gNewSense 3.1

Címkék

Megjelent az FSF áldásával, ajánlásával rendelkező, "teljesen szabad", gNewSense nevű GNU/Linux disztribúció 3.1-es kiadása. A gNewSense 3.1 három architektúrát - i386, amd64 és mipsel (Lemote Yeeloong) - támogat. A 3.1 egy "minor", karbantartási kiadás a Parkes kódnevű 3.0-s kiadáshoz. A meglevő gNewSense 3.0 felhasználóknak nem szükséges újratelepíteniük rendszerüket, a frissítéseket automatikusan kapják megfelelően beállított sources.list esetén.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Ez a free lista egyszerűen egy vicc. De még jobb az, hogy mit miért nem támogatnak. Debiant pl. azért nem, mert a core rendszerről leválasztott nonfree részeket is a projekt szerverein hosztolják. :D Vicces emberek. Hogy vesznek ezek pl. hardvert? Sajnos a nonfree cuccok valós igényeket szolgálnak ki.

--

Azért legyünk hálásak, hogy van egy szervezet ami figyel erre. Abban igazad van, hogy a korral is haladniuk kellene. Jelenleg aki jó és friss graf kártya drájvert tud felmutatni az a nyerő. Én nem bánom a Steamos-t, remélem hamarosan monopol OS lesz a PC piacon.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ez egy nagyon jo lista. Kell, hogy legyen valaki, aki eleg radikalis ahhoz, hogy amikor kompromisszumokat kotnek masok, akkor legyen mibol engedni. Enelkul a radikalizmus nelkul ma teljesen mas lenne a helyzet. Es sajnos meg mindig szukseg van ra...

(Meg akkor is ha nem ertek egyet azzal, hogy GNU szerint Debian non-free. Megertem az allaspontjuk, csak nem ertek vele egyet. Ettol meg nem lesz egy "vicc".)

--
|8]