2013Q3 - öt eladott okostelefon közül négyen Android fut

Globális okostelefon eladások 2013Q3

A Gartner legfrissebb jelentése szerint 2013. harmadik negyedévében (Q3) a végfelhasználónak eladott okostelefonok kicsivel több mint 80 százaléka androidos volt. Egészen pontosan, az Android 81,9 százalékos piaci részesedéssel magabiztosan uralja a piacot. A második az Apple iOS-e, ami 12,1 százalékos piaci részesedéssel bír. Harmadik a Microsoft operációs rendszere a maga 3,6 százalékos részesedésével. Növekedést tekintve a Microsoft a negyedév győztese egyébként, a maga 123 százalékos növekedésével.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Az mondjuk érdekes, hogy az androidon kívül csak a Winphone tudott javítani a piaci részesedésén.

tehát az emeberek 82%-a egy laggolo bughalmazt használ...

Növekedést tekintve a Micosoft a negyedév győztese egyébként, a maga 123 százalékos növekedésével.
na ezen felnevettem...

egyébként mikor fognak rájönni hogy nem mindenki akar 200e+ért telefont venni?
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

S4 minit vettem pár hónapja, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Megy mint a villám, hibátlanul.
Mindemellett a samsung kifinomult touchwize mellett kb. minden telefon fapadosnak tűnik. Még az ios is, főleg az új 7-tel... Szerintem.
--
The Community ENTerprise Operating System

Az volt a kérdés, hogy _nálad_ milyen droidos telók voltak 2 hétnél tovább napi használatban. Előbb erre válaszolj, aztán jöhetnek az egyéb kérdések. Az nem válasz, hogy a cégetek mivel foglalkozik.
Egy korábbi android fikázásodból az derült ki, hogy neked személyesen a céged egy fostalicska elavult 2 éves HTC modellt adott használatra, és azzal van negatív tapasztalatod (aminek egyébként a fele olyan mondvacsinált "hiba", mint pl. hogy miért vannak egy androidos telefonon előretelepített google appok). Na kb ennyi tapasztalatod van, amire az android fikázásodat alapozod.

Lehet hitetlenkedni, meg az is lehet, hogy nála egy 2 éves elavult HTC van/volt és trollkodik.
Én mobilszolgáltatónál dolgozom, tesztelünk sok telefonnal, sok mindent, és csak megerősíteni tudom. Samsung telefon nem volt még nálam úgy, hogy ne lett volna valami hibája...
Ugyanakkor a WP telefonok nem akartak mindent tudni, de azt pontosan és azonnal tudják. (Nem, nem hibátlanok azok sem, de több kört rávernek pár hónapos használat mellett tetszőleges android telefonra) A szifonról ugyanez elmondható, de az Apple k*csög, _szerintem_. Az itt megemlített Sony cuccok a példák arra, hogy Androiddal is lehet jót gyártani, de a Samsung nem ezt teszi.

Viszont a másik oldalon is lehet azért csodákat látni, a céges telefonom egy huawei y300 és panaszom nincs rá hónapok óta, a saját telefonom egy lenovo a820 és erre se tudok rosszat mondani.

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

"Samsung telefon nem volt még nálam úgy, hogy ne lett volna valami hibája... "

Elhiszem. (Sőt, nekem is volt olyan androidos telóm, amit néha leginkább földhöz vágtam volna.) De ebből szerintem nem az következik, hogy az _android_ szar, hanem csak az, hogy vannak gyártók, akik képesek rá ilyen mindennel telegányolt felületet fejleszteni, ami még egy atomerőművön is képes akadozni.
De ne ezt tekintsük már referenciának, és ne ebből általánosítsunk, mikor androidról beszélünk. És pláne ne 2+ éves modellekből vonjuk le a fenne agy következtetéseket egy ilyen rohamtempóban fejlődő piacon. Ahogy mondtad, vannak normális androidos telefonok is. Referenciának mondjuk a google féle "gyári" androidot kéne tekinteni (a nexus sorozaton) és abból kiindulni. Az _az_ android. Az, hogy ezt egyes gyártók hogy értelmezik újra és barmolják szét az egyedi szoftvereikkel, azért őket kell szidni.
Ha a WP is nyílt lenne és a gyártók szabadon garázdálkodhatnának vele, akkor már lenne akadozós taccswizes wp telefon is.

