HDD firmware malware-t fedezett fel a Kaspersky

Finally, in terms of advanced features, GRAYFISH and EQUATIONDRUG include perhaps the most sophisticated persistence mechanism we’ve ever seen: re-flashing the HDD firmware.

Az orosz Kaspersky Lab egy dokumentumot hozott nyilvánosságra, amelyben arról számol be, hogy egy "Equation" nevű csoport kifinomult módját választotta a malware elrejtésének. A malware-t a merevlemez firmware-ében rejtette el.

Nem kizárt, hogy az NSA áll a dolgok mögött. A Kaspersky megállapította, hogy a kémprogram a gyártók széles skálájának - Western Digital Corp, Seagate Technology Plc, Toshiba Corp, IBM, Micron Technology Inc és Samsung Electronics Co Ltd. - termékeivel képes működni.

A Western Digital, a Seagate és a Micron kijelentette, hogy nem tud semmit ezekről a kémprogramokról. A Toshiba és a Samsung nem nyilatkozott. Az IBM nem reagált a megkeresésre.

A Kaspersky vezető szakértője szerint zéró az esélye annak, hogy valaki nyilvánosan elérhető információk alapján át tudja írni a merevlemezek firmware-ét ilyen módon.

Részletek itt és itt.

Hozzászólások

"A Kaspersky vezető szakértője szerint zéró az esélye annak, hogy valaki nyilvánosan elérhető információk alapján át tudja írni a merevlemezek firmware-ét ilyen módon."

Szerintem semminek nem zéró az esélye, mindent föl lehet törni, mindenre rá lehet jönni, csak esetleg sokáig tart. Viszont az, hogy ilyen sokfajta vinyón lehet malware, az arra enged következtetni, hogy akik csinálták, azok nem egyesével álltak neki reverse-engineer-elni a különböző HDD-ket, hanem megkapták a szükséges doksit a gyártóktól. Esetleg ellopták.

Aki az internetet hasznalja, hogy az amerikaiak ellen konspiraljon, az egy hulye.

Az internettel kapcsolatba hozhato osszes technologia legyen az akar hardver, akar szoftver az olyanoktol szarmazik, akik voltak/vannak amerikai katonai fejlesztesek reszei.
Nyilvan minden kikerulesehez van valamilyen nem publikalt modszeruk.

--
Live free, or I f'ing kill you.

Lehet hülye kérdés, de ez vajon érintheti az SSD-ket és USB stickeket is?

Legyen mondjuk két év az a fél év és akkor rendben vagyunk. :)

Szerintem sokkal jobb, a rejtett wi-fi chip benne. :) Gondold el, íráskor / olvasáskor elég nagy energiát kap a lemez, ennek egy részét átalakíthatja a működéséhez. Csendben egy "sebezhetőséget" kihasználva megtöri a legközelebbi, legerősebb WPA2-AES-t használó wi-fi hálózatot, majd feltölti az adatokat. Manapság 4.5GB elég gyorsan felmegy, főleg ha az nsa szerverei felé nem érvényes a sávszélesség korlátozás. :DD

Ez így már logikus, viszont nem kis meló :) Először legyintettem, hogy mit akarunk itt a jtag-el, hiszen a téma nem "preparált eszköz", de utána koppant, hogy reverse engineeringhez kellett. (http://spritesmods.com/?art=hddhack&page=1)
Viszont a titkosított fájlrendszerrel legalább ez a kis kártevő önmagában nem tud mit kezdeni, csak továbbítja a titkosított zagyvaságot a tesókártevőnek aki a szállításért felel. Ellenben téglát a vinyóból a rosszakarónk igen. Szóval ha túl sok vinyó szarik be a környékeden, gyanakodj hehe :D és kapd elő a monitor mágnesed :D Titkosítsd megfelelően a titkosított titkosításod. Szomorú szerintem az a világ amikor a "hello world"-nek több oldalas szekurizálásra, és hibajavító rutinokra van szüksége az emberi mentalitás miatt, de ez van. Védjük a semmit akkor lesz értékes valami :P

"A Kaspersky vezető szakértője szerint zéró az esélye annak, hogy valaki nyilvánosan elérhető információk alapján át tudja írni a merevlemezek firmware-ét ilyen módon."

yeah sure

"Az orosz Kaspersky Lab"...

Ez van, srácok. Egy hidegháború közepén vagyunk, ahol most éppen az oroszok lőttek egyet.

Minden, amiben szoftver van (HDD, USB kütyük, telefon, OS és frissítéseik, egyéb progik), az fegyver. Minden, amiből pénzt lehet csinálni, az fegyverre költhető. (Pl. profit az olajon, a megújulók támogatása vagy ellenzése, adózás és adóelkerülés, különadók, árfolyamok mind erről szólnak.) Lényegében minden fegyver, ami körbevesz (tárgyak, rezsicsökkentés, autólopás, kaja stb.). Neked max gyenge befolyásod van arra, hogy melyik fegyveres csoportot támogatod. Az "illiberalizmus" is a befolyásról szól. A 4 évenkénti hazai választásoknak (orosz pártok vs. amcsi pártok) esetleg ez adhat súlyt.

Színpadiasabb lett volna a bejelentés ha ma személyesen Putyin elnök rozsdamentes aktatáskában adja át miniszterelnökünknek az információt, amit elő sajtótájékoztatón fel is olvasnak. :-)

(basszus el kellene költöznöm egy vidéki kisvárosba, ahol nagyszabású diplomáciai események napján is lehet normálisan közlekedni)

Bizonyítani elég nehéz, ugyanis a bizonyíték valszeg csak ivánéknál van meg, már ha orosz kém persze.

