Érkezhet hamarosan a Nokia androidos telefonja

 ( trey | 2014. február 12., szerda - 9:32 )

Többször is beszéltünk már arról, hogy nevük elhallgatását kérő források szerint a Nokia androidos terméken dolgozik. "Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja." - mondják. Ezt a harasztot egyre jobban fújja a szél, szóval még lehet is belőle valami. A The Wall Street Journal szerint a Nokia készen áll arra, hogy bemutassa a terméket Barcelonában, a Mobile World Congress rendezvényen. A rendezvény 2014. február 24-én kezdődik. További részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nokiánál van valaki aki döntési pozicióban van, de egyszerű mint a faék.
Totál saját szoftveres ökoszisztémát akar saját piactérrel, ami félig, vagy sehogy sem átjárható a lassan közel 1 milliárdos készülék szám által használt defa. piactérrel. Nem hiszem, hogy sikerülne sláger terméket alkotni, és és egy saját ellen-ökoszisztémát felépiteni sikeresen csak azért mert az OS egy android. Max végre nem az a csempés xar van a képernyőn.
Szóval egyáltalán nem értem a nokiát. Lassan oda is eljuthatna az info: A kiciocó telók sem hülyeségből nem egyénieskednek, de még egy samsung sem, pedig ők elég nagyok. Vagy rátolsz egy droidot korrekten és lehet siker terméked, vagy nem, és nem lehet. Ezen mi olyan nehéz?

-[Lenovo y510p SLI]-

> Max végre nem az a csempés xar van a képernyőn.
Próbáltad már azt a "csempés szart"? :)

> Vagy rátolsz egy droidot korrekten és lehet siker terméked, vagy nem, és nem lehet.
What the actual f did I read?
Kérdezd meg a HTC-t, lehet, mást mondanának. Végül is olyan jól bejött nekik az android, hogy egy kezdeti fellendülés után visszaestek a béka segge alá.

Próbáltam igen (2 napig volt nálam egy lumia 710) :)
Nálam kb: a "tragédia" jelző fejezi ki a legjobban a véleményemet.

-[Lenovo y510p SLI]-

Ezer bocs, azt feltételeztem, hogy a csempés szar = WinPhone 8. A héttel nincsenek tapasztalataim, de egyszer ha lesz rá lehetőséged, mindenképpen próbálj ki egy viszonylag újabb, WP8-as modellt.

Köszönöm, nem fogom a 8-at kipróbálni.
Vállalhatatlan ez a "csempés szar", esztétikailag is, és mindenhogy. Már nem állok le vele kisérletezni

-[Lenovo y510p SLI]-

Én használtam Lumia 520-at, hát az is úgy szar ahogy van.

Ja, hát ha úgy szar, ahogy van, azzal nehéz vitatkozni. :)

"Kérdezd meg a HTC-t, lehet, mást mondanának. Végül is olyan jól bejött nekik az android, hogy egy kezdeti fellendülés után visszaestek a béka segge alá."

Igen, és a visszaeső android helyett a wp eladások mentették meg őke.... oh, wait...

nokia csempés launchert írt androidra, az a csempés szar amúgy meg 1000x smoothabb élményt ad mint az android 4x annyi maggal meg rammal. a samsungnak meg van saját app store-ja, miről beszélünk? amúgy meg a források nem azt írják hogy nem lesz google play, hanem hogy lesz nokia app store. nagyon nem ugyanazt jelenti

http://www.hwsw.hu/hirek/51770/nokia-android-microsoft-okostelefon-piac-mobile-world-congress-asha.html

Itt azt irják, hogy nem lesz play store. A csempés felület nem túl népszerű, és már bocs, de nem esem hasra azon, hogy pár szines kockát képes megmozgatni akadás nélkül :)))

