette, akik telefont vagy tabletet csatlakoztattak az operációs rendszerükhöz. Noha a driver opcionális frissítés volt Windows 7-hez és Windows 8.1-hez, Windows 10-re azonban automatikusan települt.

A Microsoft elismerte, hogy probléma volt a driverrel:

Idézet:
An incorrect device driver was released for Windows 10, on March 8, 2017, that affected a small group of users with connected phones or portable devices. After installation, these devices are not detected properly by Windows 10, but are affected in no other way.

We removed the driver from Windows Update the same day, but if the driver had already installed, you may still be having this issue.

Részletek: After installing a driver update “Microsoft – WPD – 2/22/2016 12:00:00 AM - 5.2.5326.4762” you lose access to your connected phone or portable device

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Risitas likes this

Az ATI/AMD követhetné az MS példáját a visszavonást illetően. Pontosabban, mielőtt beszüntetnék egyes videokártyáik támogatását kiadhatnának normálisan működő fglrx drivert.

Szerintem ezt nyaltam be. Ma azt hittem szétütöm a gépet, ami telefonok korábban mentek azokkal esélyem nem volt normálisan kommunikálni. Akkor megnézem hogyan tudom helyrehozni.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Nem mintha a Microsoft mobil üzletága egyébként nem lenne a béka segge alatt, de a cég azért mindent meg is tesz azért, hogy a maradékát is szétverje. Lehet, hogy ez valami belső szabotázs?

--
trey @ gépház

Fixme, de szerintem nem csak a saját mobiljaikat érintette úgy rémlik mintha az MTP driverüknek is a WPD lenne az alapja.

Azt furcsàlom, hogy nem toltàk fel közben a régit bumpolt verziószàmmal, hogy aki nem olvassa ezt se szivjon vele sokàig.

### ()__))____________)~~~ ########################
# "Do what you want, but do it right" # X220/Arch