Viszont számomra egy cseppet se valószínűbb az, hogy hősünk valójában egy amerikai hazafi, aki rájött hogy évek alatt mennyi mocsok dolgot is csinált a cég aminek dolgozik (és ebben valszeg ő is aktívan közreműködött). Ezért aztán megpattintott egy csomó doksit, aztán elhúzott a demokratikus Kínába, majd onnan a demokratikus Oroszországba, ahol nyaralt egy kicsit Seremetyevón, majd menedékjogot kapott, most pedig az orosz fészbúknak dolgozik...
Már ha jól emlékszem a hivatalos story főbb szálaira...

Kedves gabu,

történt egy olyan apróság, hogy a legújabb minszki megállapodásba sikerült egy olyan fegyverrendszer visszavonását is beleszövegezni, ami csak az orosz hadseregben van rendszeresítve. Innen kezdve elég nehéz letagadni azt, hogy az orosz hadsereg egységei (is) háborúznak ukrán területen az ukránok ellen.

Szóval putyin ukrán civileken (is) próbálgatja az új fegyverzetét, miközben egy független ország szabadon választott kormánya elleni fegyveres lázadást támogat fegyverrel, emberrel, pénzzel.

Én elhiszem, hogy te ebben támogatod, a te dolgod, lelked rajta. De én nem.
Ennyike.

Kedves xclusiv,

történt pár olyan apróság, hogy ukránul nem, de angolul, (németül, hollandul) annál jobban beszélő katonákat fogtak el, ukrán egyenruhában. Innen kezdve elég nehéz letagadni azt, hogy az USA és egyes európai országok zsoldosokkal (is) támogatják Kelet-Ukrajna - a törvényesen és demokratikusan megválasztott kormány/elnök elleni fegyveres puccs, és az illegitim, soviniszta ukrán bábkormány "megválasztása" után - önrendelkezési jogával élni kívánó lakossága elleni fegyveres harcot.
Szóval Obama, Merkel és a többi vezető kelet-ukrajnai civileken (is) próbálgatja fegyvereit, zsoldosait, és gazdasági nyomásgyakorló eszközeit, miközben egy független ország szabadon választott kormánya elleni fegyveres harcot támogat.
Én elhiszem, hogy támogatod az USA geopolitikáját akár ilyen áron is, a te dolgod, lelked rajta. De én nem.
Ennyikkeh...

Megjegyzem, az a tény, hogy egy anyanyelvén tökéletesen beszélő honfitársad (azaz aki magyarul beszél) belép a francia idegenlégióba, az nem azt jelenti, hogy Magyarország kormánya támogatja Franciaország hatalmi törekvéseit, hanem csak azt, hogy egy magyarul beszélő honfitársad belépett a francia idegenlégióba. És ez még akkor is így van, ha teszem azt 100 vagy 1000 magyar honfitársad lép be zsoldosnak.

De ez amúgy offtopic erősen az adott cikk alatt.

Az analógia ott sántít, hogy kalandvágyó amerikai barátaink nem holmi képzeletbeli ukrán idegenlégióba léptek be, hanem az Academivel (ex-Blackwater) állnak szerződéses viszonyban, ők meg nem lelkesedésből járkálnak Irakban, Ukrajnában, meg hasonló vidám helyeken.
De igazad van, valóban offtopic.

Mármint gabukának ez a nick-je és többi nick-je? lol

Amúgy ismét csak hazudsz. Én épp hogy nem ellenzem azt az etnikai tisztogatást, amit az orosz hadsereg és a putyinék által támogatott ottani felkelők csinálnak.

De te csak hazudj bátran és nyald büszkén putyin seggét, ha ettől jobban érzed magat csináld csak.

Ez ennyire nem egyszerű. Segítenek a szakadároknak, de ne feledjük, a törvényes kormány megdöntésében pedig a Nyugat segített az atlantista ukránoknak. Az egész ugye úgy néz ki, hogy ha a hivatalban lévő miniszterelnök nem írja alá az EU társulási szerződést, akkor az nincs aláírva, majd a következő választásokon lehet atlantista pártot támogatni, s vagy meglesz a többség, vagy nem. A kimegyünk az utcára hőbörögni azért nem jó, mert a kormány választásokon szerzett felhatalmazást, felelősséget, s minden döntés olyan, hogy egyeseknek tetszik, másoknak nem, tehát kb. mindig lenne indok elküldeni az aktuálisan regnáló kormányzatot.

Ezen felül reguláris orosz hadsereg nem háborúzik Ukrajnában. Tény, hogy segíti Oroszország a szakadárokat, de ennél szerintem durvább az USA kavarása egy volt szovjet tagköztársaságban, magasan leszarva a Jaltai egyezményt.

Tehát hagyjuk a szemforgató viselkedést, hogy az Oroszok háborúznak Ukrajnában, a Nyugat meg békét akar. Tudod, ha a Nyugat békét akart volna, akkor elfogadják, hogy Ukrajna akkori kormánya nem óhajt az Európai Unióhoz csatlakozni. És ha ezt elfogadták volna, nem akarna szakadni Ukrajna, nem szakadtak volna le végtagok, családok meg szét, s nem lett volna háború. Éppen ezért gondolom, hogy a cirkusz sokkal inkább a Nyugat felelőssége, mintsem az oroszoké. Oroszország a status quo-t óvja, lévén, neki igen kellemetlen lenne egy atlantista Ukrajna.

