MIUI 6

 ( trey | 2014. augusztus 19., kedd - 8:21 )

A Xiaomi kiadta Android-alapú, tablet és smartphone készülékekhez szánt mobil operációs rendszerének soron következő nagyobb, 6-os verzióját. Ugyan a Xiaomi és annak alelnöke, a Google Android divíziójától átigazolt Hugo Barra vehemensen tagadják, hogy másolnák az Apple iOS-ét, az utóbbi OS-t használóknak nem kell sokat nézegetniük a képeket, hogy megállapíthassák, a MIUI 6 kísértetiesen hasonlít az iOS-re.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Még csak a béta tesztelés folyik: http://en.miui.com/thread-35216-1-1.html

Elég furcsa kommunikációjuk van. Az általad linkelt oldal első mondata:

"MIUI 6 has been released today, do you like it?"

Az általam linkelt oldalon:

"The long-expected MIUI 6 is finally here!"

--
trey @ gépház

Elég félrevezető, de sajnos még kár örülni az új verziónak. Előzetes terveik szerint szeptember elején lesz publikus:
http://en.miui.com/thread-35077-1-1.html
"MIUI 6 will first be tested by 1000 beta testers, and the team will grow to 10000 people by August 22. MIUI 6 developer version will be open to public in the beginning of September."

A mai világban már nagy jelentősége nincs, hogy beta vagy release. Lehet, hogy ketten kétféleképpen gondolják és írták az infókat :)

Ráadásul a videó vége felé "MIUI 6.2.0" a verziószám.
Tehát már elég erős béta :)

Jó gyorsan "lekövették" a flat iOS-t a vékony helvetica fonttal meg mindennel.

--
"... the process of non thinking, called faith."

Az Apple másolta a MIUI-t. Aki használta a MIUI-t korábban, elég meredt szemekkel tekinthetett az Apple forradalmian új, letisztult formaterveire. Először azt hittem, hogy a MIUI bemutatóját nézem. Ennél kevesebbért is perelte már az Apple a Samsungot...

+1

megerősítve, a "szaksajtó" alulinformált cikkírói már felakasztották a MIUI-t kétszer oda vissza, mire lett szólva nekik, hogy az megvan, hogy az előző verzió (azt hiszem) hónapokkal az első flat iOS előtt már kint volt, és "olyanabb" volt az?

A kínai gazdaságot csak mértékkel kötik a másolás gonosz jellegű tabuk, gyorsabban is fejlődnek.

A kínaiak megcsinálják azt amit a Microsoftnak kellett volna a WP-vel. Lemásolják szó szerint az Androidot a Googletől és hozzá lekoppintják az iOS felületét az Appletől. Közben Redmondban elfelejtették hogyan kell másolni. :-)

sub

Az Androidot nem másolják, hanem egyszerűen használják.

Ugy ertette a masolast hogy "cp" ;)

Mindig jót röhögök, mikor egy androidos készülék tesztjénél szapulják vagy épp agyondicsérik a gyártó által gründolt felületet. Mintha nem lehetne lazán cserélni, ha nem tetszik benne valami.

Ugyan a launcher cserélhető, de az értesítési sáv és a téma nem változtatható, ami tulajdonképpen a gyártói felület része.

MIUI v5-t használok a telefonomon (Nexus 4), gondoltam hátha valakit érdekel a véleményem róla.

Ilyen jól összerakott ROM-ot még nem láttam telefonra. Mikor lejárt a gari, nagyon sok főzőtt ROM-ot kipróbáltam a telefonomon (Cyanogen, LiquidSmooth, Carbon, és még sok más) de a MIUI mindet verte. Sajnos maga a rendszer zárt, szóval nem lehet olyan könnyen belenyúlni, de annyira jól néz ki és annyi sok apró kényelmes funkció van benne, hogy fél éve ezt használom a telefonomon. És az akksija is dupla annyi időt bír (mondjuk ennek megvan az ára, hisz kisebb teljesítményen fut a rendszer, illetve a háttérben futó szolgáltatások is ritkán térnek magukhoz, ami miatt a Viber illetve a többi üzenetküldő alkalmazás hirtelen elveszti az "azonnali" jelzőjét), de ez még mindig nem győzött meg arról, hogy lecseréljem. Mindenkinek ajánlom a rendszert!

Mit jelent, hogy "zárt"? Nem adnak forráskódot vagy kevesebb a beállítási lehetőség MIUI-on?

zártság érdekelne engem is...

és tudsz mondani pár apróbb funkciót, ami neked nagyon tetszik, és nincs a vanilla android-ban? kipróbálnám, tapasztalatként...