Hamis NVIDIA kártyák a német üzletek polcain

Címkék

A Slashdot a Heise.de két cikkére hivatkozva arról számol be, hogy hamisított NVIDIA kártyák bukkantak fel német üzletek polcain. Ugyan arról nincs hír, hogy máshol is bele lehetne botlani ezekbe a számítástechnikai eszközökbe, azért jobb az óvatosság.

A hírek szerint valószínűleg GeForce GT 440 kártyák BIOS-át flashelék át szándékosan azért, hogy a kártyák azt állítsák magukról, hogy ők GeForce GTX 660-ak. A hamis kártyákat "GTX660 4096MB Nvidia Bulk" néven árusították, de azok valójában a valódi GTX 660 teljesítményének csak kb. negyedét hozták.

Hamis NVIDIA GTX650/660
Kép a hamis kártyáról - Forrás: kosatec.de

Nyomozás folyik, ami azt hivatott kideríteni, hogy ki flashelte át a kártyákat. A hírek szerint több száz hamis kártyát rendelt a német nagykereskedő Kosatec Computer a holland Point of View-tól. A Kosatec-en keresztül több német kiskereskedésbe / online áruházba is jutott az áruból. A Kosatec állítja, hogy nem tudott arról, hogy hamis kártyákat forgalmaz. A cég ígéretet tett arra, hogy ha kiderül, hogy valóban hamis termékről van szó, felveszi a kapcsolatot a vásárlóival és visszafizeti a hamis termékek árát.

Hozzászólások

AZ ebay-en is mennek egy ideje így már nálunk is fellelhető:

http://hardverapro.hu/apro/hamis_nvidia_geforce_gtx650_elado

Nagyon megdöbbentem én is amikor egy GT-9500 fantázianevű készülék került a kezembe. Természetesen a vastagságát leszámítva pontosan úgy nézett ki távolról mint egy S3 még a Samsung felirat is tökéletes volt. Viszont minden másban egy totális hazugság volt az egész készülék, még az mtk fw burner is azt írta rá hogy fake hardware. A hazugságlista túl hosszú, de a léhyeg 1 mag - 4 mag, 512Mb - 1Gb, 4.0 - 4.4, 800* - 1280* és a többi.

Mik vannak? Linux alatt hogyan derítem ki, hogy a kártya át lett falshelve?

Kb. 10-12 évvel ezelőtt a Mycom-nál lehetett kapni nagyon olcsó ATi Radeonokat. Miért nem települt fel a driver? Hát azért, mert belül Geforce 2 MX-ek voltak. :)

---------------------------
http://www.rivalcomp.hu

Egyszer én is vettem egy Nvidia Geforc (sic) biosos Geforce 7700-hoz kísértetiesen hasonlító, olyan dobozban lévő cuccot.
Sis Xabre 300 van benne, és nem 128 mega RAM hanem 16.
Múltkor megtaláItam, itt van a polcon.

☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Volt szerencsém anno 2002-2003 körül Riva TNT2-nek álcázott SiS 305-höz nekem is, a melléadott TNT2 drivernek álcázott valamivel ment Win98-on, a Detonator persze nem ismerte, aztán bekerült egy XP-s gépbe, és akkor bukott le, mert az alapból felismerte annak, ami :)
---
Hey! Where'd my terminal go?
DropBox tárhely itt!