Nemzeti Kibervédelmi Intézet - Hírek

Több, mint 50 000 Revolut ügyfelet érint a cég adatszivárgási incidense

2 hónap 1 hét óta

Kibertámadás érte a Revolutot, több mint 50 000 ügyfél adata szivárgott ki. A népszerű pénzügyi szolgáltató Litvániában van bejegyezve, ezért az incidenst a litván adatvédelmi hatóság vizsgálja ki.  A hatóság közlése szerint a támadók hozzáfértek az érintett ügyfelek személyes adataihoz (teljes név, e-mail cím, postai cím, telefonszám, fiókadatok és a korlátozott kártyaadatok. Az ügyfeleknek küldött értesítés […]

The post Több, mint 50 000 Revolut ügyfelet érint a cég adatszivárgási incidense first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Uniós jogszabályokat sért a német adatgyűjtési törvény

2 hónap 1 hét óta

A Telekom Deutschland és SpaceNet vitték bíróság elé annak az ügynek a jogszerűségét, miszerint a német adatgyűjtési törvény arra kötelezi a távközlési cégeket, hogy több héten át őrizzék az ügyfelek közlekedési és helyadatait.

The post Uniós jogszabályokat sért a német adatgyűjtési törvény first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Ügyféladatok is kiszivárogtak az American Airlines légitársaságot érintő adathalász támadás miatt

2 hónap 1 hét óta

Az Amerikan Airlines még 2022. július 5-én fedezte fel egy alkalmazotti e-mailfiókjának kompromittálódását, aminek hatására az elkövetők ügyféladatokhoz is hozzáférhettek.

The post Ügyféladatok is kiszivárogtak az American Airlines légitársaságot érintő adathalász támadás miatt first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

ENISA munkaműhely ─ személyes adatok megosztása a feltörekvő technológiák tükrében

2 hónap 1 hét óta

Az EU Kiberbiztonsági Ügynöksége (ENISA) munkaműhelyt szervez 2022. október 7-ére a személyes adatok megosztásának technológiai kihívásairól. A fizikai megjelenésű esemény helyszíne Brüsszel, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

The post ENISA munkaműhely ─ személyes adatok megosztása a feltörekvő technológiák tükrében first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Súlyos biztonsági réseket találtak repülőgépes Wi-Fi eszközökben

2 hónap 1 hét óta

Két kritikus sebezhetőséget találtak olyan vezeték nélküli LAN-eszközökben, amelyeket állítólag előszeretettel alkalmaznak internetkapcsolat biztosítására repülőgépeken. Biztonsági kutatók szerint a sebezhetőségek miatt az utasok adatai is veszélybe kerülhetnek. Thomas Knudsen és Samy Younsi a Necrum Security Labs munkatársai fedezték fel a Contec által gyártott Flexlan FX3000 és FX2000 sorozatú vezeték nélküli LAN-eszközök sebezhetőségeit. A CVE-2022-36158 néven […]

The post Súlyos biztonsági réseket találtak repülőgépes Wi-Fi eszközökben first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Úton az európai kereskedelmi forgalomba kerülő termékek kiberbiztonságát növelő jogszabály

2 hónap 1 hét óta

Az Európai Bizottság által előterjesztett új jogszabályjavaslat célja a digitális elemekkel rendelkező, európai piacon beszerezhető termékek kiberbiztonságának növelése. Ennek érdekében a gyártókra nézve szigorú alapkövetelmények kerülnek meghatározásra, amelyeknek az eszközök teljes életciklusa alatt érvényesülniük kell.

The post Úton az európai kereskedelmi forgalomba kerülő termékek kiberbiztonságát növelő jogszabály first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Több száz modellben javítanak biztonsági hibákat a Lenovo új BIOS frissítései

2 hónap 2 hét óta

A Lenovo biztonsági közleményt adott ki, amelyben súlyos BIOS sebezhetőségekre figyelmeztet, amik a gyártó több száz termékét érintik, asztali munkaállomásokat, all-in-one gépeket, IdeaCentre, Legion, ThinkCentre, ThinkPad, ThinkAgile, ThinkStation, ThinkSystem modelleket is beleértve. A hibák kihasználása információ szivárgáshoz, jogosultság kiterjesztéséhez, szolgáltatás megtagadáshoz és bizonyos körülmények között tetszőleges kódfuttatáshoz is vezethet.

The post Több száz modellben javítanak biztonsági hibákat a Lenovo új BIOS frissítései first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Kritikus sérülékenységet azonosítottak egy WordPress pluginban

2 hónap 2 hét óta

A Wordfence hívta fel a figyelmet a WPGateway prémium nulladik napi hibájára, amit fenyegetési szereplők aktívan ki is használnak, az elmúlt hónapban több, mint 4.6 millió ilyen kihasználási kísérletet blokkolt a cég tűzfala.

The post Kritikus sérülékenységet azonosítottak egy WordPress pluginban first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Egy egyre népszerűbb adathalász technikával lopnak Steam fiókadatokat a kiberbűnözők

2 hónap 2 hét óta

A Group-IB tett közzé érdekes jelentést, egy Steam felhasználókat ─ azon belül is leginkább a profi e-sportolókat ─ célzó új adathalász kampányról, ami a nagyon megtévesztő Browser-in-the-Browser technikát alkalmazza.

The post Egy egyre népszerűbb adathalász technikával lopnak Steam fiókadatokat a kiberbűnözők first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Kibertámadás érte a The North Face weboldalát, vásárlói adatok is veszélybe kerültek

2 hónap 3 hét óta

2022. július 26-án vette kezdetét a The North Face ruházati áruházlánc weboldala elleni kibertámadás, amit az oldal üzemeltetői csak augusztus 11-én észleltek, és rá több mint egy hétre, 19-én tudtak csak megállítani.

The post Kibertámadás érte a The North Face weboldalát, vásárlói adatok is veszélybe kerültek first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI
Ellenőrizve
33 perc 26 másodperc ago
Nemzeti Kibervédelmi Intézet - Hírek
Feliratkozás a következőre: Nemzeti Kibervédelmi Intézet - Hírek hírcsatorna