Debian GNU/Linux 4.0 r6

 ( trey | 2008. december 26., péntek - 21:16 )

Joey Schulze a Debian projekt részéről a napokban bejelentette a Debian GNU/Linux 4.0 (kódnevén "Etch") hatodik karbantartási frissítő kiadását. Benne többnyire a megelőző kiadás óta felgyűlt biztonsági- és hibajavítások kaptak helyet. Aki rendszeresen frissít a security.debian.org-ról, annak a frissítésben levő csomagok nagy része már települt a rendszerén. Fontos megjegyezni, hogy ez a frissítés nem eredményez egy új verziójú Debian GNU/Linux 4.0-t, mindössze néhány frissített csomagot ad a rendszerhez. A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nemrégiben mintha arról lett volna szó, hogy az r5 volt az utolsó.

Egyébként nem használok Debiant (sem leszármazottait), de érdekelne, hogy valóban egy ropppant mód összeszedett, stabil rendszerről van szó, aminek azért nem tudják a következő verzió kiadását előre megjósolni, mert csak a tökéletes a megfelelő, vagy egy kicsit túl nagy a fakszni körülötte?

A szoftvervilágban eleve semmi sem tökéletes.

http://bugs.debian.org/release-critical/

Ha jól nézem a zöld a "Number concerning the next release". Lokális minimuma akkor van, mikor kijön a stable.

Kb ennyire jól összeszedett: Policy Manual

Nyilván akkor adják ki ha számukra tökéletes, de persze ez a "tökéletesség" nem biztos hogy usernál is ugyanaz, valakinek nagyobb biztonság kell, vagy jobban bírják csomagkezelőjét, mást meg zavar ha debianban egy régebbi verziójú csomag van, amiből egy feature hiányzik neki.

Egyébként ez hogy nem tudják megjósolni nem igaz, mert kb. lehet tudni mikor jön ki új.
de rengeteg más diszt van amiből ritkán jön ki új kiadás, és vannak olyanok is ahol nem hogy köv. verzió időpontját nem látják hanem azt sem fejlesztés mikor folytatódik.

Es itt az r7 is! :)