Megjelent a Debian Squeeze telepítőjének első kiadásra jelölt verziója

 ( trey | 2011. január 13., csütörtök - 11:11 )

A Debian Installer Team nevében Otavio Salvador tegnap bejelentette a Debian Installer 6.0 Release Candidate 1-et, azaz a kiadás előtt álló Debian GNU/Linux 6.0 "Squeeze" telepítőjének első kiadásra jelölt változatát. A kiadás újdonságairól részletesen a bejelentésben lehet olvasni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hol maradnak a megjelenéssel kapcsolatos viccek?:)

Most hogy kemény munkával összehoztak egy telepítőt, végre elkezdhetnek dolgozni a disztribúción is, hogy egyáltalán legyen mit telepíteni vele... ;)

Köszönöm!:)

Egy belső forrásból úgy értesültünk, hogy a megjelenéssel megvárják a Windows 8 piacra kerülését, azért hogy az abban megjelenő újításokat is teljes mértékben támogatni tudják.
A benfentes informátorunk szerint, az új Debian rendszer "default" böngészője a nyílt forrású Internet Explorer 10 béta78 lesz, de csak a 64 bites rendszereknél.
Még egy érdekességet is elárult informátorunk, az új Debian kizárólag Blue-Ray lemezről lesz telepíthető, ennek biztonságtechnikai oka vannak állítólag.

Vajon a véglegesben is az ext3 lesz a default fájlrendszer?

Remélem nem.
---------------------------
Oszt jónapot!

Marad az ext2?
Mar a hagyomanyorzes sem a regi..

--
Take my advice; I don't use it anyway.

Szívesen laknék jurtában, csak radiátort beszerelni elég macerás.

Ha ext4 gyorsabb és stabilnak minősül, és nem nagyon van hibavisszajelzés, akkor szerintem megérne ext4-re állítani az alapértelmezett fájlrendszert.
---------------------------
Oszt jónapot!

"Due to an increase in the size of the kernel, we are unable to provide installation images for installs from floppy disk."

Felháborító! :D