Éppen annyira meredek ez, mintha Canada kitalálná, hogy mától fogva Orosz érdekszférába szeretne tartozni. Meggyőződésem, hogy ebben az esetben az USA demokrácia iránti fogékonysága erősen lecsökkenne, s pillanatok alatt lebeszélné erről Canadát. Ez utóbbi bekezdés csak gondolatkísérlet volt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

+ The USA will send 300 military instructors into the Ukraine

szegény xclushit kimaradt abból, hogy az orosz katonai doktrína szerint Oroszország megvédi a határain kívül élő oroszokat az atrocitásoktól

az atrocitások pedig meg is érkeztek az xclusiv és az USA által támogatott megtévedt ukrán nácikból álló halálosztagok képében, melyek vezetői adják a messzemenőkig Európai, Nyugatos, Demokrata soha meg nem szavazott puccsparlament jó részét

"szegény xclushit kimaradt abból, hogy az orosz katonai doktrína szerint Oroszország megvédi a határain kívül élő oroszokat az atrocitásoktól"

gabuka, menj máshová hazudni.
Semmiféle atrocitás nem érte őket addig, amíg nem kiáltották ki a saját független államocskáikat.

Visszavontak egy 1,5 évig hatályos nyelvtörvényt és helyette visszahozták azt, ami korábban hatályban volt vagy 20 évig. Hátálmás átrocitás...

Szóval ezzel mit is szeretnél mondani, gabuka?

Remélem nem azt akarod kihozni, hogy ez akkora atrocitás, hogy oda kell küldeni a hadsereget? (Már persze csak ha nem putyin csicskája a helyi basszájba, mert amíg az volt addig ez érdekes módon nem számított az ukrajnai oroszok elleni "atrocitásnak"...)

>az oroszok fegyverrel harcolnak Ukrajna területi egysége ellen

úgy érted az orosz származású Donbass-i ukránok - akiket a nyugatos barátaid az akkortájt kezdődő és azóta is tartó népi hóbortnak megfelelően előszeretettel égettek halálra

hát igen, inkább harcoltak a pusztulás helyett

szemetek!

Nem, ne hazudj gabu, nem úgy értem.
Úgy értem hogy az orosz hadsereg egységei, akik nyilván ott vannak. Már ha putyin nem csak viccből írta alá a csak az orosz hadsereg által rendszeresített eszközök visszavonásáról szóló pappert Minszkben.

Amúgy putyin szócsövét csak szolídan kéne idézni, már ha némi hitelességre törekednél.
Persze ez nálad kizárt, gabu, mert ugye az is csak a szokásos putyinista hazugságod, hogy ez mekkora népszokás ám.

Valójában arról volt szó (és ezt leírta putyin szócsöve is), hogy a putyin által felbújtott (felbérelt?) nagyonoroszok elfoglaltak egy épületet, aztán a másik oldal radikálisai rájuk gyújtották azt. Már ha ha ők tették, ugye, mert erre se sok bizonyíték van.

"de ne feledjük, a törvényes kormány megdöntésében pedig a Nyugat segített az atlantista ukránoknak."

Igen? Jó volna erre valami bizonyíték is.

"A kimegyünk az utcára hőbörögni azért nem jó, mert a kormány választásokon szerzett felhatalmazást, felelősséget, s minden döntés olyan, hogy egyeseknek tetszik, másoknak nem, tehát kb. mindig lenne indok elküldeni az aktuálisan regnáló kormányzatot."

Bullshit. A nép kiment az utcára, a kormány egy ideig hadakozott ellenük, aztán inkább lelépett ivánékhoz. Ezt forradalomnak szokták nevezni (vagy puccsnak, ha a kormány győz).
Aztán lett egy másik választás, ahol másik kormányt szavaztak meg.

"Ezen felül reguláris orosz hadsereg nem háborúzik Ukrajnában."

Hivatalosan nem. De érdekes módon a legutóbbi minszki megállapodásba belekerült a Tornado-S fegyverrendszer visszavonása is (X km-re a frontvonaltól), olyan pedig cska az oroszoknak van.
Azt pedig nehezen hiszem el, hogy odaadtak volna a náluk rendszeresített pár tucat példányból néhányat az "ukrán szakadároknak".

"Tény, hogy segíti Oroszország a szakadárokat, de ennél szerintem durvább az USA kavarása egy volt szovjet tagköztársaságban, magasan leszarva a Jaltai egyezményt."

Mármint azt a jaltai egyezményt, ami szerint Németországot 4 megszállási zónára osztják? Még ilyet.
Moszkva pedig a budapesti egyezményt sérti meg, ami szerint Oroszország garantálja Ukrajna területi integritását.

"Tudod, ha a Nyugat békét akart volna, akkor elfogadják, hogy Ukrajna akkori kormánya nem óhajt az Európai Unióhoz csatlakozni."

Emmeg már megint hazugság. Az ukrán nép (egy része) nem fogadta ezt el.

"Éppen ezért gondolom, hogy a cirkusz sokkal inkább a Nyugat felelőssége, mintsem az oroszoké."

Nyilván, hogy is gondolnád azt, hogy az Ukrajna ellen agressziót folytató oroszok felelőssége nagyobb lenne.

