1% alatt volt a Windows Phone piaci részesedése 2016Q1-ben

 ( trey | 2016. május 24., kedd - 10:23 )

1% piaci részesedés alatt a WP

Sokan, sokszor, sok helyen mondták már, hogy a Windows Phone halott. A Gartner legfrissebb számai is alátámasztani látszanak ezt a kijelentést. Míg a Microsoft mobil operációs rendszere 2015 első negyedévében 2,5%-os piaci részesedéssel bírt, ez év első negyedévében ez a részesedés már nem érte el az 1%-ot.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hmm, a Microsoft Mobil a Linux Desktop, lehet veszek egyet... :)

Nekem egy Lumia a Kodi távirányítom. :)

Nekem a Windows Phone 10 következtében brickelt 920-ast sikerült a héten elcserélnem egy üveg Gere Kopárra.

Semmilyen életjelet nem adott (Gép nem ismerte fel semmiként)?

De nem ám.

ezt a beavatkozást jelenleg csak hardveresen megtámogatva lehet elvégezni, szerintem nincs bevált sw only mód. szóval mindegy, hogy felismeri-e, mert pl. TAG manageres HW flashelés nélkül kuka. ennek meg még a látványa is horror, jó sok kábel lóg a készülékből. én nemigen használnám utána, akkor se' ha beindul :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ha felismeri, szerintem jó eséllyel vissza lehet csinálni.

A cikkben levő recovery tool-on kívül nem tudok működő flash eszközt Lumiákhoz.
A recovery tool nem tudja ebből az állapotból feléleszteni.
Bevittem egy Nokia Care márkaszervizbe, ők is csak az alaplap cseréjével tudták volna megoldani.

Ebből nekem úgy tűnik nem impossible mission. (mondjuk nem is tűnik triviálisnak és valószínűleg az MS tűzzel üldözi az emergency flash loadereket és az Engineering SBL3-t (zintellectual property) :))

Idézet:
You guys are simply awesome! My 620 was sent back by service center saying hardware failure. Now up and running. Thank you!!

Ez meg sem találta a telefont.

Ha nem lehetett rávenni, hogy USB-n detektálja bármiként akkor sokmindent nem lehet vele csinálni. :(

meg brick nelkül is jo üzlet.

az nem nagy szám. bármelyik android mobil képes ugyanúgy KODI távirányítóként is működni. és az még másra is jó.
nekem viszont egy N900 az univerzális infrás távirányítóm. a mai okostelefonok infra hiányában erre már sajnos nem alkalmasak.

Az androidnak még saját Product Key-e sincs :P

botrány!
a távirányítókra visszatérve tud valaki olyan mai android mobilt amin van infra? mert app lenne hozzá

Xiaomi Mi 4, 5?

Ulefone Power: 6Ah-as akku, 8 magos proci, 3GiB RAM, infra, FM radio, SD foglalat, ha nem teszel bele kartyat, akkor dual sim-es, mukodik az OTG, minden szep es jo. Az enyem 46kHUF volt tartozekokkal egyutt, meg draganak sem mondanam.

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

Hm, szimpatikus paraméterek. Magyar menü és Google Play alapból van benne? Hol kerül ennyibe?

Ami általános problémám, és erre is igaz, hogy két SIM esetén csak kevés készülék tud memóriakártyát is kezelni.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Nagy +1 a Ulefone Power-nek reszemrol is: februar eleje ota hasznalom nagy megelegedettseggel. Teny, az infra nem erdekel igy arrol nem nyilatkozhatok.

Samsung Galaxy Note4

LG-k körül nézz szét, G3-asomban biztosan van, de láttam alsóbb kategóriákban is.

samsung galaxy s6, s6 edge. igaz nem mai, hanem tavalyi modell, de azért nem rossz ma sem :)

Samsung Galaxy S5 Mini.
Gyárilag feltelepített app van benne a minden távirányítására.
Ami nincs benne, azt meg tudod kérni.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Mondjuk a Linux desktop piaci részesedése 1,65%, az már több mint a Windows Phone 1%-a. Mobilon meg abszolút a Linux dominál.

