Google

Vészhelyzeti frissítést adott ki a Google Chrome webböngészőjéhez

Címkék
Google is aware that exploits for CVE-2021-38000 and CVE-2021-38003 exist in the wild.

Aktívan kihasznált sérülékenységek miatt. Érdemes mielőbb frissíteni. Részletek itt.

23 éves a Google!

Címkék

10 HUP olvasóból 7 választása! Boldog születésnapot!

Ingyenessé teszi a Google a Workspace termékét

Címkék

Ez a blogbejegyzés azt írja, hogy a Google Workspace mostantól ingyenesen elérhető. A Google Workspace terméket októberben vezették be, a korábbi G Suite helyett. Ez egy fizetős szolgáltatás volt eddig, amit pl. cégek használhattak csoportmunkára.

A "suite" egyes elemei, mint Gmail és Google Docs elérhetőek voltak ingyenesen, de a fizetős csomag több funkciót adott. Mostantól, az eddig fizetős Workspace mindenki számára ingyen elérhető és a Google majd bevezet egy új fizetős csomagot, aminek Workspace Individual lesz a neve. Ezt vállalkozóknak ajánlják és az ilyen felhasználáshoz való extra szolgáltatásokat tartalmaz majd, mint pl. professzionális video meeting, email marketing, stb.

Bekapcsolni így lehet:

"Magyarországon is elrajtolt a Google Pay"

Címkék

Hosszú várakozást követően Magyarországra is megérkezett a Google saját fizetési platformja, a Google Pay, mellyel az androidos okostelefonokkal rendelkezők számára válhat a korábbinál egyszerűbbé az internetes vásárlás vagy akár az érintésmentes bolti fizetés.

Valamivel több, mint öt évvel a rajtot követően Magyarországon is elérhetővé vált a Google saját fizetési szolgáltatása, a Google Pay, mely Android Pay néven látta meg a napvilágot 2015 szeptemberében. Hazánk abba az őszi bővítési körbe került be, melyben Magyarország mellett Ausztriában, Bulgáriában, Észtországban, Görögországban, Lettországban, Litvániában, Hollandiában, Portugáliában és Romániában egyszerre vált elérhetővé a szolgáltatás a Mastercard és bizonyos kártyakibocsátó partnerei révén.

[...]

Magyarországon most a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál válik elérhetővé, a hazai kereskedelmi bankok várhatóan a későbbiekben csatlakoznak majd a szolgáltatáshoz.

Részletek itt.

A közegészségügyi tisztviselők munkáját segítené a Google a közösségi mobilitási jelentéseivel

Címkék

Starting today we’re publishing an early release of our COVID-19 Community Mobility Reports to provide insights into what has changed in response to work from home, shelter in place, and other policies aimed at flattening the curve of this pandemic. These reports have been developed to be helpful while adhering to our stringent privacy protocols and policies.

A bejelentés itt olvasható. A projekt weboldala itt. A 2020. márciusi, Magyarországra vonatkozó jelentése letölthető innen.

A Google is közszolgálati közleményt adott ki a rendkívüli helyzet miatt

Címkék

99 okostelefonnal sétálva verte át egy művész a Google Maps-t, ami forgalmi dugót jelzett a performanszra

Címkék

99 smartphones are transported in a handcart to generate virtual traffic jam in Google Maps.Through this activity, it is possible to turn a green street red which has an impact in the physical world by navigating cars on another route to avoid being stuck in traffic. [...] Google Maps determines congestion by gathering the location and motion speed of phones in a given area. Generally speaking, those phones are going to be in the road because they're with drivers, inside vehicles, and so measuring the phones' speed is a reasonably decent proxy for measuring vehicle speed. Those data points, aggregated, make a road look green on the map if traffic seems to be moving smoothly, or they look red on the map if traffic appears to be severe. When traffic is severe, the map's navigation software will reroute drivers around the congestion when possible.

Részletek itt.