>Jó volna erre valami bizonyíték is.

erre annyira nem kell külön bizonyíték, hogy a Demokrata Nyugat erre büszke is

>Ezt forradalomnak szokták nevezni (vagy puccsnak, ha a kormány győz).
>részegen szoktam hupozni

ok

>Aztán lett egy másik választás

tiszteletben tartom a fantazmagóriáid

Az ukrán nép egy része nem fogadta el, a másik része meg igen. Ha meg aláírták volna az EU társulási szerződést, akkor meg ugyanez pepitában. Erre két megoldás van:

1. A felelősség a választott kormányé, tehát a kormányzat felelősséggel cselekszik (ebben az esetben nem ír alá EU csatlakozási szándéknyilatkozatot), a nép azon része örül, akinek ez tetszik, a nép azon részének pofa súlyba, akinek nem, s megvárják a választásokat, amelyen megpróbálhatják meneszteni a jelenlegi kormányt, ami vagy sikerül, vagy nem. A demokratikus eljárás ez lett volna.

2. Elzavarják a kormányt, tehát puccsot hajtanak végre, ám azok, akik a demokrácia megcsúfolásának érzik, hogy a regnáló hatalom döntését az utcáról felül lehet bírálni - akkor miért is vannak egyáltalán választások? -, jogot formálnak arra, hogy hasonlóképp nem túl demokratikus eszközökhöz folyamodnak, kikiáltják saját köztársaságukat, elszakadnak, aztán vagy függetlenek maradnak, vagy az oroszokhoz csatolják magukat. Most ezzel mi a gond?

Ha a választáson felhatalmazott kormány nem gyakorolhatja felelősséggel döntési jogkörét, akkor azzal sincs baj, ha az ország egy része nem érzi kötelezőnek magára nézve azok hatalmát, akik elzavarták az utcáról a kormányt.

Gondold végig, mit jelent ez. Ekkor már nem a választásokon megbízott kormány dönt, hanem az, aki több embert tud az utcára vinni, illetve aki a külföldi „szponzoroktól” több támogatást kap. Ez már polgárháború. Ez így alakult ki, s ezt bizony nem az oroszok kezdték, hanem a Nyugat gondolta úgy, hogy az EU-t, mint valami jó dolgot, el tudja adni a népnek. Arra számítottak, hogy előadják, az EU csatlakozásért küzdeni kell, holott abból kimaradni nem lehet, ha valaki akar, akkor sem. Erre példa Ukrajna. Aztán pofáraesés volt, meg kínos feszengés, mert ezek az ukránok nem akartak csatlakozni. Erre a nép egy része az utcán. Viszont a másik része még mindig nem akar csatlakozni.

Értem én, hogy a demokrácia néhányak fejében azt jelenti, hogy azonosulás a mainstream folyamatokkal, de nem, a demokrácia eredetileg népuralmat jelent, ami eredményezheti a fősodor áramlataiból való kimaradást, az azzal szemben történő úszást is. Furcsa, ugye?

És, ha az történik, hogy felfüggesztik a demokráciát, ha annak eredményeképp a nép szembemegy a fősodorral, s azokra, akik bíznak a demokrácia intézményeiben, ráerőszakolják a mainstream viselkedést, a nép egy része ráébred, hogy a demokrácia átverés, mert csak addig érvényes, amíg azt akarod, amit akarnod „kell”, akkor bizony ezen csalódottakból is elfogy a demokráciába vetett hit, bizalom, saját kezükbe veszik az irányítást, s kikiáltják saját köztársaságukat. Ekkor ők még úriemberek voltak, mert nem erőltették az elképzeléseiket másokra, pusztán önálló közigazgatást kezdtek kiépíteni, nem ismerték el a puccsot elkövető globalisták antidemokratikus hatalmát. Legalább is saját magukra nézve nem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Az ukrán nép egy része nem fogadta el, a másik része meg igen. Ha meg aláírták volna az EU társulási szerződést, akkor meg ugyanez pepitában. Erre két megoldás van"

Volt ott több megoldás is. Pl. lehetett volna népszavazást kiírni róla, hogy csak egyet mondjak.

"jogot formálnak arra, hogy hasonlóképp nem túl demokratikus eszközökhöz folyamodnak, kikiáltják saját köztársaságukat, elszakadnak, aztán vagy függetlenek maradnak, vagy az oroszokhoz csatolják magukat. Most ezzel mi a gond?"

Akár erről is lehetne épp beszélni, ha nem vennénk figyelembe azt az apróságot, hogy konkrétan az orosz hadsereg foglalta el a Krímet, valamint aktívan részt vesznek a lázadó megyék harcaiban is.
Csakhát ettől nem lehet eltekinteni...

"Ha a választáson felhatalmazott kormány nem gyakorolhatja felelősséggel döntési jogkörét, akkor azzal sincs baj, ha az ország egy része nem érzi kötelezőnek magára nézve azok hatalmát, akik elzavarták az utcáról a kormányt."

Nix.
Minden demokratikus kormányt el lehet zavarni az utcáról is, csak elegen kell kimenni az utcára. Igazából a nem demokratikusokat is el lehet kergetni, csak akkor a fegyveres harcra is fel kell készülni.

"Gondold végig, mit jelent ez. Ekkor már nem a választásokon megbízott kormány dönt, hanem az, aki több embert tud az utcára vinni, illetve aki a külföldi „szponzoroktól” több támogatást kap. Ez már polgárháború."

Ez már elég régen (polgár)háború, ahol az egyik felet aktívan (fegyverrel, ellátmánnyal és katonával) támogatja egy idegen állam. Bár a fene tudja, hogy mennyire akarják ezt a háborút a polgárok, és mennyire az a bizonyos ellenséges állam...

