Új vezérigazgatót keres a Sun Microsystems?

 ( trey | 2008. július 10., csütörtök - 21:56 )

Pletykák kaptak szárnyra arról, hogy a Sun Microsystems esetleg új vezérigazgatót keresne a jelenlegi helyére. A Tech Trader Daily egyik cikke bizonyos kapcsolatokra hivatkozva állítja, hogy kérdések merültek fel Jonathan Schwartz személyével kapcsolatban - aki 2006 áprilisában vette át a cég irányítását Scott McNealy-től -, hiszen azóta, amióta elfoglalta a legfelsőbb vezetői széket, a cég részvényeinek (JAVA) értéke ~ 50%-ot esett. A vállalat papírjai ma 52 hetes mélyponton (9.48 dollár) voltak. A cég részvényei 2002 óta nem voltak olyan alacsonyan, mint most. A kapcsolat azt várja az következő hónapoktól, hogy 1 000-2 000 fős leépítés lesz a Sun-nál. A The Var Guy megpróbált utánajárni az értesüléseknek, és felhívta a Sun befektetői kapcsolatokért felelős irodáját, hogy megérdeklődje, hogy van-e alapja a pletykáknak. Az iroda azt a választ adta az érdeklődésre, hogy "no comment".

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát, pedig már megörültem, de aztán láttam, hogy nem az "Állást kinál" szekcióban van. :))

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.uni.cc

Bill éppen szabadul, talán bevállalja :)

Microsun?
-----
kit erdekel milyen kernel?

"Régi-új fehér törpe az informatika egén."

A Solaris jobb Windows lesz, mint a Windows?

Már csak Steve Jobst kellene meggyőzni, és együtt, vállvetve...

Two legends...
Two stories...
One future:
SOLARIS - Resurrection
Fall 2008

ROTFL! Na, téged is kiveséznek még ma itt egy páran. :)

A cikk hozzászólásaiban szerencsétlen Schwartz "kap" rendesen...

--
trey @ gépház

Vettem a fáradságot és végigolvastam. Nagyon érdekes; ha csak a fele is igaz annak, amiket ott leírtak, JIS lesz a következő CEO Fiorina után, akinek a távozását a részvényárfolyam emelkedésével fogja ünnepelni a tőzsde. :))

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Ezen a híren kisebb röhögőgörcsöt kaptam. :) Pont ma tartott nekem valaki előadást arról, hogy a Sun előtt micsoda fényes jövő áll. Bár ha belegondolok és kiderül, hogy a hír igaz, akkor még ez lehetséges is: találnak egy kompetens vezérigazgatót esetleg Schwartz helyére. Én mindenesetre kíváncsian várom a fejleményeket.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

hat ami szemetet az utobbi honapokban sikerult belapatolni hazon belulre az valami eszmeletlen

mysql wtf?

az ibm nem gyozi eladni a nem tul nyereseges reszlegeket a sun meg vasarolja fel a profitot nem termelo szemetet

#toy like ppl make me boy like

+1

Azt azert nem mondanam, hogy a mysql veszteseges lenne... meg epp most adtak el a magyar allamnak licenszeket valami sokmillioert.

A'rpi

:DDDD

azt se feledjuk el h bemutattak az uj db enginet ami ultimate lesz a foldon forradalmasitja az adattarolast etc. etc.

called maria

http://forge.mysql.com/wiki/Maria_Preview

allitolag mar tud sql ficsoroket is!

#toy like ppl make me boy like

Idevágó Slashdot-idézet:

"I've managed to get my PostgreSQL installation tuned to very high speeds simply
by switching the database disk over to /dev/null. It runs fast as hell, and the
data integrity is basically the same as MyISAM. - greg1104"

:)

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

muhaha ez komoly

#toy like ppl make me boy like

mindig mindenki jon ezzel, h myisam igy szar, myisam ugy szar, ellenben en hasznalom productionben tranzakciokkal (j2ee szerverek felol), es tokjol megy.

valaki ala is tudja tamasztani? :)

A data integrityt itt IMHO nem az adatvesztésre érti, hanem arra a közismert hibára, hogyha nem megfelelő típust akarsz betolni egy oszlopba, akkor a MySQL sok esetben nem hibát ad, hanem végez valami eszement implicit konverziót.

