iPhone 5 ki-/bekapcsoló gomb csereprogramot jelentett be az Apple

Címkék

iPhone5 sleep/wake gomb

Az Apple megállapította, hogy egyes iPhone 5 készülékeken elromlik, vagy bizonytalanul működik a sleep/wake (ki-/bekapcsoló) gomb. Éppen ezért az Apple az általa meghatározott (megfelelő sorozatszámú) készülékeken a nevezett gombot ingyen cseréli. A csereprogram az USA-ban és Kanadában április 25-én, más országokban május 2-án indul. A részletek és a sorozatszám-ellenőrző itt található.

Hozzászólások

iPhone 4-en ugyanilyen programot indíthatott volna a Home gombra nyugodtan.

--
trey @ gépház

viszont ehhez nem elég egy bumpert adni féláron (féláron volt? lehet ingyen, nem emlékszem pontosan)

egyébként mint nem iphone felhasználó, ellenben mobiltelefon boltokkal dolgozó, gyakorlatilag az iphone-ok szervizeléséről két dolgot tudok: a kijelző törik, a gomb nem működik (hogy mennyi idő után azt nem tudom, de meglepett, hogy a home gomb tönkre tud menni)

fel lehet vállalni, mivel fyi általános esetben a beszállító ill. gyártó fizeti a költségeket, mint a katonatiszt - vagy valamilyen ellenszolgáltatást biztosít. a brand hírnevén esett csorbától kezdve a technikai jellegű költségekig mindent / mindenért. és még így jár jobban, ellenkező esetben a brand elpereli amit akar és még a gyártást is kiszervezi.

igen, értem a poént, látom a smileyt, csak azért írtam le címszavakban, hogy megkíméljek a rugózástól mindenkit akinek még illúziói lennének 2014-ben. btw ki gyártja az Ip5-öt?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Az ervelesben ott van a hiba, hogy a "brand hírnevén esett csorbát" nem lehet "kifizetni". Az Apple mindig is premiumkent volt pozicionalva, de az ilyen bejelentesek utan max pofan rohogni tudom a tobbieket lenezo, elitista Apple-hiveket. A cegnel csillio Apple termek van (iPhone, iPad, Mac Mini, MBP, MBA, Airport, tobbfele generacioban), de en valahogy egyaltalan nem erzem a szines, szagos csomagolas mogott a "premiumot". Stilusban, kinezetben nyilvanvaloan mas, es en ertem, hogy van, akinek ez jobban kezre all, de megbizhatosag szempontjabol ugyanaz a bugos consumer hulladek, mint az osszes tobbi. Hetente van valami Apple-os gebasz, amikor (jol nevelt support-osknet) az az elso reakciom, hogy probalja ujrainditani. 10-bol 9-szer "megjavul". Ilyenkor persze az Apple-os bamba fejjel nez ram, hogy "Ez miert van?! :(" Vicces...

értem én, papíron mindig is prémiumként volt elhelyezve igen. de már a G4 időkben érintettek voltak az ATI VGA leválási problémáiban, ill. (nem fárasztanék senkit értelmetlen felsorolással) a sorozatban cserélt notebook palmrest stb. elemeken át az Iphone szopásokig megéltek sok mindent. pont úgy, mint sokan mások: így a renomé sérülése a nem teljesen tapasztalatlan felhasználók felé szerintem a visszahívásoktól nem függ annyira, mint az elsőre tippelhető. hülye példaként Toyota-t is tömegesen adnak el azután, hogy a !fékek problémái miatt visszahívták őket. kevésbé hülye példaként Lenovo gépeket is ugyanúgy vásároltak, miután a driver mátrix rosszindulatú kódot adott át a felhasználónak.

szóval a lenézésen akár joggal lehet röhögni oda<->vissza - de ez nem túl sokat változtat azon, hogy a szopások után pl. egy **Apple megszállott ugyanúgy megveszi az új gépét ill. smartphone-ját, ha az technikai értelemben pl. érdekes vagy új/"trendi", esetleg ár/érték aránya megfelelő. a gyártó ill. beszállító meg keményen izzad, ha hibázott.

**tetszőleges Brand-del helyettesíthető.

de erről a jelenségről meg kellene kérdezni olyasvalakit, aki pl. marketinggel foglalkozik. ő minden bizonnyal szakszerűen le tudná írni.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Az ervelesben ott van a hiba, hogy a "brand hírnevén esett csorbát" nem lehet "kifizetni".

Ezt nem ertem. A Ferrari is premium marka, es ki szokott gyulladni...:)

Honnan jon az a nezet, hogyha valami premium, akkor sose lehet vele baj?

Ez kb. olyan, hogy a gorilla glass nem karcolodik. Erre is lenne egy sztorim...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A „buta proli” hitelt vesz fel...

az autóra: azt hiszi, istenkirály, de csak egy szar, két év múlva majd a felét sem éri
a házra, azt hiszi istenkirály, de csak egy fos, olyan mint a többi, aztán ha elromlik a környék, mi lesz?

