Folytathatja a Psystar az Apple ellen indított viszontperét

Címkék

Ha háborút nem is, de kisebb csatát nyert a Psystar. Az Apple és a Mac klón gyártó / forgalmazó Psystar közt lassan egy éve zajló szappanopera részleteit itt foglaltam össze. A hosszú jogi huzavona úgy tűnt tavaly novemberben lassan véget ér (legalábbis ami a Psystar által indított keresetet illeti), mikor az észak-kaliforniai szövetségi kerületi bíróság elutasította a Psystar Apple ellen benyújtott antitröszt keresetét. Akkor még volt lehetősége a Psystar-nak arra, hogy kiegészítést nyújtson be a bírósághoz a per folytatása érdekében. A Psystar sikerrel járt.

William Alsup, az Egyesült Államok kerületi bíróságának bírája pénteken úgy rendelkezett, hogy a Psystar folytathatja az Apple ellen indított viszontperét. Sőt, a Computer World cikke szerint a bíró utalt arra is, hogy ha a Psystar igazolja állításait, akkor másoknak is lehetősége nyílthatna Mac OS X-szel előtelepített számítógépek árusítására.

Az ügy jelenlegi állása szerint a Psystar-nak egy hete van arra, hogy a bíróság elé tárja a kiegészített állításait. Ezután az Apple-nek 20 napja van arra, hogy választ adjon azokra.

Az ügy tárgyalására a november 9-i napot jelölték ki.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

ha másoknak is lehetősége nyílthatna Mac OS X-szel előtelepített számítógépek árusítására, nem biztos hogy rosszul járna az Apple. desktop OS licenc értékesítése jól jövedelmező üzlet. erre mindenki tud egy ismert példát. ugyanakkor az ítélet nem kötelezné az Applet arra, hogy támogasson is mindenfajta PC konfigurációt. így extra supportra nem kellene sokat fordítania.
az Mac computerek egyedi designja továbbra is megtartaná vonzerejét. összességében csak nőne az Apple profitja.

for free speech

Gusztustalan Psystar, annyi agyuk nincs hogy kitaláljanak valamit, ezek is csak a lopáshoz, másokon való élősködéshez értenek.
Mint a kínaiak.

és valóban: aki itt lop az a német PearC, ami ellopja a Psystar üzleti modelljét:D
Szemét németek, lopnak, csalnak, hazudnak!!! :D

(na jó, marketing szempontból a PearC jobb név választás, mint a PsyStar az Apple-lel szemben:))

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Mit nem lehet ezen érteni?

Az Apple hardware+software kb 20 év alatt komoly márkanév lett, Steve Jobs kvázi élete munkája. Ezt a hírnevet akarja egy senkiházi cég meglovagolni. Ez az én olvasatomban a szellemi termék ellopásának minősül.

Anno elérték, hogy olyan cégek fejlesszenek az MAC OS-ra, mint az Adobe, Microsoft és sokan mások......

Az OSX-et nem hiszem, hogy erre biztosítja az Apple, már csak azért sem, mert benne van a licencben, hogy _csak_ Apple-labeled gépre tehető.

Szerintem.

Aha, hogy a hírnevet lopják el. Megvallom, erre nem is gondoltam.

Egyébként meg én örülnék neki, ha legálisan másra is lehetne telepíteni, mert kicsit elegem van belőle, hogy Macet kellene vennem, ha azon is tesztelni akarom a szoftvert amit fejlesztek. De legfeljebb veszek egy Mac minit, az elfér a szekrény mögött.

fyi se a sziszko se akarmelyik nagyobb ceg sem volt kepes megallitani a kinai koppintast

az apple pedig azert veri a nyalat mert az altaluk apple brandelt szutyokpcknek van olcsobb alternativajuk

szopoag, az mondanam, amiota nem ppc az apple mar nincs meg a l33t feeling HW ugyileg, a macos onmagaban pedig nem fog mindenkit arra kenyszeriteni h 2x annyiert vegyen tajvani hulladekot

itt az ideje h sztiv dzsobsz nekilasson annak a nagy adag szarnak amit maganak lapatolt ossze az ezust talcara es jokedvuen bezabalja

a b terv meg mindig ottvan, beismerjuk h mp3player/gagyitelefon gyartok vagyunk es elnezest kerunk amiert szamitogep gyartasra es OS fejlesztesre adtuk a fejunket

--
_

Már nem azért, de ha nincs Sztív meg a konoksága, akkor ma nincs személyi számítógép, nincs grafikus felület, mert akkoriban mindenki marhaságnak tartotta! (IBM, Xerox) Szal azért, az kicsit erős, hogy elnézést kérnek.

A gagyitelefonon meg jót röhögtem. Ha ezt valami Sagemre írod ok, de azért a szifont legagyizni erős.

Ettől függetlenül én nagyon is örülnék, ha megszorongatnák kicsit a töküket. Így talán észbe kapnának, kicsit jobban lenyomnák az árakat és az alsó szegmensben is elkezdenének fejleszteni. (Új minire 1 éve várok, kéne valami jó kis cucc nappaliba, mindenképpen osx-el akarom megoldani, de hackelni nem vagyok hajlandó. Két kimenetele van a dolognak: vagy csinálnak normálisabb belépő gépeket normális áron, vagy szépen licenszelhető lesz az OS X-n és máshonnan megoldhatom ez irányú igényeimet. Egy szekrényben pont letojom a designt. :))

------------------------------------------------------------------------
MacBook Pro 2.2 OSX 10.5 - PowerMac G4 Dual 450 OSX 10.4 Server

Szövegértéssel nincs gond, nem kell aggódni. ;)
Tehát pontosan a te általad idézett szöveg alapján fenntartom, ha nincs Apple lehet nincs személyi számítógép, de legalább is csúszott volna a dolog kellően.
Az hogy létrehoztak előtte már termékeket az tény. Az meg egy másik tény hogy a kutyának sem kellett. Az Apple érte el, hogy az emberek elkezdtek otthonra gépeket venni.

------------------------------------------------------------------------
MacBook Pro 2.2 OSX 10.5 - PowerMac G4 Dual 450 OSX 10.4 Server

600 dollár jelenlegi közép árfolyamon számolva 138e. Az amerikai store-ban "áfa" nélkül szerepelnek az árak tekintve az államonként eltérő adótörvényeket. Ezen felül számoljunk vámot az eu-ban, szállítási költséget és esetleg némi hasznot. Gondolkozzunk már el..

Amúgy német store-ban a kis mini ára 499euro. Szorozzuk fel nyugodtan...

------------------------------------------------------------------------
MacBook Pro 2.2 OSX 10.5 - PowerMac G4 Dual 450 OSX 10.4 Server

Eddig is megértettem, pusztán jeleztem hogy kb azonosak az árak. Az hogy valaki balfasz és nem tudja megkeresni az árát az már egyéni szoc probléma.

------------------------------------------------------------------------
MacBook Pro 2.2 OSX 10.5 - PowerMac G4 Dual 450 OSX 10.4 Server

subscribe

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."