Bár ezt biztos javították, amióta enterspájz. :)

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

blogon kivul eddig meg nem mertem adatot bizni mysqlre

#toy like ppl make me boy like

Nyugi, neked még jó ideig blognál komolyabb feladatokkal úgysem kell megbirkóznod. Majd sok sok évvel az érettségid után...
:-))

Ha Pitta valóban drastik, akkor azon már túlvan...

Yes. You need to convert your tables to transactional table type if you want to use transactions. Besides InnoDB, we also support the BDB (BerkeleyDB) Storage Engine. See http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/bdb-storage-engine.html.

http://forums.mysql.com/read.php?21,68686,69229#msg-69229

MyISAM does not support transactions and probably never will.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ansi-diff-transactions.html

wtf?

#toy like ppl make me boy like

mar megijedtem, hogy senki nem hivja fel NagyZ figyelmet erre az aprosagra.
myisam is megeszi a BEGIN, COMMIT parancsokat, de ettol meg nem fogja tudni a tranzakciokat (ugyanez van az idegenkulcsokkal is).
de eleg nagy mazlista, ha azota meg bukta be a db integritast. :)

Tyrael

hat igen, majd amikor rajonnek h az egesz db egy inkonzisztens adathalom tele foreign key constraint violationel akkor lehet okositani h mennyire jo a mysql

par dolog amit telleg nem tud a mysql(myisam):

-foreign key constraint
-transaction
-row level locking
-isolation levels

amig ezek mint feature nem kerulnek bele addig teljesen felesleges azon erelni h milyen licensz vagy mit mikor merre csinalsz meg mysqlel, persze bohocbloghoz tokeletes

#toy like ppl make me boy like

Az InnoDB tranzakcionalis, az altalad felsorolt dolgokat tudja (bar a row locckban nem vagypk biztos). Tehat inkabb a storage engine a bunos, mint az rdbms.

Valaki irta, hogy vannak igen furcsa konverziok a mysql-ben. Meg lehet adni, hogy milyen sql modban fusson az adatbazis, ezzel elerheto, hogy szigorubban banjon az ertekekkel.
Reszletek: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/server-sql-mode.html

Az InnoDB-hez azért még tegyük hozzá, hogy szeret szükségtelenül nagyra hízni a disken.

SQL mód meg WTF? Ha ilyet akarok, akkor arra ott az SQLite, még gyorsabb is.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

tudja a row level-t is

nnoDB provides full support of standard SQL isolation levels for ACID-compliant transaction processing, and maximizes throughput with row level locking and multi-version concurrency control (MVCC). InnoDB ensures high performance, minimizing expensive disk I/O, via many techniques to efficiently use memory and processor resources. InnoDB ensures data integrity and reliability with such capabilities as referential integrity support and automatic data recovery following hardware and software failures.

csak ez oracle tulajdon, ugye az orcalenak volt esze es azt vette meg ami telleg ertekes a mysqlben a sun meg azt ami telleg ertektelen

#toy like ppl make me boy like

Haha, made my day. Jó kis trollviszhang vagy, csak még kicsit alul képzett. Megfelelő feladathoz megfelelő storage engine. Na mindegy, minek koptatom a billentyűzetet, ezt már kivesézték itt párszor.

olvasni meg majd megtanulsz kesobb eleg ha irni tudsz most :)

hint: irtam h myisam ami mysql fejlesztes, az innodb nem az

#toy like ppl make me boy like

hint: soroljon fel a myisamon kívül legalább két másik mysql storage engine fejlesztést.
Feed the trolls :)

varjalcsak van az uberstabil maria, meg az ndb meg a memory engine

durvan kirantottak a talajt az {MSSQL, DB2, ORACLE} triasz alol.

mondjuk azzel h az orcle meg a db2 is elerheto ingyenes verzioban es mar a blogodhoz, kisebb projectekhez, fejleszteshez sem kell mysql-t hasznalni sztem egyertelmuen abba az iranyba mutat h bye bye mysql

ha meg FOSS fanatic vagy akkor meg mindig ott a postgres

a LAMP guruk kora lealdozoban
van sajnimajni :(

az h az egyetlen normalis mysql storage engine meg orcale tulajdon az kulon lol

http://www.oracle.com/innodb/index.html

tovabbi kerdes?

