Natív ISO és egyszerűbb VHD fájl támogatás érkezik a Windows 8-cal

 ( trey | 2011. augusztus 30., kedd - 12:21 )

A Microsoft részéről Steven Sinofsky bejelentette, hogy a Windows 8-tól egyszerűbb lesz az ISO és VHD fájlok kezelése. Végre-valahára a Windows-hoz sem kell majd 3rd party program ahhoz, hogy az ember egy ISO fájl tartalmához hozzáférhessen. A natív ISO fájl támogatás bemutatkozása mellett a Windows 7 és Windows Server 2008R2 által már kezelt VHD fájlok kezelése is egyszerűbbé válik a Windows 8-tól. A bejelentés és egy videó demó megtekinthető itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"A natív ISO fájl támogatás bemutatkozása" - és ez is innováció!

Hát meginnoválták az biztos. Le is kellene patentálni a cúna trollok elől.

--
http://neurogadget.com/

Hol írták?

Mit?

Mit ketchup, danke!

ezen felrohogtem :D

+1 :D

Nem ertem :(

haha, :)
--
ne terelj

sehol nem irjak hogy innovacio csak azt hogy improvement es requested feature... az meg mast jelent...

Hát, mindenesetre örülünk neki, hogy így az CD/DVD éra végére meghallották, hogy erre van igény és ráállították az indiai kóderszekciót. Ez is valami.

--
trey @ gépház

azert szeretnenek a linux userek ilyen silany minosegu 3rd party termekekre szorulni, mint a daemon tools vagy a virtual clonedrive :)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

ne viccolj már, nem lehet az jobb mint a mount -o loop

Oké, hogy régen láttál desktop Linux-ot, de azért ne reklámozd, mert nevetség tárgya leszel.

--
trey @ gépház

Sose láttam desktop linuxot... majd ha látok olyat, ahol nem kell félnem, hogy sleep után ébresztésnél lefagy-e vagy sem, esetleg megy-e a wifi vagy sem, akkor majd elmondhatom, hogy láttam desktop linuxot :)

Amég ilyen problémák vannak, addig nem én leszek a nevetség tárgya, hanem az aki azon nevet, hogy a windows 8 meg tud majd nyitni egy iso-t 3rd party nélkül, és fúúú hogy le vannak maradva.

Huhh, ezeknek a kemény kritériumoknak az én gyári vistám sem felelt meg

Azért ne haragudj, de Windows 7esem rendre kiírja lockolás, hibernálás, sleep után, hogy történt valami hiba, 1 percem van menteni, mert komplett újraindul.

Hogy is szoktak ezt LInuxos berkekben? Works4me?

----------------
Lvl86 Troll

Nem haragszom.

és akkor milyen operációs rendszert használsz?:))
melyik az amelyik mindezt tudja?

Win7

inkabb ez az OS X nem?

tudsz élni az egyszer biztos:))

A katasztrófavista nem tette magasra a mércét amit meg kellett ugrani.

--
trey @ gépház

katasztrófa? neked pl. mi problémád volt vele?

Csak ezt olvasta a hupon :)

El tetszett felejteni, hogy én nem a BME-ről és az ELTE-ről osztom az észt. :DD

--
trey @ gépház

Szervízakna, tudjuk :D

Azon kívül, hogy az ügyfelek sírva hozták vissza az összes Vista-val megvásárolt gépüket és kérték rá vissza a Windows XP-t*? Gyakorlatilag semmi.

(*igaz történet alapján)

--
trey @ gépház

tehat szemelyes tapasztalat = zero, koszi

tehát szerinted is csak azért szar, mert mások szerint az, köszönöm.

Természetesen ha te megoldásszállító vagy, akkor rendkívül fontos, hogy mi az ügyfél véleménye, mert belőlük élsz. Az ügyfelek szerint szar volt. A piac nem hazudik. Mivel nekik nem kellett, nekünk plusz munkánk volt vele (amit senki sem fizetett meg). Így szerintem is szar volt.

--
trey @ gépház

akkor szar volt, mint árucikk. nem mint szoftver.

de itt a szoftver az árucikk.
ezen nem segít a szerecsenmosdatás.

Bocsásd meg nekünk azt, hogy egy szakmai oldalon szakmai, és nem gazdasági szemmel vizsgálunk meg egy szoftvert.

--
Don't be an Ubuntard!

"A piac nem hazudik."

Ezzel gyakorlatilag elismerted, hogy a desktop linuxok szarok.

Üzleti szempontból mindenképpen. Hol itt a hír, Sherlock?

--
trey @ gépház

Akkor a "katasztrófavista" kijelentésnél csak az üzleti szempontokat nézted? Ok, elfogadom.

Köszi, hogy elfogadod azt, ami a világ 99,9%-nak már évekkel ezelőtt is nyilvánvaló volt. Majd alkalmasint az okokat - hogy miért nem kellett a kutyásnak se - kivéve egykét verzióbuzinak, akinek mindenből a legújabb kell - vázold fel nekem ide ha ráérsz. Kíváncsi lennék rá. A "más volt a háttér" meg a hasonló kampó dolgokat hagyjuk meg a következő Technet meetingre önigazolásnak.

--
trey @ gépház

Semmilyen okokat nem kell felvázolnom, mert a "nem kellett a kutyának se", azért nagyon erős túlzás. De ha arra keresed a választ, hogy miért nem tudta megelőzni az xp-t, akkor annak az lehetett a legfőbb oka, hogy az emberek elégedettek voltak az xp-vel, és túlságosan megszokták.

"Semmilyen okokat nem kell felvázolnom"

Köszi a beszélgetést.

--
trey @ gépház

Valahogy beszéljetek már össze NagyZ-vel, mert ez a két reakció ~ van rajta sapka/nincs rajta sapka.

De hogy a katasztrófa-jellegéhez is szóljak. Katasztrófa volt az egész története a kód resettel, az eladásokkal, a hw gyártói reagálásokkal, a szoftverfejlesztők alkalmazkodási képtelenségével, amit végül Ballmer önmarcangoló nyilatkozata koronázott meg. Nem csoda, hogy míg a vista mellett tartotta magát az XP, és a nagyobb kliensek nem mertek tömegesen migrálni (ami miatt a ms többször is hosszabbította az XP támogatást), úgy a win7 megdöngette a rekordokat, mert végre elmúlt a vista.

+1 a Win 7 az nagyon jo, de a Vista _nagyon_nem_ volt az, atlagfelhasznbalok sikitva konyorogtek az "XP-t vissza"-ert. En is tobbek kozt 3 eve azert valtottam desktopon Linuxra, mert azt hittem, hogy Vista-based az MS jovoje, XP meg go nyugdij, mire a Win 7 megjelent, addigra meg mar megkedveltem a rendszert es megtanultam workaroundolni a hibait

Valaki árulja már egyszer el, mi az a hatalmas különbség a vista és a win7 között, amiért ekkora minőségbeli különbség van köztük. Én úgy látom, a win7 annyira nem különbözik a vistától, persze itt-ott vannak fejlesztések, finomítások, de alapjában véve ugyanazok a technológiák vannak benne. Inkább az lehet mögötte, hogy egyrészt az xp-hez és az akkor elterjedt hardverekhez képest magas volt az erőforrás-igénye ami az embereknek szokatlan volt, másrészt a driver- és szoftverfejlesztők nem voltak felkészülve egy nagyobb változásra, ami a vistával bekövetkezett. A win7 annyival nem jobb a vistánál, csak addigra mind a hardverek, mind a szoftverek fejlődtek annyit, hogy már nem okozott akkora gondokat az upgrade, így végre szembetűntek a fejlesztések is (amik persze nagyrészt már a vistában is megvoltak).

