Debian Installer 7.0 Beta2

 ( trey | 2012. szeptember 11., kedd - 13:21 )

A Debian Installer team nevében Cyril Brulebois bejelentette, hogy elérhető tesztelésre a Debian 7.0 (kódnevén "Wheezy") telepítőjének második bétája. A részletek a bejelentésben olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

hát, hogy most a debián lett-e ilyen szar vagy a linux (középső újj torvaldsnak), de nálam folyamatosan elszáll érdekes kernel hibával a hálókártya már egy jóideje, úgy, hogy azután net = nyet, szóval át kell menni vindózosnak, azaz reboot ...
más is tapasztalt ilyet?
(tudom, ez a cikk most a telepítőjéről szól, és nem magáról a debiánról/linuxról)
_______
16,67 %

Nagy kérés lenne, hogy egy kis szakmaiságot csempéssz bele a kommentedbe? Melyik Debian verzió, mi a hibaüzenet, milyen hardverrel meg ehhez hasonló tök érdektelen dolgok érdekelnek elsősorban.

--
trey @ gépház

a jelenlegi test verzió, pont ezért írtam ehhez, mióta előjött ez a hiba, azóta nem használok linuxot (kábé két hetente indítom el a debianos gépem, hogy megnézzem kijavították-e már), de ha hazamegyek megnézek egy-két infot ami érdekes lehet
_______
16,67 %

"más is tapasztalt ilyet?"
Én nem, ha rebootolok, akkor is csak linux jön be :D
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

erre ennyit lehet írni: MADE MY DAY

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

magyarul beszélj légyszíves, ha nem tetszik ez a nyelv, akkor ajánlom a leváltott főrabbi intelmeit: "el lehet menni magyarországról kéremszépen, tessék, lehet menni". (és ha lehet virtuálisan is ...)
_______
16,67 %

"magyarul beszélj légyszíves,"

Erre szeretnélek kérni én is téged. Például az "újj", "nyet" az milyen magyar szó? Utóbbi orosz (megerőszakolva), az elsőt még próbálom dekódolni.

Beszéltél már itt össze-vissza mindenről. Zsidókról, Gyurcsányról, meg a tököm tudja miről nem hablatyoltál, de azt még 5 hozzászólásod után sem tudja senki, hogy a pontos problémád. Koncentrálj erre.

--
trey @ gépház

igen, az egyik ékezet nélkül a másik meg rímel (márcsak nosztalgiából is ...), de jogos
_______
16,67 %

Ez tényleg remek. Kiemelnéd a hozzászólásból a "milyen hardver" részét? Mert nekem például tökéletesen megy a Wheezy és nem tapasztaltam hasonlókat. És nehogy ebbe bele lehessen kötni :-) G31-es chipset, E8400, 4GB, alaplapi net, ATI kártya és 64bites Debian.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

szimplán arra gondoltam, hogy ha csak egy kicsit szakmailag leírnád mi a gondod, idétlen puffogás helyett, akkor segítene valaki biztos.
egy pár linuxos géppel találkoztam eddig (százas nagyságrend), és egy darabnál nem ment eddig out of box a szar linux, de 3 percnyi googlezás után azon is ment vígan.

Esetleg nem lehet hogy a hiba az ön készülékében van?

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

"más is tapasztalt ilyet?"

Ja. múltkor nem sokkal egy debian update után szaga lett a gépnek, és sehogy sem akart linuxot bootolni.
Mérgemben legyalultam az egész vackot és raktam rá windózt. Igaz, amiatt meg kellett egy új tápot vennem mert a régivel a win7 nem volt kompatibilis.

Én találkoztam ilyennel, R89...akármi chipsettel, a problémát BIOS frissítés oldja meg. Hallottam olyat, hogy a realtek honlapjáról letöltött driver is segíthet.

(megjegyzem ugyanezen a gépen N évig ment Ubuntu gond nélkül, szóval lehet szidni, de ... )

Ami nem fér a fejembe máig, hogy hogy lehet hogy zárt driver kell egy hálókártyának...

Igen a linux a szar, szerintem ne is erőltessed tovább. :P

tele vagyok zsidó példaképekkel, már lenin is megmondta, ami nem megy azt ne erőltessük, megfogadtam szavait, azóta mac-et használok ...
csak nosztalgiából néha használnám gyermekkorom kedvencét is ...
_______
16,67 %