#toy like ppl make me boy like

Az NDB-t vásárolta a MySQL, így kb. olyan, mint a BDB, vagy az InnoDB (csak azokat nem vette meg):
http://www-it.mysql.com/news-and-events/generate-article.php?id=2003_30

Kíváncsi voltam hogy visszanézegetsz-e minden topikba ahol van esély a trollkodásra. LOL, csak szórakoztatom magam, ne húzd fel magad :)
Amúgy az InnoDB lehet más tulajdona, a MaxDB meg a SAP-é, a Falcon meg isten tudja kié, ettől ezek még jól muzsikálnak mysql alatt. A szarrá fikázott MyISAM bizonyos feladatokra a leggyorsabb megoldás mind közül, hiába no. Nem mindenre kell ám foreig key web (lol, a foreign keyek hány százaléka felesleges az adatbázisokba, pláne ha van jól működő join szekciód) meg tranzakció biztonság.
Mindenesetre thnx a felvilágosítást, maradok tisztelettel foss hívő, vagy bármi más hívő, ami racionális áron alámrakja azt a környezetet amiben ki tudom szolgálni az ügyfelek igényét és nem kell a melegvízet minden héten feltalánom.

"foreign keyek hány százaléka felesleges az adatbázisokba"

Miért is? Tudtommal egy adatbázis adatok és a közöttük lévő kapcsolatok tárolására szolgál. Persze lehet használni egyszerű tárolónak is egy adatbázis-kezelőt, de azért kicsit értelmesebb szinten is lehet használni.

A hozzászólásodból arra a részre reagálnék, hogy ingyenes Oracle.
Az Oracle Expresshez a megjelenése óta _sem_ jött ki semmilyen biztonsági vagy egyéb frissítés, arról nem is beszélve, hogy "simplicity", "rapid deployment", "OS compatibility" terén van mit tanulnia akár a MySQL-től.

De egy webes projekt fejlesztési idejének megtöbbszörözéséhez valóban tökéletes akár a free DB2, akár az Oracle Exress. Ne felejts el hardvert is bővíteni hozzá.

persze nem megy freebsd-n se a orakulum se a db2 de ez utobbi megy (open)solarison ha nagyon odzkodsz a leenugztol

simplicity?

ugyerted detokjo h

create database; grant tibike ALL ON *.* TO 'gagyi'@'mysql';

?

vagy mire gondolsz?

nem hiszem h ebben az esetben barmit is kellene tanulnia a piacot 99% lefedo DBMSek fejlesztoinek a mysqltol ahol "alapveto dolgok hianyoznak"

de en bizom benne h egyszer stabil, transaction enabled, gyors DBMS lesz a mysql, ha masert nem hat azert h leverje az 3 nagy arait

#toy like ppl make me boy like

Figyelj én nem éppen az a LAMP huszár vagyok akire gondolsz, engem nem kell meggyőzni.

De ha már belementünk, az Oracle Express-nek igenis vannak függőség és egyéb gondjai még Linuxon is. (Igen, sok féle Linux van.)

Az árakat már leverte a MySQL, többek között ennek köszönhető, hogy a fenti 3 termékből egyáltalán létezik "express" változat. De ez az egész olyan, mint a Linux téma, amikor azt mondom, a Linux egy komolytalan rendszer, jön a fika hogy nem lehet szar hiszen mindenki ezt használja, meg különben is. Tény, hogy az elterjedése nem semmi szinten csődbevert jó néhány céget és gyökeresen átalakított másokat.

Te azt mondod, a MySQL sz*r, rendben. De azt javaslom, barátkozz meg a ténnyel, hogy a MySQL nem fog eltűnni, ahogy nekem is el kellett fogadnom, hogy a Linux "enterprise" operációs rendszer lett. Valószínűleg, ha látnád, a Sun milyen opportunity-khoz jutott mostanában vele, el is sírnád magad. :)

"Figyelj én nem éppen az a LAMP huszár vagyok akire gondolsz, engem nem kell meggyőzni."

hehehe tudom baszki, ismerjuk egymast irl :)

"Te azt mondod, a MySQL sz*r, rendben. De azt javaslom, barátkozz meg a ténnyel, hogy a MySQL nem fog eltűnni, ahogy nekem is el kellett fogadnom, hogy a Linux "enterprise" operációs rendszer lett. Valószínűleg, ha látnád, a Sun milyen opportunity-khoz jutott mostanában vele, el is sírnád magad. :)"

heh hat igen, ez igy van sajnos

megyunk kertesznek?

