Galaxy Note 7 okozta égési sérülésekre hivatkozva perelték be a Samsungot

 ( trey | 2016. szeptember 18., vasárnap - 11:02 )

Egy floridai férfi pénteken kártérítési pert indított a Samsung ellen, azt állítva, hogy komoly égési sérüléseket szenvedett, amikor Galaxy Note 7 okostelefonja felrobbant nadrágja elülső zsebében. A pert egy nappal azután indították, hogy a Samsung körülbelül 1 millió, az USA-ban eladott Galaxy Note 7 telefonját hivatalosan visszahívta. A felperes ügyvédje szerint ügyfele nagyjából a mobiltelefonja méretű, mély, másodfokú égési sérülést szenvedett a combján. Ezen kívül komolyan megsérült a hüvelykujján, amikor megpróbálta eltávolítani telefonját nadrágjából.

A felperes követelései közt szerepel az orvosi költségek, kiesett bér stb. megtérítése. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

És igaza is van. Túl ambiciózus volt a Samsung, most megfizetik az árát. A dobogóra törő kínai márkáknak ez a lehető legjobbkor jött.

Én is így látom. Most éppen samsunggal tolom de a következő telcsim nokia lesz. Újra. Remélem előrukkolnak majd valami jó kis androidos cuccal pár hónapon belül.
A 3210-es utáni kihagyás után visszatérek. Jó lesz.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Egy 6310i szintű okostelefon kellene csupán és a Nokia részvények újra megindulnak felfelé. :)

Nem hinnem...

Hacsak nem arra gondolsz hogy egy hetig birja az akkuja :D

Ha nem is egy hétig, de 4-5 napig jó lenne, ha bírná. Az androidos 6310i mobilnak nem a divatmajmok lennének célcsoportja. Rendes akkut bele, nem baj ha kissé vastagabb emiatt. Lehet még újat mutatni itt is, reméljük a Nokiának sikerül. (Csak mellékesen megjegyzem, hogy egy használtan vett 6310i 2002 óta használatban van a családban és még mindig bírja az akksija másfél hétig. Hol van a mai mobilok minősége ehhez képest?)

Nem hiszem, hogy azokkal a dobogóra törő kínai márkákkal ne lehetne felgyújtani pár autót vagy lakást, csak míg a Samsung méreténél fogva be tud nyelni egy ekkora balhét minden kártérítéssel, azok nem fognak.

"És igaza is van."

Lehet. Nekem meg ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy világszerte hányan fognak szerezni egy összeégett Note 7-et és beprelni a Samsungot valami mesére hivatkozva.

---
Science for fun...

Miért volt túl ambiciózus a Samsung?

Én inkább mohónak mondanám. Másfél éve alapított egy akkumulátorgyárat (ami 70%-át gyártotta a Note-ba szánt akksiknak), hogy ne kelljen külső gyártókkal szerződni, ezáltal még nagyobb legyen a profit. Gondolom gyártástechnikailag nem voltak még toppon, no de ki kellett hozni az új mobilt, hogy a részvényesek boldogok legyenek. A történtek után azonban nem lesznek túl boldogok a részvényesek...

.

Láttunk már pár klasszikus példát arra, amikor egy márka túlságosan eltelik önmagától, meg a piaci helyzetétől, és olyat tesz, ami később a hátrányára válik. Egy bizonyos szint után a nagyvállalatok elfeledkeznek az ügyfeleikről, akiknek köszönhetik a sikerüket, és végül ez okozza a vesztüket. Azt hiszik, bármit elkövethetnek, az ügyfelek úgyis kitartanak a márka(rabság) mellett. A Microsoft is azt hitte fénykorában.

Megérdemlik.

--
robyboy

Az ügy külön pikantériája, hogy pont a Note 7-nél váltott beforrasztott akkura a Samsung.

+1 ez mostantól systemd topic.

Lesz bitcoinos pénzgyűjtés is bérgyilkosra, valamelyik Samsung vezető kifingatására? :)

Tudod, a szokásos "az legalább ingyé' szar"... mennyibe is kerül egy Note 7 kézigránát?

--
robyboy

Több mint 1 éve használom a systemd-t ubiban nagy megelégedéssel. Semmi bajom vele.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Apple-éknek jól ez most szerintem.

