Hivatalosan is itt az LTS támogatás a Debian GNU/Linux 6.0-hoz

Címkék

Korábban már volt szó arról, hogy a Debian 6.0 (kódnevén "squeeze") LTS (hosszú támogatottsággal rendelkező) kiadássá válik. Tegnaptól ez már hivatalos. A Debian projekt tegnap bejelentette, hogy minden infrastrukturális feltétel adott ahhoz, hogy a Debian GNU/Linux 6.0 2016. februárjáig biztonsági frissítéseket kaphasson.

Az LTS létrejötte az önkéntes LTS csapatnak és a következő szervezeteknek köszönhető: AD&D - IntarS Austria, Deezer, Électricité de France, Freeside, Offensive Security, Positive Internet, Seznam.cz, Sipwise, Univention, University of Oxford.

Amennyiben sikeres lesz az újonnan létrehozott LTS kezdeményezés, a Debian azt tervezi, hogy rendszerbe állítja azt és kiterjeszti majd a Debian 7 ("wheezy") és Debian 8 ("jessie") disztribúciókra is.

Azok a felhasználók, akik szeretnének Squeeze rendszereikhez LTS támogatást kapni, elolvashatják a tennivalókat a Debian Wiki LTS szócikkében.

A részletek elolvashatók a bejelentésben.

Hozzászólások

Hehe egyik érvem a CentOS mellett a hosszú támogatottság. Bár ez még mindig messze áll tőle, de azért már ez is valami.

Fedora 20, Thinkpad x220

Ha valakinek van tapasztalata az LTS -re valo atallasra, kerem ossza meg.
(rejtett sub)

Ez azoknak jó, akik nem akarnak verziót frissíteni. Aki Debian-t akar telepíteni, abban felmerülhet az, hogy milyen verziót válasszon.
Debian 6-on nem sokat segít az LTS támogatás, még másfél évig kap támogatást. Ennyi idő múlva ha kijön a 6-os verzióhoz biztonsági vagy más jellegű hibák, azt nem biztos, hogy javítják. Ha jól gondolom.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Igaz. Talán pont ez miatt is jön be az LTS támogatás, mert túl kevés ideig támogatták. És ha beválik meg van igény, lehet, hogy nagyobb időtartamot adnak.
Maga a debian egyébként 20 éves. A Windows az 1.0.1 verziótól nézve 29 éves. A kettő között a különbség az, hogy a debian folytonosabb, jobban tekinthető egy folyamatosan frissülő, támogatott rendszerként. A Microsoft esetén olyan van, hogy win 98, win xp, vista, win 7 és nemcsak a nevükben különbözőek. Jó, most már win 7, win 8, talán win 9 is lesz és jobban érezhető lesz a folytonosság. Talán egyik verzióról a másikra való frissítés is rendben zajlik, bár 7-ről 9-re érdekes lesz akkor, amikor már win 8 nem lesz elérhető.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com