Magyar férfi vallotta magát bűnösnek az Egyesült Államokban számítógépes bűncselekmény elkövetésében

A SecurityWeek egyik friss cikke szerint egy 26 éves magyar férfit tartóztattak le az Egyesült Államokban számítógépes bűncselekmény miatt. A cikk szerint az elkövető elismerte bűnösségét. Németh Attila betört a Marriott International hotellánc számítógépes rendszerbe, onnan titkos információkat tulajdonított el, majd azzal fenyegetőzött, hogy az információkat napvilágra hozza, ha nem ajánlanak neki munkát az IT részlegnél.

Vesztére a szállodalánc együttműködött az amerikai titkosszolgálattal. Németh azt hitte, hogy a Mariott HR-es munkatársával kommunikál, de valójában a hivatal emberével tartotta a kapcsolatot. Hogy személyazonosságát bizonyítsa és hogy kiutazhasson az Államokba, a cikk szerint Németh addig ment, hogy elküldte magyar útlevele másolatát e-mailben.

A Mariott vásárolt neki egy repülőjegyet, amellyel a férfi kiutazott, azonban 2011. január 17-én már a hatóságok várták a Washington Dulles repülőtéren.

Németh azt hitte, hogy a hotel munkatársaival beszélget. Megmutatta, hogy hogyan tört be a cég rendszerébe, melyik magyar szerveren vannak az általa eltulajdonított dokumentumok stb.

A férfi akár 10 évet is kaphat a rosszindulatú kód használatáért, valamint akár további 5 évet a fenyegetésért. Az ügyét 2012. február 3-án tárgyalják. Addig előzeteseben marad.

A cikk itt olvasható.

Hozzászólások

Ekkora hülyének születni kell, vagy ezt valahol tanítják?

Csak lesz allasa az USA-ban! Ragaszthat zacskokat egy par csillagos szallodaban!
Ha ugy nezzuk, akkor bejott a szamitasa:)

csak lesz allasa az USA-ban.
köcsög lesz a bortonben

--
Live free, or I f'ing kill you.

Nem ugyanezt jatszottak el a HL2 kodot ellopo faszival? :)

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

Minek kellett neki az adatok?
Ha csak felhívta volna a figyelmét a cégnek, hogy itt, meg itt van a hiba és kéne egy állás.

Miért kell ahoz kimenni, hogy valaki biztonsági szakember legyen a 21. században?

A DMCA az egyik legnagyobb köcsögség amit az USA kitalált valaha.

PS: Melyik szállodalánc vagy szálloda nem működik együtt a titkosszolgálatokkal? {0}

Legalabbis egyelore meg. Hamarosan kotelezove teszik majd a bilincset is tartalmazo billentyuzetet, amelyet az FBI/CIA kepes tavolrol mukodesbe hozni, kiugrik a billentyuzetbol es a felhasznalo csuklojan kattan.
Az ilyen hulyek meg is fogjak venni, hiszen ez egy "secure" billentyuzet. :)

Tekintve, hogy átlagosan mennyi igazság szokott lenne abban amit a média előad, szerintem még az is simán elképzelhető, hogy eszébe sem jutott fenyegetni őket. Sőt a szállodalánc volt rosszindulatú, és munkát ajánlott, hogy az USA-ban letartóztathassák.
Nehéz elképzelni, hogy valaki ilyen hülye legyen, meg azt is, hogy így kell munkát keresnie annak aki képes volt megtörni.

Elutaztatták oda, ahol garantáltan lecsukják.

+1
Sírjak vagy nevessek tipikus esete.

Ha ilyen jo szakember, biztosan talalt volna munkat bunelkovetes nelkul is :o Igy viszont legalabb jo eselyel soha nem terhet vissza az orszagba.

feltéve hogy igaz, amit a bíróság/rendőrség állít.

Szerintem csak a zöldkártyáért csinálta.....15 év életvitel szerű ott tartózkodásért csak kap állampolgárságot ??!

Simán megérdemli, utálom az ilyen felfogású embereket!

Valaha létezett ez a dolog hogy ha betörök valahova akkor oda állást ajánlanak mert mekkora fasza gyerek vagyok? Legendának hangzik.
Jó persze van pár szabadság harcos gyerek aki akkor érzi jól magát ha internet imádják őt mert épp XY nagycégnek tett keresztbe. Supermannek képzelik magukat ennyi.
Nem hiszem hogy ők túl speciális emberek lennének akik helyett nem lehet olyat találni aki ugyanúgy profi ebben de nincs késztetése rá hogy rossz indulattal csinálja ezt.

Nem léphetett volna oda be, még ha a telefonba a jelszót is elmondja neki a titkárnő. Csak ha külön engedélyt kapott volna rá.

Szerintem ezt valami filmben latta, es azt gondolta, hogy IRL is pont igy fog mukodni :)

Amugy az is tanulsagos, hogy egyes forumokon miket irkalnak az emberek a temban (nem itt), van a tipikus, "de ez mekkora hacker (sic!), o csak jot akart, bla-bla" hozzaszolas, na ezeket nem ertem, aki szerint az maga a szentseg, ha valaki be tud torni barhova, es o csak jo csavo lehet, mindenki mas a gonosz, hogy ot bantani meri ... Pedig jelen esetben ez nem is volt nagy szam, majdnemhogy megkerte a titkarnot, hogy telepitsen mar neki egy backdoor-t, ahogy kb irod is ...

De btw titkarno: van egy user felenk, aki neveben kinai stb IP-tol dol a spam (smtp auth user marmint). Kiderult, hogy az ugyfel titkarnoje adathalasz levelekre szepen tisztelettudoan valaszolt, neha naponta tobbszor is! Na hat ilyenkor konnyu azert az ilyen "hatalmas hackereknek" :)

Oregbiti a magyarok jo hirnevet. Jolvan :)

erre gondolsz?

i think he made the right move given what is happening in hungary at the moment - despite prison problems he will have a better life and opportunities in jail in the USA than he would have as an unemployed person in a corrupt and bankrupt country like hungary (i know i live there and young people mostly see no future for themselves and leave if possible). Congrats and welcome to America comrade.

--
Live free, or I f'ing kill you.