Mageia 2 RC

 ( trey | 2012. május 12., szombat - 6:17 )

Megjelent a Mandriva fork Mageia második nagyobb kiadásának RC-je. A kiadásra jelölt verzió kisebb csúszással érkezett, ezért a végleges kiadás dátuma is módosult. A Beta 3 óta számos hibajavítás került a telepítési és frissítési folyamatba. A végleges kiadás május 22-re várható. Részletek a kiadási megjegyzésben, az errata dokumentumban. Letölthető innen. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hogyha elkészül a Mageia 2 akkor kipróbálom az otthoni gépemen. A készülő Mandirva 2012 és e között milyen különbségek lesznek kíváncsi vagyok. A Mandriva Control Center -t megnézem mennyit fejlődött.

Remelem jol sikerul a kiadas, lehet meg sikeres is, ha kulonbozni fog a tobbi "nagy" disztrotol mondjuk ezekben:

- nem 1 szemely vagy vallalat diktal majd, hogy mi lesz es hogyan
- nem lesz kulon fizetos valtozat, mint az a Mandrivanal volt
- tovabbra is KDE lesz az alapertelmezett, nem valami gagyi izé
- olyan stabil es bugmentes lesz, mint a Mandriva volt
- nem csak egy teszt disztro lesz, ami elettartama epp addig tart, amig ki nem javitjak az osszes bugot, hogy csinalhassanak belole valami "ceges" disztrot es kuka,
- friss disztro lesz.

Anno a Mandriva jo volt, egy kezdonek meg lehet, hogy egyszerubb, mint az Ubuntu (alapban live cd-n mp3/dvd codec, driverek, flash player es minden ami amugy is kell).

A Mandrake/Mandriva valóban sok dolgot letett az asztalra. Az Oneiric meg arra nem képes, hogy a vele szállított 'radeon' driver sírógörcse esetén (pl. olyan új chip van a gépben, amit az még nem ismer) fallbackeljen 'vesa' -ra, vagy bármire amivel legalább kommunikálni lehet a géppel. Nem, ledöglik, és let the hack begin. 2012-ben. (lehet, hogy azóta van új release, én már végeztem az ubuntu -val). Az viszont egyre valószínűbb, hogy legalább kipróbálom ezt a Mageia -t.

--
http://neurogadget.com/

Tegnap feltettem (Mandriva helyett)
Még be kell lakni, de első ránézésre
Tetszetős. Eddig minden nap jött
valami frissítés.
Ami viszont már a Mandrivában is zavart:
Bootolás, meg kikapcsolás alatt elcsúszik
a kép, de ez azt hiszem kibírható...