-[Lenovo y510p SLI]-

http://www.stuff.tv/nokia/nokia-normandy/review

itt meg azt írják lesz, na most kinek van igaza? amúgy meg androidnak mit kell mozgati? van 1 static háttér rajta 8-10 ikonnal. mégis akad... pedig ilyet már lehetett win 3.1-ben is akadás mentesen

Jó kérdés, de gondolom a transpaency, és hasonlók elég sokat elzabálnak.
No meg alatta is elég sok mindent el lehet rittyenteni.
Nem tudom kinek lesz igaza, de szerintem egy wp-re maszkirozott, play nélküli android
nem tudom mitől lenne jobb választás. Talán jól virit majd rajta az android logo, esetleg
a wp licensz dij nem terheli, és olcsóbb tud lenni? Vagy megkóstolják a piacot, hogyan reagál rá? Jó kérdés. De én személy szerint ez a szüz is vagyok meg k. is megoldásokban nem hiszek.

-[Lenovo y510p SLI]-

Jó jó, a flat design nyilván kevesebb erőforrásból él, így könnyű. De az tiszta röhej, hogy a gyári androidnek 5-6 másodpercbe is beletelt, mire a kontaktlista megnyitásakor a fekete kijelzőt felváltotta a névsor - mindezt 2 magos procival, egy (?) giga rammal. És Samsung.

Nem azt mondtam h. a droid olyan hűdejó minden szempontból, és tökély OS.
Ha már itt tartunk, szerintem a legjobb mobil OS a palmOS volt, de ez más kérdés :)
Csak azt mondom, hogy a wp kifejezetten ronda a droidhoz képest, és nem vagyok hajlandó lebabázni azon, hogy képes egy háttéren megjeleniteni 10 szines kockát és nem akad meg. Micsoda fejlődés...

-[Lenovo y510p SLI]-

Nekem is wp van most, elötte Android volt, és isteni volt látni azt, ahogy a névlista nem több másodperc alatt jön be... sőt semmi töltés nem látszik, csak az animávió, ahogy a "lap" megjelenik.

Az a baj, hogy ilyen tapasztalatai valamiért csak elvakult WP rajongóknak vannak. Lagzás a WP mobilokat jellemzi, nem véletlenül próbálja ezt rendszerbe tervezett animációkkal rejtegetni a Microsoft.
Objektíven az iPhoneról lehet állítani azt, hogy jobb mint az Android mobilok. A WP nagyon messze le van maradva az Android mögött.

Akkor az Android is tegyen be loading screent a névjegyzék elé, ha ez a boldogság kulcsa. Az viszont baromi idegesítő, hogy az előző laptopomnál erősebb hardvernek 6 másodpercébe kerül kiírni 5 darab nevet egy-egy képpel. Hat másodperc alatt a fent említett laptop az Outlookot is megnyitotta, ami ennél picit többet tud.

Valami baj lehet azzal a mobillal. Most kipróbáltam direkt és ahogyan írom a nevet úgy dobja be és szűkíti a találatokat, real-time. Semmilyen várakozás nincs, egy teljesen átlagos Samsung Android.

> Lagzás a WP mobilokat jellemzi

Samsung Galaxy (SII és S Advance) tulajdonos kollégák most sírva röhögnek, mert lassan ott tartanak, hogy földhöz csapják a telefonjaikat a sok lag, egy munkanapnál kisebb munkaidő és más bosszantó hibák miatt. Az egyiknek szerencsére megoldotta a gondjait a CM Installer, de a másik telefonját nem támogatja. Eközben a fejlesztéshez használt Lumia 820 gyors mint a villám, nem akad, és sokkal tovább bírja.

Ja,
Lumia 820 :Dual core Krait 1,5 GHz + Ardeno 225
S2 : Dual core Exynos 1,2 Ghz (A9) + Mali
Majdnem ugyanaz a SoC

http://www.youtube.com/watch?v=ATDCiGvJec0

1:47-kor érdemes figyelni :)

Ez részben sajnos igaz, de itt kezdődik a Kánaán felé vezető út: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2108362

vagy még inkább

http://pdafanclub.com/forum/index.php?topic=5823.0

De mi van, ha az ember csak használni akarja a telefonját? Nehogy már neki kelljen rá rendszert hegesztenie...

