VirtualBox 4.3.8

 ( trey | 2014. február 26., szerda - 20:51 )

Az Oracle részéről Frank Mehnert bejelentette, hogy elérhető a VirtualBox 4.3.8-as kiadása, amely egy karbantartási kiadás a 4.3-as sorozathoz. Karbantartási kiadáshoz illően benne egy rakás hibajavítás érkezett.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem win7 64 host alatt fut a vboxban debian testing 64 guest; 4.3.2 óta használom. Eddig a legjobb a 4.3.6 volt, ott stabilan ment a rendszer, és gond nélkül ment a guest linux saját hibernálása, a vboxos hibernálás (állapot mentése), grub boot, képernyő átméretezés, stb. A 4.3.4 egyetlen általam látott baja az volt, hogy kb. 10 indításból 9 guru meditáció volt, és 1 volt grub, majd boot.
Sajnos a 4.3.6-ban az új x-hez nem tudott drivert telepíteni a guest additions, így frissíteni kellett 4.3.8-ra. Azóta nincs nem összeomlásban végződő leállításom, guest vagy vboxos hibernálásom. A guest hibernálás újraindítható, de volt már képernyőméret és driver gondom ilyenkor. Az automatikus képernyőátméretezés 4.3.8 óta nem megy (váltás fullscreen és ablakos mód között), logout után gdm3 befagyasztja (CTRL+ALT+Fx sem megy), marad a vbox erőszakos "kikapcsolás" opciója... :-(

Szóval nálam úgy néz ki, mintha nem hibajavítási, hanem új hiba generálási verzió lenne a 4.3.8 ...