Dokumentáció

Az általam készített alkalmazáshoz dokumentációt ...

Címkék

... szöveges fájlban (txt, doc) írok
22% (63 szavazat)
... markdown, html, chm stb. fájlban írok
15% (42 szavazat)
... valamilyen wiki oldalon írok
16% (47 szavazat)
... programból elérhetően (menüpont, aloldal) írok
3% (10 szavazat)
... csak forráskódban írok
13% (38 szavazat)
... nem írok, mert inkább szóban elmondom a megrendelőnek
2% (6 szavazat)
... nem írok, mert van külön személy erre a cégnél
4% (11 szavazat)
... egyéb formában írok vagy csak az eredmény érdekel
24% (70 szavazat)
Összes szavazat: 287

A 3.17-es kernelnek megfelelő állapotot tükrözi a Linux I/O Stack Diagram új kiadása

Címkék

0

A Thomas-Krenn vállalatnál dolgozó Werner Fischer számos Linux konferencia előadója. Ő tartja karban a Linux I/O Stack Diagram-ot. A diagram korábbi, 1.0-s verziója még a 3.3-as Linux kernel alapján készült. A most kiadott újabb, 3.17 béta verziója immár a 3.17-es kernelben található állapotokat tükrözi.

[ honlap | SVG | PDF | PNG ]

Helló Window! - GTK alapú felhasználói felületek C, C++, Python nyelvű fejlesztése és tesztelése

Címkék

Az FSF.hu Alapítvány által 2011-ben kiírt szabad szoftver pályázaton támogatást nyert egy olyan írásmű elkészítése, ami a grafikus felhasználó felületek GTK nyelven történő fejlesztését több aspektusból mutatja be.

A GeoGebra dokumentációjának fordítása (FSF.hu Alapítvány pályázat)

Címkék

Az FSF.hu Alapítvány 2011-ben kiírt pályázatán 7 pályaművet támogatott, köztük a GeoGebra nevű matematikai szoftver legújabb változatához kapcsolódó magyar dokumentáció elkészítését is. A GeoGebra jól ismert nyílt forráskódú matematikai szoftver, mely a magyar felhasználók között is népszerű. Az FSF.hu Alapítvány már 2009-ben is támogatta a szoftver továbbfejlesztését.

Elérhetők a Raspberry Pi "Model B" kapcsolási rajzai

Címkék

Most, hogy a Raspberry Pi-k kiszállítása megkezdődött a végfelhasználókhoz, az alapítvány úgy döntött, hogy ideje közzétenni a "B" modell kapcsolási rajzát. Amellett, hogy hasznos azoknak, aki el kívánnak mélyedni a gép belső működésében, fontos azoknak is, akik kiegészítő lapokat kívánnak tervezni és gyártani a cucchoz. A dokumentum elérhető itt.

(Egyéb hír, hogy új Debian és Arch image-ek (2012-04-19) érhetők el a megszokott helyről.)

Átállás GRUB2-re

Címkék

A Linux bootlására használt eszközök változnak. Egészen pontosan a Grand Unified Bootloader (GRUB) hivatalosan "csak karbantartás" állapotba került, a GRUB fejlesztők felhagytak az eredeti GRUB fejlesztésével és helyette a teljesen újraírt GRUB2 felé fordultak. Az IBM developerWorks cikke a GRUB2 képességeit ismerteti.

Skype és OpenOffice.org Puppyra

Címkék

Mint arról korábban írtam, az Asus EEE PC 2G jól használható a Puppy-val. Viszont a kitűzött cél az, hogy OpenOffice.org és Skype is legyen rajta. Ez a múltkori leírás segítségével még nem elérhető. Ismét elővéve erőszakosabbik énemet, Zsigát nyaggatva, vele összeveszve, félig kibékülve megszületett a következő két, a cél elérését segítő anyag:

A Delphi és a Git

Címkék

Úgy alakult, hogy cégként szükségessé vált valami verziókezelő megoldást - ha lehet szabad szoftvert, de legalábbis ingyen hozzáférhetőt - ajánlanunk Delphi-t használó fejlesztőknek. Mivel egy Delphi alatti fejlesztéshez erre a célra évekkel ezelőtt az SVN-t már használtuk, természetesen első körben az SVN Delphi-ből való használhatóságát kezdtük el újra megnézni abban a reményben, hogy sokat fejlődött 2004 óta.

Hogyan használjuk a Git verziókezelő rendszert

Címkék

A közelmúltban megismerkedtem különböző elosztott verziókezelő rendszerekkel, és a választásom végül a git-re esett. Sajnos nem találtam átfogó leírást róla magyarul, így megpróbáltam egyet írni. Az általam készített dokumentumot a HupWiki-ben helyeztem el, mivel biztos vagyok benne, hogy lehet még rajta javítani, bővíteni, bizonyos dolgokra léteznek más módszerek, esetleg egyszerűbbek. Szeretném, ha egy olyan helyen lenne elérhető, ahol bárki kiegészítheti, pontosíthatja, ezért is nem küldtem be cikként. Az esetleges javításokat és kiegészítéseket előre is köszönöm!

A hogyan itt érhető el.