Rendelhető a Gertboard a Raspberry Pi-hez

Címkék

Gert van Loo tervezte azt az alpha hardvert amelyre a Raspberry Pi Model B alapul. Gert tervezett egy kis kiegészítő lapot is a Raspberry Pi-hez. Ez a lap a Gertboard névre hallgat és a Raspberry Pi GPIO tüskesorát bővíti, terjeszti ki annak érdekében, hogy a lappal egy rakás érdekes dolgot lehessen elvégeztetni.

Ha valaki a Raspberry Pi lapjával motorvezérlést (pl. ajtónyitás, dolgok felemelése), hőmérséklet-érzékelést, kapcsolók ki-/bekapcsolását, fények villogtatását stb. tervezi, annak a GertBoard a barátja.

A GertBoard azon kívül, hogy hasznos a fenti feladatok elvégeztetéséhez, elektronikai, technikai ismeretek, készségek fejlesztéséhez sem utolsó. A kb. 30 fontért rendelhető csomagban az alkatrészek nincsenek a NYÁK-ra forrasztva, azokat mindenki magának forrasztja be. A munkafolyamat során - amelyet egy csomó dokumentáció segít - a kezdők, tanulók elsajátíthatják a forrasztás tudományát, illetve beleáshatják magukat az elektronika alapjaiba.

A GertBoard megrendelhető az element14-től. Részletek itt.

Hozzászólások

Aranyos cucc... Pedig pont mostanában akarom magam lebeszélni róla...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Csodalkozom, hogy 5 fonttal dragabb mint maga a Raspberry PI. Az alkatreszek amik kellenek hozza, kifejezetten az olcso kategoriaba tartoznak, a nomtatott aramkori lap ugyan kb. 2x akkora minta PI, viszont csak csomagolni kell, semmi osszeszereles, teszteles.

/sza2

Ez egy komplett önállóan is működő microcontroller fejlesztői kártya, ennek ma kb. ennyi a piaci ára, ezért ehhez árazták.
( Még ha Te rakod össze akkor is )

Egyébként megy más ARM alapú kontrollerekkel, kártyákkal is, pl. Arduino.
( Én egy NXP LPC2138-assal akarom majd összekötni; ha végre megjön az rPI-m. Április eleje óta várom, talán szeptemberre megjön. )

Node csak jár hozzá még valami...
Esetleg a hangfalak...?

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

EHRMAHGERD GERTBEHRD!

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

EPIC :)
de ennyit nem ér szerintem sem. (ez 2db arduino ára, amik rajta vannak dolgok filléres tételek, a PCB se nagy szám)
/ ami jópofa az az integrált motorvezérlő.
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Elképzelhetőnek találom, hogy ha el fog terjedni a Raspberry Pi, előbb-utóbb ebből a Gertboardból úgynevezett olcsóbb klónok is meg fognak jelenni, vagy akár nyílt kapcsolási rajz is lebeghet az interneten.

Mostanában nem készíttettem nyákot. Így aztán kíváncsi lennék, hogy hány példányba kell legyártani az üres, furatgalvanizált nyákot ahhoz, hogy az egy példányra eső költség (alkatrészek nélkül!) annyi legyen, mint egy darab gertboard kit.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Egy év után én nem bántam meg a vételt.