#toy like ppl make me boy like

Tényleg? Bocs, így nickről nem vágom. :/

Megjegyzés: az Oracle Express (Disco Express :D) Debianra pl. annyira remekül deployolható a gyári csomagból, hogyha nincs fönt a (dependencynek nem jelzett!) bc, akkor nem csinálja meg a rendszertábláit. Muhaha. :)

--
Ruby takes the elegance and simplicity of Perl, and mixes it with the library support of Lisp.

Komoly adatbáziskezelőt minek akarsz business case nélkül telepíteni?

Mert mondjuk felsőoktatási intézményben kellett, ahol nem volt rá keret?

--
Ruby takes the elegance and simplicity of Perl, and mixes it with the library support of Lisp.

Viccet nem magyarázok. :)

jo, keso volt, en meg pocs vagyok. termeszetseen innodbre gondoltam :)

sejtettuk :)

telleg licensz hogyvan innodbvel?

#toy like ppl make me boy like

lehet venni commercialt, ha epp olyanra akarod hasznalni. (azaz terjeszteni a zart forraskodu cuccod, ami hasznalja)

Ha tudnád hányszor sz*pom be én is mostanában a kettő keverését... :) Nem vagy egyedül...

--
- Miért jó a mazochistának?
- Mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

a legidegesitobb, es csak neztem is a fejembol ki, hogy myisamnal is elfogadja a foreign keyeket, csak leszarja....

legalabb irna ki, hogy "dieplzthxbye"...

:DD

#toy like ppl make me boy like

Ó, tényleg! Megyek is, megmondom Schwarz-nak, hogy gyorsan vásárolja fel az Ubuntu-t is, most hogy az is kincsesbánya lett.

Illik a termékportfólióba: vicces processzoron vicces adatbáziskezelő.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Azert azt halkan lassuk be, hogy epp omlik kozben ossze a vilaggazdasag (fogalmazzunk optimistan:pillanatnyilag valsag van), igy itt nyereseg nem lesz... Nem tud Schwartz se tul sok nyereseget termelni, nincs mibol.

csak ugy zuhan lefele az ibm

http://finance.google.com/finance?q=ibm

google melyrepulesben

http://finance.google.com/finance?q=NASDAQ%3AGOOG

koze nincs a "valsagnak" ehhez

egyszeruen szar a management es kesz, asszem nyeretek is valami dijat h a legszarabbul managelt ceg a foldon

#toy like ppl make me boy like

+1

http://mediaproducts.gartner.com/reprints/sunmicrosystems/article3/article3.html
[szerk: a link végén volt egy felesleges pötty]

vagy a gartner nem ér, csak a pletykák és a hup commentek dominálnak? :)

A Sun hardver portfóliója egy katasztrófa volt Schwartz előtt, sok minden mással együtt. Most a hardvereik magasan verik a többi gyártót, a probléma csak ott van, hogy ezt talán nem tudják elég hatékonyan a vásárlók tudomására hozni.

Nem Schwartz-al van baj, hanem azzal a céges középréteggel, aki még mindig 10 évvel ezelőttre képzeli magát, és értetlenül áll az egész x64/open source téma előtt.

A részvényárfolyam egyébként nem sokat jelent, ha most elkezdene csökkenni az olajár, és vele párhuzamosan az olajcégek részvényei, az sem jelentené, hogy bármiféle bajban lenne az olajcég. Csak annyit jelent, hogy sokan nem hisznek abban, amit a cég csinál. Ez a Sun esetén pont így néz ki:

- a nagy befektetők jobban örülnének, ha a Sun visszafogná az R&D-t meg a befektetéseket, és nekiállna másokhoz hasonlóan kínai szutykot árulni Windows-zal, kis költség, nagy haszon, hiszen ettől halad előre a világ. :)
- azok az alkalmazottak, akiknek az eddigi tudása gyakorlatilag semmit nem ér az új üzleti modellben, ugyanúgy a management vesztét akarják.

Azt azért megnézném, mit szólna akár a HUP közösség, ha teljesülne a részvényesek álma, és választhatnánk Dell, Lenovo, HP és Sun felirat közül, amikor a made in taiwan egyenxeon vacakot megvesszük. A szoftverekről nem is beszélve.