"Ez így alakult ki, s ezt bizony nem az oroszok kezdték, hanem a Nyugat gondolta úgy, hogy az EU-t, mint valami jó dolgot, el tudja adni a népnek. Arra számítottak, hogy előadják, az EU csatlakozásért küzdeni kell, holott abból kimaradni nem lehet, ha valaki akar, akkor sem. Erre példa Ukrajna. Aztán pofáraesés volt, meg kínos feszengés, mert ezek az ukránok nem akartak csatlakozni. Erre a nép egy része az utcán. Viszont a másik része még mindig nem akar csatlakozni."

Ez meg konkrétan hülyeség. Az EU, a nyugat nem nagyon avatkozott bele ebbe a dologba, de legalábbis semmivel se jobban, mint putyin tette a saját "únióját" népszerűsítendő. És a nyugat ezen nem ment túl, ellentétben putyinnal.

Amúgy a "nép másik, csatlakozni nem kívánó része" pedig eléggé meseszerű, ilyenről ugyanis nem nagyon volt szó. Én legalábbis nem hallottam nagy, EU ellenes megmozdulásokról.
Annyi történt, hogy a putyin seggéből kilógó janukovics nem írta alá a pappert, amire a nép (látható része) az utcára ment. Őket se annyira az EU-ellenesek támadták, mint inkább a belügyi rohamosztagok. Aztán amikor ez nem vált be, janukovics elhúzott putyin ölelő karjaiba, aztán utána választáson (ismétlem: választáson) valahogy egy nem EU-ellenes parlamentnek és kormánynak sikerült felállnia, hanem, ugye....

(Ezt meg már csak zárójelben: nekünk magyaroknak simán jó lenne, ha Ukrajna közelebb kerülne az EU-hoz, mert él párszázezer magyar Kárpátalján, elég nyomorúságos körülmények között. Az ő életüket az EU-hoz való közeledés szerintem megkönnyíthetné.)

"Értem én, hogy a demokrácia néhányak fejében azt jelenti, hogy azonosulás a mainstream folyamatokkal, de nem, a demokrácia eredetileg népuralmat jelent, ami eredményezheti a fősodor áramlataiból való kimaradást, az azzal szemben történő úszást is. Furcsa, ugye?"

Azért az idegen (ellenséges) hatalom által támogatott fegyveres harcot ne keverjük már a demokrácival, ha kérhetem...

"És, ha az történik, hogy felfüggesztik a demokráciát, ha annak eredményeképp a nép szembemegy a fősodorral, s azokra, akik bíznak a demokrácia intézményeiben, ráerőszakolják a mainstream viselkedést, a nép egy része ráébred, hogy a demokrácia átverés, mert csak addig érvényes, amíg azt akarod, amit akarnod „kell”, akkor bizony ezen csalódottakból is elfogy a demokráciába vetett hit, bizalom, saját kezükbe veszik az irányítást, s kikiáltják saját köztársaságukat. Ekkor ők még úriemberek voltak, mert nem erőltették az elképzeléseiket másokra, pusztán önálló közigazgatást kezdtek kiépíteni, nem ismerték el a puccsot elkövető globalisták antidemokratikus hatalmát. Legalább is saját magukra nézve nem."

Ez bazmeg kész. Egy szó se igaz a fentiekből, de értelme se nagyon van.
Ezek szerint ha nekem nem tetszik a 27%-os áfa, akkor simán kikiálthatom a saját államomat a Széchenyi utca 18-ban? Na ne vicceljünk már.
Arról már nem is beszélve, hogy ezek a "puccsot elkövető globalisták" konkrétan választást írtak ki, és ott nyertes pártok (képviselők, államfő, stb.) esetében "antidemokratikus hatalmróll" beszélni a legfinomabban fogalmazva is nettó hazugság.

Arra már szót se vesztegessünk, hogy ezek az "úriemberek" kb. egy éve konkrétan háborúznak a saját, legitim államuk ellen egy idegen állam támogatásával.

Vázlatosan az utóbbi idők demokrácia tapasztalataiból:

- a görög miniszterelnök meg akarta szavaztatni a népét, legyenek-e megszorítások, IMF-hitel, vagy ne, aztán utánuk az özönvíz, államcsőd, eurozóna elhagyása, EU-ból való kilépéssel, vagy akármi, addig senki sem látott előre. A közhangulatból lehetett sejteni az eredményt, így egy héttel később hogy, s hogy nem, már nem ő volt a miniszterelnök.

- hasonló történések hasonló időben Olaszországban.

- Ukrajnában puccsot végrehajtani demokratikus, a donyecki és luganszki megyékben már a népszavazás kósza gondolata is antidemokratikus, nem elismerendő cselekedet. Hát hogyne.

- Jörg Haider pártja lett a nyerő választásokon Ausztriában 2000 környékén, külföldi nyomásra buktak. Felhívnám figyelmed arra a tényre, hogy a nép az FPÖ-re szavazott, akik miatt buktak, az nem a nép volt. Haidert baleset érte az üres utcán. Nyilván elfelejtett vezetni, velem is gyakran megesik az ilyesmi. Megyek, és arra döbbenek rá, hogy fogalmam sincs, mi a fenének van ott az a sok pedál.

- a Lisszaboni szerződést az ír nép elutasította. Nem baj, lett megoldás, szavazzanak addig, amíg átmegy. Remek, csak akkor miért éppen egy „igen” eredménynél álltak meg? Ja, mert ez volt az elvárás, ez illett a fősodorba, nép le van szarva, random csak ad egy épp kedvező választ. Megvan a jó válasz, a büdös életben többet erről nem kérdezik a népet.

