Oracle

Az Oracle is reagált a IBM RHEL-lel kapcsolatos lépésére

Címkék
Az Oracle Linux továbbra is RHEL-kompatibilis marad annyiban, amennyire csak lehet. A múltban az Oracle számára fontos volt a nyilvánosságra hozott RHEL forráskódhoz való hozzáférés a kompatibilitás fenntartása érdekében. Gyakorlati szempontból úgy véljük, hogy az Oracle Linux ugyanolyan kompatibilis marad, mint eddig, egészen a 9.2-es verzió kiadásáig, de ezután nagyobb esély lehet a kompatibilitási problémákra. Ha egy inkompatibilitás érint egy ügyfelet vagy független szoftverfejlesztőt (ISV), az Oracle megteszi a szükséges intézkedéseket a probléma orvoslása érdekében.

Részletek az Oracle blogbejegyzésében.

Több mint 23 millió dollárra bírságolta az Oracle-t az US SEC korrupció miatt

Címkék

2016 és 2019 között Törökországban, Indiában és az Egyesült Arab Emirátusokban levő leányvállalatai kentek meg tisztviselőket üzletért cserébe. Ez volt a második alkalom, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (US SEC) bírságot szabott ki az Oracle-re a Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) megsértése miatt. Részletek a bejelentésben.

Szerzői jogi pert indított az Oracle saját partnere ellen

Címkék

Az Oracle több mint 7 millió dollárra nyújtott be kártérítési igényt egyik régi szoftveres partnere, az NEC Corporation of America (NECAM) ellen. Az Oracle által megfogalmazott vád: szerzői jog megszegése és szerződésszegés. A héten az egyik kaliforniai bíróságra benyújtott iratok szerint az Oracle 2019 decemberében auditot hajtott végre a NECAM által végzett Oracle szoftverek terjesztésével és felhasználásával kapcsolatban. Noha a NECAM 2004 óta tagja az Oracle Partner Network (OPN) programnak, az Oracle úgy találta, hogy a japán NEC amerikai leányvállalata elfelejtett bejelenteni olyan szoftverterjesztéseket, amelyek után az Oracle-t jogdíjak illették volna meg.

Az Oracle Linux töltheti majd be a CentOS után maradó űrt?

Címkék

Az Oracle Linux online felületein megpróbálja meglovagolni, hogy az elmúlt napokban a CentOS jövője körül kétségek merültek fel. Legújabb, "Need a stable, RHEL-compatible alternative to CentOS? Three reasons to consider Oracle Linux" blogbejegyzésében három okot is említ a termékigazgatójuk, amiért szerinte érdemes az Oracle Linuxot CentOS alternatívaként számba venni:

1060 darab Raspberry Pi-ből álló clustert mutatott be az Oracle az OOW 2019-en

Címkék

Képek és részletek az Oracle OpenWorld 2019 rendezvényen kiállított, 1060 Raspberry Pi 3 Model B+ lapból álló, Oracle Autonomous Linux rendszert bootoló clusterről itt.

Unbreakable Enterprise Kernel Release 5

Címkék

The Unbreakable Enterprise Kernel Release 5 (UEK R5) is a heavily tested and optimized operating system kernel for Oracle Linux 7 Update 5 and later on 64-bit Intel (x86_64) and ARM (aarch64) architectures. It is based on the mainline Linux kernel version 4.14 LTS.

Részletek itt.

Az Oracle lapátra tette a Java Mission Control csapatot miután megnyitotta az eszközcsomag forrását

Címkék

Az Oracle május 3-án megnyitotta a Java Mission Control (JMC) forrását GPL-kompatibilis Universal Permissive License alatt. A jó hírt a Java fejlesztői közösség izgatottsággal vegyes örömmel fogadta. Az örömbe azonban üröm is vegyült, mikor kiderült, hogy a forrás megnyitása után az Oracle lapátra tette a JMC fejlesztői csapatát pár ember kivételével.

Részletek itt.