Elég nagy hiba a különböző metodológiák alapján kijött számokat összehasonlítani. Ugyanezen weboldal szerint a Windows Phone részesedése 4.03%, ami több, mint az 1.65%.

Igaz, azt nem néztem.

Nem lennék most Mrcee és Gelei helyében. :-)

mongyegyappotaminincs!!111

Kotve hiszem, hogy Windows phonet hasznalnanak.

Mentségére legyen mondva, hogy Gelei kezében láttam már WP-t.

Az lehet ceges volt, nem a szemelyes :P

Volt ilyen is-olyan is!

920 és 1020 privátban, 930 céges. Ebből a kedvencem a 920 volt, bár racionális okokat nem tudnék rá mondani. :)

Én máskor sem. :)

Háááát mindent megtettek redmondban, hogy ez legyen az eredmény....
-[Lenovo y510p SLI]-

Meg, sajnos.
Pedig a 930-as Lumia-t nagyon szerettem! :( Talán a legjobb telefonom volt eddig minőségre.

A 735 -öt nyúzom még mindig, és szeretem. De nem lesz upgrade, legalábbis windows vonalon, az már tisztán látszik.
-[Lenovo y510p SLI]-

+1
És nem, nem frissítek.
És ezzel éppen olyan pozícióban vagyok, mint a linux a desktopos gépek között...

A mondandód végéhez: 730-am van, de, ha most váltanom kellene valamiért, nincs mire. Van egy igényes kinézetű 650, nagyon tetszik, de valójában nem jobb, csak újabb, és relatíve drága. Ezen kívül van egy 950, ami nem tetszik, cserébe drága a pénztárcámhoz.

+1
Amíg nem frissítettem Win10-re :(
Most már én is kezdem nézni az Androidokat.

Win10 valami katasztrófa volt a 735-ön!
Szerencsére tudtam downgradelni :) Azóta újra barátok vagyunk!
Persze nem lesz több Windowson Phone-om...

Én teljes megelégedéssel használom...

> BERUS
Motor: Ubuntu Linux 16.04 LTS; BunsenLabs Linux Hydrogen; Debian GNU/Linux Jessie; Windows Phone 10

látszólag elég sok mindent, igen.

btw én ebben a formában jelenleg nem is kapálóznék, hanem [többek között] azt csinálnám, hogy azokon az IT területeken, ahol dominálok ott még több és több végfelhasználót és OEM partnert magamhoz kötnék akár ideiglenes veszteségek árán is, szóval próbálnám még fentebb nyomni a részesedésem a felhasználói oldalon és kapaszkodni bele. ebből egyszer még lehet olyan környezet, ahol érdemes lenne ráfeküdni mondjuk erre a WP vonalra is. de ehhez el kellene felejteni lámerkedni PR és technikai téren is, amihez vélhetően változások kellenek, ami viszont belül fájni szokott. és nem olyan változásokra gondolok, amelyeket a jelenlegi cukker hírekben hallani.

nem vagyok MS/Win hater, jelenleg én is a felhasználói és partnerei közt ülök 5/4 esetben. így értelmezendő amit leírtam. a fentieket pedig természetesen nem csak a WP statok miatt írom, hanem a sok jóval nem kecsegtető Chrome | Android fúzió miatt; a Win Update szívásai miatt; PR gyengélkedések miatt; a kellemetlen szívatások miatt, és szerintem még tudnám sorolni. szóval visszakanyarodva igen, szerintem is sokat tettek ezért a helyzetért berkeken belül. jelenleg valamivel jobb folytatást várok.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerintem elég lenne ha.
- Jó minőségből készült anyagú, remek designú
- Stabil szoftver
- Enélkül a csempés xar nélkül aminél a windows mobile is jobban nézett ki 10 éve
- megfelelő fejlesztői eszközökkel
- elfelejtve ezt a "funció szegény szoftverek= menő"
- emberi áron
készült telefonokkal jönnének ki, szerintem még siker is lehetne.
Mert lássuk be az L735 azért kapott szilikon bugyit mert a dobozból kivéve két nap múlva már kezdett karcolódni a vacak műanyag. És a 950-es lumiát is kihozták alsó kategóriás anyagokkal, alpha állapotú unstable w10 szoftverrel, és még mindig egy funkciószegény kifestőkönyv az egész gui, és a szoftverek. Mindezt 200e forintért. Noooooormális? :D De legalább lehet rá univerzális appokat készíteni, ebbe ölték a fejlesztési időt, ami kész is lett, csak éppen már sehol nem kell, mert se tableten, se mobilon nincsenek jelen szinte, tök értelmetlen az universal app koncepció :D