"Ugyanakkor a WP telefonok nem akartak mindent tudni, de azt pontosan és azonnal tudják. "

Mégsem kellenek nagyjából senkinek sem. Az androidos samsungot meg viszik, mint a cukrot. Az egész platform sikere a sokféleségben van. Sokféle márka, sokféle árkategória, sokféle méret és design, sokféle egyedi UI és "extra funkció" és az android testreszabhatósága. Némelyik elcseszett felület akadozik itt-ott? Előfordul, és? A juzer -már ha észreveszi egyáltalán és zavarja- legközelebb majd választ másik márkát, másik felülettel, vagy erősebb vassal. Ha meg nem veszi észre, nem is zavarja, márpedig a nagy többség szerintem nem azt lesi, hogy megreccen-e a menü a GlaxyS8-on. Ennél mondjuk sokkal fontosabb, hogy testre tudja magának szabni, és ez ne annyiban merüljön ki, hogy 3 előre definiált színből kiválaszthatja a csempék színét. :)

"De ne ezt tekintsük már referenciának, és ne ebből általánosítsunk,"
Hát, ha valaki kb mindent visz az android piacon és szinte szabvány a neve (vagy legalábbis úgy állítja/ják be), akkor kénytelen vagy.
A Nexus nem egy kategória még egy Lumia800-zal sem, ami a hw-t és az árát illeti....

"Mégsem kellenek nagyjából senkinek sem."
Hát a 100% feletti növekedés nem feltétlenül ezt jelenti. Persze nyilván számít az is, hogy MS "kicsit" elaludt mobil ügyben.

"Sokféle márka, sokféle árkategória, sokféle méret és design, sokféle egyedi UI és "extra funkció" és az android testreszabhatósága. Némelyik elcseszett felület akadozik itt-ott? Előfordul, és?"
Nem az androidra állítom, hogy szar, hanem a vele "szerelt" kvázi isten Samsung kütyükről. Jó hw-rel, megfelelő tudással készített alkalmazásokkal (ideértve a felületet) nyilván jól működik. A WP _szerintem_ azzal jobb, hogy hasonló működést produkál az android számára már nem elegendő vason is. Az androidos telók jellemzően attól olcsók, hogy kispórolják a gyártók alóla a hw-t. Persze erre rárakódik a gagyi alkalmazás (pl felület meg a kiirthatatlan vackok) által generált terhelés is. A WP ezekből lényegesen kevesebbet enged meg, így az olcsó cucca sem lesz feltétlenül gagyi. SZVSZ ez látszódhat a számain. De majd kiderül.

"A Nexus nem egy kategória még egy Lumia800-zal sem, ami a hw-t és az árát illeti...."

Egy friss 16GB-os Nexus5 az USA piacon a google play-ből rendelve 350 dollár (a 32GB-os 50 dollárral több). Az EU-ban (UK) 300 font. A ma elérhető kb legerősebb hardverrel (Snapdragon 800 - 4x2.3GHz, 2GB RAM), fullHD IPS panel, plusz kb minden benne van, amit ma bele lehet zsúfolni egy telefonba. Ár/érték arányban ez android vonalon verhetetlen.
Szerintem e-mellé bármelyik lumiát bátran oda lehet tenni, még a 1020-as is gyengébb pár paraméterében (leszámítva a brutál kameráját), és az 640 dollár. Hirtelen a 925-öst nem találom, de sacc az is lehet vagy 500 dollár.

Azért írtam az USA árakat, mert azon látszanak az ár arányok. A nexus igen jó árban van -nem csak a lumiákhoz, hanem bármelyik konkurenséhez képest- a tengerentúlon és az EU-ban is ott, ahol a google forgalmazza.
A magyar árak meg teljesen torzak. Itt hivatalosan még nincs is nexus5, ha jól tudom, csak innen-onnan behozott példányok. Másrészt ha lesz is hivatalosan (telenor, mediamarkt), akkor meg nem google play áron, hanem az LG lesz a hivatalos forgalmazó és beárazza majd 130-140e Ft-ra (a Nexus4 is 140-ről indult itthon, pedig az USA-ban csak 300 dollár volt, UK-ban meg 250 font).