Nem nagyon akarják meglovagolni ezt a témát. Nyugodtan mehetne a cinkelési kampány, de pontosan tudják, hogy az kétélű fegyver lenne. Egyrészt, voltak a múltban szar Apple akkuk, amik ki is gyulladtak. Másrészt, bármikor belefuthatnak egy ilyen pofonba a technológiából kifolyólag és ezt ők pontosan tudják.

--
trey @ gépház

Mint most a home gomb amit nem lehet kesztyűvel megnyomni. Na ja, Kaliforniában senki nem hord kesztyűt úgyhogy mindenki le van szarva aki nem szubtrópusi tájakon lakik, gondolta Cook bácsi lol...

--
GPLv3-as hozzászólás.

gondolom meleg helyekhez szokott.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Kesztyűben amúgy sem lehet egy érintőképernyős telefont használni, ha pedig azokhoz készült kesztyűd van, azzal a home gomb is fog működni, bár az ujjlenyomatolvasó még akkor sem. De az a lenyomható gomboknál sem működik kesztyűvel.

Ave, Saabi.

szerinted ki állja a csávó ügyvédi és PR költségeit? :D

Az engem nem érdekel, de az tuti hogy az orvosi költségek, kiesett bér megtérítését nagyon megérdemli, és az USÁ-ban ez elég nagy summa lehet.

Esetleg kiharcolhat egy Samsung flagship phones for life-ot, bár hmmm...

Tuzallo nadraggal :)

Egyebkent a samsung szerintem is bekaphatja, csak nekem a TV-m miatt...

Szerk.: Es ahogy ezt beirtam, hivtak is a szervizbol, hogy megjott a 2. csere kijelzo is.

Azért az ilyen sajtóhíreket nem kell ennyire komolyan venni. Minden hasonló visszahívásnál ügyvédek hada kezd el potenciális "áldozatokra" (ha valódi, az külön jó, de ha csak kamu, az se baj) vadászni. Az is érdekes egybeesés, hogy amint hivatalosan is elismerte a Samsung a visszahívással együtt a balesetveszélyt, rögtön másnap valaki úgy érezte, hogy pereskednie kell. Természetesen az eset valóban megtörténhetett, de ennek látatlanban nem adnék 50%-nál több esélyt. Az USA a perek hazája, ott a pereskedő lehúzások olyan természetesek, mint nálunk az állami mutyik. :-)

Idézet:
Az USA a perek hazája, ott a pereskedő lehúzások olyan természetesek, mint nálunk az állami mutyik. :-)

Hát erre azért én nem mernék fogadni, nálunk szerintem a mutyi erősebben őshonos, mint USA-ban a perrel való lehúzás. :)

Azért azt kötve hiszem, hogy valaki egy téglalapot égetne a saját lábába némi kártérítésért. Egy ilyen eset után Magyarországon is komoly esélye lenne valakinek pert nyerni.
Nyilván, mivel ismert márka, nagy számban eladott készülék, nagyobb a sajtóvízhangja is, mint ha egy 5000 példányban eladott noname dologról lenne szó. Ebben az árkategóriában a vásárlók már jogosan várnak el egy bizonyos minőséget, és ha kiderül, hogy nem azt kapták, akkor joggal lehetnek csalódottak.

Nagy Péter
www.ddo.hu

Azért valljuk be, a reuters hírügynökség az nem egy blikk szintű bulvárlap. Ott nem jön le ellenőrizetlenül egyetlen cikk sem.

:^)

Gondolom az ilyen perek elkerülése végett hívta vissza az egész készletét. Azért még be fog csúszni 1-2 eset, ismerve az amerikai mentalitást, bármi is égett abba a lábba. Ha igaz, ha nem ezért még nem kellene elátkozni a samut. Lássuk be nélkülük (és keleti társaik nélkül) kidaszott drágák lennének még az átlag elektronikai cuccok is. És egymás kezéből tépkednénk a német honból behozott katalógusokat. ;)
Szóval lehet szidni ezeket a gyártókat, kb. semmivel sem jobbak vagy rosszabbak, mint bármelyik másik.
Tényleg! Orosz TV-t vett mostanában valaki?