Apache 2.0 licenc alá került a Bitkeeper

 ( trey | 2016. május 11., szerda - 15:34 )

A HupWiki-ből:

Idézet:
A Bitkeeper a BitMover cég verziókezelő rendszere. A Bitkeeper kereskedelmi termék. Sokak szerint a világ egyik legjobb SCM eszköze. A BitMover és Larry McVoy hozzájárulásával hosszú éveken keresztül Linus és a core Linux kernel fejlesztők ezt az eszközt használták a Linux kernel fejlesztésére. Sok szabad szoftver hívő - köztük RMS sem - nem nézte jó szemmel, hogy a nyílt forrású Linuxot egy zárt forrású szoftver segítségével fejlesztenek.

2005. áprilisában a BitMover bejelentette, hogy megszűnik a szabadon (in beer) használható Bitkeeper. Linus ennek a bejelentésnek a hatására úgy döntött, hogy a továbbiakban nem használja a Bitkeepert. Linus pár nap alatt összeütött egy saját patch kezelő rendszert, amely a git névre hallgat.

A fenti wikibejegyzés módosításra szorul, mert a BitKeeper open source licenc - Apache 2.0 - alá került. A BitKeeper első nyílt forrású kiadása a BitKeeper 7.2ce.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

És még mindig "Sokak szerint a világ egyik legjobb SCM eszköze"? :)

Bitkeepernél sikerült elcsípni, amikor backdoort akartak csempészni a Linux kernel forrásfájába, a Gitnél nem! ;)

Tudtommal van benne olyan funkció, hogy ha backdoort talál, akkor automatikusan létrehozza a megfelelő HUP-os fórumtémát és blogbejegyzést!!444 :)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

és hozzászól egy sub-t l1nu5666 userrel. :D

De kell hozzá Emacs és a jó öreg C-x M-c M-butterfly parancs...

Nekem ez azert elegge tetszik:

- Flexible: Hybrid mode for binary files that uses a cloud of server for binaries instead of bloating the source repositories.

https://www.bitkeeper.org

Szerk:
Ez se rossz:

- Dependable: Highly accurate auto-merge that uses the whole history to resolve conflicts. Most other systems use variations of diff3.

Lehet megnezem en ezt magamnak.

"Dependable: Highly accurate auto-merge that uses the whole history to resolve conflicts."

Csilivilin hangzik, nem vitás... De mit jelent? És mi a gyakorlati jelentősége?

Már késő - Linus nem fog visszaváltani! :-)

Nekem is kb ez jutott eszembe. Ha van egy "good enough" ingyenes technologia (amire kozben azert rendesen ramozdultak), akkor nagyon nehez sora van a fizetos alternativaknak. Nem mondom, hogy ez jo, de igy van.

Vagy nem... lásd windóz.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ezek szerint a "good enough", vagy a "rendes ramozdulas" hianyzik az ingyenes alternativakbol... ;) Mindenki dontse el a maga izlese szerint, hogy melyik, vagy mindketto.

Nem, igazat adok neked és úgy van ahogy leírtad. Csak egy troll ízű hozzászólás volt. A windóz inkább egy kivétel, ami erősíti a szabályt. És még Satya is belátja, hogy a linux jó (lásd ubit beleteszik a szeróba, meg lesz IIS linuxon).
Itt inkább az oktatást hibáztatom, hogy nem diverzifikálnak eléggé. Lehetne OSX-et, linuxot meg BSD-t is okítani a nebulóknak.

--
GPLv3-as hozzászólás.

A nebulók jórésze még Wordben sem tud szabályosan formázott dokumentumot létrehozni. Ezen nem fog segíteni az se, ha 20 különböző alternatívát is megpróbálnak még lenyomni a torkukon...

Ez kb olyan érvelés, hogy ne tanuljanak a kölkök 2. idegen nyelvet, mert egyet se tudnak rendesen megtanulni. Tudom hogy sántít a hasonlat, de a lényege azért remélem hogy érthető.
--
♙♘♗♖♕♔

Értem én, csak hol a határ? Vagy tanuljanak akkor akár 10 idegen nyelvet egyszerre? Nem fog az valami másnak a rovására menni?

A mai tanrendekbe nem hiszem, hogy belefér ennyi különböző operációs rendszer és szoftveralternatíva oktatása egyszerre. Még informatika tagozaton is necces. A "túldiverzifikált" oktatás pedig kontraproduktív. Még kevesebb és sekélyes tudással fognak csak rendelkezni a tanulók.

A jelenlegi oktatási rendszernek ez már így is nagy rákfenéje.

Hol a határ? Úgy tűnik, a nyelvoktatásban 2-nél.
--
♙♘♗♖♕♔

és informatika oktatásban? Ott akkor a 4-nél és a Windows mellett "lehetne OSX-et, linuxot meg BSD-t is okítani a nebulóknak"?

Tehát akkor ott is inkább kettő és nem négy.

Ha viszont olyan alternatívát mutatnának neki, ahol nem működik a taknyolás (a szokásos marhaságok: szóközökkel elrendezés, enterekkel térközölés, mindenhol kézzel, egyesével formázás stílusok helyett), akkor lehet, hogy rájönnének, hogy még Word-ben is érdemes nem taknyolni, hanem normálisan dolgozni. Erre pl. egy Latex ideális lenne, de az ugye ilyen csúnya parancsos izé, egy Lyx-et azért még szerintem lehetne erre használni.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Na ja, de ha te heti 1*45 percben megtanítasz tizenéveseket a LaTeX-re, azért minimum járna valami kitüntetés is. :)

Meg lehet, hogy par szulo is felhaborodottan menne az igazgatohoz, hogy mi az, hogy a kicsi lanyukat latex-szel zaklatjak :)

Na ja, erről nem is szólva. :D

Ahelyett, hogy orulne, hogy legalabb nem lesz terhes.

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

Anno 2003 táján azt tanultam. Meg bash-t, meg ilyeneket. Informatika órán.

Véletlenül nem informatika szakos középiskolába jártál? :)

Nem. Pesti piar.