--
Don't be an Ubuntard!

a hatalmas különbség, hogy a win7 egy használható vista...
amúgy win2000 - winxp esetében is ez volt, lényegében ugyanaz az xp, majdnem az összes fícsör meg volt már a 2k-ban is (eléggé sokat csak registry-ből lehetett piszkálni), mégis nagyon hamar átszoktak a népek az xp-re... és nem csak az új gui skin miatt.

még egy semmit mondó poszt.

még egy helyesírási hiba

ennek bizony a téma szempontjából baromi nagy jelentősége van.

Rávilágítottál arra, hogy jobban tettem volna, ha csöndben maradok. Köszönöm a segítséged, legközelebb nem írkálok majd "semmit mondó" postokat.
Én is segíteni szerettem volna neked, de ha számodra nincs jelentősége, felesleges tovább ragozni.

Hej, gyerekek, itt a hétfő... :D

te? nekem? segíteni? azzal, hogy hülyeségeket firkálsz? kösz nem.

Tökéletesen használható OS volt a 2k.


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

a Vista tobb eroforrast zabalt mint a 7 (az 1 GB nagyon also hatar volt, szemben a 7 meglepoen szepen mukodik osszesen 1GB RAM-on), volt, hogy telerakta a C-t a Windows update egy bug miatt, nehany driver erdekesen mukodott a tokeletes XP-s driver utan (ez mondjuk a kezdetekben Win 7-re is igaz volt, pl. Creative driverek), akkori WinMo 2003-as telefonomat XP-n gond nelkul kezeltem ActiveSync-kel, ott bejott valami MediaCenteres valami, amin jo, ha a fajlmasolast eletre tudtam kelteni, neha pendrive-rol masolas leallt/nagyon belassult, valamint meg olyan szoftverekkel is talalkoztunk, amelyek nem/joval lassabban mukodtek (pelda a Roxio creator valamelyik korabbi verzioja), mint XP-n, es kesobb Win 7-re is megoldodtak ezek a sebessegek.

Hozzatennem, hogy ezek mind a Vista SP1 _elott_ tapasztalt dolgok, lehet utana megoldodtak Vistaban is.

Es sok atlaguser is sikitott tole, tokeletesen megertettem oket.

"a Vista tobb eroforrast zabalt mint a 7 (az 1 GB nagyon also hatar volt, szemben a 7 meglepoen szepen mukodik osszesen 1GB RAM-on)"

1. jó érv.

"volt, hogy telerakta a C-t a Windows update egy bug miatt"

Igen, ez nagyon ciki, de ez nem a vista, hanem a winupdate hibája. Persze teljesen érthető, ha ezt a vista hibájának tudod be, hiszen egymáshoz szorosan kapcsolódó szoftverek.

"nehany driver erdekesen mukodott a tokeletes XP-s driver utan (ez mondjuk a kezdetekben Win 7-re is igaz volt, pl. Creative driverek)"

Ez a drivert író hibája, és nem a Vistáé.

"akkori WinMo 2003-as telefonomat XP-n gond nelkul kezeltem ActiveSync-kel, ott bejott valami MediaCenteres valami, amin jo, ha a fajlmasolast eletre tudtam kelteni"

Ez jobban működik win7-en?

"neha pendrive-rol masolas leallt/nagyon belassult"

Ez több pendrive-val is előfordult? Nem mondom azt, hogy ez nem a vista hibája, de előfordulhat, hogy a hardver is benne volt azért ebben.

"valamint meg olyan szoftverekkel is talalkoztunk, amelyek nem/joval lassabban mukodtek (pelda a Roxio creator valamelyik korabbi verzioja), mint XP-n, es kesobb Win 7-re is megoldodtak ezek a sebessegek"

Ez biztos, hogy a vista hibája volt, és nem a szoftvereké?

--
Don't be an Ubuntard!

"Ez jobban működik win7-en?" igen
"neha pendrive-rol masolas leallt/nagyon belassult" tobb fajta pendrive, tobb gep, meg cikket is talaltam rola anno, ami ezta hibat ecsetelte, lusta vagyok elokeresni

"Ez biztos, hogy a vista hibája volt, és nem a szoftvereké?" nem :D

neked ajánlanám, hogy idézd fel, milyen volt az xp sp0.

igen arra emlekszem, en azt nem hasznaltam, de volt ismerosom, akinek el kellett inditania a GTA3 elso verziojat ahhoz, hogy az XP megnezze, hogy a CD meghajtoban mar nem az a CD van, amit hisz :D Meg ott poenkodtunk is, hogy XP-t mi soha :D

Meg XP-n volt az is, hogy karcos CD megallithatta az egeret (I/O scheduling)

Hatalmas +1. Az is ugyanilyen fos volt az SP1-2 előtt.

Megjegyzem: Windows 7 is elég gyér volt eleinte.

----------------
Lvl86 Troll

annyira azert nem, mar az RC is kifejezetten hasznalhato volt, egyedul driverek hianyoztak

A felhasznalok a gepeiket elsosorban hasznalni szeretnek. A Vista ebben nem hozott sok ujdonsagot, ellenben jelentosen nehezebbe tette (pl. a user megkerdezesen alapulo security feature-eivel). A felhasznalonak az volt az elmenye, hogy nem csak, hogy nem tud semmi ujat, ami jol jonne, a fel gep nem mukodik vele rendesen es raadasul meg sz.pat is ertelmetlen kerdesekkel. Szerinted ezt milyen alapon lehet szeretni?

Az, hogy az XP hosszu uralkodasa, a befektetoi fokusz eltolodasaa web fele es a sziliciumtechnologia korlatainak egyre durvabb kozelitese a varakozasokkal ellentetben bestabilizalta a hardverpiacot, es nem talaltak ki a 8 magos, 16 gigahertzes 64 giga rammal jovo gepeket akkor, amikorra a trend szerint kellett volna, hab volt a tortan.

"Szerinted ezt milyen alapon lehet szeretni?"

a kérdés, hogy a ui szempontjából szinte teljesen azonos 7-est milyen alapon lehet akkor szeretni?

de megválaszolom helyetted, nehogy vakvágányra fuss: pszichológiai alapon.

Meg mert egy stagnalo hardverpiacra van belove, ami azert nagyot dob a bulin, ill. kidobtak az UAC-ot, valamint van nehany UI ujitas, am hasznos es csak win 7-tol jelent meg (uj taskbar), illetve ott az XP compatibility mode, ami miatt a userek kevesbe felnek a valtastol.

