Google

15 éve jelentette be a Google, hogy belép a webböngésző piacra

Címkék

A többi már történelem: megszületett a Google Chrome webböngésző és nyílt forráskódú, Google proprietary kód-mentes társa a Chromium. Korabeli HUP cikk: Google Chrome: böngészőt fejleszt a Google "from scratch". A születésnap alkalmából a Chrome friss kinézetet és új funkciókat kap.

Megszűnik a Google Domains, az üzletet a Squarespace veszi át

Címkék

A Google tegnap bejelentette, hogy egy átállási időszakot követően megszűnik a Google Domains szolgáltatása. Az Google Domains üzletágat - ami több millió ügyfél nagyjából 10 millió hostolt domain-jét foglalja magában - a felvásárlás után a Squarespace viszi tovább. Részletek itt.

A Google törölni fogja a 2 évnél régebb óta inaktív fiókokat

Címkék

A Google frissítette az inaktív fiókokra vonatkozó irányelvét: törölni fogja azokat a Google fiókokat, amelyek 2 évnél régebb óta nem mutattak aktivitást:

To reduce this risk, we are updating our inactivity policy for Google Accounts to 2 years across our products. Starting later this year, if a Google Account has not been used or signed into for at least 2 years, we may delete the account and its contents – including content within Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar), YouTube and Google Photos.

Részletek a bejelentésben.

Itt a Google összehajtható telefonja, a Google Pixel Fold

Címkék

[...]

A Pixel Fold 1799 dolláros (kb. nettó 610 ezer forint) ára azonban azt mutatja, hogy a hajlítható kijelzős eszözök továbbra is a prémium kategória felső tartományát képviselik, és nem egyhamar csökken az áruk több generációval később sem. Felmerül a tartósság kérdése is, hiszen a Samsungnak több generációra volt szüksége ahhoz, hogy egy olyan modellt készítsen, ami maga mögött hagyhatja a az első elképzelés gyerekhibáit, így az idő fogja bizonyítani, hogy a Google-nek ez első alkalommal sikerülhet-e, vagy később ütköznek ki a problémák (a gyártó mindenesetre 200 ezer hajtogatást ígér).

[...]

Részletek itt.

A Google megszüntette a várólistát a Bard nevű chatbot-jához

Címkék

A Bard a Google társalgási generatív mesterséges intelligencia chatbot-ja, amely a LaMDA nevű nagy nyelvi modellek családján alapul. Az OpenAI ChatGPT térnyerésére való közvetlen válaszként fejlesztették ki, és 2023 márciusában adták ki korlátozott kapacitással. Magyarországon jelenleg még nem támogatott.

Soron kívül frissítette a Google a Chrome böngészőt egy aktívan kihasznált sérülékenység miatt

Címkék

A Google tegnap soron kívül frissítette népszerű webböngészőjét aktívan kihasznált sérülékenységet javítva, így minden Chrome felhasználónak javasolt a mielőbbi frissítés.