De, sajnos igen. Ez az Advance papíron nagyon jól néz ki, de nincs egy hivatalos, _normálisan_ használható ROM rá. Hegeszteni kell.

Kizárt dolog, hogy te csak messziről is láttál már wp8-as telót működni.

Ez tényleg röhej, főleg ahhoz képest, hogy a három éves, egy magos, ZTE androidos telefonomnál is kevesebb, mint 1 mp.

jó, ha 3 jegyzéked volt csak, akkor elhiszem.

Nézem egy ideje ezt a problémádat, és most direkt megnéztem nálam mennyi, és hogyan működik.
436 contact, (fb, és egyebekkel összefésülve). Teljesen simán nyitja, a pörgetés során egyáltalán nem döccent, a keresés nálam is realtime.
Motorola milestone 2 (1Ghz, 1 mag, 512Ram, gyári moto fw. droid 2.3.4)
Szerintem is nálad nem stimmel valami, de nagyon.

-[Lenovo y510p SLI]-

Nekem SE xperia mini pro-val is 1-2 mp volt altalaban mire betoltott. Ez neha volt 3-4 is folyamatos hasznalat utan.
A kereses az tenyleg realtime, de a kezdeti betoltes volt lassu.

SMS iras ugyanugy, minden lassu volt.

nekem S4-el is ~10mp korul volt, 500+ contactal

782 contact, HTC One S, open contacts -> ~1 sec (de inkább kevesebb)
4000+ call history, open=>ujjal ránt egyet-> akadás nélkül elgörgetett a harmadáig

Hmmm....

Ez javarészt samsung betegség, az én htcmmel is perfekt, de amikor samsungot használtam, azt sokszor földhöz akartam verni

asszonynak pont s4-e van és szerintem 1000+ kontakttal (nem semmi az én drágám), de most direkt kipróbáltuk és pikk-pakk működik. Igaz ez a GO Launcher contact alkalmazása, szóval lehet valami abban, hogy a touchwiz a szar. :D

Akkor most nem nagyon lehet azt mondani, hogy az android a hibás, inkább a custom samu felület és progik.

viszont a nem samu telefonok OOB experience-e konvergál a 0hoz és a samsung alkalmazásai elverik összes google playeset, szóval még ígyis jobb a laggos telefon mint a használhatatlan

Nem tudom. Nekem az asszony Galaxy Nexusa jobban tetszik, mint a céges SGS3-am. Mindkettő használható, de a Samsungnak van pár felesleges dolga.
Azt nem vettem észre, hogy a Samsung alkalmazásai jobbak, mint a google play-es, bár lehet, hogy csak egyszerűen nem próbáltam pont azokat összehasonlítani, amire gondolsz.

"viszont a nem samu telefonok OOB experience-e konvergál a 0hoz és a samsung alkalmazásai elverik összes google playeset, szóval még ígyis jobb a laggos telefon mint a használhatatlan"

Hát ezzel nem értek egyet. A samu alkalmazásai nekem eddig még csak kellemetlenséget okoztak, már ha egyáltalán használtam, mert szerintem kalap trágya az egész és ha lehet kerülöm.

Ja, én is mennyit használtam a Social (vagy milyen) Hub, Game Hub, meg hasonló faszságokat, amikor Samsungom volt.

Hint: semennyit.

"De az tiszta röhej, hogy a gyári androidnek 5-6 másodpercbe is beletelt, mire a kontaktlista megnyitásakor a fekete kijelzőt felváltotta a névsor - mindezt 2 magos procival, egy (?) giga rammal. És Samsung."

Bocsánat, ez nem az android hibája, hanem a szemszáng tácsvizes szarjának. (Meggyőződésem, hogy a samunál a tácsvizt olyan fejlesztők írják, akiket korábban a hp nyomtatós részlegétől kirúgtak a munkájuk minősége miatt.)

