Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás 2011, Budapest

 ( atya | 2011. szeptember 6., kedd - 7:11 )

Időpont: 2011. november 12. Helyszín: Budapest, Infopark, BME Informatikai épülete
A résztvétel a látogatók számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a konferencia honlapján lehet.

Az FSF.hu Alapítvány újra megrendezi a Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást Budapesten.

A konferencia reggel kilenc órától délután negyed hatig tart. Előadói szekciói és a kiállítás párhuzamosan zajlanak, így minden látogató találhat számára érdekes előadásokat, megfelelő elfoglaltságot. A konferenciára 2011. szeptember 22-e éjfélig még várjuk előadók jelentkezését, így a program még nem végleges. A jelentkezők közül a kiemelt előadók fogják kiválasztani azokat az előadásokat, melyek bekerülnek a konferencia programjába. Amint a program véglegessé válik, az kikerül a honlapra, és a regisztráltak értesítést kapnak róla.

A konferencia kiemelt előadói

Kadlecsik József, a Linux kernel csomagszűrő alrendszerének, a Netfilter-nek egyik vezető fejlesztője, Tímár András, a Firefox és a LibreOffice magyar honosításának lelke és a LibreOffice Engineering Steering Comittee tagja, valamint Torma László (Toros), a hazai Ubuntu közösség egyik vezéralakja, fáradhatatlan blogger és szervező. Ők fogják a jelentkező előadók közül kiválasztani azokat, akik várhatóan érdekes és hasznos előadásokat fognak tartani.

A konferenciára Magyarország legjobb előadóit, kiállítóként pedig minél több szabad szoftverekkel foglalkozó civil, szakmai szervezeteket valamint céget hívunk meg. Az előadások anyagából konferenciakiadvány készül, melynek ISBN számot is fogunk kérni.

A potenciális előadók, kiállítók és támogatók küldjenek levelet a konf2011@fsf.hu címre!

Üdvözlettel:
    Konferencia szervező csapat, FSF.hu Alapítvány

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Van már valami tematika, vagy program?

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k

Vannak már előadók, de még várjuk továbbiak jelentkezését is, így nincs végleges program. Ahogy a hírben is látszik, szeptember 22-éig lehet jelentkezni. Addig csak annyit mondhatok, hogy olyan színvonalas program lesz, mint az előző konferencián :)

Hajrá! És... a kiadvány is olyan szép lesz? :-D

Ha segítesz, akkor biztosan :) Néhány napon belül formálisan is megkereslek, addig gondolkodj el rajta, hogy belefér-e az idődbe és van-e kedved.

Ack. Igen.

Ha van rá szükség, egy (vagy több) előzetes átolvasásra (korrektúra) jelentkezek!

Ezt a mondatot álmosan írtad? Ha igen, akkor szükség esetén szólunk. Ha viszont általában így fogalmazol, akkor inkább nem :P

Lehet poenkodni, nekem többszöri átolvasásra sem tűnik "álmosnak".
Ha nem kellek, semmi gond. Ne raboljuk feleslegesen egymás idejét. :-(

Én a fenti mondatot így írtam volna:
Ha szükség van rá, néhány anyag átolvasására szívesen vállalkozom.

Nem akartalak megbántani, tulajdonképpen megbántam, hogy azt írtam rá amit. Az a gond, hogy az általad írt mondat kicsit hibás és magyartalan. Márpedig a korrektúránál a legfontosabb a tökéletes magyar fogalmazás, különben nem lesz könnyen olvasható, gördülékeny a végeredmény. Az pedig egy könyvnél alapvető.

Köszi, így akkor végül is kiderült, alkalmatlan vagyok a feladatra. Jókat...

Oldman nekem már olvasott át könyvet és nem volt hasztalan. Alig várom, hogy új könyvet adhassak neki.

Mostantól te is használhatod a megfelelő hátteret :).
___
Arany János: Grammatika versben

Nem igazán. Nem tekintem tisztemnek, hogy javítgassam a fórumon az emberek helyesírását. Sőt, én nem is fogok korrektúrázni. Azt hozzáértőkre bízom. /Gábor: Nem lenne kedved átolvasni néhány követő kiadvány anyagot? :D/

Az azonban szerintem elvárható, hogy a vízvezeték szerelő ne csöpögősre szerelje a vízcsövet, a rúdtáncos igézően táncoljon a rúdon és a korrektor pedig tökéletesen tudjon magyarul. Így megy ez. Szerintem ezt túltárgyaltuk. Legalábbis nekem már kínos, csak nem tudom törölni :S

Minek? :-)
A cikk olvasottsága és a hozzászólások száma szerint nincs nagy érdeklődés.


karizmatikus

A konferenciáig még van bő két hónap. Ennek a hírnek az volt a célja, hogy az előadókat tájékoztassuk róla, meghívjuk őket. Egy profi előadónak ennyi idő elegendő a felkészülésre. A hallgatóságnak elegendő lett volna egy hónappal később is meghirdetni. Később majd lesz újabb hír, mikor összeáll a végleges program.

gondolom, meg egy SZSZK-n nem voltal...

Viktor az eletrol es a halalrol

Egy hete él a regisztrációs felület, a konferenciáig még van két hónap. Eddig csaknem kétszázan regisztráltak látogatóként, és közel harmincan jelezték, hogy szeretnének előadni. Nekem úgy tűnik, hogy van érdeklődés :D