Google

A Google vezérkar reakciója a 2016-os elnökválasztásra a Breitbart kiszivárogtatott videóján

 ( therion | 2018. szeptember 13., csütörtök - 13:30 )

A Breitbart hírportál birtokába jutott, napokkal a 2016-os elnökválasztás után készült bizalmas felvétel tanúsága szerint a Google vezérkarnak komoly csalódást okozott az végkimenetel. A több mint 1 órás felvétel első szakaszában Szergej Brin csalódottságát fejezi ki, amiért ennyi ember nem ért egyet a cég értékeivel, valamint „mélyen sértő”-nek titulálja a választást.

Sundar Pichai CEO valamivel mérsékeltebb hangot megütve emlékezteti a jelenlévőket, hogy kétpárti demokráciában néha az ellenfél nyer.

Ruth Porat CFO könnyeivel küszködve idézi vissza a választás éjszakáján Hillary Clinton csapatával folytatott kommunikációját, majd a bukott elnökjelölttől idéz.

A csalódottság mellett szóba kerülnek a politikába fektetett erőforrások, valamint a jövőbeli választások effektívebb befolyásolása is.

A teljes videó, valamint az érdekesebb részeket tartalmazó kivonat megtekinthető itt.

GNOME 3.30

 ( trey | 2018. szeptember 6., csütörtök - 12:55 )

Fél évnyi munka után megjelent a GNOME 3.30-as verziószámú, Almería kódnevű kiadása. A kiadás nagyobb újításokat hoz. Részletek itt.

Új kinézettel lepi meg használóit a Google Chrome

 ( trey | 2018. szeptember 5., szerda - 7:42 )

Meglepetést ígért a Google a felhasználóknak a 10. évfordulója alkalmából. A meglepetés megérkezett: új kinézet. Részletek a bejelentésben.

10 éves a Google Chrome!

 ( trey | 2018. szeptember 4., kedd - 9:12 )

Lesz valami meglepetés is...

A Google és az Apple a világ két legértékesebb brandje ...

 ( trey | 2018. május 30., szerda - 7:59 )
  • 1. Google
  • 2. Apple
  • 3. Amazon
  • 4. Microsoft
  • 5. Tencent
  • 6. Facebook
  • ...

... a BrandZ szerint. Részletek itt.

Megújul(t) a Gmail

 ( trey | 2018. április 25., szerda - 10:30 )

Új felhasználói felület, Smart Reply, confidental mode stb. Részletek itt.

14 éves a Gmail!

 ( trey | 2018. április 2., hétfő - 10:26 )

14 éve indult a Gmail szolgáltatás. Az eredeti bejelentés itt olvasható.

Az Airbus 130 ezer munkavállalójánál cseréli le Microsoft Office-t Google G Suite-ra

 ( trey | 2018. március 19., hétfő - 15:39 )

A hírek szerint az Airbus 18 hónap alatt tervezi lecserélni 130 ezer munkavállalója Microsoft Office-ét Google G Suite-ra. A vállalat jogi és állambiztonsági okok miatt nem tudja minden részlegénél azonnal meglépni az adatok felhőbe költöztetését, ezért a védelmi-, űr- és helikopter egységei egyelőre maradnak a helyileg futtatott MS Office-nál:

The entire company will transition to G Suite. However, because G Suite is a cloud-based solution, there are legal and national security implications. Certain categories of military, export controlled and personal data are required, by law, to remain within either specific national boundaries or on Airbus premises.

Szerinted jó irányba haladnak a modern böngészők HTTPS-hez kapcsolódó policy-jei?

 ( carlcolt | 2018. február 9., péntek - 18:17 )
Igen
52% (170 szavazat)
Nem
48% (158 szavazat)
Összes szavazat: 328

Datally - ingyenes applikáció a Google-től az értékes mobiladat-keret jobb kontrollálására, felhasználására

 ( trey | 2017. november 30., csütörtök - 10:14 )

Kombinált video stabilizálás a Google Pixel 2 és Pixel 2 XL telefonokon

 ( trey | 2017. november 12., vasárnap - 12:39 )

Egy érdekes írás olvasható a Google Research blogon a Fused Video Stabilization technológiáról, amely kombinálja az optikai képstabilizálást (optical image stabilization - OIS) és az elektronikus képstabilizálást a tisztább, jobb videorögzítés érdekében. Az írásban számos példa látható.

A blogbejegyzés itt olvasható.

Szoftverfrissítést ad ki a Google a Pixel 2 fura zajainak javítására

 ( trey | 2017. október 28., szombat - 17:05 )

Fura zajokra panaszkodnak egyes Pixel 2 tulajdonosok

 ( trey | 2017. október 26., csütörtök - 16:02 )

Úgy fest, hogy a Pixel 2 telefonoknak nem csak kijelzőproblémái vannak. Az Engadget egyik cikke szerint klikkelő, magas frekvenciájú zajokra panaszkodnak egyes tulajdonosok a Pixel termékfórumon. Részletek itt.

Újabb Pixel 2 XL kijelző probléma: blue shift

 ( trey | 2017. október 24., kedd - 8:16 )

Nem, nincs köze a Half-Life 2-höz 1-hez. Viszont köze van ahhoz, hogy a Pixel 2 XL kijelzője valószínűleg annyira gyenge, hogy érdemes kétszer is meggondolni, hogy valaki kiadjon érte ~900-1000 dollárt.

