Legyél te is BSD hacker!

Címkék

A NetBSD project idén is részt vesz a Google Summer of Code-ban, és még bőven akad hely további jelentkezőknek.

Személy szerint szeretném, ha erősebb lenne a magyar open source fejlesztői bázis, és titkon remélem, hogy a BSD tábor is erősödik majd, úgyhogy megírtam ezt a felhívást:

Informatikát tanulsz, vagy csak érdekelnek az operációs rendszerek és a programozás? Szeretnél nyáron jó pénzt keresni úgy, hogy közben a hobbidat csinálod? Keress meg engem, vagy valamelyik forgalmas NetBSD levelező listát az ötleteddel, és egy mentor segítségével te is BSD fejlesztővé válhatsz egy nyár alatt!

A jelentkezés határideje 2010. április 9. 21:00.

Hozzászólások

Azért ez eléggé szerény felhívás. Nem lenne egyszerűbb, ha lenne egy teljes összefoglaló, hogy miről is van szó? Engem valószínűleg érdekelne a dolog, de első olvasásra úgy tűnik, hogy kódolás (robotolás) az egész, amitől én kicsit többre tartom magam. Az ötlet és a megvalósítás nem ugyanaz. Valakinek lehetnek nagyon szuper ötletei, elküldik a fenébe, ha nem tudja megcsinálni. És valaki lehet profi programozó, ha a kreativitása egyenlő a nullával, akkor nem ér semmit. Más. Ezzel hogyan tudna pénzt keresni?

Nem kötekedni akarok, de elég kevés az infó. Mindenesetre, mint mondtam, engem is érdekelne a dolog. Pont a tegnap vázoltam fel az SKL-en egy tervemet, amivel egy ehhez hasonló problémát szeretnék valahogy megoldani.

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

Értem, hogy mit akartál mondani, csak az a baj, hogy te nem értetted, hogy én mire céloztam. Ezért a válasz félrement. Én arról beszéltem, hogy egy, a Google-t folyamatosan ócsárló valaki hogyan tud részt venni a Goog kémszervezet által meghirdetett programban.

--
trey @ gépház

"Keress meg engem, vagy valamelyik forgalmas NetBSD levelező listát az ötleteddel, és egy mentor segítségével te is BSD fejlesztővé válhatsz egy nyár alatt!"

Ja, én azt hittem, hogy Replaced mentor lesz. Nem lesz?

"Úgy kezdődik a poszt, hogy "a NetBSD project idén is részt vesz a Google Summer of Code-ban"

És mit szól ehhez Replaced. A kémszervezet projektjében részt vesz a NetBSD. Mégiscsak ő népszerűsíti itt a NetBSD Google SoC részvételét...

--
trey @ gépház

"Nem "a kémszervezet projektjében részt vesz a NetBSD", hanem "a NetBSD projektjében részt vesz a kémszervezet", mint szponzor."

Persze, persze. Miután a "kémszervezet" a saját projektjébe (Google SoC) __elfogadta__ a NetBSD jelentkezését. :D (Nem értelek, saját postoddal vitatkozol most? :))

"Olyan ez, mint a Linuxos konferenciákat támogató (és a HUP-on hirdető ;) Microsoft."

Oh, nekem ezzel semmi bajom nincs. Mint ahogy azzal sincs, hogy Microsoft termékek támogatásával keresem a kenyerem. A Google-lel sincs. Sőt azzal sincs, hogy a NetBSD-t támogatja. Mindössze kíváncsi voltam, hogy aki elvi kérdést csinál a Google használatából, az hogy egyezteti le magában ezt a kérdést. De már választ kaptam rá: másik sapka volt éppen rajta.

--
trey @ gépház

Pedig ez egyszerű. A hupot csak linuxosok és ms bérencek olvassák. Az ms bérencek már úgyis ms termékeket használnak, a linuxosok meg elvből sem használnának ms termékeket, tehát a hirdetésből az msnek egyetlen forintja se lesz. Viszont az ms fizet treynek a hirdetés után. Tehát ezzel trey pénzt vesz ki az ms zsebéből, így gyengíti, és segíti útját a végleges csőd felé, hogy eljöhessen végre a linux desktop éve. :)

szia!

most mar, hogy javitva lett a link, ott minden infot megtalalsz; de roviden:
arrol lenne szo, hogy nyari munkakent kodolnal valamit es ehhez keresunk (mi == netbsd project) jelentkezoket. az, hogy mennyire robotmunka vagy kreativ alkotas lesz, az teljes egeszeben rajtad mulik, minden otletet szivesen veszunk. annyi feltetel van, hogy diaknak kell lenni.

milyen otleted lenne?

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

ez engemet érdekelne szivesen bár én csak linuxot hazsnálok.
nagyon nem is tudom még azt se kezelni.de érdekelnek az operációs rendszerek.
-----------------------------------------------------
compaq deskpro p-866,512mb ram,arch linux

A "részt vesz" link szándékosan mutat az oldal mindenkori önmagára?
Good to be Replaced more relevant.
_________________________
Linux for human lemmings