Google

Úgy fest, hogy a Google nem adta fel az okosszemüveg terveit

Címkék

2020-ban jöttek a hírek, hogy az Alphabet (Google anyavállalata) állítólag felvásárolta a kanadai, AR okosszemüvegekkel foglalkozó, North nevű vállalatot. Ugyan közben a Google becsukta az enterprise lakossági okosszemüveg projektjét, a lakossági enterprise projektje továbbra is fut. A Patently Apple most arról ír, hogy a Google által megszerzett egyik North szabadalomba most betekinthetnek az érdeklődők, mert azt publikálták. Részletek itt.

Több száz "alapvető" embert küldött el a Google

Címkék

A CNBC szerint a Google kétszázas nagyságrendben szabadult meg a "core" csapatában dolgozó munkavállalóktól, köztük mérnököktől, technikai emberektől, Python-fejlesztőktől, security területen dolgozóktól. A szervezeti átszervezés keretében egyes pozíciókat Mexikóba és Indiába helyez át. "Az ilyen bejelentések sokakban bizonytalanságot vagy frusztráltságot okozhatnak" - írta a Google Developer Ecosystem alelnöke csapatának a múlt héten.

Részletek itt.

"Rosszul sült el a diverzitásra törekvés a Google Geminiben"

Címkék

A Google átmenetileg felfüggesztette a személyeket ábrázoló képek generálásának lehetőségét a Gemini (korábban Bard) szolgáltatásban, miután több felhasználó is arról adott visszajelzést, hogy az eszköz rendkívül pontatlanul teljesít történelmi témájú képek előállításában. A Gemini több alkalommal is színesbőrűként, vagy ázsiaiként ábrázolt olyan történelmi személyeket, akik nem voltak azok, többek közt amerikai alapító atyákat, náci katonákat, ugyanígy járt el a vikingek ábrázolásakor is, vagy amikor a pápáról kértek képet.

[...]

Egyébként ha a Geminitől egy fehér bőrű személy ábrázolását kéri a felhasználó, a szolgáltatás azzal tér vissza, hogy nem tudja teljesíteni a kérést, mivel azzal káros sztereotípiákat erősítene.

Részletek itt.

További leépítéseket jelentett be a Google vezérigazgatója

Címkék

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója arra figyelmeztette a vállalat dolgozóit, hogy további elbocsátások várhatók, mivel a Google új technológiák, például mesterséges intelligencia irányába helyezi erőfeszítéseit. Erről a vezérigazgató a „2024 priorities and the year ahead” című, szerdán kiküldött emlékeztetőjében tett utalást.

Részletek itt.

Új keresési módot mutatott be a Google: Circle to Search

Címkék

☝‍️

Egyes Google Pixel 8 Pro tulajok kijelző alatti dudorokra panaszkodnak

Címkék

A kijelző kikapcsolt állapotában körkörös dudorokat látnak egyesek különböző pontokon, amelyek olyanok, mintha a kijelzőt valami alulról nyomná, benyomta volna. A Google szóvivője szerint:

A Pixel 8 telefonok új kijelzővel rendelkeznek. Ha a képernyő ki van kapcsolva, nincs használatban, bizonyos fényviszonyok mellett, egyes felhasználók az eszköz alkatrészetől származó kis ütéseknek tűnő benyomódásokat láthatnak. Nincs funkcionális hatása a Pixel 8 teljesítményére vagy tartósságára.

Képek, részletek itt.