"egy stagnalo hardverpiacra van belove"

kifejtenéd?

"kidobtak az UAC-ot"

nem teljesen világos, hogy itt mire gondolsz. nekem úgy tűnik, van a 7-ben is.

"van nehany UI ujitas, am hasznos es csak win 7-tol jelent meg (uj taskbar)"

hát öö, vannak kétségeim afelől, hogy ennek hiánya miatt ódzkodtak volna a vistától... :)

"ott az XP compatibility mode, ami miatt a userek kevesbe felnek a valtastol."

:DD (mármint az xp mode) nem tudom, hány emberrel beszéltél ilyenről, nekem egy nem-informatikus ismerősöm sincs, aki tudná, mi az. de amúgy használtad már valaha? mert szerintem igazából egy hulladék.

Ha eggyel lejjebb olvasnal az lehet segitene, de:
- a vistaban meg benne volt a longhornos gondolat, hogy az eroforrasokkal nem kell annyira vigyazni, mert jovore ugyis mindenkinek duplaannyi ramja lesz meg ketszer olyan eros procija, ami ma mar nem igaz, nem vyltunk ilyen surun gepet.
- az uac ott van, de kevesebbet pofazik, a usernek ennyi eleg
- az origo szerkesztosegben nehany ekber azutan mert atallni win7re, hogy kisult, megy vele az origo csak xp-vel uzemelo szerkrendszere igy, akik aztan terjesztettek ezt tovabb. Nem teljesen korbetelepites-alapu a ceg.

+1

Az uac a userek érdekében történt bevezetésre, csak (szokás szerint) a userek épp ellenkezőleg gondolták (persze ez picit a microsoft hibája is, hogy a felhasználókat nem világosították fel megfelelően, hogy ez az ő érdeküket szolgálja). Tény, hogy a win7 egyik jelentős fejlesztése pont az uac finomítása volt, ami nem lehetett kis munka, ha nem akarták, hogy ez a biztonság rovására menjen. (Fogalmam sincs, hogy ez mennyire sikerült.) De továbbra is létező dolog, ezért önmagában kevés ahhoz, hogy ennyire máshogy ítéljék meg a két rendszert.

Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nem a vista önmagában nem volt rossz, csak a környezet tette azzá, és a felhasználók hibásan azt a következtetést vonták le, hogy a vista a hibás.

--
Don't be an Ubuntard!

Az UAC-ot lebutitottak mint az egyszeri adoellenort masodik munkanapjan, sokkal kevesebb dolgot fog meg, viszont sokkal tobbet hagy szo nelkul, ami a felhasznalo igenye.

Security-ban nem edukalni kell, nem kerdezgetni, hanem eszrevetlenul lehetetlenne tenni.

A drivereseket tenyleg nem tamogattak (rugtak seggbe) elegge, de azt lassuk, a felhasznalot nem erdekli, ki b.ta el, a microsoft nem termeket ad, hanem szolgaltatast, az az elvaras, hogy megveszed, hazaviszed, es mukodik, es ezt a vista nem tudta amikor megjelent, a service pack lassan jott, a drivereket lassan hoztak ki.

Amire kihoztak ezeket, addigra egyebkent az emberek se toroltek le a gepukrol reflexbol, de nem elhanyagolhato mennyisegu embernek es cegnek ez a start tenyleg azt jelentette, a vista-t kihagyja, az ms meg visznylag gyorsan kijott a win7tel.

+1

"lebutitottak mint az egyszeri adoellenort masodik munkanapjan" - ezen felrohogtem :D

Ez azért ebben a formában nem igaz, mert a Win7 jobban futott az 1GB-os MSI Winden Atom processzoron, mint a Vista a nejem Toshiba notebookján, amelyen gyárilag rajta volt, és attól függetlenül, hogy nem egy csúcsgép, a hardver paraméterei kissé jobbak, mint egy netbooké. Szóval a Vista nem azért volt lassú, mert régi gépre rakták. Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy a hardverek fejlődtek, de ugyanazon a notebookon, amin a Vista időnként kibírhatatlanul lassú volt (pedig csak Office meg böngészés ment rajta főként), a Win7 teljesen normális sebességgel futkározik azóta is.

És igen. Kinézetre nem sokban különbözik, sőt, azt is elhiszem, hogy jórészt hasonló kódbázis, miért is lenne más. Csak éppen ha így nézzük, a Vista egy olyan rendszer volt, amit nem lett volna szabad kiadni, ha ennyire gyatra volt a kódoptimalizációja.

Szoftverfejlődésről se beszéljünk, ha a Win7-en ugyanazt az Office2003 fut, mint a Vistán korábban. És ezek nem az én elsődleges tapasztalataim, mert bár Win7 van előttem néhány helyen, Vista (szerencsére) nincs, nekem elég volt az a tapasztalat, amit a nejem szenvedett vele.

persze, hogy könyörögték vissza, mivel más volt, a user meg mindent akar, csak tanulni nem. a vista és a 7 között kb. zéró különbség van ui szempontból, de ez ne zavarjon össze. go apa gépe.

Linux az meg megint teljesen mas UI(-k), amik szinten tele vannak hibaval, megis ugy dontottem 3 eve, hogy a "tok mas" Linux UI, mint a tok mas Vista az XP utan. Win 7 eseten szerinted igy dontottem volna? (ugynaaz az UI, de sokkal kevesebb bug)

nem tudom, te hogy döntöttél volna. én azt tudom, hogy én vistát is használtam jó ideig, és amikor frissítettem 7-re, megállapítottam, hogy ez tök ugyanolyan.

most sikerült felsorolni még több olyan érvet, mint trey. igen, és? vak vezet világtalant, csorda-effektus, soroljam még?

volt egy nagyon kiváló teszt is, ahol leültettek embereket 2 windows elé, aztán értékelniük kellett. természetesen mindkettő vista volt, csak az egyiket átcímkézték, meg azt mondták, hogy az más. érdekes módon a "nemvista" vista sokkal jobb értékeléseket kapott.

ti is locsogtok itt össze-vissza, hogy hát nem fogyott, meg mindenki azt mondja, hogy nemjó, tehát nemjó, de semmi konkrétum nem hangzott el. csak szar. mert senki nem szereti. ahaja.

Sőt talán olyan teszt is volt, hogy a Linux/KDE-t bemutatták, mint új Windows. Tetszett nekik.

http://www.zdnet.com.au/is-it-windows-7-or-kde-4-339294810.htm

--
trey @ gépház

Az első egy percben. Többet nem láttak belőle.

Azért 00:35 után a képkirajzolás hamar elárulja, hogy valami nem stimmel. :)

Megtoldanám a zdnet-esek következtetését annyival, hogy amikor a kde4-es rendszerre rámondták, hogy az windows7, az átlagemberek ezt azért hitték el, mert nem ismerték, vagy legalábbis nem keresték a windowsra jellemző termékjegyeket (pl. windows logós start menü). Itt pedig el is jutottunk az apple vs. samsung perhez, valószínűleg egy átlagember azt se veszi észre azonnal, ha a tableten nem alma logó van, hanem samsung felirat.

