Nemzeti Kibervédelmi Intézet - Hírek

„Agresszív” adatgyűjtés miatt kapott bírságot az Apple és a Google

2 nap 15 óra óta

Az olasz verseny‑ és piacfelügyeleti trösztellenes hatóság 10 millió eurós bírságot szabott ki az Apple-re és a Google-re a cégek „agresszív” adatkezelési gyakorlatai miatt, valamint mert nem adnak egyértelmű tájékoztatást a személyes adatok kereskedelmi célú felhasználására vonatkozóan.

The post „Agresszív” adatgyűjtés miatt kapott bírságot az Apple és a Google first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Súlyos sebezhetőségeket találtak OpenVPN alapú alkalmazásokban!

1 hét 1 nap óta

A Claroty biztonsági kutatói figyelmeztetnek néhány súlyos kódfuttatási sebezhetőségre, amelyek az OpenVPN-re támaszkodó virtuális magánhálózati megoldásokat (VPN) érintik. A vállalat összesen négy biztonsági hibát dokumentált a HMS Industrial Networks, az MB connect line, a PerFact és a Siemens cégek egyes termékeiben, amelyek lehetővé teszik a támadók számára, hogy kódokat futtathassanak.

The post Súlyos sebezhetőségeket találtak OpenVPN alapú alkalmazásokban! first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Több, mint egymillió WordPress oldal adatai szivárogtak ki

1 hét 2 nap óta

  A WordPress nem csupán egy blog a sok közül, gyakorlatilag a nyílt interneten elérhető weboldalak közel fele (42%-a) ezen a platformon fut, ezért a tartalomkezelőt érintő biztonsági esmények kiemelt figyelmet érdemelnek. Az aktuális hír mintegy 1.2 millió felhasználó számára jelent biztonsági problémát, igaz ezúttal nem a WordPress, hanem az egyik legismertebb domain regisztrátor, a […]

The post Több, mint egymillió WordPress oldal adatai szivárogtak ki first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

A nulladik napi sebezhetőségek millió dolláros piaca

1 hét 3 nap óta

Az ún. nulladik napi exploitok - azaz a zero-day sebezhetőségek kihasználására szolgáló kódok, parancsok és módszerek - alapvető fegyvernek minősülnek a nemzetállami szereplők és kiberbűnözői csoportok arzenáljában. Az exploitok iránti megnövekedett kereslet egy többmilliós piacot táplál, ahol ezek a rosszindulatú kódok hihetetlenül drágák lehetnek.

The post A nulladik napi sebezhetőségek millió dolláros piaca first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Figyelem: visszatért az EMOTET!

1 hét 3 nap óta

Az EMOTET nem is olyan régen még a leggyakoribb számítógépes fertőzésnek (malware) számított, egészen tavaly év elejéig, amikor rendvédelmi szervek nemzetközi összefogással átvették az irányítást az EMOTET-et vezérlő szerverek felett, és két személyt le is tartóztattak. A Cryptolaemus és néhány hasonló kiberbiztonsgi csoport jelzése szerint fenyegetési szereplők az EMOTET újjáépítésén dolgoznak. 

The post Figyelem: visszatért az EMOTET! first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

Kritikus szektorokat vettek célba a kiberbűnözők, ezt a sérülékenységet használják ki

2 hét 6 nap óta

A Palo Alto szakértői egy folyamatban lévő hackerkampányra figyelmeztetnek, amely a CVE-2021-40539 kihasználásával már több kritikus ágazatokból származó szervezetet veszélyeztetett, többek között a technológiai, védelmi, egészségügyi, energetikai és oktatási szektorokban.

The post Kritikus szektorokat vettek célba a kiberbűnözők, ezt a sérülékenységet használják ki first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI

A CISA listázza azon sérülékenységeket, amelyeket az állami szervezeteknek javítaniuk szükséges

3 hét 3 nap óta

Az Amerikai Egyesült Államok Kiberbiztonsági és Infrastruktúra-biztonsági Ügynöksége (CISA) nemrég nyilvánosságra hozott egy listát, amely aktuálisan körülbelül 300 olyan sebezhetőséget tartalmaz, amelyekről ismert, hogy aktívan kihasználják őket, és kötelező érvényű utasítást (BOD) adott ki, amelyben utasítja az amerikai kormányzati szervezeteket, hogy javítsák ki ezeket a biztonsági hiányosságokat.

The post A CISA listázza azon sérülékenységeket, amelyeket az állami szervezeteknek javítaniuk szükséges first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

NKI
Ellenőrizve
19 perc 1 másodperc ago
Feliratkozás a következőre: Nemzeti Kibervédelmi Intézet - Hírek hírcsatorna