Linuxra is megjelent az Interstellar Marines

 ( trey | 2014. június 7., szombat - 12:15 )

A Zero Point Software néhány órával ezelőtt bejelentette, hogy elérhető az Unity engine-re épülő Interstellar Marines játékának legújabb frissítése, az Update 12. Az újdonságok közt megjelent a Linux támogatás is... A játék most akcióban megvásárolható a Steam-en.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Erdekes, hogy N+1 jatek megjelenik itt a hup-on hirkent, viszont az a rakat OpenSSL es linux 0-day meg el van hallgatva.

FYI: http://hup.hu/node/133074

Még érdekesebb, hogy a GnuTLS sérülékenység meg nem lett elhallgatva: http://hup.hu/cikkek/20140604/uj_gnutls_bug_miatt_sebezheto_egy_csomo_nyilt_forrasu_szoftver

Mert az már nem hír, olyan sok van belőle.

Nem értem a dolgot. Az link tök olyan, mintha a hup-on lenne.

De nem főoldali cikk.
Magánvélemény: ki tart vissza bárkit is (aki észrevételezi, hogy nem szerepel), hogy beküldje hírként? Tudtommal van rá lehetőség. Ha az nem kerül ki, akkor lesz érdekes.
(Amúgy megnézve a cikkeket, a "nem játékkal kapcsolatos" bejegyzések mintha főként a SlashDot-on is megjelennének. Emlékeim szerint ott sem szerepeltek ezek, amiket hiányolnak)

Nem vagyok olyan csatornákon, hogy aktívan kövessem (meg sysadmin se vagyok, Linuxszal csak beágyazott szinten találkozom, ahol nincs non local access), de itt szívesen olvasom ezeket. Ahhoz meg végképp nem tudok eleget a témáról, hogy lássam, a szinte napi rendszerességgel kijövő lyukak közül melyik említésre méltó egy nem csak (/nem) securityval foglalkozó oldalnak.

Btw a játékos cikkek engem se érdekelnek, de pl. a full circle sem, mert az angol jobb, mert benne van a képregény ( >:->). Na és.

pinyo_villany paranoiás. Amióta erre tette fel az életét (security), azóta ez a (kis belterjes) világa. Azon kívül van egyébként más is. Hogy az OpenSSL miért nem került ki? Mert a múlt héten 1000km utaztam, egy eléggé feszített tanfolyamon töltöttem az időmet, a hétvégén pedig pihentem és nem olvasgattam bele olyan dolgokba, aminek a feldolgozásához fél percnél több időt kellett volna rászánni. A fenti játékhír is csak kizárólag azért került ki, mert a kirakása kerek 10 másodperc időt igényelt.

Az elhallgatásról... régi unalmas vicc ez egyes itteni köröktől. Senki sem akar itt elhallgatni semmit. Millió egy security hír van itt hétről-hétre, ráadásul ezek jó része máshol meg sem jelenik. Vannak olyanok, amit más magyar oldalak nem hogy nem említenek, azt sem tudják mi az.

Nem értem, hogy minek ez a rapli, azt meg főképpen nem, hogy miért kell szétoffolnia pinyonak egy olyan témát, ami őt nem, de mást például érdekel.

A security belterjes világa érdekes. Egy pontig. Az OpenSSL sebezhetőség is az. Mindazonáltal, ha nincs minden héten rőla 2 hír, akkor is megy tovább a világ.

Egyébként, tegnap pihentem, ma beleolvasok a hétvége történéseibe és megpróbálom azokat utolérni. Majd azután, ha kicseréltem az egyik kerékpárunkban a hátsó lyukas belsőt....

--
trey @ gépház

szerintem csak siman azt remelted, hogy ha nem rakod ki ezeket a hireket, senki nem tudja meg az igazsagot!!1111oneone

sajnos pinyo_villany atlatott a szitan :(

:(

:D

Pedig rossz hírem van a picsogók számára, mert mára is van legalább egy olyan Linux gaming hír, amit mindenképpen érdemes megemlíteni és mindenképpen ki fogok tenni. Most tettem ki egy alibi FreeBSD hírt, természetesen csak terelésnek, afféle tompítandó, hogy ne legyen túl sok gaming hír. Még keresek valami semmitmondó tölteléket, aztán mehet is ki.

Szerencsére, a Linux gaming világ egyre fejlődik, van miről írni. Rossz hír ez a Linux hatereknek, de hát van az úgy, hogy le kell nyelni a keresű pirulát is.

--
trey @ gépház

Igen, kb. ezeket akartam belesűríteni abba az egy sorba :D

Te miért nem küldted be hírként? Mástól várod hogy dolgozzon helyetted, aztán még reklamálsz is? Hunger legalább megírta, és nem picsogott.
--
♙♘♗♖♕♔

Én is inkább a fórumba küldöm a híreket, ott egyből megjelenik. Ott van addig ameddig aktuális aztán lepereg:D

Mi köze az Interstellar Marinenek a OpenSSLhez? Ha nem teszik ki a játék híreket akkor se lesz jobb vagy rosszabb Linux biztonsága.

Interstellar Marines amúgy jópofa. A Coop és a történetetes rész még teljesen hiányzik, de amúgy pofás játék lett. Mondom én aki nem szereti a PvPt.

trey -t megfenyegette az OSS közösség hogy nem irhat ilyeneket, különben repül ő, illetve a hir- és videoszekció összes munkatársa.

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C