A Debian visszavált(ást tervez) EGLIBC-ről GLIBC-re

Címkék

2009. tavaszán jött a hír Aurelien Jarno-tól (GLIBC társkarbantartó), hogy a Debian projekt GLIBC-ről EGLIBC-re vált. Eltelt öt év és úgy fest, hogy a Debian (és ebből kifolyólag nyilvánvalóan leszármazott projektjei is) visszaváltanak GLIBC-re. Erről Aurelien maga írt blogján.

A Debian öt évvel ezelőtt egyebek mellett azért váltott, mert nem jött ki a GLIBC akkori vezetőtestületével és karbantartójával, az akkor még a Red Hat alkalmazásában állt Ulrich Drepper-rel.

Aurelien szerint az elmúlt években a GLIBC fejlesztése komoly mértékben előnyére változott. Az okok? Egyrészt azóta Ulrich Drepper már nem a Red Hat alkalmazottja, jó ideje a Goldman Sachs alkalmazásában áll. Másrészt a GLIBC projekt egykori vezetőtestülete 2012. derekán feloszlatta magát. Ezen okok miatt az EGLIBC fejlesztése okafogyottá vált és a projekt jelenleg halottnak tekinthető.

Az EGLIBC legfontosabb funkciói immár beolvasztásra kerültek a GLIBC-be. Aurelien blogbejegyzése megírásának pillanatában a GLIBC csomag már feltöltésre került a Debian experimental ágába és a NEW queue-ban várakozott.

A blogbejegyzést tartalmazó oldal jelenleg offline, a bejegyzés megtalálható a Google cache-ben itt.

Hozzászólások

Akkor majd egyszer egy szép napon a testing ágon frissülni fog minden egyes (bináris) csomagom? Vagy olyannyira kompatibilis, hogy észre se veszem? Érdekeseket lehet olvasni erről az Ulrichról amúgy...

--

MSVCRT powa!

(najó megyek pihenek egyet lól...)
--
GPLv3-as hozzászólás.