Szóval sokat tanulok én a demokráciáról, hidd el. Még pedig empirikus úton. Ha ezeket a jelenségeket nevezzük demokráciának, akkor bizony elgondolkodom azon, hogy egy számomra kedvező diktatúra bizony akár lényegesen jobb is lehet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Épp arra utaltam a fentiekben, hogy az, amit ma demokráciának nevezünk, valójában diktatúra. Mégpedig azért, mert kiüresített látszat az egész. Ha a nép azt akarja, amit akarnia kell, tehát nyugatos, globalista, akkor el van játszva, hogy ez a nép akarata, micsoda demokrácia van. Azon esetek, amikor a nép ezzel szembe menne, mást akar, kivételt képeznek. Hirtelen nem kíváncsiak a nép véleményére, illetve addig masszírozzák a véleményét, amíg az a kívánt értékűre nem változik. Mindig lesz technikai megoldás, kormány buktatás, megmagyarázás, hogy most éppen miért nem lehet valamit, erre az esetre miért nem vonatkoznak a demokratikus szabályok, és így tovább.

Egyébként ugyanez a helyzet az adatvédelemmel. Védheted az adataid addig, amíg arra semmi szükséged. Azok az esetek, amelyek esetén szükséged lenne erre, éppen kivételt képeznek. Ugye ismerős az a fajta adatkezelés, hogy nem adják ki harmadik félnek, kivéve a törvényben meghatározott eseteket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Vázlatosan az utóbbi idők demokrácia tapasztalataiból:"

"- a görög miniszterelnök meg akarta szavaztatni a népét, legyenek-e megszorítások ... egy héttel később hogy, s hogy nem, már nem ő volt a miniszterelnök"

És kin múlt ez?
Csak nem a parlament józanabbik része küldte el hősünket melegebb éghajlatra, mert akármennyire is szimpatikusnak tűnik arrafelé a vasutasoknak korábban fizetett 18. (nem elírás, tizennyolcadik) havi fizetés, de ez rövid úton államcsődöt jelent?
http://www.origo.hu/nagyvilag/20110711-gorog-gazdasagi-valsag-okai-egy-…

"- hasonló történések hasonló időben Olaszországban"

mármint?

"- Ukrajnában puccsot végrehajtani demokratikus, a donyecki és luganszki megyékben már a népszavazás kósza gondolata is antidemokratikus, nem elismerendő cselekedet. Hát hogyne."

Nézd puccskísérlet ha megbukik, forradalom ha győz.
Ez ezek szerint forradalom volt.
Az orosz hivatalos szócső szerint csak novorussia-nak nevezett megyékben pedig vicc volt az egész népszavazás, kágébéla hitelesítette a hozzá hasonlóan "független" emberek között...

"- Jörg Haider pártja lett a nyerő választásokon Ausztriában 2000 környékén, külföldi nyomásra buktak. Felhívnám figyelmed arra a tényre, hogy a nép az FPÖ-re szavazott, akik miatt buktak, az nem a nép volt. Haidert baleset érte az üres utcán. Nyilván elfelejtett vezetni, velem is gyakran megesik az ilyesmi. Megyek, és arra döbbenek rá, hogy fogalmam sincs, mi a fenének van ott az a sok pedál."

Idézem a wiki-t: "A boncolás során vérében 1,8 ezrelék alkoholt találtak, amely az osztrák törvények szerint sem tette lehetővé, hogy volán mögé üljön, ezenkívül a szolgálati gépjárműve műszerei szerint 70 km/h sebesség korlátozásnál 142 km/h sebességgel haladt."

Bebaszva száguldozott. Van még kérdés?

"- a Lisszaboni szerződést az ír nép elutasította. Nem baj, lett megoldás, szavazzanak addig, amíg átmegy. Remek, csak akkor miért éppen egy „igen” eredménynél álltak meg? Ja, mert ez volt az elvárás, ez illett a fősodorba, nép le van szarva, random csak ad egy épp kedvező választ. Megvan a jó válasz, a büdös életben többet erről nem kérdezik a népet."

Ez valóban így történt.
Persze ezt is meg lehetne magyarázni (ugye az írek mennyivel többet vettek ki az EU-ból, mint amit betettek), de tényleg így történt.
Persze úgy is fel lehetett volna tenni a kérdést, hogy elfogadjátok vagy mentek az EU-ból (és buktok ennyi milliárdot, meg egy csomó céget ami nálatok, mint EU tagállamban van), mert ezt rajtatok kívül minden más tagállam aláírta, így valóban őszintébb lett volna.

>konkrétan az orosz hadsereg foglalta el a Krímet

ezt a te népírtó fajtád sosem fogja sajnos szép szóból megérteni, de az orosz hadsereg azért foglalta el (illetve hát szerencsére addig is ott voltak a korábbi egyezménynek köszönhetően) a Krímet (nagyon is helyesen), hogy a nyugati barátaid által megpuccsolt országban kitörő, idáig több mint 50000 áldozattal járó vérengzés ne terjedjen ki oda is.

>Az EU, a nyugat nem nagyon avatkozott bele ebbe a dologba

időközben az ukrán titkosszolgálat épületén

>választáson (ismétlem: választáson)

JIDF pls go, tőlem ismételheted, attól még nem kevésbé leszel röhejes

gondolom az összes közép-amerikai USA-barát kormány is "választáson" került hatalomra, igaz valamiért ott is volt előtte vérengzés, ki érti ezt, hát biztos a szemét oroszok ott is. meg irakban. meg afganisztánban.