--
Don't be an Ubuntard!

Az ember néha már azt gondolná, hogy véletlenül nem is olvastad a postot, amire válaszoltál. Katasztrófa attól lett, mert nem kellett gyakorlatilag senkinek. Lehet rajta lamentálni, hogy mindez miért alakult így -- mint írtam sok összetevős a dolog -- de attól még nem lesz kevésbé fail. Bármilyen moháve projekt próbál meggyőzni, hogy mindenki hüje, de ők nem.

De ha saját tapasztalat érdekel, ami NagyZ szerint bullshit (ezt beszéljétek meg), akkor elmondhatom, hogy én vártam, hogy vistával dolgozhassak. Aztán amikor megkaptam egy laposon, megette az összes erőforrást, a comctl komponensek közül több is hibásan (idegesítően) működött, sleep problémái voltak, a wifi kezelése nem volt megbízható, és a hálózatkezelő kisalkalmazás amikor meghalt, vitte magával az egész shellt, ráadásul a hálózatkezelése tényleg nem volt egy megbízható darab. Aztán amellett, hogy épkézláb drivert annyira sem lehetett találni, mint egy újabb bubi release alkalmával, a szoftvergyártók nem voltak sokáig képesek vista-ready alkalmazásokat gyártani, de az sem volt egy nagy ötlet, hogy ha volt frissebb verzió egy alkalmazásból, akkor azt _is_meg kellett venni. A számunkra egyik legfájóbb probléma pedig az volt, hogy ha mindezek mellett még mindig a vista volt valakinek becsípődve, hogy a cisco nem gyártott hozzá vpn klienst, így innentől eleve bukó volt.

Magyarán technológiailag hibáktól hemzsegett, pénzügyileg erősen ráfizetéses volt, a driverekkel, alkalmazásokkal szopó -- de a moháve szerint a felhasználók voltak a hülyék, hogy bedőltek egy urban legendnek, miszerint a vista egy katasztrófa.

Halom Dell Optiplex megvesz, bontjuk ki Vista matrica. Fogtuk a fejünk, hogy ennyi sör nem lesz elég az XP telepítés idejére, de mikor az elsőt megláttuk, hogy XP indul rögtön megnyugodtunk. A Dell sem merte bevállalni a Vistát.

Be se bootoltátok de már fogtátok a fejeteket? Nem gondolod, hogy ahhoz, hogy objektíven meg tudd ítélni, le kell-e cserélni az os-t a gépen, előbb illene kipróbálni, és nem az előítéletedre hallgatni?

--
Don't be an Ubuntard!

+1

Lehet, látott már korábban is Vistát. (Mondjuk ez jött le nekem a szövegkörnyezetből is.)

azert az a pendrive-ra masolos bugjuk eleg eros volt a Vistaban (persze alairom, hogy Linuxban is vannak mai napig desktopon hasonloan fortelmes hibak, de _szamomra_ azok konnyebben debuggolhatoak/workaroundolhatoak).

Ezenkivul lehet ezt csak en lattam igy, de mintha a registryjeben tobb bejegyzes lett volna, mint Win 7/Win XP-n, tan ezert is lehetett erezhetoen lassabb

Tényleg nagyon rég láttál Linux desktopot. :) Minden esetre normális hw-t kell alá tenni, azzal nem lesz gond.

Igen... pont ezért álltam át kb 13 év linux desktopozás után, úgy fél éve win7-re, mert nem voltam hajlandó beletörődni, hogy a rengeteg pénzbe került laptopjaim nem tudom normálisan használni. Azóta boldog ember vagyok.

btw, mi az a normális hardware?

Full Intel alapú lapok.

es az miert is jo?

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Ez érdekes kérdés...
De az a pár amivel találkoztam mintha össze lett volna rakva.
Meg van valami support féle is hozzá.
Saját D845WN alaplapomhoz pl jött ki frissítés, hogy W7 kompatibilis legyen, pedig már a sok éve lejárt a hivatalos supportálási időszaka...
Valami csoda módon nem szükségesek hozzá külön chipset, lan, audio, stb (VGA-t azért nem írtam mert az nincs a lapon) driverek mert működik minden egy sp nélküli xp telepítés mellett is.
Meg linuxon is. Meg Open Solarison, és Haiku alatt is. Mintha lenne benne valami normális alapanyag, ami nem csak kilóra van odahajigálva...
Szerk.: Azért azóta láttam már frissebbet is.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Nekem mondjuk full intel alapu notebookal rendre elhasalt IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL kekhalallal a default (ertsd: telepitett + update driver gombra nyomott) driverrel win7 x64 alatt az 4965agn (remelem jol irtam a szamot) wifim.

Termeszetesen ezt csak 2 nappal azutan tette, hogy aktivaltam (megvettem igen) az 1 hete lejart trialt.

intel.com-rol kellett vadaszni drivert mint a kozepkorban :)

:)))
nálunk a cégnél a dokklóról nem merik levenni meg visszarakni sokan a gépet, mert szétfagy a win, kiakad a felbontás, stb... :)

"hardvert venni tudni kell" (c) trey


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Ez így van. Kár, hogy ezt itt nem mondtad be.

--
trey @ gépház

Tökéletesen igazad van, szar hardveren a linuxszal (vagy bármi mással) is szopás van.


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

+1

es ki is fogja tudni irni az isot diskre, vagy csak content copyt csinal, ugy hogy kozben temorary mappaba odamokolja az iso tartalmat?

iso-t diskre?

Ja, ISO-t disk-re. A héten is csináltam ilyet nem egyszer, mert a Windowst futtató kollégám megkért, mert állítólag egyszerűbb ezt is az én Linuxom alatt.

(Ubuntu ISO-kat - többet is egymás után mert variált a verziókkal - írtam ki neki USB disk-re, amiről bootolva egy gépet telepített fel. Próbált Windows alatt valami ISO kiíró szart, de nem sikerült neki utána bootolnia.)

--
trey @ gépház

Breaking news: egy ISO-t mar most is ki lehet irni Widnowsszal. Talan mar a Vista is tudta.

----------------
Lvl86 Troll

marmint burn image, es nem copy iso to disk? :)en a jobbklikkmenuben a mai napig nem lattam ezt..

Dupla click vagy ha nem a Windows Disk Image Burner a default, akkor explorer-ben a felso menuben(nem'tom hogy hivjak) vagy egy Open. Ha azt lenyitod akkor ott kell lennie egy burn-nek.
Vagy parancssorbol isoburn, parameternek pedig az iso-t megadni.

Diskre még mindig nem burn-ölünk...

Nem igazan ertem mire gondolsz.

disc vs disk

Igy mar ertem, koszi.

