Nyílt forrásúvá tették a CDE-t

Címkék

A CDE, vagy hosszabban a Common Desktop Enviroment egy, a kereskedelmi UNIX variánsokon - pl. Sun Solaris, HP-UX, IBM AIX - korábban használatban levő desktop környezet volt (lásd például itt a 106-os képtől). Fejlesztése 1993-tól 1999-ig tartott. Most a The Open Group nyílt forrásúvá tette. A projekt weboldala a cdesktopenv.org-on található meg. A forráskód a SourceForge-on elérhető hivatalosan mától (2012. 08. 06) kezdve. Licence GNU Library vagy Lesser General Public License version 2.0 (LGPLv2).

Hozzászólások

Hat vegulis kicsivel jobb mintha kukaba dobtak volna. Jol ertem, hogy 13 eve nem nyultak a kodhoz? Mondjuk software muzeumnak jo lesz (de tenyleg).

Óóóó, hogy vártam én ezt a hírt úgy 15 évvel ezelőtt :)

Fel nem foghattam, hogy amikor kiadták az OpenMotif-ot, akkor miért nem adták mellé a CDE-t. Nyilván brutál sok CDE licencet eladtak az utóbbi években :)

kellett mint egy falat kenyér...

de sajnos nem az egyetlen project sourceforge-on, ami csak a helyet foglalja.

Egészen feldobott a hír, elmondhatatlanul sok időt töltöttem azzal, hogy fvwm2-ből nagyjából CDE külsőt faragjak. :D
A legszebb desktop környezet, Motif4eva!

Én XFCE-ből csináltam, de sajnos a 4.4(?) környékén megszüntették azt a lehetőséget, hogy a "fiókok" nyilacskáinak a pozícióit bármelyik oldalra lehessen helyezni, most fix jobb oldal. Amúgy egész jól ment.
A hírnek örülök, kíváncsi vagyok azért rá, hogy hogy mutatna nálam.

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

CDE.... hmmm, a régi szép idők :)
de könyörgöm, 2012-ben mit csináljunk ezzel? :P

--
Zrubi
http://zrubi.hu

Ez olyan, mint amikor a 90 év fölötti nemi erőszak elkövetőket már nem büntetnék.

"IBM AIX - korábban használatban levő desktop környezet volt... "

Korabban??
Micsoda pontatlansag ez itt kerem szepen, az AIX-nak mai napig resze!
:-)

Ebből már régen volt valami kísérleti kiadás, nem?? Vagy csak megkísérelték kiadni?:))

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Na végre egy normális grafikus desktop környezet Linuxra is...

Gyors fordítás meg felrakás után problémái voltak az ékezetes könyvtárakkal a terminálban és a fájlkezelőben is. Nem sokat babráltam, holnap, ha lesz időm, megpróbálok LANG és fontbeállítással játszadozni. Az mondjuk szerintem beszédes, hogy a build doksiban Debianhoz a dpkg-reconfigure locales -nél a de_DE ISO-8859-1 és társait írják...

Nosztalgiázni príma, a sebességétől lobog az ember haja ( vagy a szakálla, kinek, mi :-P )úgyhogy remélem, én toltam el valamit encoding ügyben, mert jó lenne valami gyors, egyszerű és kényelmes desktop - arra meg príma lenne szerintem.

Hm, most valamiért megnéztem ezt az OpenCDE-t. Annyit látok, hogy augusztus 5 után szeptember 6-án frissítették a targézát 2.2.0a-ról 2.2.0b-re. És biz az előző 2 db (!) letöltése mellett ez már eddig 191 letöltést ért el. Haladunk :-)