Otter Browser Beta 1

Az Otter Browser projekt azt a célt tűzte ki, hogy újraalkossa a klasszikus Opera (12.x) böngésző felhasználói felületét Qt5 felhasználásával. A fejlesztés már jó ideje tart, az első alpha kiadás január elsején jelent meg. A projekt most egy újabb fejlesztői mérföldkőhöz ért, öt alpha után bejelentette az Otter Browser első béta kiadását. A fejlesztők hangsúlyozzák, hogy a Beta 1-gyel a stabilitás fokozása volt az elsődleges céljuk és még rengeteg munka van hátra addig, amíg elérik az klasszikus Opera szintjét, de már most elértek oda, hogy a munkájuk eredménye kb. párban van a jelenlegi, Chrome-alapú Opera-val.

Részletek, letöltési lehetőségek a projekt weboldalán.

Hozzászólások

Isten áldja őket, az opera a kedvenc böngészőm, de az hogy átmentek böngészőből chrome skinbe az nagyon szíven ütött. Linuxon még mindig van 12.xx és windowson is azt használom, nagy sajnálatomr a a céges toolok nem mennek vele így firefoxra kényszerülök. Remélem ez a projekt sikeres lesz.

Hétvégén feldobom az otthoni gépemre, archra van aur buildben.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

+1

Most Operazok, de amit muvelnek, az egy vicc, foleg az utobbi 2 release. Changelog:

16: autofill, geolocation
17: pinned tabs, custom search
18: media access, themes, rocker gestures, tab d-n-d
19: bookmarks bar, theme creation
20: d-n-d bookmarks, speed dial entries
21: complete urls, security badge
22: new themes

??? Ezt produkaltak egy ev alatt, a nagy Opera, az uttorok. Hat ez a beugro szintet epp teljesitene talan - egy hobbiprojektnel. Es mindezt ugy, hogy az engine-nel mar nem is kell foglalkozniuk. Szemely szerint borzasztoan hianyolom, es honapok ota varok rajuk:

- tab grouping a'la Firefox, addon-t se talaltam ra
- HTML5 H.264 tamogatas
- normalis bookmark kezelo ES importalo
- ne leptessen ki allandoan a session-okbol random oldalakon Opera ujrainditasnal

Illetve most pl. DigiCert tanusitvanyt vettunk, es az Opera baszott telepiteni, ugyhogy emiatt revoke-olni kellett, majd ujrageneralni IE-ben, amivel szinten nem dobogtatta meg a szivem.

A 12.x operában volt (van) a legjobban használható tab groupping, ha te olyat tudsz FF-hez, azt megoszthatnád velünk.

Írtam már errefelé, én négyes operától használtam, de ezzel a krómos szívással eltemettem őket. Itt fent a cikkben Trey is írta, szó szerint ugyanannyit fejlesztettek egy év alatt a 100+ fővel dolgozó norvégok, mint a tulképp egyemberes Otter „csapat”. Szánalmas. Pluszban a MyOpera bezárása valahogy azt érezteti, hogy nemsoká ugyanez lesz az egész céggel.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Azt en nem tudom, hogy mi volt a 12-es Opera-ban, de tulzottan nem is vigasztal.

Firefox-ban ilyen:

https://www.youtube.com/watch?v=zU_MMUgEPes

Nekem ennyi kene csak, mert ha 50 tab van nyitva, akkor mar marhara nem atlathato. Ezek tobbsege jellemzoen olyan oldal, amire jelenleg meg nincs idom, vagy meg nem aktualis, de nem akarom meg egyszer kikeresni, viszont nem is akarok rendszeresen visszaterni ra, ezert nem bookmark-olom.

FF-ban ez nagy lassú, és nehézkesen használható.
O/a-ban csak egymásra húztad a kívánt füleket, és azok egy csoportot alkottak. Megjelent egy pici nyilacska a fül mellett, azzal szétnyitható volt. Ennyi. Gyors, egyszerű. Érthetetlen, hogy ezt semelyik nem vette át.
Ráadásul nem volt a mostani szívásom FF-szal, hogy ne férne ki az 50+ fül egyszerre, mert akár egy pixelig is csökkent a mérete. Ettől a görgetéstől hülyét kapok.
A betöltött oldalak jelzőfülecskéje ugyanígy hiányzik. Igazság szerint rengeteg olyan dolog is, amit csak hosszabb távú használatnál vesz észre az ember. CTRL+Z, „csak ez a frame” kizárólag gombokkal, és/vagy kizárólag egérrel működtetés, sebesség (a végén már nem), Dragonfly, sorolhatnám. Egy abszolút logikus, kényelmesen és gyorsan használható eszközt dobtak a tűzre, amit a FF rohadtnagy plugines szabadsága sosem fog elérni.
Ennek az Otternek saccra legalább öt év kell. Akkor is, ha már most ott tart ahol jelenleg a norvég webkites hulladék.
Téged nem vigasztal, mert nem 10+ évig használtad. Azért ez nem egy 'vinkilencvenXP7-ről vinnyócra' (vagy Gnome2-ről 3-ra) jellegű felületváltás, hanem mintha a kilincs helyett mostantól orral, egy kampót húzogatva kellene kinyitni az ajtót. Az sem mellékes, hogy a felhőikben lévő cuccaim csak úgy elvesztek. Szerencsére jelszót sosem tároltatok.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Remélem nem terjed el! Semmit sem rühellek jobban mint egy adott weboldalt az n+1-ik böngészőre is optimalizálni...
Nem hogy összefognának a fejlesztők EGY rendes böngésző fejlesztéséért! Inkább mindenki a saját gagyiságát erőlteti.

Remélem, kihal minden OP rendszer és csak egy marad, mert milyen szar már úgy írni alkalmazásokat, hogy több rendszerre is fordítható/futtatható legyen. Meg remélem kihal minden autógyár és csak 1 féle autót lehet majd kapni, mert milyen szar már, hogy minden autót egy kicsit másképp kell vezetni, kicsit más az üléspozíció, meg máshol vannak a gombok a műszerfalon, meg másképp gyorsul.
Meg remélem kihal minden más gondolat, és csak az én általam sugallt gondolatok cikáznak mindenki fejében :)

Other browser :-)

--
Debian GNU/Linux