A Google megerősítette a Pixel 2 XL kijelző beégés probléma létezését

 ( trey | 2017. október 23., hétfő - 16:30 )

A Google megerősítette, hogy létezik a Pixel 2 XL kijelző beégés (burn-in = bizonyos képernyőelemek azok eltűnése után is ott maradnak a kijelzőn) probléma. A vállalat vizsgálatot indított. Részletek itt és itt.

Bemutatkozik a Google Pixel 2 és Pixel 2 XL

 ( trey | 2017. október 5., csütörtök - 14:30 )

Részletek itt.

Bing-ről Google Search-re vált az Apple a Siri, Search inside iOS és Spotlight on the Mac keresőiben

 ( trey | 2017. szeptember 26., kedd - 7:58 )

A hírek szerint az Apple Bing-ről Google Search-re vált a Siri (kivéve a képkeresések eredményei, azok továbbra is a Bing-ből jönnek), Search inside iOS (korábbi nevén Spotlight) és Spotlight on the Mac keresőiben. A cég ezt a konzisztenciára való törekvéssel magyarázza:

"Switching to Google as the web search provider for Siri, Search within iOS and Spotlight on Mac will allow these services to have a consistent web search experience with the default in Safari,” [...] “We have strong relationships with Google and Microsoft and remain committed to delivering the best user experience possible."

A Microsoft állásfoglalásában igyekszik könnyen nyelni a keserű pirulát:

"We value our relationship with Apple and look forward to continuing to partner with them in many ways, including on Bing Image Search in Siri, to provide the best experience possible for our customers. Bing has grown every year since its launch, now powering over a third of all the PC search volume in the U.S., and continues to grow worldwide. It also powers the search experiences of many other partners, including Yahoo (Verizon), AOL and Amazon, as well as the multi-lingual abilities of Twitter. As we move forward, given our work to advance the field of AI, we’re confident that Bing will be at the forefront of providing a more intelligent search experience for our customers and partners."

Részletek itt.

A Google megveszi a HTC okostelefon részlegének egy részét

 ( trey | 2017. szeptember 21., csütörtök - 7:35 )

Ahogy vártuk, a Google bejelentette, hogy 1,1 milliárd dollárért megveszi a HTC okostelefon részlegének egy részét. A HTC-től érkező munkaerő a Google hardveres csapatát fogja erősíteni. Az üzlet részeként a Google nem exkluzív licencet kap a HTC szellemi tulajdonához.

Részletek a bejelentésben.

Jönnek a válaszok. Október 4-én.

 ( trey | 2017. szeptember 14., csütörtök - 20:39 )

Bemutatkozik a Chrome Enterprise

 ( trey | 2017. augusztus 23., szerda - 8:38 )

A Google 2009-ben állt elő a Chrome OS ötlettel. A cél a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb, legbiztonságosabb operációs rendszer létrehozása volt. A Chrome OS jó társa lett a Chromebookoknak. Magánszemélyek, oktatási intézmények is szép számban használják. A Google azonban visszajelzéseket kapott a vállalatoktól, hogy ők is szívesen látnának egy, az ő üzleti igényeikhez igazított Chrome OS verziót. Így megszületett a Chrome Enterprise. A különbségek a Chrome OS és a Chrome Enterprise közt:

Chris Lattner elhagyta a Tesla-t és a Google-höz tart

 ( trey | 2017. augusztus 15., kedd - 18:31 )

Chris Lattner, az LLVM/Clang fő fejlesztője, a Swift programozási nyelv megalkotója 11 évnyi munkaviszony után idén januárban elhagyta az Apple-t és csatlakozott a Tesla Motors-hoz, ahol az Autopilot Software részleg alelnöki pozícióját töltötte be. A Tesla csak kitérőnek bizonyult, mert az elismert szakember most bejelentette, hogy csatlakozik a Google Brain projekthez.

Állítás: Reklámblokkoló nélkül érezhetően nagyobb az esélye, hogy a böngésző rosszindulatú kódot futtat

 ( carlcolt | 2017. augusztus 4., péntek - 8:48 )
Egyetértek
85% (255 szavazat)
Nem értek egyet
15% (46 szavazat)
Összes szavazat: 301

2,42 milliárd eurós bírságot szabott ki az Európai Bizottság a Google-re

 ( trey | 2017. június 27., kedd - 13:21 )

Az Európai Bizottság 2,42 milliárd eurós bírságot szabott ki a Google-re, mint keresőmotorra erőfölénnyel való visszaélés miatt. Részletek a bejelentésben.

[Video] Működés közben a Google kísérleti okostelefon OS-ének GUI-ja

 ( trey | 2017. május 9., kedd - 9:17 )

Mint az jó ideje ismert a HUP rendszeres olvasói előtt, a Google egy új, kísérleti állapotban levő mobil OS-en dolgozik Fuchsia néven. Az új OS szakít a Linux kernellel és a GPL-lel. Helyette egy saját fejlesztésű, Magenta mikrokernelt használ. A Fuchsia új felhasználói felületet is kap. Ennek neve Armadillo. Részletek itt.

Egyre több Google op. rendszer hajtotta eszközt szállítanak az USA iskoláiba

 ( trey | 2017. március 4., szombat - 11:52 )

MS, Apple, Google az amerikai iskolákban

Látványos eredményt ért el a Google az operációs rendszerével az Egyesült Államok iskoláiban az elmúlt években. További részletek itt.