FYI a Sun Schwartz előtt nulla részesedéssel rendelkezett az x86 piacon, most a negyedik legnagyobb és növekszik, mindezt úgy kell elképzelni, hogy nem árul desktop kategóriájú állóházas PC-ket szerver elnevezés alatt, tehát az a lowend volume teljesen hiányzik. A Unix szerverek piacán eközben még mindig nem vesztették el első helyüket; tudom, tudom, a Solaris halott meg minden, de nem halottabb, mint az AIX meg a többi.

Én úgy látom, hogy Schwartz remek stratégiával rendelkezik, kíváncsi vagyok, hagyják-e véghezvinni, amit elkezdett, esetleg ha leváltják, az csak egy politikai döntés lesz-e lecsillapítani a kedélyeket és az utódja simán viszi tovább, vagy dobják a fejlesztéseket. Nagy hiba lenne, mert most kezdenek összeérni a fejlesztési szálak és kezd gyűlni a know-how.

Nagyon szépeket írsz, de végigolvastad a cikk után a kommenteket?

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Bizonyara az uj jeloltnek is vannak baratai.

A trolloktól és a kirúgott alkalmazottaktól? igen. Volt néhány, aki rávilágított dolgokra, a többi fikázódott, mint itt fent a mysql téma.

Te végigolvastad a gartner jelentést?

Amúgy a trollokon kívül azt írták, hogy azért menjen Schwartz, mert a sales nem tudja megfelelően eladni a termékeket. Én pontosan ezt írom, (többek között) a sales 10 évvel ezelőttre képzeli magát és nem látja át az x64 piacot. Amikor Schwartz lecserélné őket, akkor jön a fika.. Persze a "kormány monnyon le" mindig hangzatos.

már csak így van ez _felelős_ tisztségviselőknél

A Sun gépek (nagy részét) nem Kínában gyártják (azaz perdef kínai szutyok)?

Miben verik magasan a többi gyártót, ill. melyik szegmensben mely termékekkel? (látok én is olyat, ami máshol nincs, de ugyanígy volt más gyártónál fél, egy, másfél, két, stb. évvel ezelőtt is olyan, ami viszont akkor nem volt máshol, azaz ezek átmeneti dolgok, illetve az igényektől függnek)

"Solaris halott meg minden, de nem halottabb, mint az AIX meg a többi."

en nem tom h a solarissal is igy van-e de anno amikor az ibm bejelentette h befejezi az aix fejleszteset akkor jopar nagyvasarlo megmondta h akkor ok befejezik az ibm termekek vasarlasat

igy maradt az aix

szal szerintem ez annyira halott dolog amennyire a piaca halott, azt se felejtsuk el h a solaris nem csak sparcon fut (mint az ibmnel az aix csak powerpcn) hanem x86on is, tehat oriasi elonye van, aztan ottvan az opensolarisos ugy

ezis lol
http://blogs.sun.com/jonathan/entry/momentous_day_for_solaris

ha ebbol a szitubol nem tudnak jol kijonni az sztem egyertelmuen a management hibaja

#toy like ppl make me boy like

Idézet:
FYI a Sun Schwartz előtt nulla részesedéssel rendelkezett az x86 piacon, most a negyedik legnagyobb és növekszik, mindezt úgy kell elképzelni, hogy nem árul desktop kategóriájú állóházas PC-ket szerver elnevezés alatt, tehát az a lowend volume teljesen hiányzik. A Unix szerverek piacán eközben még mindig nem vesztették el első helyüket; tudom, tudom, a Solaris halott meg minden, de nem halottabb, mint az AIX meg a többi.

lattal mar x2100-asat? leptel be a biosaba? azutan mond, hogy nem arul desktop-kategoriaju gepeket szerver elnevezes alatt, meg hogy a lowend teljesen hianyzik :)

heh toluk vettem a ceges x2100et sztem mar latott :D

#toy like ppl make me boy like

Pontosan mire gondolsz?

-

En se ertem mirol beszelsz.
Ez egy belepo szintu rackbe szerelheto szerver.
Nem latok sehol allo hazas verziot belole.

York.

------
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

SUNW->JAVA atnevezes volt legnagyobb hibaja.
A veztese alatt lett "LUG certificated jo ceg" :)

Olyan befekteteseik vannak ami a jovoben szepen hozhat a konyara, de ennek koltseget ma kell megfizetni.