A Firefox lett a győztes a Tom's Hardware friss monstre tesztjén

 ( trey | 2013. július 4., csütörtök - 8:33 )

Firefox 22

A Tom's Hardware fogta a nemrég kiadott Firefox 22-t és a Chrome 27, az IE10, az Opera 12, valamint az Opera Next társaságában megizzasztotta a Web Browser Grand Prix XVI keretében. Számtalan tesztet futtattak. A korábbi nagydíjon a Chrome lett a győztes (meg előtte jó párszor), de ezúttal a Firefox kerekedett felül.

A teszt eredményei itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem száraz teszteken nálam eddig is messze a Firefox produkált a legjobban.

meg kell par ev, mire a a fejekben is helyükre kerülnek a dolgok, addigra meg mar ki tudja, mi lesz megint a helyzet.

(gondolok itt olyasmikre, hogy pl egyesek meg mindig abban a hitben elnek, hogy a firefox a memoriazabalo lomha dög, aztan latjuk hogy nem.)

"a firefox a memoriazabalo lomha dög, aztan latjuk hogy nem"

Mind az.

+1

Ez már régen nem érv, ha van egy mai géped, amiben van 4-8-16-32 GB RAM. Szerintem a böngésző kiválasztásának legfontosabb szempontja manapság az, hogy jól nézzen ki :-)

> Szerintem a böngésző kiválasztásának legfontosabb szempontja manapság az, hogy jól nézzen ki :-)

Paff. Főként manapság, amikor defaultból minden böngésző Chrome-nak néz ki...

egyébként ezt tényleg kicsit rosszul csinálja a FF. sok dolog, ami már létezik rá kiegészítőkben és jó, csak akkor emelik be a defaultba amikor már egy másik böngésző is meglépte. ez rejtett menü dolog is jó régen volt már extention-ben. szerintem pl a több soros tabokat is akkor teszik defaulttá ha a chrome is megcsinálja :D

Ha van egy mai géped. Ha meg egy tegnapi géped van, ami egyébként teljesen jó, de "csak" 1 giga van benne, akkor meg ássad el magad ugye? :)

Akkor ne akarj 40 tabot megnyitni, csak 10-et. :)

Ne akarj 40 tabot megnyitni mai weboldalakból (a 10 évvel ezelőtti oldalakból szerintem most is menne a 40 tab 1GB RAM mellett)!

adblock-al irts a soc.media widget-eket es egyeb felesleges es krva gyakori js-eket.

minden sokkal gyorsabb lesz.

--
Live free, or I f'ing kill you.

Ez nagyon így van. Adblock + Noscript default. Mindenütt. Ugyan én C programozó vagyok, tehát a JS lehetőségeit csak elnagyoltam ismerem de amennyit láttam belőle az elég volt ahhoz, hogy mindenütt le van tiltva a JS. (Csak ahol feltétlenül fontos ott van engedélyezve, tehát azokon a pornó oldalakon amikbe megbízom lol.)

A másik nálam fontos dolog, hogy a böngésző forrása elérhető legyen. Tehát lássam hogy, mennyi cuccal kell számoljak ami megy a PRISM-be meg az Echelonba lól.

--
GPLv3-as hozzászólás.

"A másik nálam fontos dolog, hogy a böngésző forrása elérhető legyen. Tehát lássam hogy, mennyi cuccal kell számoljak ami megy a PRISM-be meg az Echelonba lól."

És látod? Mennyi? :)

Nincs benne. :)

--
GPLv3-as hozzászólás.

Vagy csak nem vetted észre. ;)

Vagy tök mindegy hogy mit csinálsz a böngésződben, ha közben az adatforgalmad átfolyik az internetszolgáltatódon, a netes tevékenységed java meg a nagy adatgyűjtő szolgáltatások használatát jelenti :)

A Chrome terjed mint macskat szarni. Amig by default feltelepul az Adobe Readerrel, a Flash-sel, az IrfanView-vel stb. amig az arcodba tolja a Google, a YouTube, a Gmail, stb. addig ez igy is marad.

Az opera mini is azzal szórakazik, hogy időnként berakja a csempék közzé a legelejére a google vackait.

--
zsebHUP-ot használok!

Volt egy időszak, amikor látványosan lemaradt a chrometol sebességre.
Ehhez persze még hozzájárult, hogy a Google jó marketinges kampányt is épített rá.

Az IE10 is használható már (persze még gyengébb, csak nem annyival), de még mindenkinek az IE6 jut eszébe úgy magáról az Explorerről, az pedig csak arra volt alkalmas, hogy letöltsünk vele egy böngészőt.