+1

Nem.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

+1 (bar virtual clone drive-val sok baj nincs, de acetoneiso2 midnenkepp > Daemon tools)

Mármint azokról a cuccokról emlékeztél meg, amik mellett egy nyéró íráskor elhal, vagy néha kékhalálba menekül? Hát igen, hiányoznak az ilyenek nagyon :)

Igen, mindenképpen szeretnék egy olyan toolbar telepítő fost, aminek a használata előtt (eltávolításánál szintén) kötelező egy reboot, hogy egy ISO-nak a tartalmát megnézzem. "Vásárlás most" ikonnal!!!

--
trey @ gépház

"Oké, hogy régen láttál Daemon tools -t, de azért ne reklámozd, mert nevetség tárgya leszel."

bar csak regen lattam volna :)

Jaj, csak nem sikerült megoldani így 2011-re, hogy nem kell újraindítani? ::taps:: ::taps:: ::taps::

:))

--
trey @ gépház

"kötelező egy reboot"

Az az STPD (SCSI Pass Through Direct) miatt szükséges, a 4.40-es kiadástól Basic Emulation módban már anélkül is használható a Daemon Tools.

A hétszentségit, ez már önmagában megér egy toolbar-t.

:-DDD

en szemely szerint clonedrive-ot hasznalok, ahol semmi ilyen nincs, de ok

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Acetoneiso pl silány? Persze csak frontend, tudom. Ja, hogy nem nagyon van szükségem különböző másolásvédelmek kijátszására, és emiatt ennyi elég? :)

Ha lusta vagy mount-olni, akkor http://cdemu.sourceforge.net/

Daemon Tools jó volt a 3.41-es verzióig, azóta bazinagy trójai lett belőle. Csak hát kényelmes használni... na de az általam említett cucc sem rossz, Diablo2 miatt próbáltam ki, és láss csodát...

azért iso-k piszkálására mindig a linux jött be, pedig próbáltam win-en is sok szirszar 3rd partyt

Istenem, nem mindenki szállíthat debian sid remixet új OS gyanánt. :-P


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Dehogynem! Még neked is lehet!

KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

Mondanám, hogy olvass a sorok között, de végül is, csak egy sort írtam. Így meg már nehéz.

Atyaég, az XP-be a .zip-et, most az .iso-t... Microsoft nagyon belehúzott. Lobog a hajuk.

--
GPLv3-as hozzászólás.

azert nem olyan egyszeru a dolog a liszenszek miatt

Mármint a licencek miatt. A licenc szép magyar szó, németből vettük át.
http://index.hu/kultur/korrektor/licenc/

Mint a sámli, hokedli, vajling :)

...meg ren?, eszcájg, speiz... vagy spájz? ...stb. :)

Ok, azt nem mondom, hogy sok helyen használják...

enterspeiz

én is licensznek írom, mert csak.

vajon az iso fájlokhoz mit kellett licencelni?

biztos valami elbaszott amerikai sw szabadalmat... bár a formátum több, mint 20 éves, ergó mostanra minden szabadalmának le kellett járnia...

hacsak nem az m$ önnön szabadalmát meg nem vásárolta hozzá saját magától:))

merthogy mind az iso9660, mind az m$ juliet hulladéka ma már iso szabvány, - az előbbinél még a neve is iso:) - implementálásához csak ész kell meg gépidő. - vagy még ész sem:) -

szeretem én az m$ humorát! de komolyan..
csak nem értem..

csak tudnám mé' kell hülyére venni a zembereket. hogy jobban fogyjon? :Đ

szánalmas...

Ha meg belerakjak, akkor meg a tobbi ceg kezd el hisztizni, hogy elveszik toluk a piacot...

----------------
Lvl86 Troll

Vajon mi lesz a következő?

A notepad.exe meg tud majd nyitni Unixos sorveges fajlokat?

Vagy ki lehet majd jelölni folytonos szöveget a cmd ablakban?
(Egy sornál hosszabbat, ami nem pont az első oszlopban kezdődik és az utolsóban ér véget. :) )

Ezt már a 2003-ban meginnoválták (jobb klikk az ablak fejlécén > Szerkesztés > Megjelölés, ha erre gondolsz).

Beszarok :)

Nem erre gondolt, hanem arra, hogy ne téglalap alakú legyen a kijelölés.

--
Don't be an Ubuntard!

Jahh, erre gondoltam, de az is fokozná a felhasználói élményt, ha nem kellene külön menüt használni hozzá... :)

Nem kell, be kell kapcsolni a gyorsszerkesztést. Sőt, akkor a jobb egérgombos beillesztés is működik.

--
Don't be an Ubuntard!

Ez jó! Köszi!
Lehetne alap.

Tudod, mi a vicc?

Az edit (amit még a régi MSDOS-ból örökölt meg) képes volt erre. Igaz, utána CRLF-fel zárta a sorvéget, ha mentetted.

Egyébként az alatta lévő blogbejegyzés (Explorer Ribbon UI) sokkal érdekesebb.

EDIT:
"Végre-valahára a Windows-hoz sem kell majd 3rd party program"

mert még melyik cég oprendszerében van saját fejlesztésű iso mount?


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

A mondta egészében így hangzik:

"Végre-valahára a Windows-hoz sem kell majd 3rd party program ahhoz, hogy az ember egy ISO fájl tartalmához hozzáférhessen. "

--
trey @ gépház

Eddig sem kellett, ahogy egyik fájlhoz sem kell :)

vegulis a notepad is megnyitja :D

Ez nem tudom, melyik notepad-ra vonatkozik, mindenesetre win7 64bit-en gond nélkül meg tudok vele nyitni egy 770MB-os filet is, igaz elmolyolt vele egy darabig. 793412 sor, 1362304K ram. SciTE se tudta megnyitni, gondolom 32 bites alkalmazásként 2GB-nál több memóriát akart lefoglalni hozzá. :)

--
Don't be an Ubuntard!

Article ID: 59578 - Last Review: July 7, 2005 - Revision: 2.1

Tippelj!:)

Akkor megfogalmazom másként: az lesz az igazi szalagcím, amikor azt hozzák le, hogy "végre a Canonical oprendszere saját fejlesztésű kernelt, shellt, toolchaint etc. szállít" :D


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Azt hittem GPL, LGPL és hasonló szabad licencek alatt nincs tulajdonos.

KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

tulajdonosról senki nem beszélt, saját fejlesztésről volt szó. mondjuk az összehasonlítás eleve értelmetlen, mivel az egyik operációs rendszer, a másik meg disztribúció.

Ez messzire vezethet.
Mert ugye Cutter papa sem Billy alatt kezdte az ipart. (Aztán Billy is vette az a frány QDOS-t.)
És a sokat emlegettet IP stack is jött valahonnan.
És a ma már CIFS ként emlegetett (és persze tovább fejlesztett) dolog is a 3Com-tól jött anno.
Stb, stb, stb.

A QDOS meg erosen CP/M hagyomanyokra is epitett, ami meg megvolt DOS-ban is (meg van ami Windows-ban is aztan), pl: meghajtobetujelek, FCB, miegymas. Szoval el lehet jutni Adamig-Evaig, ha az ember nagyon akarja ...

