Újraírt felhasználói felületettel érkezett meg a Dropbox kliens új tesztverziója

Új, 2.11.0-s verziójú tesztbuild érhető el a Dropbox kliensből. A változások közt első helyen szerepel, hogy mind Windows, mind Linux platformon újraírt felhasználói felülettel találkozhatnak a felhasználók. További változások:

  • Rewrite of the Windows & Linux UI.
  • File identifiers.
  • Windows long path support.
  • New Linux headless setup flow.
  • Faster uploads for small files.
  • Updated splash
  • New Finder icon overlays.

Windows: [ standard installer ] [ offline installer ]
Mac OS X: [ standard installer ] [ offline installer ] (For 10.4 and 10.5, use the offline installer)

Linux: [ x86_64 offline installer ] [ x86 offline installer ]

Hozzászólások

Új verziót nem láttam, de feltételezem, androidon ugyanazok a jogok kellenek neki, mint a korábbinak: érdekelne, hogy egy ilyen szoftver mit akar a mikrofontól, kamerától, híváslistáktól... :(
Ez úgy két-három verzióval korábban került bele, addig megvolt nélkülük.

Engem az is érdekelne, hogy a korábban 2.1-en működő app, most hirtelen miért csak 2.3+ on megy?..
Ja, mert talán az ember nem cserélgetné le az amúgy jól működő készülékeit félévente...

Amúgy igen, egy ilyen app mi a faszt akar a mikrofontól, meg a híváslistától? Kamerát még meglehetne magyarázni, de ahhoz is, hogy egyből feltöltse, elég a kártyához hozzáférni.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Mikor jelent meg a 2.3? Köszi. Nyilván kapják be, amiért merik fejleszteni az alkalmazást akár annak az árán is, hogy nem támogatnak elavult rendszereket.

Amúgy meg olvass kicsit utána, hogyan szinkronizálja az adatokat a telefonról.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

A fejlesztéssel nincs bajom. Sőt. De milyen feature került bele, amit az "elavult" (mégis tökéletesen használható) rendszer nem támogat. Oké legyen új GUI. De akkor legyen már elérhető a régi is, ha már régen jó volt az "elavult" rendszeren is.

"Amúgy meg olvass kicsit utána, hogyan szinkronizálja az adatokat a telefonról."
Mert? Már nem a memóriakártyáról olvassa? Csinálok egy fényképet, azt a kártyára rakja. Ahhoz, hogy ezt felszinkronizálja miért kell a kamerához hozzáférni?
Legutóbb mikor tudtam használni, akkor egy dropbox mappát szinkronizálgatott a kártyáról...

Ha ezt az appot visszakapnám, semmi problémám nem lenne.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

„De milyen feature került bele, amit az "elavult" (mégis tökéletesen használható) rendszer nem támogat. Oké legyen új GUI. De akkor legyen már elérhető a régi is, ha már régen jó volt az "elavult" rendszeren is.”

Ne, ne legyen elérhető. Ne támogassunk régi, elavult rendszereket, mert csak megakasztja a fejlesztést. Két külön ágat kell fenntartani, portolgatni kell, és ehhez olyan fejlesztők kellenek, akik amúgy valami értelmeset is csinálhatnának. Fejlesztőként sem jó ez, lélekölő és kihívások nélküli.
El kell fogadni, hogy a 2.x-es Android sorozat már rég kiment a divatból. Ha neked ilyan telefonod van, akkor vagy ne használj Dropboxot, vagy cseréld a telefont, vagy keress rá alternatív ROM-ot. Én ez utóbbit tettem.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Félreértesz. Ne fejlesszék. Felesleges fejleszteni a régit, ha kiadnak egy újat. De tegyék elérhetővé az "old version"-t is. Így értettem.

Ez a play faszsága, hogy ha valamiből olyan frissítés jön, ami már nem jó adott droid verzióra, akkor eltűnik, így az utolsó még ahhoz valót se lehet többé feltenni. Ezzel van gondom, nem azzal, hogy fejlesztenek.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

De ha megváltozik a szerver-oldalon is valami, akkor a régire is portolni kellene a változást, nemde? Hiszen különben nem működne.

A frissítéses nyűgödben mondjuk speciel van igazság.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nem olyan gyakran változik szerveroldalon, és általában csak hozzáadnak. az meg csak azt jelenti, hogy x feature nem lesz használható.
Vagy mint a 2.1-es droidos youtube app, egyszerűen azt írja, nincs hálózati kapcsolat. (változott valami szerveroldalon)

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Bajom az nekem sincs. Csak nincs kedvem venni egy új készüléket a meglévő, tökéletesen megfelelő eszköz helyett. Csupán azért, mert az új. Az újak nem hoztak semmi olyat, amitől nekem megérné váltani. Majd ha állíthatok be droidon is IPv6-ot, akkor jó. Ja várj az egy rootolt 2.1-en is megy. ;)

Ha találnék egy ugyanilyen méretű, de új készüléket, akkor elgondolkodnék a váltáson. Nézegettem egy Xperia Z-t, de már az is kényelmetlen volt a maga 5"-s méretével. Akkor minek vegyek újat? Persze rákényszerítenek az ilyenekkel a váltásra. De az csak később lesz.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Egy kicsit ellentmondásba kerültél önmagaddal. Nem akarsz újat venni a tökéletesen megfelelő jelenlegi helyett. De az mégsem tökéletesen megfelelő, mivel egyre kevesebb alkalmazás működik rajta. Azt mondod, az újak nem hoztak semmit, amiért megérné váltani, ugyanakkor az a problémád, hogy egy neked kellő program már csak az újabb oprendszereken működik. Nos, akkor az újabb oprendszerek azt hozták magukkal, hogy a vágyott alkalmazások működnek rajtuk, míg a meglévőn nem.
Jó ideje már, hogy az elektronikai eszközök nem csak fizikailag tudnak tönkremenni, hanem egyszerűen elavulnak. Számos olyan (nagy)számítógép leselejtezését láttam, amelyek semmivel sem működtek rosszabbul mint újkorukban, mégis megváltak tőlük. Egyszerűen kevesek voltak az igényeknek, vagy túl sokat fogyasztottak ahhoz képest, amit nyújtani tudtak. Nem érte meg tovább üzemeltetni őket, pedig - megismétlem magam - pont olyan jól működtek mint új korukban.

Ave, Saabi.

Ha valaki telepítette már, tenne fel egy screenshotot, hogy hogyan néz ki az új UI?

szuperjo!
inkabb az arazassal kezdjenek valamit.

Inkább a szimbolikus linkeket kezelnék már rendesen. Vagy az is nagy előrelépés lenne, ha a Dropbox kliens egyszerűen ignorálná a szimbolikus linkeket.