clambook - smartphone-ból gépet?

 ( trey | 2012. június 21., csütörtök - 15:16 )

A clambook (powered by your smartphone) az év végén kerül piacra. Segítségével Android vagy iPhone telefonunkat netbook/ultrabook-szerű valamivé alakíthatjuk. Könnyű, elegáns megoldás, ami laptop funkcionalitást ígér az okostelefonunk átalakításával... Vékony alumínium dizájn, szélesvásznú, 16:9-es kijelző, teljes méretű billentyűzet, multitouch trackpad. Android ICS 4.0.

clambook - powered by your smartphone #5

clambook - powered by your smartphone #1

clambook - powered by your smartphone #2

clambook - powered by your smartphone #3

clambook - powered by your smartphone #4

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

rengeteg jópofa mobil eszköz jön ki manapság. az utóbbi párévben, mintha felgyorsult volna az innováció. ugyanakkor annyira örülök, hogy nincs szükségem igazán rájuk és nem kell folyamatosan ezt fejlesztgetnem, erre költeni, mint a pc-re régen :).

Nekem egy Padfone Tegra 3-as processzorral jobban bejönne...

- Celio Redfly néven hasonló már létezett a Windows Mobile 6.5 korában is (nem Windows Phone, hanem mobile...)

- Asus Padfone szériája vendor lock-os ugye, de jobban tetszik, hogy a telefont belevághatom a tablet-be, nem kell mindenképp az asztalra kirakni...jó ez az asztali óra üzemmód, meg minden, de csak ha asztalon akarom használni.

- Csodálom, hogy senki nem lépte még meg, hogy a laptop-dock házán belülre építse be a telefont, pl. touchpad-ként. Igen, tudom, különböző méret és forma, de egy ilyen független tartozékgyártó megoldhatná úgy, mint az iPod tartozékgyártók, készülékekhez való konverter konzollal. Nekem nem kell, hogy vékony legyen, de legyen egyben, akkor nagyobb az aksinak a hely, stb. Let's Kickstart it!

- Felhívom a figyelmet arra, hogy már nem egy terméke van a Clam csapatnak, az iPad ClamCase-einek nem rossz, de nem is hihetetlen jó a híre eddig, tisztes munkák, egy piacon ahol szinte alig vannak szereplők...Én előre is szeretem amit csinálnak. Ez a design meg mac-air copy, de abból a korrekt fajta.

Az a kábel milyen kábel? Mi megy át rajta?

Szerintem egyik irányból AV over hdmi, másik irányból billentyűzetjel, ahogy a Motorola Atrix-eknél.

Van ilyen beépített telefon-laptop, mármint hogy belerakod a telefont, de most nem tudom hol láttam már vagy mi a neve. A lényeg hogy van.

Asus Padfone-ra gondolsz? Másik ilyenről nem tudok.

Esetleg ez: http://www.motorola.com/Consumers/XW-EN/Consumer-Products-and-Services/Mobile+Phone+Accessories/Docking-Stations/Lapdock-Premium-XW-EN

Mivel HDMI-vel megy, így kb. bármire ráköthető. Egér, bill mehet bluetooth-on át, vagy akár USB-n, mint a HD dock esetén.

Ettől annyival több a clambook, hogy nem csak motorola telefonokkal megy, de ugyan azok a feature-ek benne vannak, mint az atrix lapdock-ban.

Amúgy a legutolsó atrix szintén külső, kábeles megoldású lett ha jól emlékszem.

Szemre csak csatlakozó kérdése. Gondolom a videojel mindenképp HDMI-n át megy, az USB is több mint valószínű, akkor már csak olyan csatlakozókat kell hozzá craftolni, ami passzol a többi gyártó csatlakozóihoz.

Vagy gyártani kell a lapdock csatlakozójához egy átalakítót és voila :D

Mindenesetre nem halott dolog, bár egyelőre nem hiszem, hogy akár még csak én is ledobnám a céges laptopot, még ha jobbára böngészőt és ssh-t használok is a nap folyamán.

Pedig mondjuk egy Tegra 3-as mobillal már simán ledobhatnád ilyen feladatok esetén, szvsz. :)

Szerintem a mostanival is lehetne, csak minek színesítsem az életemet ha nem muszáj? Majd a fiatalok, ehe.

Én akkor dobnám el a laptopom, ha lenne egy jó qwerty slider android, és bele tudnám csapni egy laptopba, ami plusz aksi, kimenetek, stb. de leginkább nagy kijelző, nagy billentyűzet (11 col felett).

Várom, hogy legyen.

es akkor lenne egy laptopod, ami ugyanakkora, csak lassabb es kevesebb mindenre hasznalhato :-)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

jelen laptopom egy 5 éves jószág, kis túlzással mindent ellát amit akarok, és 15 colos...mobil használathoz nekem nagy, sebessége bőven elég

nekem pont jó megoldás lenne az amit leírtam, nem gondolod?

Subscribe

$10-$20 -ért kell bele egy processzor 1GB memóriával aztán telefon se kell hozzá. :D

a clambook "elődjét" képező motorola atrix lapdock-ra több helyen rákötöttek egy raspberry pi-t és ezzel létre is hoztak egy 200$ alatti laptopot...clambook számomra haszontalan innentől, érdekes, aranyos, de inkább raspberry Pi, egy kibelezett laptop és egy kis hack