>él párszázezer magyar Kárpátalján, elég nyomorúságos körülmények között. Az ő életüket az EU-hoz való közeledés szerintem megkönnyíthetné.

ha ez vígasztal, az EU-hoz közeledő Baráti Kormányod alig két hete küldte a halálba a 128. hegyi hadosztályt, amibe a magyarokat sorozták be, az otthon maradottak azóta is az erdőkben bújkálnak, úgyhogy a helyi magyarok életét valóban megkönnyítette az USA^W"EU"

walzmann-poroshenko elnök elég sokáig bizonygatta hogy "nincs bekerítés" (a valóság tagadásában ti elég jók vagytok), aztán jött az a mém hogy hősies visszavon(ul)ás, aztán amikor a külföldi médiában megjelentek a Debaltsevo-ban "felejtett" katonák maradványai, akkor hirtelen fontos lett az összes orosz média kitiltása mindenhonnan

hogy is akartad ezt mondani, shitclusiv?

>Azért az idegen (ellenséges) hatalom által támogatott fegyveres harcot ne keverjük már a demokrácival

akkor miért teszed

>háborúznak a saját, legitim államuk ellen

>puccs
>legitim

:^)

...és part#2

oh, és persze a hozzád hasonló népírtóknál minden úgy kezdődött, hogy a putin visszalőtt...

az egész minszk#2 paktum akkor jött létre, amikor a mészárszékre hajtott ukrán-magyar katonák bekerítettsége nyilvánvaló lett, és az ajvékoló "magyarbarát:-)" nyugat addig picsogott, míg ki nem harcolták az újabb tűzszünetet - még mielőtt a szabadságharcosok offenzívája tovább nem bontakozik.

apró probléma, hogy a debaltsevo-i katlan nem került bele a megállapodásba, elvégre arra mégsem lehet kérni az ellenfelet hogy az összes, hatalmas véráldozatok árán elért eredményét dobja félre - az ukrán fél pedig hallani sem akart arról, hogy a katonáik - elfogadva a donbass-iak ajánlatát - a felszerelést hátrahagyva kivonulhassanak.

tl;dr: a "magyarbarát" EU kormányod otthagyta meghalni a magyarokat, hogy a - tevékenységük nyomán - gazdasági és társadalmi csődbe került Ukrajna pár hónapot még nyerjen a következő elkeseredett offenzívájukig. tudom, a wikipédia is putyinbarát.

és most leléphetsz, shitclusiv.

EDIT: http://index.hu/kulfold/2015/03/12/karpatalja_magyar_katonak_sorozas/

„Körbe voltunk zárva, ezt pontosan tudtuk. Kijevben persze mást mondtak a népnek” – Istvánnal stílusosan egy kárpátaljai falu temetőjénél beszélgetünk, messzebb az otthonától, mert az titok.

legnagyobb sajnálatodra még nem tart ott a demokrácia, hogy le lehessen tartóztatni aki nem egy Politikailag Korrekt, Mainstream, Nyugatos, gúglifelvásárolt hátétépé démonon hostozik

mindazonáltal sajnálattal vettem tudomásul hogy mostantól te mondod meg hogy mely hostnevek tartoznak bele a "tágas internetbe"

ja várj nem is

Te miből tudod, hogy létezik Nap? Mert valakik azt mondták?
Közben az is lehetséges, hogy egy nagy projektorral vetítik az égként szolgáló vászonra egyenesen Greenwichből. :-)

A többség elfogadja igazságnak Snowden állításait. Az Egyesült Államok pedig diplomáciában szokatlan arroganciával akarta elfogni Snowdent.

-1 xclusive
+1 xclusiv

Javaslom a ctrl-c és ctrl-v használatát. Remélem képes vagy erre a szerény értelmi képességeiddel, bár ha egy 7 karakteres nickname leírása is kihívást okoz neked, hát...
Na mindegy, reméljük ezt a szintet azért megugrod.

Amúgy te pontosan azt csinálod, amivel engem vádolsz: aki "nem hajlandó a világ eseményeit úgy meg-nem-érteni mint" te, az szerinted hülye. Érveket, cáfolatokat persze nem tudsz felhozni, szóval marad a személyeskedés, bár ezt is gyengén tolod.

Nem ismerem, rákerestem, ez tetszett: "Ulfkotte was born into a Christian family, but by the age of 21, he abandoned Christianity and became an atheist. When he went to live in Islamic countries, he converted to Islam while living in Herat, Afghanistan. He later abandoned Islam and is now a Christian."

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Ok. Ezekről a dolgokról kiderült. Namármost. Az feltűnt már neked valaha, hogy pl. az orosz titkosszolgálatok tevékenységéről, trükkjeiről, módszereiről hasonló információ sohasem került napvilágra?
Vonjuk tehát le a logikus következtetést: Nincsenek is orosz titkosszolgálatok.

Az feltűnt már neked valaha, hogy pl. az orosz titkosszolgálatok tevékenységéről, trükkjeiről, módszereiről hasonló információ sohasem került napvilágra?

Uhh.
Bár a "jogelőd" szovjet hírszerző ügynökségek (KGB,GRU, stb.) maguk korában elég hatékonyak voltak / cambridge-i ötök - ha tényleg csak öten voltak. :-))- , de azért elég sok minden kiderült róluk (is) az évek során.

Mindenesetre azért az látszik, hogy az amerikaiak inkább technikai eszközökkel "hódítanak" a hírszerző bizniszben,
míg az oroszok az "emberi erőforrás" kezelésében sikeresebbek.

Azért a történelemnek van egy furcsa humora, ahogyan ismétli önmagát.