Egyébként a 925 tényleg tetszetős darab, ismerősnek van, épp múlt héten nyomkodtam/tapiztam meg. Androiddal kéne :D

Ez tök jó, de nem a kérdésemre a válasz.
De a kedvedért a lényeges részeket kiemelem, úgy biztos könyebb lesz a válaszolás is:

Most oszinten milyen droidos telok voltak eddig ____2 hetnel tovabb____ ____nalad____ ____napi hasznalatban____, hogy ezt igy kimered jelenteni ?

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

A mi jó Viktorunk össze-vissza hazudozik, már önmagának is ellentmond. A csúcsmobilokkal dolgozó "nem csak a legujabbakkal, hanem akar prototipusokkal is" megtuningolt cégénél, ami állítólag mobilfejlesztésekkel foglalkozik dolgozik valamit állítólag Viktorunk. Ennek ellenére csak egy 2 éves HTC Sensation mobil jut neki, használtan leharcolva, esetleg raktárból. lol!
Érthetetlen miért nem becsülik meg jobban kiváló Viktorunkat, hiszen ő már 25 évesen, <2 év munkaviszony után az országos átlagbér többszörösét keresi.
Úgy egyébként már 10 éve összefutottam vele rendszeresen egy "PC műhely" nevű helyen, ahol akkor egyetemistának adta ki magát a jó Viktor. Nyilván vannak ilyen zseniális tehetségek, akik már 15 évesen egyetemre járnak, 25 évesen kegyetlenül magasan megfizetik őket, és az elismerés jeleként két éves kifutott mobillal díjazzák munkájukat egy mobilfejlesztéssel foglalkozó cégnél. :) Meg vannak álmodozó beteges hazudozók. Egy pszichiáter meg tudná mondani a pontos diagnózist is.

Normális HUP-ot használok!

Igen, de nem mindig léteznek, nem a 8 forintos alcatel telefonból kell kiindulni, hanem mondjuk a nexus 4-5-ből, mert az a referencia telefon.
Ezzel az erővel a ferrari is egy szar, ha 165/70 r13-as gumikat pakolsz alá.
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Talan az emberek elteroek? Talan nem mindenkit zavar, ha a hetente atlag egyszer elohuzott menuben .25s ugralasok vannak?
Talan valakinek az igy megtakaritott penzbol kijon egy vakacio, ami szamara tobbet jelent mint holmi menu?

... es legfokepp: a legtobb ember a smartphone-jat total dumbphone uzemmodban hasznalja, siman telefonalasra. Ezt a sajat szememmel latom nap mint nap. Es amikor felvetem, hogy pl. a mobilja kepes offline terkepet az arcaba tolni, jon a meglepetes, hogy "tenyleg???".

Na, az ilyennek tokmindegy, egy 3210 5e-ert teljesen jo lenne neki.

1. Vannak emberek akik valamilyen OS-sel rendelkező telefont akarnak és a HW-vel kapcsolatban is van elvárásuk. Ők azok akik dinnyét akarnak. Erre vonatkozott a kérdésem. :P

2. Továbbá ne a felső kategóriás Android mellé rakjuk be a belépőszintű Nokiát Windowssal.

...és most jöhetnek a mókusok. :)

1. Aki dinnyét akar, vegye!
2. Nem látom, hogy hol volt szó felsőkategóriás androidról. Okostelefon-piacról volt szó, meg arról, hogy "egyébként mikor fognak rájönni hogy nem mindenki akar 200e+ért telefont venni?" Az okostelefon piac része a Lumia 520 is, ráadásul nem komolytalan szereplő.