-[Lenovo y510p SLI]-

igen, én is felvetettem többször is, itt helyben is, hogy a Nokia -> Microsoft váltást is másképpen kellett volna bevezetni, ahol mondjuk legalább minőségi kérdések és betesztelés utáni "cserbenhagyás" nem merül fel. de mindegy is, ezen már lapoztam többször - most kicsit globálisabban írtam amit írtam, mert jelenleg én elég sok hibát látok a gépezetükben. vagy ha nem is mindig hibát, de sok esetben jelenleg profibb konkurenciát és alternatívát.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Háááát lehet elemezgetni a dolgot, de végül csak így lehet összegezni: kár érte. (és lapoz a katalógusban más gyártók termékeire)

-[Lenovo y510p SLI]-

ha jo lett volna, akkor lett volna kar erte. :D

Szerintem nagyon durván benne van a potenciál a WP-ben. Egy OS ami natív OS, remek alap, nem lassul be, nem kezd da-dog-ni stb...
Egy (fentebb említett) módosításokkal szerintem k. jó oprendszer lehetne. De a microsoftnak is legalább lazítani kéne a gyeplőn.
Ugyanis az android is azért tudott igazán ilyen sebesen elterjedni, mert boldog boldogtalan használhatta, és a microsoftnak is meg kéne engednie,
hogy némi reszelést a gyártók megtehessenek. Tipikusan a VHS vs. Beta vagy PC vs. Amiga versenyre gondolnék. A VHS és a PC és azért tudott győzni,
mert sokkal nyíltabb volt, kedve szerint használhatták a piaci résztvevők. Az outofbox eszed nem eszed koncepció amit szabályokkal agyon bástyázol
mindig is alul fog maradni az olyannal szemben, amelyeket bedobnak a közösbe, hogy nesze használd. Nem feltétlen a jobb nyer, az fog nyerni, amelyik többek számára elérhető. Az androidot én személy szerint nem szeretem, de tény, hogy legyalulta a világot mert minden gyártó használhatta, és bele is nyúlhatott. pl: GUI-t reszeltek hozzá, születtek is gyártói megoldások, mint motoblur, és társai.
A microsoft a tragikus PR, zárt OS, korlátozott jogok, "ne piszkálj bele" megoldása korlátozta a WP-t nem kicsit, ennek ellenére fényes jövő előtt állhatott volna, ha nem bénázza rommá. Véleményem szerint az esetleg igaznak bizonyuló Surface phone mint réteg termék sem lesz sikeres, amíg a koncepción nem változtat.
Ettől függetlenül én kedvelem a wint tableten is, sok előnye van. És a lumiámat is szeretem, de el kell ismernem, hogy az igényeim köszönő viszonyban sincsenek az telefonját állandóan buzizó tömegekhez képest. Alap dolgok kellenek nekem, azokat tudja, nem akarok rajta bűvészkedni, és azt nagyon tudja is. Szerintem jó az alap, atomstabil is, lehetne rá építkezni, a hogyanja nem mindegy, azt rontják el :)

-[Lenovo y510p SLI]-

+1000

Szerintem meg az korlatozta hogy egy bughalmaz az egesz. A security hibak a vegfelhasznalok 99%-at kurvara nem erdeklik hiaba erolkodik az apple meg az MS.
A lenyeg hogy lehessen kiscicas ikont vagy geek menurendszert rafaragni. Egy szo mindossze:

testreszabhatosag

Ebben én is láttam potenciált a WP hajnalán, hogy alapvetően jobban spórol az erőforrásokkal mint a droid - csakhogy a mobil vasak, akkuk gyorsan fejlődnek, gyorsabban, mint ahogy a droid hízik. Ez csöppnyi előny folyamatosan és elkerülhetetlenül olvad.