Nagy Péter
www.devengine.hu

Amikor kijött az ie6, az se volt rossz, csak aztán elrepült pár év. Összehasonlításképp: ie6: 2001 augusztus, netscape 6.2: 2011 október, opera 6.0: 2011 november, mozilla 1.0: 2002 június.

Mi volt az összehasonlítás alapja a dátumoknál?
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Az, hogy béna vagyok és a 2001-et reflexből 2011-nek írtam. :)

Engem az erdekelne, hogy sok (80-120) nyitott tabbal melyik stabilabb, nalam pl. Chrome ~3 naponta lerohad "Woahh, Chrome has crashed!" uzenettel...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Reliability

--
trey @ gépház

Vagyis magasan a Firefox a legstabilabb sok nyitott lappal (is). Ez nem újdonság.

Lattam, de ha jol ertelmezem, nem azt mertek, ami engem erdekel. Ezek a crash-ek nalam hosszabb hasznalat utan jonnek elo. Az egyaltalan nem zavar, hogy egy ujrainditas utan egyes tabokat nem tolt ujra es frissitenem kell...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Ja, bár az a megbízhatóság sok tabbal kategória, hogy az IE10 ebbe - egyedüliként a mezőben - belerogyott.

--
trey @ gépház

Évek óta használom a firefox-ot legalább 200+ tabbal. Crash nem emlékszem hogy volt.

Hát az otp alakpkezelő oldala hozamkalkulátor adatbázisból címszó alatt azért időnként megfeküdte a gyomrát.

Többnyire úgy, hogyha más oldalakon böngészgettem, és utána váltottam át, akkor ledőlt néhány verzióval ezelőttig.

Ami furcsa, hogy a debian által agyonpatkolt iceweasel-nek viszont nem voltak ilyen gondjai ugyanezen a gépen.

kieg.: több felhasználót használok a gépen, nem skizofrén hajlamaim kiélése ;-) céljából, hanem van egy játékra, van egy netbankolásra-tőzsdézésre, meg van egy általános mindenféle egyebekre (pl. itt forumozgatásra). A 3 profilban pedig 3 különböző böngészőt is használok.

Pusztán azért, ha az általánossal, vagy a játékos profillal összeszednék valami nemkívánatos szart, ne férjen hozzá csuklóból minden extra nélkül a másik fiókban levő cuccokhoz mindjárt.

Ez a szokásom rendszerfüggetlen, a kis win7 starterees netbookon is megtartottam, azzal a különbséggel, hogy ott csak egy böngésző van a 2 userre (+1 ritkán használt admin). A játékos azon nincs.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Nálam szokott 1000+ tab is nyitva lenni firefox alatt (ne kérdezd miért). Eddig a 14-est használtam, azzal se volt gond, meg most a 22-essel sincs. Jól bírja.
Chrome-mal viszont van problémám, bár lehet hogy nem közvetlenül az ő hibája, hanem a video driveré. A végeredmény nálam az, hogy a firefox megbízható (a chrome pedig nem).

Azt hittem csak en vagyok ilyen elvetemult... :)
Kb 1100 a max eddig, de sikerult levinni ugy 800ra :)

azért 1000 et nem nyitok, de 30-40 igen.

ha valamit keresgélek és különböző linkekre visz el meg nyitom minden háttérbe és feldolgozom, persze nem aznap majd 1 hét mulva :)
amugy soktab nyitogatásba nálam opera a favorit.

30-40 tab az nem sok :)

Amugy az 1000+ nallam is honapok alatt gyul ossze, felnyitva hagyom, mert "miert ne...", aztan idonkent becsukok par szazat.
Chrome/Chromium alatt azt hiszem csak kb 40et tudtam felnyitni, mert ha mar a favicon se latszik, akkor mar hasznalhatatlan.

+1

Eleinte nem értettem mire jó a Lapcsoportok... :)
Majd rászoktam...
Amit visszasírok, az az adott lapcsoporton belüli, kép előnézetes lap előnézet. Miért kellett kivenniük? :<

hurra. most akkor megcsinalhatnak mar azt is, hogy ne kelljen mindig ujrainditani, ha felveszek egy uj extensiont. rohadt idegesito dolog.

Erre már a Firefox 4-től van megoldás, van bootsrapping és Add-on SDK. Biztatni kell az addon készítőket, hogy ideje váltani.

Egy csomó extension már ilyen.