Saját telefonjaim, 4.1.2 droid alapú mindkettő. A tárcsázó/kontaktlista Cyanogen-nel SGS1-en sokkal simább, jobb, mint a tácsvizes csoda a samu féle droiddal.

húúú...zdmeg, te aztán láttál már androidot. Nem kevered te véletlenül az iOS-szel? Azon van egy háttér aztán csak ikonok. Sehol egy widget. Azér lehet nem ártana a nagy elvakult csepézésben ránézni egy androidos telefonra is, hátha nem mondasz ekkora hülyeséget. :D

jajj

S3mam és S4em és xperiam is van, 1 db widgetet se használok mégis szar ahogy van, azt se mondani hogy sok alkalmazás van rajtuk mert összesen 2 oldalnyi. amúgy meg wpnel ott a live tile ami pont ugyanaz mint a widget. Amúgy meg már feladtam szutyok androidot, visszatértem blackberryhez (q10) mert ez pont azt tudja amit akarok és jobban mint a többi

Én elhiszem, de nálam meg az van, hogy van egy ősi HTC desire CM-mel, fut mint a hülye, akadás nélkül (ez a céges). Aztán ott a HTS One S, mint az álom (egyszer fordult elő eddig hogy crach-elt és reportot szeretett volna küldeni), aztán galaxy s4, no comment, nincs mit ragozni rajta, semmi baja. De lányomnak van egy ócska picike samsungja, amire szintén nincs panasza azon kívül, hogy kicsinek találja a képernyőjét a szüleiéhez képest. :D

A live tile nagyon messze van mondjuk egy mail widgettől. De hagyjuk. Kolléga két wp-vel próbálkozott, majd vett inkább egy iPhone-t. (hozzáteszem, hogy a főnököm meg ugyanígy váltott, csak ő androidról)

Ezt a lassulást és használhatatlanságot egyáltalán nem tapasztalom pláne nem S3 és S4 esetén, pedig az asszony aztán rendesen küzdteti, mint valami 3dmark. :D

A hwsw-nél hitelesebb forrás szerencsésebb lenne. Az sem baj ha angol.

EEE? :-)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Az ár is kerdes lesz... Azert ne az iPhone-S4 ligába képzeljük bele szerintem... Bar egy Lumia 525 ellen jo árral is nehez lesz menni...

A wp-android hitvita meg parttalan... Nem ugyanarra való a kettő. Bár telefonálni ugyanolyan nehez mind a kettővel, mig egy jo kis C1el bármikor gyorsabban hívok fel bárkit.
--
zsebHUP-ot használok!

+1

kivagyok ettől a "fikázzuk a másik kedvenc os-ét" mentalitástól :)
én spec nem szeretem az androidot és a wp 7.8-amat addig fogom használni, míg az Optimus 7-esem meg nem döglik.
telefon, sms, mail, ssh.
--
Syrakuza Team
http://www.syrakuza.hu

Kiváncsi vagyok, hogy neked pl tetszik-e a wp 8.1-ben megjelenő notification center?
Csak azért kérdem, mert még a 8-ig sem váltottál.

"Az ár is kerdes lesz... Azert ne az iPhone-S4 ligába képzeljük bele szerintem.."

Attól függ, hogy az az iPhone-S4 mennyibe kerül. Gondolom valami kínai utánzata lehet az iPhone 4s-nek :D

--
trey @ gépház

szerintem Te is erre gondoltál: http://bit.ly/1kBeZfF

:)

Szerintem ez iPhone-Galaxy S4-et akart jelenteni. Így mindjárt van is értelme :)

o, rly? :D

--
trey @ gépház

-1
Az iPhone-S4 ligába talán még belefér. Az egyik iPhone koppintás a másik meg Android koppintás. :-)

igen a Samsung S4-re gondoltam