Sikeres Kickstarter kampányt követően elindult a Slice előrendelése

Címkék

90 ezer angol fontot kért közösségi finanszírozás keretében a FiveNinjas arra, hogy megvalósíthassa Slice médialejátszó elképzelését. A kampány sikeresen zárult 227 480 fonttal. A FiveNinjas a napokban bejelentette, hogy megindult az előrendelés.

Hozzászólások

"Because Slice is based on the Raspberry Pi Compute Module it can run other Operating Systems designed for Raspberry Pi and not just the supplied Slice software. Connect a mouse and keyboard via USB and you have a capable Linux based computer, how you use it is completely up to you!"

--
trey @ gépház

Csak az ára jóval magasabb mint egy Raspberry Pi. Ennyire értékes a világító doboz és a kontroller?
AirMouset és kicsi házat ennél olcsóbban is lehet venni. De biztos van valami rejtett értéke ami miatt KS-en összeadták rá a pénzt.
Mit értsünk "capable Linux based computer" alatt? Mert egy Raspberry Pi sok célfeladatra jó, videolejátszást is beleértve de általános számítógép használatra nem. Már a böngészés is döcög vele.

A világítós házon kívül milyen újítást tettek hozzá az RPi-hez a srácok?

Ez a compute board gondolom ugyanaz mint egy PI csatik nélkül, és mivel a SoC-ba nincs SATA így a winyót valószínűleg USB-n keresztül nyaggatják, ez esetben sajna nem lesz egy I/O sebességbajnok.

Bár kétségtelenül szebb mint egy PI+HDD kombó:
http://i.imgur.com/wT28OGX.jpg

Mostmár akár el is adhatnám a WD TV Live-ot ami bár szimpatikus volt zsákutca lett.

Ha kijön a második generációból is a compute module, akkor elvileg azzal upgradelhető, ahogy olvastam az egyik blogkommentben.

A pi2 megjelenése valószínűleg betesz nekik, mert a pi1 teljesítményét most megvenni nem annyira éri meg. Ha már elve 4 magossal árulnák, akkor sokkal kedvezőbb fogadtatása lehetne. Szóval szerintem elég rendesen beszopták azzal, hogy az alapítvány mindig hazudik az új termékek megjelenéséről, mindig tagadja utolsó napig. Anno valamelyik rev2 pihez készült i2s hangkártya gyártója is szívhatta a fogát, amikor a bejelentésük másnapján kijött a B+, amin megváltozott a gpio elrendezése. Az alapítványosok meg lereagálták azzal, hogy miért használnak nem dokumentált képességet, közben éppen ők nyomták anno a rizsát a kiegészítő pineken lévő új képességekről.

40 dolcsi körül árulják egymagában a compute modulet a nagykernél, nagyobb tételben talán 25-30 dolcsiig lemegy.
http://hu.rs-online.com/web/p/processzor-es-mikrovezerlo-fejlesztokeszl…

140 gbp (210 dolcsi, 60eFt) kicsit sok egy áttervezett io boardért, távirányítóért és ledsorért, rtc-ért, házért és a compute modulért, tápegységért. Ja és az OpenElec-re feltett custom témát se felejtsem ki. Ehhez még hozzá lehet számolni, hogy a sokkal jobb teljesítmény miatt érdemes lesz lecserélni a compute module-t, ha megjelenik az újabb, ami plusz 40 usd egyénileg.

Egyébként, ha csak a készüléket nézem, akkor tetszik. Bár kíváncsi lennék rá, hogy a 2-3 éves Roku 2 XS (90 dolcsi), ami ugyanerre a soc-ra épül vajon mennyivel tud kevesebbet.

http://www.raspberrypi.org/raspberry-pi-compute-module-new-product/
http://www.raspberrypi.org/slice-media-player-starts-shipping/

Roku
https://www.youtube.com/watch?v=I5byxmnGcZY

"A pi2 megjelenése valószínűleg betesz nekik, mert a pi1 teljesítményét most megvenni nem annyira éri meg."
Ezt nem értem. Ha a pi1 teljesítménye már most is elég, akkor kit érdelek, hogy van/lesz nagyobb teljesítményű is. Ha meg nem elég, akkor már most se jó az egész.
--
♙♘♗♖♕♔

Minden viszonylagos. Amíg az volt a mondás, hogy 2017-ig nem lesz új pi, addig azt lehetett mondani, hogy filmet szépen játszik, csak a kezelőfelülethez elég sok türelem kell. De most, hogy kijött a pi2, ami ugyanazt tudja, mint az előd, csak erőforráshiány nélkül, nem logikus a lassút venni. Főleg, hogy a Slice funkcióinak nagy részét a csupasz 2B board is tudja egy ezer forintos házban.

De azért mégiscsak jobb a pi2, mert egy durvább hangcodec nem akasztja meg a képet, mert már bír vele a cpu. Valami DTS HD-t emlegetnek, amivel a régi pi nem boldogul, mivel hw codec licenszet nem lehet a hanghoz venni, ez a hdmi pedig csak kisebb kHz-re konvertált PCM-ként tudja átvinni, amihez kevés a régi pi procija.

