TBF - időalapú fagyasztás(ok) a Debian-nál

Címkék

Neil McGovern tegnap egy helyzetjelentést küldött a debian-devel-announce listára a kiadásokért felelős csapat, a Debian Release Team nevében, amelyben egyebek mellett arról is szó esett, hogy a Debian időalapú fagyasztások bevezetésére készül.
A korábbi kiadásokkor a Release Team leginkább az RC (release critical) bugok száma és a core csapatok véleménye alapján választotta ki a fagyasztás időpontját. Noha ez így elég jól működött, a karbantartóknak nem volt egyszerű tervezniük az egyes kiadási ciklusok során. Éppen ezért ismét előjött az idő alapú fagyasztás ötlete.

A kiadásért felelős csapat támogatta a javaslatot. Az időalapú fagyasztás legnagyobb előnye, hogy az emberek tisztában vannak pontosan azzal, hogy mikor van a fagyasztás. Ehhez nyilván ki kell jelölni egy dátumot. A release team javaslatot tett. A következő kiadás fagyasztás javasolt időpontja: 2012. június

A kiadásért felelős csapat azzal a megkötéssel jelölte ki a fenti időpontot, hogy ha valami oknál fogva úgy látszana, hogy nem működik ez az elgondolás, akkor menet közben ismét napirendre tűzik a kérdést és újra átgondolják.

A release team reméli, hogy 2012 júniusában fagyasztani tud.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

akkor a debian hatalmas előnyének ezennel búcsút inthetünk

------------------------------------
Az 1337-es számú linuxfanboy

Nacceru. Akkor a kovetkezo release itt is Debian 8 lesz? :)