Ingyenesen elérhető az OTRS magyar nyelvi csomag

 ( urbalazs | 2015. április 10., péntek - 20:03 )

A világ egyik legnépszerűbb ticketing rendszere tegnaptól magyar nyelven is használható az OTRS megoldások csapata jóvoltából. Az OTRS honosítás weboldalról a 3-as verziótól a legújabb kiadásig bárki szabadon letöltheti a nyelvi fájlokat.

Az OTRS magán és üzleti célra is ingyenesen használható, nyílt forráskódú eset- és panaszkezelő rendszer. 2001-ben Martin Edenhofer indította a projektek és azóta 49 nyelvre fordították le a programot.

A magyar fordítás több éven át inkonzisztens módon, karbantartás nélkül került a telepítőcsomagokba. 2014-ben – több vállalkozó támogatásával – elkezdődött az OTRS honosítása, hogy egy egységes, minőségi fordítással találkozzanak a felhasználók. A honosítás során több, a nyelvi felületet érintő hibajelentés is beküldésre került, amit az OTRS fejlesztői teljes egészében javítottak, így a korábbi rendszerekhez képest az OTRS mára 100%-os magyar felülettel érhető el.

Az OTRS honosítás weboldaláról a 3-as verziótól a legújabb kiadásig mindenki ingyen letöltheti a nyelvi fájlokat. A honosítók az esetleges fordítási hibákat és javaslatokat a forditas [kukac] otrs-megoldasok [pont] hu e-mail címre várják.

További tájékoztató és képernyőképek a honosított rendszerről itt találhatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

up