Az Android bármilyen hardveren elfut. Mindenféle ARM MIPS és x86 mobilon. A windows meg néhány Qualcommon működik. Innentől esélytelen az Androiddal szemben.

Mondanál kérlek olyan MIPS telefont, amelyen Android fut?

MIDI Japan MD-785IP
Nincs sok belőlük annyi szent. Inkább kuriózum, de van ilyen is. Fontosabb, hogy bármilyen értelmes ARM chipet támogat az Android. Samsung nem használhat saját Exynost Windowszal. Kínai gyártóknak nélkülözniük kell az olcsó MTK-t. De még Qualcommból sem támogat minden típust a Windows.

Jó is az, megy az M$ a lecsóba.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Végülis igazad van, tök jó, hogy kétszereplősre redukálódik a mezőny...

Gondolkodjunk pozitívan. - Miért is érdekelne itt bárkit is, hogy 1% alatt van. Hiszen az itt "topicolók" nagyrésze minden szoftveres téren pár % alatti megoldásokat használ. Pont ez a lényeg. Ha nem dömpingszerűen elterjedt, akkor biztonságosabb. Nem éri meg támadni, vírust írni rá. (Gondolok itt az Opera böngészőre, fénykorában 1-2 % volt. Soha nem kaptam toolbar-t, hijacker-t rá, bár 6-8 évig fő böngészőnek használtam, Linux-on, még BSD-n is, vagy Windows-on..) Ha az MS nem akar Lumia-t gyártani, -v. rossz minőségben teszi, - megint csak más 1%-os platformot keresek. Miért lenne éppen Android, amikor a G. rendszerére a vírus-írás tempója utolérte a Windows rendszerekét. Ráadásul, éppen a G. adathalászata ellen "szeretnék" minden fellelhető módon védekezni. (A lényeg, a telefon műszakilag stabil konstrukció legyen, megbízhatóan tegye a dolgát. 3 WP is van 2 év óta a családban. Soha nem hallottam panaszt rá. Igaz, Nokia-s 8.1-esek.)

security by obscurity?

én sajnálom, szeretem a 730 dualsim-est és a csempéket is. ilyen áron (220,- € ilyen jó telefonom még sose volt)

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

Inkább 1. Az a 84% bőven döntő többség. Ez kb. azt jelenti, hogy mobil fronton az van, amit a google akar.
--
The Community ENTerprise Operating System

Az asztali számítógép piacon hasonló adatokkal az MS uralkodik. Csak már régebb óta, mint mobil platformon a Google.
Katasztrófa ebből sem lett, a Google meg kicsit profibb cég, mint a MS.

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Profibb, az miben nyilvánul meg?

A francia NAV is oda szállt ki először. :P

a mai, követhetetlenül felgyorsult műszaki világban és /demagógia on/ 13 éves hátránnyal a semmiből indulva a legdinamikusabban fejlődő területen pár év alatt 83%-uk lett és mindinkább ők diktálnak: ez a 83% csak több és több lesz. eközben egy mai átlagember életének digitális lenyomata szintén a Google birtokában van és aki el akar érni valamit, az jelenleg nem igazán MS store alá fejleszt. tényszerű dolgokból ennyi elég kezdésnek, vagy írjak még?

bármit írok ez lesz a vége: ha megszűnik a fragmentáció *és* ha kikényszerítik az OEM-ektől a hatékony frissítési mechanizmust *és* ha sikeresen összeolvasztják a Chrome-ot és az Androidot akkor sakk-matt. 3 feltételt írtam, de nagyon nem fogok meglepődni ha mind teljesül: fék nélkül csinálhatnak mindent, mert aki fékezhetné a dolgokat csak tehetetlenül néz vagy asszisztál.

ezek után rövid időn belül egy darab megoldásból lehet majd választani, és tapsolhat akinek lesz hozzá gyomra. én annyira nem kívánom ezt a forgatókönyvet.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az sem utolsó tényező, hogy a gyerekek már öt éves kortól Androidos táblát és telefont nyomogatnak. Ezzel nőnek fel, nekik a Google a számítástechnika nem a Microsoft.