Ha ki tudja fizetni, és neki élményt jelent valamiért, miért baj, ha vesz valaki valamit? Ha nem tudja kifizetni, akkor sem a termékkel van a gond (amíg elég másik ember ki tudja).

Elég unalmas egyébként, hogy itt van a főoldalon egymás alatt két csúcstelefon szériaproblémája, aztán mégis csak az Apple-termék alatt megy a prüntyögés. Még mielőtt valaki elkezdené leírni, hogy mer a sok Apple „fanboi” az így meg úgy: Samsungék is rendszeresen fikázódnak. Az ilyen sztereotip puffogás miatt gondolkodom el néha rajta, hogy felnyalom az autóra a kis almás matricákat, amik itthon kallódnak. Soha semmit nem ragasztok ki, de hátha sikerül egy-két modorkodót felidegesíteni :)

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Az iphone4 home gombja tervezési hibás. Az összesben ugyanaz van.
Elméletileg iphone4S-ben újratervezték, hogy jobb legyen.
Amikor rákerestem, házilag hogyan javítható, egy csomó ember panaszát találtam, akik 4S-sel szintén belefutottak a problémába.

Az apple a hibajelenséget mutató iphone4-eket sok pénzért hajlandó javítani.

A Samsung az általad említett cikkben ingyen javítja azt a néhány készüléket, amiket érint a hiba.

Emellett az apple úgy pozícionálja magát, hogy minőséget ad el, és jobb, mint a Samsung.

Ezek alapján én nem csodálkozom, hogy az apple kapcsán megy a prüntyögés.

Nem ismerek ilyen reklámot. Mondjuk összesen csak 2 apple reklámot láttam idáig, szóval nem tudom, hogy az összes többi reklámjuk, stb. mit tartalmaz.

Viszont általában az apple vásárlók mégis ezzel indokolnak, hogy igaz, hogy drága (esetleg drágább, mint x), viszont ez a legjobb (jobb mint x).

Szóval ennek alapján sokaknak ez jön le.

És az ellenkezőjét biztosan nem állítja az apple

Az iPhone 4-em Home gombja szar. 10-ból 7-szer működik, 3-szor csak 3-4. nyomásra. Az iPhone 5-öm Home gombja jó, a ki-/bekapcsoló gombja is. Ellenben a ki-/bekapcsoló gombja 0. perces kora óta zörög.

Igen, zörög. Megrázom a telefont (akármilyen gyengén is) és hangot ad. Ahhoz képest, hogy mennyi az ára, ez nyilván vicc.

--
trey @ gépház

En csak annyit tudok mondani, hogy senki se tartson Merci csokit a telefonja mellett.
Konkretan szepen meg lehet figyelni mennyi el nem hasznalt terfogat van egy ilyen iphone 4-ben. Ofcourse a nyomogomb ket foliaja koze is szepen becsurog.

A hibajelenseg ugyanez. A nyomogomb alig reagal. Egyebkent mukodik szepen, csak par grammal nehezebb a keszulek:)
Es egy jo 3-4 oras processz alkoholba martogatni a telefont, hogy a nyomogombbol kioldodjon a csoki:)
De az a nyomogomb mar sose lesz az igazi...A telefon persze szepen muzsikal:) Mondjuk a mikrofonja is egy picit halk...

Ez az egesz gagyi nyomogomb kb. az osszes mostani (2 evnel fiatalabb) telefonra igaz. Itt a nyomogomb egy darabka nyak korbetekerve foliaval egy gumi kulsovel, hoyg megadja a ruganyossag erzeset.

Regen azert igazi nyomogombokat gyartottak. Azok sokkal tovabb birtak, dehat nem lehet a vegtelensegig miniaturizalni.
Bar szerintem pont a legtobbet hasznalt ki-be kapcsolo gombnal egy strapabirobb dizajnt kellene hasznalni. Ez pont olyan mint a full SMD szerelt usb csatlakozo a telefonokon. Az is kb. a javithatatlan kategoria, es tok konnyen leszakad rezfoliastol...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Kösz Trey, ez most jól jött.
Magyarországi szervizek T-s, még garis telefonon nem voltak hajlandók gariban cserélni, merthogy biztos elkoszolódott, ami user error. Márkaszervíz javaslata: mivel T-s, biztosított a telefon, földhöz kell csapni, és akkor önrészért (30k) lesz egy új telefonunk. B+. Ez testvérek közt is biztosítási csalásra való felbújtás...
Kíváncsi leszek ugyanazon szervíz most mit fog mondani (sorozatszám alapján javítandó)

Inkább tűnik gyártási hibának, mert nekem 3 iPhone-om van, de egyiknél sem volt gond ezzel a gombbal. A gyártási hibát támasztja alá az is, hogy csak bizonyos időintervallumban gyártott telefonokon cserélik ingyen a gombot:

"iPhone 5 models manufactured through March 2013 may be affected by this issue."

Gondolom ezért is kell átesni a szériaszám-ellenőrzésen.

--
trey @ gépház

visszatérő....
lehet segédkezhetnénk az iphone6 gyártásában :)