Másodjára sem jött össze az Apple-nek Hollandiában

Címkék

A Reuters hírügynökség szerint Hollandiában elutasították az Apple fellebbezését abban az ügyben, amelyet azért indított, hogy kitiltassa a Samsung Galaxy Tab 10.1 készülékeket az országból. Tavaly úgy döntött az eljáró holland bíróság, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 nem másolata az iPad-nek. Az Apple fellebbezett. Ezt a fellebbezést bukta el tegnap. A részletek itt és itt.

Hozzászólások

Ez jó hír.
Oké, mindenki sokat köszönhet az Apple-nek, hogy elhozta a letisztult dizájnt, és a többi cég észbekapott, hogy kb ezen a vonalon érdemes haladni. De innentől ismét szerte fog ágazni az evolúció, és az Apple csak egy lesz a néhány kiváló cég közt. Legalábbis remélhetőleg.
Ha belegondolunk, röhej az egész történet. A Bang & Olufsen, Lowe meg egy rakás kis cég már ezer éve hasonló kinézetű termékeket gyárt, mint most az Apple. A Windows, PC, telefon, akármi felhasználók évekig anyáztak az átgondolatlan(nak tűnő) humán interface-ek miatt, de kb senki nem hallotta meg a panaszokat, vagy ha igen, nem volt jó a marketing.

Erre jön Jon Ive meg Steve Jobs, feltalálják az egyenes vonalat és a szürke színt, az egygombos telefont, és hülyére keresik magukat. Erre alapozva most meg az új, kiváló(an dizájnolt) oktatási anyagaikkal már elkapják az iskolásokat is, és örökre bezárják a csillogó Apple világba. Amijen jövő ebből kerekedik, ahhoz képest a Microsoft monopolhelyzetei csak múló semmiségek voltak.

Sokan gyártanak az igaz de a Galaxy az sikeresebb és lazán felvette a versenyt. Gondolom ez fájt. Az eredmény reményre ad okot, hogy van még bíróság akit nem lehet megvenni. Az MS gondolom megoldotta volna ezt valahogy...

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Szerintem ezt minden multi csinálja nem csak az ms. Ahol kell ott zsebbe tol pár millió dolcsit, és övé a piac, valami mondvacsinált módon. Igenis legyen verseny. Nem az emberek léteznek egy cégért, hanem fordíva.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Igen, és örömmel fizet egy prémium nyereséget is nekik.
De a jó példa remélhetőleg már több más gyártót is megfogott - ez zavarja az Apple-t. Nyilván némi joggal...

Ami miatt érdekel ez a téma: van iPad-em - és azt kérdem magamtól, hogy mi a fenének vettem egyáltalán?
És hányan vannak még így vele? :D

"van iPad-em - és azt kérdem magamtól, hogy mi a fenének vettem egyáltalán?"

Nekem is van, és azt kérdezem, hogy miért nem vettem kettőt. A legjobb beruházásom volt hosszú évek óta, a családban a legtöbbet használt elektronikai eszköz, ami mindenkinek ad valami pluszt, és szinte nonstop használja valaki.

"és az Apple csak egy lesz a néhány kiváló cég közt. Legalábbis remélhetőleg."

Azért ez nem egyhamar fog bekövetkezni.

Már csak azért sem, mert ezeken az eszközökön kiemelt szempont lett az alkalmazásválaszték és a Google kevés országban tette elérhetővé a fizetős Marketet és csak egy-két országban a fejlesztők számára az alkalmazások értékesítését.