hát ezen még nem rágódtam :) de végül is igen. viszont ez a tény egy logikus következményként kezdi az életét, nem? 18e Ft-ért megkapod a rémesen gagyi tabletet az ingyen licencelt Androiddal, gyereknek pont jó. vagy a 83%-ból levetett, leharcolt telefont. jobbat szerintem te sem adnál a kezébe lelakni meg törni.

egyébként nem lenne rossz dolog, ha a mai fiataloknál nem számítana annyira, hogy min szocializálódtak. olyan gyorsan változik minden, hogy a nagyon mélyen beégett szokások nem válnának előnyükre. nem örömmel írom egyébként, de a gyors alkalmazkodás szerintem már most sem tisztán erény, hanem majdnem elvárás.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

En csak a lanyomat tudom peldakent felhozni. Most 15 eves. Ket eves koratol nyomkodott mindenfelet. Most le sem szarja, hogy milyen oprendszer van valamiben. Hasznalni akarja. Ha nem tudja 4-5 percen belul hasznalatra birni, akkor dobja a kukaba (win phone kiprobalasa, pl.).

A laptopjan Linux van - o kerte, bar ennek orulok. Az iskolaban windowst hasznal megelegedessel. A telefonja android. A nagybatyja gepe apple, ahogy a nagyanyjae is.
Tokre nem erdekli mi az oprendszer. Valamire akarja hasznalni. Ha arra nem megy, hat odafordul a masik eszkozhoz. :D

A mai fiatalok tobbsege ilyen. Nem szamit min szocializalodnak, csak hasznalni szeretnek gyorsan es mukodjon, azaz el tudjak vegezni azt amit akarnak.

Anyukameknak szamit, hogy mi van a kezukben (OS es felulet), meg meg egy kicsit talan nalunk (OS, mert hivok vagyunk :D ).

A bongeszoknel, meg a Chrome. Ott is kezd egyeduralkodo lenni es ott is mar o diktal.
Regen, amikor meg az IE volt egyeduralkodo, akkor - itt is - az MS-t szidta mindenki. Versenyt kiabalva. Most meg mely hallgatas van az Android, Chrome kapcsan. Ez a szanalmas.

Azért minőségileg egy Chrome és egy IE kb. összehasonlíthatatlan...
--
The Community ENTerprise Operating System

Úgye a mostani IE-vel hasonlítod össze?

Az az Edge?

Őt még én se tiltom, remélem nem javítják Marciék, hogy a wscript/vba scriptek default az Edge user agentjével töltsenek.

IE11:

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0)

WSCRIPT (default):

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 10.0; Win64; x64; 
Trident/7.0; .NET4.0C; .NET4.0E; .NET CLR 2.0.50727; 
.NET CLR 3.0.30729; .NET CLR 3.5.30729)

Get the world know:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 6.3; Win64; ... GWX:QUALIFIED ...

melyik irányba?

Katasztrófa nem, de mindig érződik a hátránya.
--
The Community ENTerprise Operating System

Az Apple szerintem maradni fog mellé és 14 százalékukkal néha hangosabbak, mint más a 84 százalékával.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

+1, hány százalékát viszi az Apple a mobilpiac profitjának? 90? :)

A VHS is letarolta a vilagot; igen, a legszarabb volt, de nem a minoseg donti el, hogy mi lesz a nyero.

Most is ez van, a legjobb hatul, a dzsunka szar elol.

+1

> BERUS
Motor: Ubuntu Linux 16.04 LTS; BunsenLabs Linux Hydrogen; Debian GNU/Linux Jessie; Windows Phone 10

Jah, mint az oprendszereknel. :(

> legjobb hatul

Hátul elég nagy a verseny, de ezek szerint talán a Sailfish lehet a legjobb.

Azért, mert a világ a kényelem felé is megy, akár a minőség rovására is.

Amikor suttyó voltam, a kétkazettás magnó és a walkman volt a menő, pedig a lemezjátszóhoz képest drámai visszaesést nyújtott minőségben.

Kényelemben viszont verhetetlen...

A sok ember biztosan a legsz.rabbat veszi, emiatt terjed :) Imádom az ilyen okosságokat.

