Android 4.3

Címkék

A Google ma San Francisco-ban bejelentette az Android 4.3-at. A bejelentés szerint a ráncfelvarrott Jelly Bean számos új funkciót tartogat felhasználónak és fejlesztőnek egyaránt. Ahogy azt már korábban említettük, az új Nexus 7 már az Android 4.3-at futtatja.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

már nem győzöm nyomogatni a frissítések ellenőrzése gombot a telefonomon :)

Rosszabb esetben (értsd: a készülékek szinte 99%-nál) várhatsz az idők végezetéig. :)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Mióta egy szempont alapján vásárol az ember? Az, hogy milyen gyorsan jönnek a frissítések csak egy dolog. Persze hogy fontos, de ugyanúgy fontos lehet másik xy dolog, ami hiányzik a nexusokból. Akkor most mi van? Kompromisszum csak azért, mert a gyártók csesznek normális supportot adni?

Ezen semmi. De akkor vagy a) nem veszek semmit, vagy b) veszek olyat ami nem teljesen felel meg minden igényemnek.

De egyébként nem is arról van szó hogy mi az én igényem, én csa azt mondom hogy nem az user hibája ha olyan gyártót választ, aki lassan adja ki az update-eket, mert nehéz nem olyat választani, kivéve nexus, az meg nem fed le minden igényt (nem sajátomat)

"nem az user hibája ha olyan gyártót választ, aki lassan adja ki az update-eket"

Ja, majd írogat a homárra, ahogy a magyarok szoktak. Ahelyett hogy kukáznák azt az akármit, amiért fizetnek/fizetnének, de szar.

Akinek fogalmai vannak a témáról, utána tud nézni, akinek meg nincs, azt úgysem érdekli, csak működjön.

--
http://developersideas.blogspot.hu/
http://neurogadget.com/

Ebben az esetben a "hardvert venni tudni kell" mondatod helyesen így hangzik: kompromisszumot kötni tudni kell. :)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Ha iPhone-t veszel az is kompromisszumkötést jelent.
Le kell mondanod a 4"-nél nagyobb képernyőről. Le kell mondanod a víz és porállóságról. Le kell mondani a cserélhető akkuról. Le kell mondani a normál méretű sim használatáról.
Az Apple-nél a mobil egyetlen aktuális iPhone típust jelent vagy megveheted a kifutott iPhone-t. Az Android világban a Nexus hasonló lehetőség. Egyetlen aktuális típus de mind Nexusnál mind iPhone-nál rendszeresen kapsz frissítést.
Extra lehetőség az Android mobilok világában, hogy Nexuson kívül még számtalan egyéb választásod lehet. Vannak akiket zavar a bőséges kínálat, nekik találták ki a szocializmust illetve az elvakult márkahűséget. :)

Normális HUP-ot használok!

A vízállóságról és a cserélhető akkumulátorról nem kell ám. Ezek csak addig hangzanak ilyen jó érveknek, amíg nem nézel körül. Az iPhone 5-höz csak kb. 5 féle normális vízálló tok van, külső akkumulátoros tokból meg még több fajta. Utóbbit 20 dollárért küldenek neked Kínából. Az iPhone 4-hez van vízálló és akkumulátoros tok, az 5-öshöz október körül lesz. Én kb. 1-1,5 hónapja vehettem az iPhone-t, akkor a Galaxy S4 pont annyival volt drágább, mint amennyibe ezek a kiegészítők kerülnek. Akkor még nem volt S4 Active, ami viszont nem is tudja azt mindenben, mint az S4 alaptípus, de legalább ugyanolyan drága. (Arról nem is beszélve, hogy az iPhone-hoz minden szir-szar kiegészítőt kapsz, amit csak ki tudsz találni.) Van, akiket zavar, hogy van a piacon egy működőképes, jól támogatott telefon - nekik találták ki az elvakult márkagyűlöletet.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Legyen gyors, ne legyen tele sok szarral, cserélhető akksi, jó kamera, frissüljön rendesen.

Van még, és nem is azonos ezeknek a súlya. De egyikről se szívesen mondok le.

De írtam feljebb is, nem az én szempontjaimról van szó, szerintem mindenkinek fontos szempont, hogy ha megvesz egy telefont akkor ne kelljen egy-két év után leselejteznie, mert elavult a szoftver

Tökéletes készülék nincs, induljunk ki ebből. Mindig van olyan, ami valamiben picit jobb, mint a másik. Ennek ellenére az ember a saját szempont rendszere alapján el tudja dönteni, hogy neki mi felel meg. Hogy a gyártók szarnak a frissítésekre, ez sajnos tény, akinek ez szempont, annak ezzel hatványozottan számolni kell a választáskor. Ez van.

Ezzel együtt android vonalon én pont a nexust érzem a legkevésbé kompromisszumos megoldásnak. Amiket írtál (ne legyen tele sok szarral, cserélhető akksi, jó kamera, frissüljön rendesen) ezt mind tudja a cserélhető akksit kivéve. Az akksi nekem nem szempont, nem volt még olyan telefonom, amiben cserélni akartam volna.

Nem gondoltam, mert az okostelefon elvileg mindenre való, amire a szoftver alkalmassá teszi. És írnak rá navigációt, olyan alkalmazásokat amik kifejezetten erre a célra készülnek (sport tracker, navigáció, online zenelejátszó), tehát akkor miért ne akarjam erre használni?

Az okostelefonok mindegyiket (közel) alkalmas ilyen igénybevételre. Az akksijuk nem annyira. És én ezt súlyos hibának tartom, de mivel a többség nem foglalkozik ezzel, ezért nincs is akkora gond belőle hogy a gyártóknak érdekük legyen javítani a helyzeten.

+1

Hozzáteszem, hogy én 2007-ben az akkori okostelefonom gyári akksija helyett vettem egy más által gyártott, kb. 3-szoros kapacitásút (mivel lényegesen vastagabb, külön hátlapot is adtak hozzá).

Kiválóan lehetett így használni sok órán keresztül navigációra.

Azt hozzatennem, hogy a forraskod megtalalhato a szokasos helyen.

Nem kifejezetten android 4.3, de végre megjelent a play store-ban a google books.

gondolom nem, de ha már van külföldi számlázási címed, akkor oda mehet a mobil is. vannak ilyen szolgáltatók akik biztosítanak neked ottani címet pont azért, hogy olyan dolgot tudjál rendelni külföldre , amit csak amerikába szállítanak. megérkezik hozzájuk, és forwardolják tovább.

alternatívaként vannak magyar cégek akik megveszik neked, idehozzák.

persze mindkét esetben vám + plusz szállítási költség. de néha megéri.

Most már minden kiadás neve Jelly Bean lesz? :-)

Mivel már megfizethető áron lehet 4 magos HD IPS kijelzős Giga ramos telókat venni, valamivel elő kellett rukkolni amiért megint ki lehet adni plusz pénzt.

Van egy olyan -- nagyon nehezen gyógyítható -- betegség, amelynek „áldozatai” erős késztetést éreznek a korábban vásárolt készülékek/szoftverek/szír-szarok/.. újabb és újabb verzióinak megvásárlására. Ugyan még nincs rá hatékony gyógymód, de a jó hír az, hogy az angol tudósok már kutatják a betegséget.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.