Megjelent a Blackmagic Design Fusion 8 Linuxra is

 ( trey | 2016. július 29., péntek - 8:54 )

Blackmagic Design Fusion

A Blackmagic Design Fusion egy komoly VFX, 2D és 3D compositing szoftver. Több mint 1000 hollywoodi produkcióban, TV sorozatban - Thor, The Amazing Spiderman 2, and The Hunger Games, Orphan Black, Breaking Bad, Grimm, Adventure Time, Downton Abbey, Battlestar Galactica - használták vizuális effektek készítésére. A cucc végre elérhető Linuxra is. A Blackmagic Design Fusion 8 elérhető ingyenes és fizetős verzióban. Az ingyenes és fizetős verziók közti különbségeket itt foglalták össze.

További részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem rossz, nem rossz. Vissza fogok térni hozzá később. A free sem annyia használhatatlanra korlátozott, tulképp csak a nagyüzemi stúdiócuccok hiányoznak.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nagyüzemre meg az az 1000 usd egy aprópénz ami alá már nem kell fizetős OS :D

Jaja, azt néztem, hogy még a nem ingyenes ára is teljesen kifizethető, ha az ember pénzt keres vele...

Hál istennek már van egy pár opció linuxra is. Natron az egyik legjobb. Én inkább csak Blendert használok amire csak lehet, igaz nem a gfx a fő profilom.
Minden estre le a kalappal a cég előtt. A morál highground érmet megkapja.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Van valami NLE linux alá a Lightworks és az Avidemux (tudom hogy az nem az) között kb. félúton?
(Nem, a Cinelerra nem játszik sajnos.)

A Kdenlive szerintem több, mint jó.

+1

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Hm, majdnem lefikáztam, de meglepően sokat fejlődött azóta hogy, utoljára ilyesmire próbáltam használni.

A múltkor belefutottam pár Blender vs Maya témába nem open source vagy Blender fan oldalakon, összességében az jött ki, hogy a Maya bár iparági standardnak számít, a Blender mára többet tud, kényelmesebb, bővíthetőbb és gyorsabb, nem beszélve az árukról. Volt arról is szó, hogy (gondolom a kamerakezelés és a fények miatt) Blenderrel életszerűbb dolgokat lehet művelni. Egyelőre nem találtam edu verziós Mayát Linux alá, így nem tudom igazak -e az állítások.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

1000$ üresen vagy 1100$ fizetett pro licenc mellett tényleg "komoly" diffi. főleg úgy, hogy az ilyen alkalmazásokat fizetett verzióban nem igazán "rugalmas" PC-ken hanem brandelt üzleti munkaállomásokon nyomják, ami gyárilag COA matricás oda-vissza upgrade vagy downgrade joggal.

de egyébként íme a "Linux 1%" egyik oka: a hangzatos szabadság régen le van szarva - ingyen legyen azt' kész. nem számít, hogy évek óta 90%-ban rétegtákolmány a java részük. megnézném, hogy pl. rongyos 100$ fizetendő összeg mellett mennyire lenne indok a Linux 2016-ban, ha általában commercial lenne a Linux is ebben Windows Pro mértékben. nem örömmel írom.

ui ha nem értettem a viccet akkor bocs.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én meglepődtem, hogy CFD és FEM területen mennyire erős a Linux. Ezt a holmit nyilván nem úgy csinálták, hogy a múlthéten bildeltek egyet fedórára is, hanem már egy ideje igény volt rá az iparban. Nem, nem úgy hogy Pistike otthon tecső videót vág, hanem úgy, hogy többszáz vagy -ezer node-on megy a kompozitálás, és úgy tűnik, hogy ilyenkor van érv a Linux mellett.

Bennem nem merültek fel kételyek. Motoszkál bennem valami ismeretlen kis név ... Ja megvan, Pixar ;)

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

FIXME -- a Pixar esetén Red Hat-ot használnak, így: https://www.redhat.com/wapps/store/catalog.html

olvasd vissza, én általánosságban írtam. desktop Linux esetén általánosan bármilyen árazással azonnal eltűnik az 1%. max megmarad mondjuk a Pixar WS @ Red Hat Workstation-nel továbbra is 176/300$-ért. de horgoljuk tovább a szálakat, túlozzuk el a dolgot: te adnál mondjuk Ubuntuért, Debianért, Mintért 300 dollárt standard 1 év support mellett? én őszintén kérdezem, ugyanilyen választ remélek.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Őszintén, ubuntuért nem, mindig is utáltam, de nem csak ez a kettő disztró van. Nem értem mi ez a linuxhater hozzáállás tőled, közelsem olyan szar a helyzet mint ahogy te gondolod. Amikor a cikkeket írtad 10+ éve sem értettem miket szívsz a rendszereddel, nálam pöccre mentek a tesztelt szoftvereid. Ma meg csak jobb lett a helyzet.
Windowst távolról kerülömha lehet, szenvedés azon dolgozni, és igen, ha kellene, szó nélkül fizetnék a jelenleg használt disztrómért. Egy bugos, lyukas, kényelmetlen, lassú, hivatalos kémprogramokkal teli rendszerért miért akarnék fizetni? Mert kötelező? Előnyei vannak? Ja igen, spontán újraindul frissítésnél, persze közben használhatatlan. Egy render 80%-ánál már ez lenne a legnagyobb öröm. Ezután leszedi mondjuk a használt szoftverem, vagy valamelyik drivert, mert csak. Valami szerverre gyűjt a gépemről adatot, mert csak, akkor is, ha én valami semennyire nem nyilvános, inkább titkos projecten dolgozom, mondjuk megrendelésre. A sor végtelen.
Úgy állítod be, mintha csak spórolni akarnának a rendszeren. Azok a cégek, akik ezer dolláros szoftvereket vesznek. Miről beszélsz ember? Nem lehet, hogy azért használ a cég nemwin rendszert mert számukra jobb? De. Észrevette ezt már több szoftvergyártó is? Igen. Erről szól a cikk? Igen.
Pixarék fizetnek a használt rendszer támogatásáért. Ez miért lenne probléma vagy baj?
Érdekesen furcsa érveid vannak.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

