Régóta húzódó SMS küldési probléma Android-on

Címkék

A probléma nem új, hiszen 2010 nyarán jelentették be az Android hibakövető rendszerébe. A bejelentés szerint az Android alapértelmezett üzenetküldő alkalmazása néha rossz címzettnek küldi el a felhasználó által megírt SMS-t és úgy tűnik, hogy ilyenkor véletlenszerűen választja ki a címzettet a címlistából. Ez nagy probléma, de a ZDNet egyik cikke szerint a hiba besorolása - tegnapelőtt még - "Priority-Medium" volt, ami sokak szerint a probléma alulértékelése. Valószínűleg a fokozott figyelem megtehette hatását (jelenleg 5382 ember kíséri figyelemmel a problémát) mert most már úgy tűnik, hogy Priority-Critical a besorolása. A ZDNet által megrendezett felmérés szerint - a cikk írásának pillanatában - 26%-nyi szavazó állította azt, hogy volt már rossz helyre elküldött SM-je (nyilván a fenti okokból), míg 74%-uk azt, hogy nem.

Hozzászólások

Küldtem már el pár üzenetet, ami nagyon nagyon gáz lett volna, ha (mindegy, kihez, de) nem a címzetthez érkezik meg...

Unokaöcsém (még eléggé kisgyerek) kapott nemrégiben egy mms-t képpel valami ilyen szöveggel, hogy "Ezt majd te nyalhatod édes.." vagy valami hasonló. A képen a hölgy saját alkatrésze volt látható.
Hamarosan jött egy újabb sms, hogy "bocsi, félrement".
Szóval, szőkenő vs. Android 1:1

Nem találok szavakat... (Nokia E51 tulajdonos)

Van jobb is. Az alig másfél éves Android unlock issue (4784, lánykori nevén 3006), ami szerint néha a telefont nem lehet kinyitni a google azonosítóval és jelszóval. De van workaround (a hozzászolásokban): a jelszó mezőbe "null"-t kell írni. :)
Mondjuk én még egyik hibát sem tapasztaltam.

Asszonynak van egy XPERIA minije. Szeretetre méltó cucc (mármint a teló), de én még ennyi bugot egyszerre telefonban nem láttam mint abban. És nem is én használom, meg az asszony sem valami powa' user. Oksa, hogy csak gyári 2.1 van rajta, mivel a Sunyi Ericsson nem valami kapkodós idegbeteg ha frissítésről van szó. Mondjuk az én 890-em is egy rakás sz@r, de azért szeretem.

Köszi... :-)

Egyébként az én E51-esemnek van egy olyan kellemetlen tulajdonsága, hogy SMS dátumának nem a küldés, hanem a készülékre megérkezés dátumát tünteti fel. Ez azért bosszantó, mert a reggel frissen bekapcsolt telefonra érkező SMS-ekről ugye nem tudom meg, hogy mikor küldte a feladó... Symbian magasabb verziója orvosolja, csak nincs kedvem bevállalni a frissítéssel járó egyéb kockázati tényezőket (adatvesztés, egyéb bug-ok megjelenése).

Szoftverminőség rulez...

Még jó, hogy amióta androidom van, az 1000x jobb handcent sms-t használom.

ez nem bug, ez feature!

ANDROID SHUFFLE

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

A mai hirek utan azt hiszem egy darabig halogatom meg az okostelefon-vasarlast.
--
Direp

Hiaba kedvelem az iPhoneomat, megdobbenve nezem hogy mindket okostelefon platformba mekkora hibak csusznak be folyamatosan.

Arról nem is beszélve, hogy még az ékezetek egy része is rossz az sms-ekben (á,ő,ű) - Android 2.1...

en a szerncseres 74%-ba tartozom, mind aosp rommal mind sense rommal.

Okos telefon, csak nem eléggé szorgalmas.

Ezek szerint én is abba a 74%-ba tartozom, mert több mint 3 hónapja van androidos telefonom, de eddig még sosem volt gond az sms küldéssel.
Bár épp elég bug volt 2.1 alatt enélkül is. A 2.2.1 viszont már sokkal jobb.

Igen, nekem is azert fura a dolog, mert 1.1 ota hasznalok Androidot, az pedig mar eleg regi egy darab, es meg sose volt olyan, hogy amit irtam, az nem vagy masnak erkezett volna meg, mint akinek kuldtem. Mondjuk nem napi ezresevel kuldom az SMS-eket, igy nincs nagy mintavetelezesem, talan ez lehet az oka.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Szerintem ezt a bugot Julian Assange rakta a kernelbe. Így jut információhoz a WikiLeaks :D

Nálam a 2.1-es Android rosszalkodik a hívásnaplóval néha. Ha ott bökök rá a kontakt személyre, akkor véletlenszerűen egy másik felet hív fel (nem olyat aki a közelében van). Remélem javítják hamarosan.

--
r@g3
jáTék0s l1NuX [http://www.youtube.com/user/gerig0d]>

works4me :)
igaz, én két hónap alatt három sms-t küldtem...