Az Amazon bejelentette a Kindle Fire elérhetőségét

 ( trey | 2011. november 14., hétfő - 19:23 )

Az Amazon ma bejelentette Kindle Fire névre hallgató 7 inches, Android-ot futtató tabletjének elérhetőségét. A készülék egy nappal a tervezett előtt vált elérhetővé. Az ára 199 amerikai dollár.

A Engadget részletesen szemügyre vette a Kindle család legújabb tagját itt. A The Verge itt. Az Amazon bejelentése elolvasható itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Csak én érzem azt, hogy a Fire pont azt a tulajdonságát vesztette el a színes kijelzővel, ami az eddigi vásárlókat vonzotta?

Szerintem mas kozonsegnek szanjak. (Annak amelyik kepes iPad-et venni eBook olvasasra.)

Tablet teljesen jó ebook, PDF olvasásra. Sokkal jobb, mint egy ebook reader IMHO.

Miért? Háttérvilágítás. Sokakat zavar, engem nem. Sőt, inkább pozitív, hogy nem kell villanyt kapcsolnom olvasáshoz. Tény, hogy mondjuk 1-4 naponta fel kell tölteni használattól függően, dehát ez ilyen.

Pont az a lenyeg, hogy NINCS hattervilagitas az e-papirosokon igy nem teszik tonkre a szemed mint a sotetben hattervilagitasos olvasas. Emelett nappal is olvashatoak maradnak...

Gondolom meg nem kellett 500 oldalt elolvasnod LCD-n... Nekem kellett... Egyreszt sokaig tartott. (10 ora utazas es meg sehol sem jartam.) Masreszt viszont a 10 ora eleg volt ahhoz, hogy voros legyen tole a szemem. Koszonom, de maradok az e-papirnal.

Igen, csak te. :-)

Nem csak te. De én remélem olcsóbbak lesznek (a színes miatt) a fekete-fehérek.

Vagy drágábbak, mert leállnak a gyártásukkal, hiszen itt a színes.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Mint a 4:3(5:4) és 16:10 monitoroknál:\

"Csak én érzem azt, hogy a Fire pont azt a tulajdonságát vesztette el a színes kijelzővel, ami az eddigi vásárlókat vonzotta?"
A Fire nev vesztett el semmit, mindig is szines volt :)
Kijott mellette 2 ujabb fekete-fehet kindle (abbol az egyik erintokepernyos), a regi is a piacon maradt, nem hiszem hogy egymas konkurenciai lennenek vagy felni kellene a szinesedestol.

+1. Egyébként lassan jönnek ki a színes e-inkes kijelzők, szerintem 1-2 éven belül.

Inkább olyan e-ink jöjjön ki, amin a fehér az fehér, és nem szürke.

lehetne talan egy kicst vilagosabb az a szurke, de nekem nem jon be a hofeher konyvpapir.

LCD-knel is szurkes a fekete-feher. Majd a szines e-inkkel megoldjak. Engem nem kulonosebben zavar...

Kindle esetében elég változó a szürkeség egyébként, az enyém elég fehér, a többi Kindlehez képest amiket láttam. Azt is olvastam, hogy ha szürke, akkor visszaküldheted, és küldenek egy másikat. Persze nincs rá garancia, hogy az sokkal jobb lesz.

Én összehasonlítottam egy másik srác kindle-jével az enyémet és tök ugyanolyan szürke volt. (Paintben összekötöttem őket.) Én csak nagyon jó fénynél tudom olvasni, mert különben nagyon gyorsan elfárad a szemem.

Tapasztalatom szerint a kinti sötétedést követve jóval hamarabb kell felkapcsolni az olvasólámpát, mint egy papírkönyvnél. Télen van olyan, hogy a kintről bejövő fény már nappal is kevés, míg egy papírkönyvet még simán lehet olvasni.
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e, ez sajnos technológiai sajátosság. (Persze gondolom van olyan ember, aki lámpa nélkül is simán olvassa ilyenkor - nem vagyunk egyformák).

Hát van ilyen, akkor mindekettőtöknek ugyanolyan jó/rossz sorozat jutott. De egyébként ha rákeresel, akkor sok esetet találsz fórumokon, hogy a userek a szürkeségre panaszkodnak.

Ha jol tudom csak a brand miatt lett Kindle a neve, de teljesen mas jellegu termekrol van szo.

A Fire egy tablet a hagyomanyos Kindle pedig egy e-konyv olvaso. Az hogy a a Fire-rel lehet konyvet is olvasni az egy plusz valami :)

Teljesen így van, külön vonal a kettő.
TheKovCorp