Üdv,
Marci

"tehát az emeberek 82%-a egy laggolo bughalmazt használ..."
ZTE Balde/Skate "főzött" rommal abszolúte nem laggoltak.
HTC DHD/Sensation "főzött" rommal soha nem tapasztaltam hogy laggoltak volna.

Az eddig összes androidos telefonom amikor már lehetséges volt,"főzött" romokat használtam.
A gyári romokat valóban előfordulhat laggolás főleg ha béta szinten adják ki őket, "főzöttel" csak akkor ha el volt bennük valami barmolva, általában 4-5 rom kipróbálása után meg volt az igaz.

Minden romot felraktam én is mikor még új volt. Ha csak ő maga nem gyártott hozzá vmi custom romot akkor nem nagyon hiszem hogy soha semmilyen körülmények között nem laggol a telefon. Nekem Swedish snow rls6 van. Ezután nem igazán volt értelmes rom. Cyanogen-nek meg rendre volt vmi baja ha más nem csak merítette a telefont.
Most így nekem sem laggol ha csak áll a gép aztán lapozgatom a menüt de ha már gyorsan lapozgatom vagy van átmenet akkor laggol. Weboldalak nagyrésze is laggol. Pdf, doc, ppt laggol. Zene nem laggol de volt már olyan mp3 lejátszó amibe olyan animációk voltak amitől laggolt. Csak a telefon mellé kell tenni egy jobbat és egyből lehet látni h laggol. Akkor nem laggol ha hozzá vagy szokva és nincs mit mellé tenni h megnézd h laggol. Quick pic-nek is jött valamikor egy új verziója ami tett bele pár új animációt még van h azok is megakadnak rajta. Pedig az tényleg nem egy izom program.
Lehet trükközni de olyan sose lesz mint egy jobb teljesítményű telefon. Van itthon SGS2-3-4 is na azok is laggolnak stock rommal. Customot nem láttam rajtuk.

Android Revolution HD 7.3
--- release date: 26 June 2013 ---
faux 013u kernellel

Soha semmilyen szaggatást sem tapasztaltam az ARHD előző verzióival sem.
A HTC Sensation 2011.10 óta van meg, a gyári romokkal volt néha probléma.
Amióta ARHD-t használok soha semmi gondom,laggolásom nem volt.

Ezzel szemben WP8-as telefonnál N620/720 több tapasztaltam hogy ha wifiről filmet nézek a jútubon, és bejön egy hívás, a telefon keményen beszaggatott.

"> "főzött" rommal
> 4-5 rom kipróbálása után

Most végül is dicséred vagy szidod az Androidot? :)"

Kipróbáltam 4-5 linux disztribúciót,mivel azt mondták az okosok hogy a linux egy szaggatós foshalom. Megtaláltam ami nekem pont megfelel napi használatra.

Most végül is dicsérem vagy szidom az linuxot ? ;-)

Nem tetszik az új w8.1 pro mert azt tapasztaltam hogy szerintem ok nélkül gyalulja a hdd-met és néha megbicsaklik a rendszer. Még a jútube videó is beszaggat. Sőt ha 6-7 percig nem nyúlok a billentyűhöz vagy az egérhez szinte felrobban a vinyó. (auto defrag task,sys restore kilőve)
Kipróbáltam a w8.1 ,w8.1 pro N,w8.1 core verziókat azok ugyan ezt csinálják. Szívás .....

Most szidtam volna a w8.1-et ?

De basszus, egy telefonról beszélünk, egyszerű, hétköznapi használati tárgyról, bekapcsoljuk, működik, használjuk, kész. Mint egy rádió.
Átlagember nem cserélget meg próbálgat 4-5 romot a telefonján, hogy melyikben vannak számára kevésbé fontos dolgok elbaszva. Ne mondjuk már, hogy ez normális!

--
"I can't think of many people who deserve to go to hell, but people who teach its existence to vulnerable children are prime candidates."

Mondjuk érdemes lenne azt is nézni, hogy melyik mobil OS gyártó mögött mennyi hw gyártó van. Amennyiben ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor gondoljunk bele, hogy a Föld lakosságához képest hogy alakul a kínai emberek lélekszáma... :-)

Nem kellett 3 komment és valami barom ios / windows phone függő barom be is tolta az alaptalan demagóg baromságát.