Épp a múltkor olvastam egy érdekes blogbejegyzést erről: http://dosmandrivel.blogspot.com/2007/08/is-dos-rip-off-of-cpm.html

--
Don't be an Ubuntard!

Erdekes, bar en nem is gondoltam, hogy CP/M kodra epitettek volna, csak hogy adatstrukturakban, miegymasban (szoval API jellegu dolgok) hasonlit. Ezt onnan tudom, hogy anno amikor a dosrun nevu dos emulatort fejlesztgettem, akkor belemerultem a dologba kisse, bar CP/M szinten csak keves tapasztalatom van, azert tenyleg latszik sok hasonlosag. Mivel a DOS/QDOS/whatever forraskodjat sose lattam, ezert persze nem is allitanam, hogy kod szinten is volt "masolas", vagy barmi hasonlo. A DOS szamomra valami olyan kepzodmenynek tunik, ami "lemasolt" par CP/M-s (FCB, meghajto-betujelek stb) es UNIX-os feature-t (file handle, hiearchikus konyvtarstuktura, a "minden file" filozifia nehany elemet kisse mas modon - lasd pl CON stb -, es hasonlok). Persze a "masolas" alatt itt se ertettem ugy, hogy kodot vettek at kozvetlenul (akar legalisan, akar illegalisan), ezt nem tudom.

A Linux se eredeti igy. Sot a BSD sem, hiszen az os a UNIX, de az pedig a Multicsbol lopott otleteket.

Nyilvan, de nem is ugy ertettem, hogy ez problema lenne (ha amugy jogszeruen tortent a dolog - es ezzel nem arra celzok, hogy itt nem az).

Kicsit komolyabbra véve, a ribbonos UI csak amiatt nem igazán dobogtatja meg a szívemet, mert -- eltekintve attól, hogy eddig sem volt a kedvencem mso okán -- inkább "szélesvásznú" monitorokat/kijelzőket használok, és azon durván helypazarló. Bár a célközönség számára nem valószínű, hogy nagy jelentőséggel bírna, de épp a "nem desktop" binugzok file kezelőitől "átvehetnének" pár ötletet.

Azoknak esetleg akik nem olvastak el a blog postot: el lehet tuntetni majd a ribbont, es a gyakrabban hasznalt parancsokat kirakhatod egy vekony savra.

Szerk.: Meg annyit talan erdemes megjegyezni, hogy pont a szelesvasznu monitorok elterjedtsege miatt a jelenleg(win7) alul levo Details Pane-t oldalra rakjak, es plusz infok is lesznek rajta.

Egyébként ezt már az office2007 is tudta, csak ott az office button mellé lehetett pakolni az ikonokat. Most megnéztem office2010-ben, ezt az eszköztárat át lehet pakolni a ribbon alá is, gyanítom, ez minden ribbon ui-t használó alkalmazásra igaz.

--
Don't be an Ubuntard!

Nem akartam megegyet szerkeszteni, de igen office 2007-ben is lelehet kicsinyiteni es most megneztem, a paint es a wordpad is hasonloan mukodik. :)

Szerk.: Meg annyit talan erdemes megjegyezni, hogy pont a szelesvasznu monitorok elterjedtsege miatt a jelenleg(win7) alul levo Details Pane-t oldalra rakjak, es plusz infok is lesznek rajta.
Ez majdnem ismerős valahonnan... :D
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

2012 az MS Windows desktop éve lesz. :) (volt már ilyen?)

16 éve már folyamatosan az van. Sztem már mindenkinek elege van belőle. :D

--
GPLv3-as hozzászólás.

nem teljesen értem a rosszmájúskodó kommenteket, mintha az iso-ban turkálás annyira hétköznapi dolog lennne, vagy olyan k*rva nehéz lenne feltolni egy daemon tools-t (bár igazából kb minden archiváló is tudja, ami 100%, hogy van a gépen). nekem ilyen szintű röhöghetnékem inkább akkor támad, amikor bmp support implementálásáról olvasok így 2011-ben.

A hozzászólásokat elolvasva és egy hevenyészett felmérést végezve nekem az a benyomásom, hogy az embereknek herótja van a daemon tools lite (free kizárólag personal/non-commercial felhasználásra, különben regisztrálj licencet) szaroktól.

--
trey @ gépház

herótja? én ilyen kommentet nem látok. olyat látok, amiben üdvözlik a megoldást, eggyel kevesebb appot kell feltolni. mégis milyen kommenteket vártál ott? "áh neee, légyszi, már megszoktuk a dt-t, töröljétek a kódot, nem kell!!" vagy mi? persze hogy kell, azért tettek fel rá 3rd party-t eddig.

Viccet félretéve, a daemont toolst ezek után se tudod leszedni. Kizárt dolognak tartom hogy a w8 meghajtóként is tudja majd mountolni az iso-t. Turkálni benne oké de normálisan használni az gondolom bukó lesz.

Amolyan microsoftos megoldást várok. :D

--
GPLv3-as hozzászólás.

- (writeonly miatt torolve)

"Kizárt dolognak tartom hogy a w8 meghajtóként is tudja majd mountolni az iso-t."

ha elolvastadátfutottad volna a cikket, rögtön kiderült volna számodra, hogy de.

Egyébként megnézted a linkelt cikket? Idézek: "Once you mount the ISO, a new drive letter appears for the virtual CDROM/DVD drive that Windows seamlessly creates."

--
Don't be an Ubuntard!

Csak a hírt olvastam el, a linkelt cikket nem. Visszaszíttam akkor.

Kellemesen meg vagyok lepve. 2012-re (vagy mikor lesz win8) full iso támogatás lesz. Jobb később, mint soha. ^^

--
GPLv3-as hozzászólás.

Önfeledt ünneplést látok.

--
trey @ gépház

ja, 20 ember őrjöng. ünneplést találhatsz itt is, pedig a postban igazából semmi nem hangzik el. ez bizonyít számodra bármit is? és ismételve magam, miért ne örülne bárki is egy új, hasznos fícsörnek?

"miért ne örülne bárki is egy új, hasznos fícsörnek"

Ezt kérdezem én is. Én örülök (a kollégák is, feljebb említettem), mert nekem herótom van attól, hogy daemon tools lite és társait kell telepítenem.

--
trey @ gépház

Nem kell uninstallalni, és akkor elég egyszer telepíteni :)

az jó dolog, hogy nem kell 3rd party-t feltelepíteni, mivel fölöslegessé válik. de ez nálam nem implikálja, hogy utálom azt a 3rd party stuffot...

Próbálom megfejteni. Te szeretsz feleslegesen dolgozni, vagy érzelmileg kötődsz hozzá?

--
trey @ gépház

nem, és nem fogom feltelepíteni. csak annyit mondok, hogy ettől még nem lesz számomra kicsit sem ellenszenves a daemon tools.

Számomra sem ellenszenves igazából, hanem összevetve ezzel, kényelmetlen. Örülök, hogy egy gonddal kevesebb lesz.

--
trey @ gépház

Akkor használjon freeware CloneDrive-t... Ja, ahhoz már keresned kéne, legalább 1 perc google, jajj.