Alig ért véget a hidegháború és más köntösben, de folytatódik.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Az Echelonra pont fölösleges hivatkozni, mivel az USA évekkel ezelőtt maga ismerte be a project létezését. Persze úgy beszéltek róla, mint amit már leálltottak.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

De miért lehet egy SATA kábelen keresztül egyáltalán flashelni? Ha ez a "feature" létezik, akkor az a csoda, hogy csak most kezdték kihasználni.
Ellenben amit mások is írtak, az felettébb gyanús, hogy ennyi gyártó termékével működik.

The plugin supports two main functions: reprogramming the HDD firmware
with a custom payload from the EQUATION group, and providing an API into
a set of hidden sectors (or data storage) of the hard drive.

The disk is targeted by a specific serial number and
reprogrammed by a series of ATA commands.

Overall, the plugin uses a lot of undocumented, vendor-specific ATA
commands, for the drives mentioned above as well as all the others.

Firmware frissítés hibák miatt, teljesen hétköznapi dolog. Például:

http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-c01612429

http://support.lenovo.com/en/downloads/ds003740

http://www.crucial.com/usa/en/support-ssd-firmware (M225)

Az tényleg csoda, hogy csak most került képbe.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Ne feledkezzünk meg még egy kiváló lehetőségről!
CPU mikroprogram (ja most microcode-nak hívják)
Én ide tenném a szolgálatoknak szükséges programot.
És már is nem kell annyit vacakolni a sokféle merevlemezzel.

mondjuk ok is oroszok:
http://www.acelaboratory.com/

es mar 5+ eve van olyan cuccuk amivel minden hdd firmwarejet lehet atirni, buzeralni (adatmenteshez aruljak, de ezek szerint ok is birtokaban vannak a szukseges infoknak)

A'rpi

5+ eve van olyan cuccuk amivel minden hdd firmwarejet lehet atirni, buzeralni

adatmenteshez aruljak,

Honnan tudod, hogy csak ahhoz ? :-))
A nagyközönség számára lehet, hogy csak ezt hirdetik.

De amilyen ütemben fejlődik az orosz gazdaság és társadalom - vissza - vajh teljesen ördögtől való elképzelés, hogy néha nem fut be egy-egy hívás az FSZB irodájából ? :-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Sziasztok

Sajnos elég rossz vagyok angolból, valaki megmondaná hogy akkor ez most operációs rendszertől függetlenül küld(hez) adatokat?
Úgy tudtam, egy Windows-ra írt (hagyományos) malware vagy trójai nem működik mondjuk Linuxon és vice versa

Nem hiszem, hogy oprendszer független lenne. Azt írták a Kaspersky cikkében, hogy eredetileg úgy ment a dolog, hogy az OS loader-t cserélte le a vírus, ő töltötte be a Windows-t, majd amikor valamelyik driver-t (SATA ?) töltötte a Windows, abból adott vissza a vírus egy fertőzött példányt, ami valahol a lemez végén volt föllelhető. Ez biztosan nem megy oprendszer függetlenül.

Akár lehet fájlrendszer függő is:
- Tegyük fel van egy webszervered ami kiszolgál egy ilyen, módosított firmwares winyóról
- A támadó lekérdez egy speciális fájlt pl hellokulddmaratnezemakovetkezofajlt:/etc/shadow.html
- A modositott firmware figyeli a hellokulddmaratnezemakovetkezofajlt kezdetu fajlolvasasokat es visszaadja neki az /etc/shadow fajlt es esetleg a log fajlokbol is torli a nyomokat vagy DMA-n keresztul kiolvassa a titkositasi kulcsaidat

Így a tűzfal se véd meg és valószínű sose derül ki a behatolás

Igen de így lehetőséged volna arra, hogy bebiztosítsd a rendszert. Ellenőrzött firmware flashelése, jumper le, innentől nem kellene aggódni, hogy valami 0day rootot szerez és beeszi magát oda is ... épp elég lenne az írharó lemezekkel foglalkozni, nem hiányzik ez a plussz gócpont.
Azért a gyártók nem szeretik magukat azzal blamálni, hogy out of factory rajta van. Ezért kellett az NSA-nek egy intercept mission, hogy a gyárból kijött terméket a kiszállítás előtt bebugozza.
De még ha az NSA be is bugozza az engem kevésbé izgat, mint hogy ez a technika proliferálódik és az alvilág kezébe is bekerül, és 0day lukakon weboldal megtekintésével bemászik valakinek a gépére, ott is egy firmware-be. No ezen szcenárió ellen jó lenne.
Bugok és malware-ek vannak voltak lesznek, egy részüket így meg lehetne állítani ...

El kell keserítselek. A diszkhez (a fw-hez) nem /etc/shadow kérés érkezik, mert ehhez az kellene, hogy a világ összes (ma még nem-létező OS-ének még ki se talált formátumú) fájlrendszerét képes legyen a FW értelmezni. Ez nyilván nem fog menni. A diszk egy olyan parancsot kap, hogy az ilyen-és-ilyen címen levő adatblokkot lökje vissza. Szóval fenti felvetésednél azért egy csöppet bonyolultabb módon kell megcsinálni.

hát ha én egy nagy intelligence lennék, nem állnék meg a hdd-knél, minden befolyásom alatt lévő alaplap gyártótól, videókártya gyártótól, telefon gyártótól és minden egyébtől törvényben kérnék egy extra nem dokumentált flash hozzáférést csak nekem

valszeg intelligence körökben ez már nyílt titok és ezeken konkurál az amcsi-orosz-kínai-német szolgálat