* a legolcsóbbat veszi. Miért, szerinted nem?

Mindig az olcsóbbat veszi. Licenc díjakkal (sosem tudom hogy kell írni sry) körülbástyázott, sok kisker árrést nem tudják eléggé levinni, túl zárt rendszer, vagy mind együtt nem egy technológiát nyírt már ki, és terjesztette el a konkurenciáját. A VHS erre remek példa. Elég drága volt a lejátszó, felvevő, és a kazetta is, így a házi használatra a VHS terjedt el, a film készítésben használtak Betat. Nem kizárt, hogy ha nagyon széttúrom itthon a lakást találok még beta kazettát. (apám operatőr volt az MTV-nél annó arra forgattak)

-[Lenovo y510p SLI]-

Innen szép nyerni...


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Jo cikk. A plafon nem szakadt le mikozben irtak ezt a PR bullshitet? :)

.

Általánosítva Windows Phone-t az vesz, akinek nincs telefonhoz értő családtagja/ismerőse, vagy lázadásból csak azért sem azt veszi, amit javasolnak neki (Androidot). A telefonnál pedig a szempontok: a színe, lehessen szelfit csinálni, WiFi, magyar nyelvű legyen és menjen rajta a Facebook. Ennek megfelel tökéletesen a Windows. Ismerősi körben csak 1 Windows Phone felhasználót ismerek, aki férfi, az összes többi nő, és ők az előzőleg ismertetett szempontok alapján választották. Ennek a célcsoportnak ha több pénze lenne, Apple iPhone-t venne, mert az a szelfin még menőbb. Sőt, az a csúcs.

Apple logós telóval a tükörben, csücsörítve pózolni, ennél menőbb nincs 2016 májusban. Sajnos ezzel a Microsoft nem versenyezhet, látszik is a számokon... Szerintem ha az Apple logóját használhatná a Microsoft, hogy ne lehessen felismerni, hogy iPhone vagy Windows Phone-os a telefon, amin van (és ami látszik a szelfin), szerintem 20%+ piaci részesedést tudna szerezni, ha olcsóbban adná, mint az Apple. Mert trendinek LÁTSZANI a lényeg...

Sakk-matt,
KaTT :)

Ez telitalalat! Szebben meg sem lehetett volna fogalmazni.

Tetszetős hipotézis, de nem igaz.
Az első iphoneokkal párhuzamosan megjelentek a replikák, méghozzá Windows Mobileal. Nem nagyon vették őket. Igaz nem voltak annyira olcsók amennyire szarok voltak. Utána jöttek a butamobil iphone replikák. Ezek már olcsók voltak, de ezeket sem vették annyira.

A Picipuha focicsapatát hazai pályán a saját (monopol helyzetet teremtő, jogászokkal, licencekkel bebástyázott, hatalmas marketing büdzsével megtámogatott) térfelén győzték le hasonló módszerekkel, mint amiket alkalmazott ezelőtt és talán most is a saját piaci uralmának megőrzése érdekében.

Jegyzet: Szerintem a Nokia a saját sírját ásta meg már akkor, amikor nem tette le a voksát teljes mellszélességgel a Meego mellett, amellyel időben piacra lépve megfelelő alternatívát adhatott volna a Symbiant otthagyó vásárlóknak és fejlesztőknek.

U.I.: Trójai faló módszerrel Ellop egy nagy márka megkopott hírnevére alapozva szerette volna a saját eszközeivel ráerőltetni magát a piacra. Ez nem sikerült. Béke poraira.

Azért elég döbbenetes mennyi pénzből nem sikerült megkapaszkodniuk a mobil piacon. Egy alapos elemzésre kíváncsi lennék az okokról.

--
honlapom http://dyra.eu/

Megkapaszkodniuk éppen sikerült, de csak addig még a Microsoft dotáció mellett veszteséggel árulták a Lumiákat nyomott áron.
Amint lekapcsolta a Microsoft a pénzvezetéket összeomlott a piaca.
A Lumiás olcsójánosok különben sem hoztak profitot. Butamobilként használják a lumiajukat, legfeljebb néhány alap appot használnak.