Elindult az új LOK weboldal

 ( muszashi | 2012. január 25., szerda - 12:20 )

Mai naptól elindult a LOK új weboldala! Az oldal jelenleg tesztüzemben fut, észrevételeket elfogadunk. Az oldal szülőanyja és webmestere Molnár Hajnalka, hálás köszönetem neki! Hajni megkért, hogy említsem meg Horváth Andrást is, akitől a kezdeti logó tervezésekor lendületet kapott. Egyben megragadom az alkalmat, hogy bejelentsem a következő konferencia 2012 április 21-én lesz.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mentsük ami menthető (bevált archiválási megoldások linuxra) előadó: bizonytalanná vált

mondj errol tobbet :-)

Palgium

Valaki elvállalta, aztán írt, hogy egyelőre mégsem biztos, hogy tud jönni, de azért lehet. Kicsit még talonban van, de ha nem lesz belőle konkrét igen, akkor más előadót kell keresni.

Rózsár Gábor (muszashi)
http://www.lok.hu

OK, ha megsem lesz belole konkret igen, es erdekel titeket egy piler promo (ami vegul is archivalas) egy eloadas kereteben, akkor szoljatok...

Palgium

Nekem tetszik!

Van időd ilyenekre a migrálás mellett?

Nincs! Tessék figyelmesebben olvasni! :P:D
Molnár Hajni neve áldass-ék érte! ;)

Rózsár Gábor (muszashi)
http://www.lok.hu

...egyébként ahogy állnak a migrálásos dolgok, hááát nem nagyon teszem ki az ablakba... :( Már kicsit sajnálom, hogy elindítottam a migrációs blogot, mert khmmm kissé égés, én arra számítottam jobban fog ez alakulni...
...ilyenkor mindig előjön, hogy mentem volna inkább lakatosnak...

Rózsár Gábor (muszashi)
http://www.lok.hu

Szerintem nem égés. Miért, úgy gondoltad, hogy minden elsőre, pöcc-röff indul, probléma sehol? Elkezdted, sok dolgot megoldottál, ugyanakkor még vannak teendők. Azt se felejtsd el, hogy alig néhány hete küzdesz az elemekkel.


tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Arra számítottam hogy lesznek problémák, de valahogy olyan nyögvenyelősen-szerencsétlenül haladok és mondjuk vannak ott is gondok, ahol arra számítottam nem lesz. Összképben nekem ez nagyon kevésnek tűnik -haladás-, én már rég kirúgtam volna magam :D:P
Pár hete igaz, de már csak pár hét van hátra... ...mondhatni az idő fele elment.

Rózsár Gábor (muszashi)
http://www.lok.hu

Megfizetik a munkád, vagy csak azt kapod, amit magad találsz benne? - már ha nem vagyok tolakodó.

:)

Konkrétan a migrációra gondolsz mint pluszfeladat vagy úgy egyébként a rendszergazdaságot?

Rózsár Gábor (muszashi)
http://www.lok.hu

Most már mindkettőre.

:)

A rendszergazdaság: Ahogy mondani szokták, nincs ingyen ebéd :) Az ember azért van a munkahelyén, hogy az ott kapott pénzből éljen, tehát jár némi ebédjegy érte. Nem olyan nagyon sok, de legalább sokat szokott késni az ebédbefizetés időnként, néha hónapokat...

A migráció: Nos az ingyen van természetesen, úgy veszem mintha az ebéd része volna. :) Repeta :D

Rózsár Gábor (muszashi)
http://www.lok.hu

Kitartás... :)
Egyébként sokkal jobb lett az oldal, mint volt.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Köszönet a munkáért Hajni!

Apróbb hiba:

A http://lok.hu/egyeb/2010mentes/kepek/album/index.html oldalon a visza a főoldalra linkre (felfelé mutató nyil) katintva az http://lok.hu/egyeb/2010mentes/kepek/ oldalra jutunk melynek eredménye:

Forbidden

You don't have permission to access /egyeb/2010mentes/kepek/ on this server.
Apache/2.2.9 (Debian) Server at lok.hu Port 80

c

Cövek: köszönöm Neked a precíz visszajelzést és az alapos tesztelést! Ez a generált tartalom még a régi weblap része, koncepció volt, hogy az archív részekhez nem nyúlunk, ezeket nem is teszteltem, ezeken a pontokon több ilyen apró döccenő is lehet, ezt mindjárt javítom is.

A többieknek is köszönöm szépen a kedves visszajelzéseket! Ezúttal szeretnélek megkérni Benneteket, hogy bármely hibát, beleértve a helyesírási hibákat is (!), jelezzétek bátran. Számomra kezelhetőbb, ha a bugreportokat a kapcsolati lapon keresztül mailben külditek, mert könnyebb feldogoznom, de majd ide is be-benézek. Ha esetleg a desingnnal kapcsolatban lenne észrevétel (szétesett, elcsúszott, rosszul jelenik meg), sokat segítene a felbontás és a pontos böngészőverzió, konkrét kép esetén a képfájl nevének megadása is.