majd egyszer talán egy-két-tíz sör mellett megbeszéljük - de olyan érzésem van évek óta, hogy a kritikáktól mentes & napellenzős & jajjdejóminden fanboy hozzáállásnak is köszönhető a fogyó 1%. és mivel én ezekbe a csoportokba tartoztam, nem vagyok rá büszke: én magam is oka vagyok ennek. hálátlan melóval írom le, hiszen Slackware felhasználó maradtam - de már csak utolsó hobbi szintjén.

azt, hogy spórolásnak próbálom láttatni az egyik okot, az szerintem nem alaptalan indok. fentebb láthattad: 1000$ mellett az az érv, hogy már nem kell alá további 100$. első olvasásra még mindig hihetetlen. de nem is bántanám a véleményezőt, mert ez csak egy vélemény a sok hasonló mellett: mindig is fajsúlyos indokként került elő mellékvágány helyett. de erre az 'ingyen van' véleményre ismét nincs fék, nincs fék megint - illetve ha próbálok az lenni, az baj. pedig a tényszerű kritika és a kérdések egy életrevaló környezetben nem tudnak ártani. ilyen meggondolásból kellett volna időben rugdosni a Gimpet megy egyebeket, hogy valóban zászlóshajók lehessenek. mert nem hülyék készítették ezeket, csakhát minden pont megfelelt (cöcöcö) az igényeknek meg ingyen volt meg 'írjál jobbat'.

majd a sörök mellett megbeszélhetjük azt is, hogy a Linux 1%-ának egyik további okai maguk a felhasználók. szar leírni, de nem tűnik nagy badarságnak, el lehet beszélgetni erről is.

btw Debrecenben lesz sörözés? mint látjátok, még érdekelnek az 1% okai, szóba lehet állni velem - élőben szabadon lehet lehülyézni vagy tovább okoskodni.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Idézet:
a fogyó 1%

Idézet:
Linux 1%-ának

Idézet:
az 1% okai

http://hup.hu/cikkek/20160704/netapplications_minden_idok_legnagyobb_desktop_linux_piaci_reszesedese_4 2,02% :)

BlackY
ui.: amúgy egyetértek, hogy vannak okai az 1%-nak, bár én hozzávenném az okokhoz a Windows felhasználókat is, csak úgy ismételgetted azt az 1%-ot, mintha egyház/alapítvány lennél :)
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A kritikáktól mentes napellenzős hozzáállás ugyanúgy jellemző a win/mac táborra, viszont az alakítható, testreszabható, a hibákat kis utánanézésel viszonylag könnyen javítható rendszerre kevésbé tudok haragudni, mint arra aminél 'ha nem megy valami, szokd meg' az alap hozzáállás. A két százalék nem azért nem nő exponenciálisan, mert a linuxok szarok, de erről tényleg egy sörözés közben kellene eldiskurálni. Bár én nem iszom, meg igentávol van Debrecen.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

"csak úgy ismételgetted azt az 1%-ot, mintha egyház/alapítvány lennél" - igen, kicsit túltoltam és sry, de remélem néhány pont átment :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ennek kicsit ellentmond, hogy a Linux felhasznalok hajlandoak fizetni vagy tobbet fizetni valamiert, mint a windows felhasznalok. Igaz nekunk ingyen van "minden" igy miert ne fizetnenk valamiert ami kell. Mig a masik oldalon egy szerencsetlen notepadert meg IE-ert fizet az ember. Ez utan a minoseg es hasznalhatatlansag utan en sem lennek hajlando semmi masert sem fizetni. :D

"a Linux felhasznalok hajlandoak tobbet fizetni mint a windows felhasznalok" vs "1000 usd egy aprópénz ami alá már nem kell fizetős OS :D"

btw az mi, hogy nekünk ingyen (T/1-ben)? én akkor Win oldalon állok, mert ki merem nyitni pofámat és elmondani, hogy a Linux jelenleg általában szar? hogy nem kéne addig simogatni, amíg az 1% is elpárolog? ez de komoly.

vagy a T/1-ben talán én is benne vagyok, a nevemben is szól amit írtál? segíts már egy kicsit.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Legyunk oszintek. Leszarom mit hasznalsz es miert. :D

Csak hogy ertsd. A windows altalaban szar. :D
Munkara alkalmatlan foshalmaz. Nincs semmi benne, ami csak egy kicsit is hasznalhato lenne. Nulla. Hatalmas nagy nulla. Meg egy buta de szep nohoz sem hasonlit, mert ez egy buta es randa no. Sot van egy csomo nemibetegsege is. Es lognak a mellei. A seggen meg mint egy kutyanak logicsal az odaszaradt szar. :D

Tudod mi szar meg, az olajbogyo. Mert csak. Mert en mondtam. :D

értem és néhány pontját el is tudom fogadni, de engem annyira érdekel a félrebeszélés, mint ahogyan te vezetted be a terelésed. szóval a kérdésemre lesz valami válasz, vagy húzzak egy strigulát a 'vindosz rosz' bejegyzésekhez és kész?

íme a kérdés leegyszerűsítve: én magam a Win oldalon állok, vagy a nevemben beszélsz? köszi!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nagyon komolynak tűnik...