Másik példa: az a dvb-c vevő, aminek a drivere maxra terheli a pi-t, gyönyörűen működik pi2-vel használva és még szabad erőforrás is marad.

Szóval, ha vehetsz egy jópofa rpi1 alapú kész boxot, ami 60 ezerbe kerül, de vehetsz egy raspi2-t pár kiegészítővel (wifi stick, táp,ház, esetleg egy távirányító, ha nem cec-es a tévé) 20 eFt alatt, akkor melyiket választod? A harmad annyiba kerülő nem olyan szép, de gyorsabb és kevésbé kompromisszumos. Mindkettőn openelec fut. A 60 ezerben sincs benne a winyó, sőt a codec licenszek sem biztos, hogy járnak vele.

Pi, "átlag" mkv, iso, stb. lejátszásra elég.
még a dts-ekkel se tapasztaltam, hogy baja lenne, bár én azt szeretem, ha dekódolás nélkül a hdmi-n kiküldi az erősítőnek...

Viszont egy-egy normálisabb "felbontású" flac már erősen megterhelte. Nem tudom rendesebb wav-al is próbáltam-e, de úgy tűnt, hogy io és cpu is gyenge neki.

1. Egy faja ledsor nélkül idén már a fagyit sem lehet eladni.
2. Az, hogy a compute modul cserélhető az teszi igazán értékessé. Nem tudom mennyire használja más is ezt a lehetőséget de nagyon szimpatikus és nagy lehetősége lehet benne, főleg, hosszú távon.

A cserélhető compute modul jó dolog akkor ha valóban ad valami extra képességet a lap amire csatlakozik. Itt csak annyi a "hozzáadott érték" hogy egy oldalra kerültek a csatlakozók. Legalább egy SATA-t raktak volna rá!
Mivel compute modul még nincs RPI2-ből a régi, desktop használatra gyenge modell került a gépbe. Persze jó dolog, hogy majd lehet cserélni ha majd lesz RPI2-es compute modul is és a Slice hivatalosan is támogatni fogja, de úgy gondolom az out.of.box élményre vágyó vásárlói célcsoport pont heroltot kap attól ha szerelnie kell a Slice dobozkáját.
Azbest jól összefoglalta a lényeget:
Szóval, ha vehetsz egy jópofa rpi1 alapú kész boxot, ami 60 ezerbe kerül, de vehetsz egy raspi2-t pár kiegészítővel (wifi stick, táp,ház, esetleg egy távirányító, ha nem cec-es a tévé) 20 eFt alatt, akkor melyiket választod?

Azok aki születésük után egyből forrasztópáka után nyúltak cumi helyett harmadáron venni fognak egy erősebb PRI2-t házzal és kiegészítőkkel, vagy maguk csinálnak hozzá design házat.
Félreértés ne essék abszolút szükségét látom az out.of.box megoldásoknak. De ma PRI1 belsővel, extrák (mint SATA) nélkül, ilyen áron a Slice nem jó vétel. Adnák inkább fele ennyiért normál PRI2-vel, úgy versenyképes lenne.

Már 50 dollárért lehet venni Android PC-t out.of.box, hozzá AirMouset 15 dollárért. Médialejátszás mellett, webböngészésre is jók és tengernyi android app érhető el. Egyetlen hátrányuk, hogy ezeken általában csak wifi van, nincs vezetékes ethernet, ami NAS-ról 20 giga felett HD film lejátszásánál probléma lehet.
99 euro egy OUYA ami szintén out.of.box, van vezetékes ethernet, bármilyen HD videó lejátszására alkalmas.
Ezek mind olcsóbb, funkció-gazdagabb, out.of.box megoldások, ráadásul olcsóbban.

Valószínűleg csak azért használnak compute module-t, mert máshogy nem lehet BCM2835 (vagy később BCM2836) sochoz jutni. Az alapítvány kiharcolhatott magának kizárólagosságot. A Roku lejátszókban már modernebb bcm soc-ra tértek át korábban, a Hardkernelt pedig megszívatták, mert az első sorozat Odroid-W után nem hajlandó a Broadcom chipet szállítani nekik. Így meg az alapítvány megkapja a maga részét a profitból a modulok által. A Slice készítői pedig megspórolnak egy csomó munkát, mert fel tudják használni a mások által már kikalapált szoftveres környezetet.

Csak USB2, csak 100-as ethernet, és se HDMI 2.0 se 2160p (UltraHD) támogatás.

Én biztosan nem vennék ilyet, főleg nem 139 fontért?! [ http://shop.fiveninjas.com/ ]

Bár lehet sokaknak tetszik ez a LED-ek miatt ...

ízi tu júz.

------------------------
Jézus reset téged

Itt aztán van nagy újítás :) És még támogatják...