Minden segítséget, bugreportot és véleményt köszönünk szépen!

Szívesen! :)
c

Jól néz ki az oldal, szerintem elegáns lett. A LOK feliratos pingvin logónál viszont a "LOK" felirat az éppen lecsúszni készül (elhagyja a pingvin :-( ez nem tetszik.

Engedd meg, hogy egy kicsit vitatkozzak veled. Az a helyzet, hogy nem készül elhagyni, sőt! Ez ugyanis egy rendkívül ügyes pingvin, aki (mint egy tapasztalt pincér) remekül egyensúlyoz a szárnyaival. Most épp a háta mögé dugta a LOK-ot, hogy azután egy huncut mosoly kíséretében, egy ügyes mozdulattal maga elé emelje, és kedvesen odanyújtsa:

- Tessék dacas, meglepetés, fogadd szeretettel!

Az a LOK felirat pedig (de pszt, ez titok) csokiból van.

No, így sem tetszik? ;)

:):):):):):):):):):):)

Rózsár Gábor (muszashi)
http://www.lok.hu

Én kérek bocsánatot! :-D
(Mentségemre, sok év után sikerült elkapnia az influenzának, ezért hagyományosan élénk fantáziám most negatív tartományban csapong. Bocs. ;-)

Pofás weboldal. Egyszerű, és jól használható. Az archívum szerkezete kifejezetten tetszik. Érződik egyébként rajta, hogy hölgynek is van köze a dologhoz.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Sokkal jobb, mint volt. Gratula.

Annyi megjegyzést, hogy ennyi sok feketét nem tettem volna bele. Illetve én úgy csináltam volna meg, hogy 640 px szélességen kiférjen. Jelenleg 1000 pixeles legalábbis itt Firefoxon, így túl szellős sztem.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Nagyon tetszik minden, a "csokitalléros" pingvint kivéve, amit elsőre a csuklyás-kaszás halálnak néztem, a kaszapenge fölött látható a LOK felirat. Rorschach-teszt?

PErsze, mert aki nem jön konfra azt elviszi a kaszás ...pingvin :D;)

Rózsár Gábor (muszashi)
http://www.lok.hu

Igen! Ez valóban egy Rorschach-teszt. ;)

Ennek a logonak az alakulásáról egyébként itt olvashatsz.

Cool.

Ez a nagy fejléc-rész teljesen öncélúnak tűnik. Olyan, mintha mindenáron kötelező lenne annak a narancsszínű képnek lennie valahol. Ha rákattintok, akkor meg... Ez így annyira linuxos érzés..., a rosszabbik fajtából. ... S nem szeretek görgetni (1152×864).

A pingvin miért balra megy? Ázsiai talán? Kellemesebb hatása lenne, ha jönne. Másrészt lehetne egy link ő maga a főoldalra, és akkor nem kellene görgetni... A bazi nagy LOK felirat is lehetne link. Régebben amolyan szokás volt, hogy a fejlécben lévő logo a főoldalra visz. A pingvines logo és a LOK logo betűtípusa lehetne egyforma. A LOK logoban az O és a K közötti térköz nagynak tűnik.

Az általános szellősség tetszik amúgy.

A történet oldalon a fekete fejlécekben a betűk vonala lehetne kicsivel vastagabb (nálam Windowson ilyen). Ha jól sejtem, ez épeszű módon megoldhatatlan.

A főoldalon a csomag úgy néz ki, mintha a falban lévő lyukon átszűrődő fény megvilágítana egy-, a fal túlsó oldalán elhelyezkedő nyulat. Pontosabban annak fogait és orrát. Nem sikerült felmérnem a jelentőségét. Fura, hogy pont a főoldalon csak a lap alján találkozni pingvinnel, viszont egy kétes módon létező nyúl bámészkodik a leendő főoldali tartalom közelében.

Amikor az ember először nyitja meg az oldalt, szerintem a tartalmi részt kellene látnia, nem a fekete fejlécet. A tartalmi részben is ott kellene lennie: "LINUX AZ OKTATÁSBAN ÉS SZABAD SZOFTVER KONFERENCIA", alatta/mellette/közelében egy link: "Mi a lok?" (a LOK miért van itt kisbetűvel?), s alatta: "Jelenleg nem lehet regisztrálni. A következő konferencia várhatóan 2012. április 21-én kerül megrendezésre. A regisztráció hamarosan indul." Vagy valami ilyesmi.

:)

Köszönöm az észrevételeidet, Bolond!