Elérhetők a Raspberry Pi "Model B" kapcsolási rajzai

Címkék

Most, hogy a Raspberry Pi-k kiszállítása megkezdődött a végfelhasználókhoz, az alapítvány úgy döntött, hogy ideje közzétenni a "B" modell kapcsolási rajzát. Amellett, hogy hasznos azoknak, aki el kívánnak mélyedni a gép belső működésében, fontos azoknak is, akik kiegészítő lapokat kívánnak tervezni és gyártani a cucchoz. A dokumentum elérhető itt.

(Egyéb hír, hogy új Debian és Arch image-ek (2012-04-19) érhetők el a megszokott helyről.)

Hozzászólások

Ez de csöves! Egy RTC meg egy gombelem mennyi lett volna nagykeráron? 1$?

"Adding an RTC is surprisingly expensive, once you’ve factored in batteries, area and componentry and would have pushed us above our target price. You can add one yourself using the GPIO pins if you’re after an interesting electronics project."

"we were very surprised to find how expensive RTC was. Maybe for a later version – we expect many people will just be leaving theirs plugged in, anyway"

Mondjuk az óraIC-t rárakhatták volna a nyákra, a kvarcnak, meg a gombelemtartónak csinálhattak volna forrszemeket. De lehet, hogy egy forrszem sem férne rá.

Látszik az egészen, hogy nem az volt az szempont a tervezésnél, hogy valami műszakilag felhasználható cuccot készítsenek. Pl. a körbe az oldalakra szerteszétpakolt csatlakozók nagyon "praktikusak", mert így nem tudod egyszerűen egy nagyobb dobozba berakni úgy, hogy még mellé férjen más is.

Ez arra való, amire csinálták: breadboard helyett, otthonra meg egyetemi laborba, játszani, tanulni. És arra jó is.

Az audio kimenet 50 kHz-re méretezett elsőfokú szűrője elég laza. Lejjebb raknám a töréspontját, s meredekebb volna jó. A terhelés ráadásul feljebb tolja a törésponti frekvenciát, bár gondolom, abból indulnak ki, hogy a fülhallgató impedanciája 50 kHz fölött már elég nagy.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE