Az utolsó DTrace szerző is elhagyta az Oracle-t

Címkék

Nem tudni, hogy mi az oka annak, hogy nagynevű, régi motoros Solaris fejlesztők mondanak sorra búcsút az Oracle-nek, de tény, hogy az elmúlt hónapokban több ismert szakember is úgy döntött, távozik. A DTrace csapatból elsőként Bryan Cantrill jelentette be július közepén, hogy kilép a vállalattól. Hamarosan követte Adam Leventhal. Tegnap pedig Mike Shapiro jelentette be, hogy megválik jelenlegi munkaadójától. Mike Shapiro nevéhez - egyebek mellett - számos Solaris és ZFS hozzájárulás fűződik. Bejelentése itt olvasható.

Hozzászólások

Hat, ha nem is tudni, de sejteni szerintem lehet, hogy mi az oka ... Es nem is csodalkozom a dolgokon, az Oracle mindig is ilyen - szamomra legalabbis - ellenszenves modon mukodott, ugy latszik az ex-Sun-nal dolgozo emberekek is igy latjak ...

Amit mar az elejen sokan megjosoltak, hogy a volt Sun alkalmazottaknak nagyon nem fog bejonni az uj tulajdonos ceg-/uzlet-/stb politikaja. Azon lehet vitatkozni, hogy mi kellett az Oracle-nek konkretan a Sun-bol, lehet az ott levo "tudas" (ertsd: amit az ott dolgozok kepviselenek) annyira nem, akkor nem gond, hogy lelep kvazi lassan mar mindenki aki szamit(-ott), ellenkezo esetben viszont erdekes helyzet all(hat) elo.

Najo, de akkor konkretan mit lehet sejteni? Mert te is csak talalgatsz most.

Figyelgetem egy ideje a cikkezest a temarol, de annyira osszevissza tortennek, hogy nem tiszta nekem, mi is a konkret oka annak, hogy ennyi nem vezeto beosztasu fejleszto odeball.

Megcsak azzal sem vagyok tisztaban, hogy ez az embermennyiseg sok vagy keves. Az is lehet, hogy ekkora embermennyiseget nem tud ellatni kielegito munkaval a ceg. Igy lehet, hogy az oracle-s arcok is hasonlo utemben lepnek le, vagy epp a Sun-os fazonoknak tul nagy az egojuk.

tompos

ui.: Persze nem valoszinu, csak lehet:)

Simon Phipps (korábbi Sun alkalmazott) szerint Shapiro volt az, aki "lelőtte" az OpenSolaris projektet az Oracle számára. Talán nem teljesen értett egyet ezzel. Talán olyan dolgokra vették rá vagy akarták rávenni, amit már nem szívesen csinált, amihez nem szívesen adta a nevét.

--
trey @ gépház

Ez már kezd Oracle ellenes propagandának tűnni... (:

"A tények makacs dolgok" és "a nemzetközi helyzet fokozódik."
Kihagytam valamit?

Ahogy a címben is olvasható, nem az utolsó DTrace fejlesztő hagyta el az Oracle-t. Fejlesztő minden bizonnyal lesz erre náluk. Az eredeti szerzők (akik megalkották a DTrace-t) Bryan Cantrill, Mike Shapiro és Adam Leventhal mentek el egymás után. Szerzők != fejlesztők. Ne keverjük.

Ne is. Az eredeti szerzők a szerzők. A későbbi fejlesztők, már legfeljebb csak hozzájárulók, de nem szerzők.

Aki a Harry Pottert lefordította magyarra, őt se hívod a magyar mű szerzőjének, sem a nyomdászt, aki kinyomtatta, stb.

Oracle a DTrace-t már készen kapta / vásárolta Sunostul, mindenestül, nem kell már rajta semmit sem "szerezni".

Emberek, miről beszélünk itt? Hogy az utolsó? A villanyt? Milyen villanyt és milyen utolsó?

Ahogy én nézem, ez a helyzet még elég messze van: "Az Oracle 7,5 milliárd dollár bevételre tett szert, 48 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi 5,05 milliárd dollárt, és felülmúlva az elemzői várakozásokban szereplő 7,27 milliárd dollárt. A bevétel emelkedéséhez hozzájárult az év elején megvásárolt Sun Microsystems is."

Ilyen eredmény láttán nem kell aggódniuk holmi villanykapcsolók állítgatása ügyében. Néhányan folyton nyafognak a módszereik végett, pedig csak azt teszik, amit egy jó magáncégtől a részvényesek kötelezően elvárnak (még akkor is, ha itt sokan nem értik, hogy ez a világ rendje).

Részletek itt.

Köszönöm a figyelmet.

Jó munkát, jó egészséget!

Üdv,
PutAbout

Ez egy ideig OK is lesz. Hiszen csomó technológiát fejlesztett ki a SUN amit most az Oracle árul. Csakhogy mi lesz akkor amikor ezek a most még "új" meg "innovatív" dolgok kifújnak? A ZFS-en is van még mit fejleszteni. Nyilván a Dtrace-re is van/volt még csomó fejlesztői ötlet. Kész lesz a ZFS? Kész lesz a Dtrace valaha? Versenyképes fog maradni? Vagy az is lehet hogy ezek az emberek pár év/hónap múlva máshol fognak előjönni a jó ötleteikkel, a konkureciát erősítve?

Nekem úgy tűnik hogy a Solaris elindult egy olyan úton (proprietary UNIX) ahol mindenki más visszaszorulóban van. Lehet hogy űrt fog betölteni, de lehet hogy ő is lejtőre lép hosszú távon. Mindenesetre az elsőhöz nem ártana néhány öreg motoros "kemény arc", hogy versenyképes maradjon. Azért a RHEL, SLES elég erős konkurencia. És hiába van pénze az Oracle-nak a "Linuxot" unblock nem tudja megvenni.

Persze attól hogy a Solaris megbukik még az Oracle csinálhat jó üzeltet ezen is.

Az Oracle nem fog ketsegbe esni, ha kimullik a Solaris: Linux.

Az Oraclenak nem erdeke, hogy komolyan fejlodjon(/valtozzon) a Solaris. Tudjan OS lenni a DB-k alatt, esetleg storage. Barmi mas celra folosleges bele invesztalnia. Ilyen celra mar igy is eleg jo, minek penzt tomni bele.

(Nem lennek meglepve, ha Linux agazata tobb penzt hozna most is.)

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Ki mondta, hogy eldobni? Kulonbseg van a kozott, hogy valamit karbantartasz, mert hasznos, vagy idonkent uj otleteket is epitesz bele. A Solaris-t epp attol feltik sokan, hogy elindul egy stagnalasi folyamaton, amikor a hibak javitasan felul nem tortenik uj feature-k bevezetese. Ez pedig akar meg problema forrasa is lehet. No persze, adja az eg, hogy ne igy legyen.
--


Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Az attol fugg. Nem tudom, szerintem ha a MS-DOS tamogatasa ugy alakult volna, hogy a mai napig tolnak bele a bugfixeket, de nem fejlesztenenek rajta, akkor sem hasznalnak sokkal tobben, mint a jelenlegi allas szerint. Pedig alapvetoen nem volt annyira rossz rendszer.
--


Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

De ha nézed pl. a linuxot, az is eljutott már oda, hogy egyre több felesleges csellentyűcske van benne, miközben kifogások is felmerültek (másik threadben a desktop másolás, stb.). Mintha szaporodnának azok a fejlesztők, akik csak az érdekes, új problémák kódolását végzik szívesen, a hibakeresést nem annyira.

2000-ben csináltam egy internet szolgáltatást tisztán solarison. Az akkori 2.6-os kernel erre gyakorlatilag elég volt, és most is elég lenne. Igazából egy dolog hiányzott, egy beépített csomagszűrő tűzfal, de már akkor is lehetett rátenni olyat. A stabilitás fontosabb lenne.

Szóval ha egy 10 éves cucc a szolgáltatásai szerint elég lenne most is, akkor hova tolják annyira ezt a szekeret?

hmm. biztos, hogy olyan jó vezetési stratégia, ha egy hw-sw céget sorra elhagynak a fejlesztők? az első 2 évben lehet; és utána? majd lesznek mások, igaz? meg markec(ing).
esetleg kiszedek belőle mindent - utána kidobom ami már nem hoz pénzt.
hát nem - nem jó stratégia. egy ilyen méretű cég megvásárlásánál mint a Sun nem jó stratégia, szerintem.
Szerinted nyavalygás, szerintem rossz vezetői döntés. ennyi.
üdv

"hmm. biztos, hogy olyan jó vezetési stratégia, ha egy hw-sw céget sorra elhagynak a fejlesztők? az első 2 évben lehet; és utána? majd lesznek mások, igaz? "

Miért ne lennének mások, ha szükség lesz rájuk?!

Egy nagy üzletembertől hallottam erre egy mondást:
"Aki azt gondolja magáról, hogy pótolhatatlan, az végezze el az alábbi kísérletet: dugja bele az ujját egy lavór vízbe, húzza ki, s nézze meg, hogy maradt-e a helyén lyuk."

Brendan Gregg-nak is ma volt/van az utolsó napja a Oracle berkein bellül. De a Solaris témakört szerintem nem hadja ott. Most decemberben jelenik meg a Dtrace könyv is.