Amúgy daemon toolst is lehet toolbar nélkül telepíteni, ha nem tudnád (a postjaid alapján nem igazán).

Ne bassz ki velem. Van már 2011-ben toolbar nélküli ISO mountoló _ingyen_ Windows alá? Nem lehet igaz, bro.

Milyen kis elnéző tetszik lenni az ilyen nyilvánvaló defektekkel, ha Windowsról van szó.

--
trey @ gépház

Izé... mióta toolbart akar feltenni x éve, nekem azóta "sikerült" mindig, hatalmas "trükközéssel" ([X] Nem kérek toolbart) anélkül telepíteni. A hiba bennem van, hogy elolvasom, mi az a 2 lehetőség amit a telepítő felajánl, és biztos hogy nem benned, aki itt osztja az észt a toolbarról.

És milyen "nyilvánvaló defekt"?

A nyilvánvaló defekt a Windows-ból hiányzó ISO támogatás nyilvánvalóan.

--
trey @ gépház

Hiányzik? Nem tudom, én kapásból vagy 5 módot fel tudnék sorolni, hogy hogyan oldható meg. Az MS adott most még egyet.

"mount -o loop" parancs meg továbbra sem lesz Windowsban, úgyhogy ezen továbbra is trollkodhatsz, megnyugtatlak.

Nem, nem hiányzik. Annyira nem hiányzik, hogy a Microsoft engedve a _feature request_-nek, most hosszas, videóval megfűszerezett blogpostban jelentette be, hogy lesz ilyen felesleges feature, az emberek meg éljeneztek neki.

--
trey @ gépház

Valamivel el kell adni a windows 8-at, mert az nem sokat mond egy átlag felhasználónak, hogy miket fejlesztettek a kernelben.

--
Don't be an Ubuntard!

Szórakoztass még. :)) Te tegnap már elszórakoztattál azzal, hogy használjanak az emberek egy 10 éves, unsupported toolt erre. Mi jöhet még?

--
trey @ gépház

Én ilyet nem írtam, pontosabban írtam, de nem ebben a kontextusban. Viszont egy kérdés: az opensource szoftverek némelyikére hivatalosan senki nem vállal supportot, akkor production környezetben olyan szoftvert sem ajánlott használni?

--
Don't be an Ubuntard!

10 éve nem frissített, karbantartás nélkülit semmiképpen. Szerinted ki garantálja, hogy ez a fos (megnéztem, az) nem vágja haza a géped? Semmi és senki. Messze elkerülendő.

--
trey @ gépház

Hát nem is tudom mikor láttam utoljára bmp-fájlt. Szerencsére ritkán.

KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

Aki ritkán nyúl iso-hoz, annak eddig se nagyon kellett daemon tools és társai, mert bármelyik archiváló kibontja neked az iso-t (én 7-zippel szoktam), az pedig szinte biztos, hogy van telepítve. (Egyébként mintha a microsoft oldaláról is letölthető lenne egy iso mount tool, FIXME.) Viszont akik rendszeresen dolgoznak iso-val (netán cue & bin), azoknak lehet, hogy ez kevés lesz, például biztos vagyok benne, hogy a másolásvédelmet nem fogja megkerülni.

--
Don't be an Ubuntard!

Nekem munkám során rendszeresen kell másolásvédelmet megkerülni.

--
trey @ gépház

Az egy példa volt, mondhattam volna ezer más dolgot is, csak ez jutott eszembe. De tessék, mondok egy másikat: lehetséges, hogy a win8 megoldása nem fogja megjegyezni az iso mountot reboot esetén, míg a daemon tools ezt tudja.

--
Don't be an Ubuntard!

Tehát akkor a warezen és homályos feltételezéseken kívül semmi?

--
trey @ gépház

Őszintén szólva fogalmam sincs, mire akarsz kilyukadni. Én a véleményemet írtam le (még egyszer összefoglalom, hátha elsőre nem volt érthető: az átlag usernek eddig se nagyon volt szüksége kimondottan iso mountolására használható szoftverre (persze ettől még jó, hogy lesz bult-in support), de az advanced userek nem ússzák meg a 3rd-party program telepítését), nem értem, hogy miért kellett egyből hozzátrollkodni.

Egyébként jól emlékszem, valóban van iso mount tool a microsofttól.

--
Don't be an Ubuntard!

"Egyébként jól emlékszem, valóban van iso mount tool a microsofttól."

Ja, ez ebben a témában fórumokon elő szokott jönni ultimate érvként, de a korrektebbek azért hozzá szokták tenni, hogy ez egy 10 éves stuff, amit a Microsoft nem támogat. Unsupported virtuális CD driver-t 2001-ből meg futtasson éles rendszeren akinek 6 anyja van.

http://pastebin.com/x81fYMnL

--
trey @ gépház

Inkább, mint daemon tools-t illegálisan. :)

Egyébként nem ultimate érvnek szántam, csak mellékesen megjegyeztem, hogy volt már ilyen.

--
Don't be an Ubuntard!

ez egy 10 éves stuff, amit a Microsoft nem támogat. Unsupported virtuális CD driver-t 2001-ből meg futtasson éles rendszeren akinek 6 anyja van

Látom sikerült megismerni és letölteni 10 év után a stuffot és elolvasni a Wikipedia szócikket is róla. Már csak ott csúszott hiba az értelmezésbe, hogy a 2001 az az "Initial release" éve.

Tehát akkor ebből van frissebb és szupportált verzió is? Nekem ez kicsit réginek tűnik.

http://flic.kr/p/ahM7Zr

--
trey @ gépház

Az az utility nem hivatalos, nem támogatott, nem telepíthető és a visszajelzések alapján Windows Vista-val és 7-el sem használható.

Bár állítólag néhányaknak sikerült Windows Vista-val használnia, azonban a fájlkezelőnek is a legmagasabb jogosultsági szinten kell futtnia, hogy elérhető legyen a virtuális meghajtó tartalma.

érdekes munkád lehet, mesélj róla

facepalm

--
trey @ gépház

A "rendszeresen dolgozik valamivel" kifejezés nem feltétlenül munkahelyi feladatot takar, HTH.

Nem baj, hogy nem tudsz magyarul, legalább egy angol szót már sikerült bemagolni. ;)

Ráadásul ezt is tőled tanultam, nem? Mint ahogy a többit. :))

--
trey @ gépház

:D

És ezt tudja a Linux ISO9660 drivere? :)

OMG. Talán nem ment át, de azt szerettem volna maró gúnnyal kifejezni, hogy nekem erre sosem volt szükségem.

--
trey @ gépház

Ez esetben nincs szükséged megkeresni a daemon tools "Nem kérek toolbart" lehetőségét sem, ami akkora gondot okoz neked, hogy az egész témában erről sírsz :)

És a google-n sem kell megkeresned a céges használatra is ingyenes CloneDrive-ot. Igazi időmilliomos lettél!