De ismét csak azt a kérdést tudom felhozni érvnek, amit egy másik témánál, a windowsos szoftvertelepítés utáni újraindításokkal kapcsolatban kérdeztem: tulajdonképpen milyen gyakran telepítesz új extensiont?

elég hogy egyszer kelljen hirtelen valami addon, miközben n+1 lapon félbehagyott cuccaid miatt nem tudsz csak úgy kilépni.

Akkor talán az extension írójánál csapkodd az asztalt. Egyébként meg nagyjából 3-as Firefox óta van lehetőség a nyitott tabok helyreállítására újraindításkor, illetve addon telepítés miatti újraindítás esetén IIRC eleve így működik kérés nélkül is.

en ezt az opciot nem biznam az extension fejlesztokre (nincs ujrainditas, pont). a gyakorisag mindegy, mindig pont olyankor kell ujrainditani, amikor csillio fontos dolog van megnyitva (tab mentes nem minden esetben megoldas).

szerintem az is egy szempont, hogy a firefox egy független dolog. láttuk ez milyen hasznos volt, amikor az MS próbálta eltolni maga felé a szabványokat. szerintem jó ha van egy ilyen ellensúly elsősorban a két multival szemben.

praktikus szempontból nálam amivel veri a chorme-ot az a több sorba állítható tabok(kiegészítővel csak sajnos).

Szerintem ez erősen OS függő is. Nálam ugyanazon verziójú FF Linuxon stabilabb és gyorsabb, mint Win7 alatt. Ezért is van az, hogy Windows alatt Chrome-ot használok, Linuxon meg FF-ot.

Uhh, akkor a linuxos Firefox nagyon jó lehet (és az is), mert itt a windowsos verziókat tesztelték és abban is nyert.

--
trey @ gépház

Nincs kizárva, hogy az új FF Win alatt is jól muzsikálna nálam, de mivel belaktam cégnél a Chrome-ot, nem variálok, de ha lesz időm, nyomok egy tesztet.

Nekem teljesen jól muzsikál Windows 8 alatt is. Pl. vSphere webklienset futtatok rendszeresen probléma nélkül. Az pedig eléggé vállalati környezet és vállalati app. Az IE egy junk, az is volt. Az első az Windowson, hogy telepítek egy Firefoxot.

--
trey @ gépház

Nekem az elso a windowson mindig is az volt, hogy felraktam usb-rol az ethernet drivert, hogy utana le tudjam tolteni a firefoxot.
tudom, gepet valasztani tudni kell... :)
--
zsebHUP-ot használok!

Érdekes, pedig én pont az ellentétét szoktam hallani és tapasztalni. A Mozilla által bevallottan jobban fejlesztik a Windows verziót. IIRC volt, hogy új JS engine először csak Windows-on volt.

,,A Mozilla által bevallottan jobban fejlesztik a Windows verziót. IIRC volt, hogy új JS engine először csak Windows-on volt."

t'án épp ekkor volt stabilabb a lin verzió a winnél :P

Stabilabb talán, gyorsabb biztosan nem.

Hàt igen a Firefox sosem volt rossz. Elég hosszú idő utàn most én is visszatértem a Firefoxra. Kicsit valóban lassabbnak érzem a Chrome-nàl, valamint az indulàs is lassabb de egyszerűen legyen bàrmilyen jó a teszteken a Chrome, nem tudtam megszokni. Szàmomra a Firefox a favorite. Sőt most még azt is összehoztàk hogy jobb legyen mint a Chrome, csak így tovàbb.

Hasznalok FF-t es Chrome-t is. A Chrome gyorsabb, de a FF stabilabb es valahogy jobban van elrendezve. Csak azt sajnalom, hogy a FF is elkezdte utanozni a Chrome-t vagy mit, mert ma mar mind ugynaugy nez ki alapbol. Maradniuk kellett volna a regi stilusnal. Szerencsere vissza lehet rendezni, hogy ugy nezzen ki mint regen (FF 3.x?). Nekem valahogy az is jobban tetszik, ha a tab-ok alul vannak nem felul.

szerintem is jobbak a tabok lent. nem látom miért jó ha át kell vinni az egeret a címsáv fölött minden tab váltáskor.

En arra tippelek, hogykevesebb helyet foglaljon, igy nagyobb ablak marad a weboldalak megjelenitesere. Es meg ha nincs menusor, hanem a tab-ok mellett van ugy is kisebb helyet foglal.

De az egerrel meszebb van, igy nem sokat er az egesz.

Tobbet erne, ha a cimsav lenne legfelul es a tabok, uj menu alatta, de nem tudom ez lehetseges-e.