Az Androidról
Emlékszem még a nagy vitákra, itt és más fórumokon talán 2004-ben hogy a Linux mennyivel fejlettebb,előremutatóbb gyorsabban fejlődő, technológiákat gyorsabban követő operációs rendszer mint a Windows.
Akkor a Windowst védők azzal érveltek hogy az XP-nek el kell futnia, dzsunka pcéken,profi munkaállomásokon, PII-től a P4-ig mindenen ami x86 vonalon létezik. Emiatt vannak vele problémák.
Hogy is van az Androiddal? Hány féle architektúrán,kijelző méreten, felbontáson, dzsunka telefonokon fut?
És a többiek? A WP7/8 vonal az IOS hányfélén is?
:)

Nem ertem.

Nem ertem, hogy miert szidjak egyesek a Samsung-ot, mar a masodikat hasznalom (S II utan egy Grand Duos), gyari OS, root-olva, gyari "hozzaadott ertek" kb fele letakaritva: atomstabil, soha nem varok ra farasztoan sokat (nem, nem megy minden cicc-re, de fel masodperc varakozas mindig belefer).

Nem ertem, hogy ha annyira szar a Samsung, miert o az egyeduli android-os telefongyarto, aki hasznot tud realizalni. A mai helyzetben egyik evrol a masikra el lehet tunni, ha nem olyat adsz a piacnak, amit az var, szoval csak marketinggel mar nem utsz sehova -> megiscsak hasznalhatoak a telefonjaik ?

Nem ertem, hogy tud valaki altalanos velemenyt mondani az osszes android-os telefonrol ugy, hogy nincs egyikkel sem _hosszabb tavu_ tapasztalata. Nekem nem tetszik a windows phone (a csempet nem tudom elkepzelni, hogy tudnam hasznalni + a m$, mint szoftvergyarto a szememben hiteltelen), igy nem hasznalok olyat; nincs ketsegem afelol, hogy a nokia jo hardware-t gyart.

Nem ertem, hogy a piac jelentektelen szazalekat kitevo windows phone ara es novekedese miert kerdes. A nokia telefonok azert olcsok, mert a m$ nyomja (ertsd: erosen tamogatja).

A szokasos: 10 emberbol 9 nem merne a velemenyet az arcomba mondani, en barmikor vallalom es megvitatom az enyemet. Arnyalatnyi kulonbseg. Elferne mar a http://sandiegofreepress.org/wp-content/uploads/2013/01/TrollSpray.jpg .

Nem ertem, hogy miert szidjak egyesek a Samsung-ot, mar a masodikat hasznalom (S II utan egy Grand Duos), gyari OS, root-olva, gyari "hozzaadott ertek" kb fele letakaritva: atomstabil, soha nem varok ra farasztoan sokat (nem, nem megy minden cicc-re, de fel masodperc varakozas mindig belefer).

Gratulálok, meg is válaszoltad a saját kérdésed. Azért szidjuk, mert rootolni kell, illetve le kell szedni róla a _gyárilag_ odarakott, eredetileg eltávolíthatatlanra tervezett szarokat.

Nem ertem, hogy ha annyira szar a Samsung, miert o az egyeduli android-os telefongyarto, aki hasznot tud realizalni.

A Microsoftra is sokan mondják, hogy szar.

Nem ertem, hogy tud valaki altalanos velemenyt mondani az osszes android-os telefonrol ugy, hogy nincs egyikkel sem _hosszabb tavu_ tapasztalata.

Én pl. úgy mondtam véleményt, hogy van több éves tapasztalatom vele.

A szokasos: 10 emberbol 9 nem merne a velemenyet az arcomba mondani, en barmikor vallalom es megvitatom az enyemet.

Ezt nem is értem, én a véleményemet élőben is szoktam hangoztatni, nem értem, mire gondolsz. Itt nem _rólad_ volt valaki negatív véleménnyel -- miért ne lehetne veled szemtől szemben ugyanez a véleményem a Samsungról?