Köszi, hogy felvilágosítottál a semmiről. Rendszeresen használom a Virtual CloneDrive-ot. De örömmel felejteném el - és ezzel nem vagyok egyedül -, ha végre valahára a Microsoft beletenné az OS-be.

--
trey @ gépház

Ez esetben az üres flame gerjesztésen kívül minek nyafogsz a (pár másodperc alatt letiltható) toolbarról a daemon toolsban?

Azért nyafogok, mert abszurdnak érzem, hogy ilyen fosokat kell telepíteni a világ vezető desktop OS-ére 2011-ben. Magyarázhatod, hogy miért, de nem érdekel. Ne lovagolj a toolbar-on, az csak az egyik szépséghibája ennek a dolognak.

--
trey @ gépház

Most őszintén, használtad már valamire az ISO mountot?
Vagy ez csak valami, ami végre nem volt eddig Windowsban, így "ráugorhatsz mint gyöngytyúk a takonyra" (c)trey

Amíg csak annyira figyelsz a válaszaimra, hogy olyanokra kérdezel vissza, amik már elhangozottak, addig kímélj meg kérlek.

Nehéz lenne beismerni, hogy cink, hogy ez nincs benne?

--
trey @ gépház

Ha ezzel a kérdéssel kezdted volna, lett volna max 20 komment :)

Valahol rémisztő, hogy ilyen reakciók vannak. Eddig szartak rá hivatalosan, majd most beharangozzák, hogy feltalálták, és hatalmas felhasználóbarát innováció. Amikor meg megjegyzed, hogy ideje volt, akkor először megmondják, hogy ilyen fícsör eddig is volt benne, csak rosszul tartottad, de végül kiderül, hogy valójában nem is volt rá szükséged soha.

+1

Ezzel egyetértek, egy operációs rendszertől elvárható, hogy az alapvető dolgokhoz, mint az ISO mountolás segédeszközöket biztosítson.

A Microsoftnak egyébiránt volt nem hivatalosan ISO mountolást lehetővé tevő utilityje (a Virtual CD-ROM Control Panel), ami már Windows 2000-hez is elérhető volt (Windows Vista-ra és 7-re már nem), de Windows Update-en keresztül nem, továbbá nem volt telepíthető, mindössze futtatható (az eszközmeghajtóját az alkalmazás elindítását követően kellett feltelepíteni).

Remélem önkritikusan ezt most saját magadnak írtad. 200 hozzászólás egy ilyen hírhez, szánalom.

Igen, 37 hozzászólással én egymagam írtam az összes hozzászólás kb hatodát (vezetve a flame csúcsot ebben a témában), és én böffentettem majdnem minden hozzászólónak legalább egy választ. Ja, bocs, félrenéztem, az trey...

Elég lett volna annyi is, hogy "Hát igen, valóban elfért volna már benne valami hasonló, bár ez szerintem inkább a power userek számára szükséges, és érthető, hogy nem foglalkoztak vele komolyabban".

A flame abból lett, hogy sok embernek nagyon fájna kimondani/leírni ezt a mondatot, és inkább baromságokra terelődik az eredeti felvetés.

Fantasztikus, miket tud a technika!

-------------------------
Trust is a weakness...

Egyebkent tegye mar fel az a kezet, akit ujdonsagkent ert a hir, hogy moutolhatoak lesznek a .ISO fajlok a Win8-ban. Mert ez nagyon nem mai hir.

----------------
Lvl86 Troll

Tudod mi a nem mai hír? Hogy ezt a fícsört a Mac SE/30-am már tudta.

És úgy átlag un*x-ban mióta van ilyen lehetőség, hogy fájlt blokkos eszköznek mutasson, ami egy picit általánosabb, mint csak simán az izsó mountja?

Hát átlag *x-ban nem tudom, de pl. az SCO OpenServer vagy 15 éve már tudta, a hozzá tartozó eszköznek a barátságos "marry" volt a neve (példa link: http://docsrv.sco.com/cgi-bin/man/man?marry+7 - bár ez épp UnixWare-es man, de a lényeg benne van). Úgy rémlik, valami nem túl mai csirke SunOS is tudta, szóval azért volt ilyen - ha nem is feltétlenül minden gyártónál.

Solaris 8-tól volt ez a feature gyárilag, szóval picivel több, mint 10 éve. De kb. 96-tól létezett a Jörg Schilling-féle fbk driver, amivel akár 2.5.1-en is ment ugyanez...

Én is ma hallottam róla először. Igazából engem inkább az a része érdekel, hogy mi lesz a .net-tel :).

Arra en is kivancsi vagyok, de szerintem a nagyobb dolgokat(pl. ujabb .net) majd a BUILD-en lovik el.

viszont marha jó flamebait, ahogy a mellékelt ábra is mutatja


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Éljen.
Ettől függetlenül nem fogok használni windows 8-at (sem).
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Végre-valahára a Windows-hoz sem kell majd 3rd party program ahhoz, hogy az ember egy ISO fájl tartalmához hozzáférhessen.

Eddig sem kellett hozzá 3rd party program, ahogy BaT is említette, de azért szép FUD.

Te itt most csak célozgatsz, mint any-troll, vagy gondolsz arra a marhaságra, amit már trey leoltott, hogy 2001-es az utolsó verzió, még a gyártó is azt mondja rá, hogy inkábbne, vagy bekapcsolod végre az advanced módot, és célozgatás helyett meg is mondod mire gondolsz?

Az unsupported nem azt jelenti, hogy "a gyártó is azt mondja rá, hogy inkábbne". Csak annyit jelent, hogy nem tudnak, és nem is akarnak érte felelősséget vállalni, ha bármi gond volna vele. Hasonló kitételt találsz egyébként a legtöbb (az összes?) opensource licencben, az se azt jelenti, hogy inkább ne használd az adott szoftvet.

--
Don't be an Ubuntard!

Én azért nem bíznám rá az életemet, 10 évvel ezelőtt egyetlen egyszer kiadták, nem csak nem támogatottan, de még csak nem is hivatalosan, nem is telepíthető, és csak legmagasabb szintű jogosultsággal használható.

A Windows API elég stabil hogy működjön így is kb utolsó lehetőségként. Komolyabb funkcionalitásra ígyis-úgyis 3rd party programot teszel fel (Linuxon is)...

Azt magyarázzátok meg nekem, hogy mi az a "VHD fájl"?

Nekem elsőre (meg másodikra, meg sokadikra) a VHDL forráskód jutott eszembe, de nem túl hihető, hogy erről van szó :-) .

google://vhd
Első találat: http://en.wikipedia.org/wiki/VHD_(file_format)

Ilyen kora reggel ki akar google-zni? :-)

Amúgy köszönöm, legközelebb én is inkább ott nézem.

Very High Debility?
Victors Heritage Desert?
Very High Density?
Van Helsing Dictator?
Video Hiring Doctors?
Vase Healing Drum?
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

A Mosaic téma már közkézen forog.

húúú...beleborzongtam...és akkor még nem is beszéltünk az új notification rendszerről, ami már évek óta mindenhol megvan....ez már a windows dekstop éve? :D