A "csavaros" fagyizásról ...

Ez a fagyi az igazi, a többi csak hiánypótlónak jó ...

Hozzászólások

Szerintem a törököknél a kemény-nyúlós, kicsit tejbegrízes utánérzésű cucc. Az mindennek odaver. Sima fakanállal teszik apró tölcsérbe. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Inkább a classic olasz (vagy olasz stílusú) gombócos. Ebből a gépi méterrefagyiból még nem ettem jót.

És az albán fagyi? Szólni kell, hogy ne adjanak már olyan sokat, cserébe mindegy, hogy milyet kérsz, mindnek egyforma az íze.

Hogy működik a gép, hogy mindig az egyik felére kerül a csokis rész? Sosem értettem.

Én eddig olyan csavart fagyis gépet láttam, aminek 2 edénye van. Az egyik karra kiadagol egy csillagformán csak az egyikből, a másik karra a másikból. A középső kar meg egy olyan csövön tolja ki, ami el van felezve a mintával együtt.

Ha több - 4 vagy 6 - íz van, akkor ott esélyes, hogy több gép van és csak bizonyos kombinációknál működik ez a felezés. Ha olyat kérsz, ami nem egy gépben van, akkor nyom valamennyit csak az egyikből az egyik gépen és utána csak a másikból a másik gépen.

Képzeld el a csövet amin kijön a cucc a tölcsérbe. Belül ketté van osztva egy adott hosszon, s így egyik felében barna, másik felében fehér cucc jön. Nem pont így, mivel a két adagoló kar plusz a közösített kar nem véletlen van - de így szerintem megvan amit mondok. 

Meghúzod a közös kart, jön egyszerre a két cucc. Alá teszi a tölcsért a kezelő, amit _nem fog forgatni_, hanem finoman mozgatva O alakokat ír vele, a tölcsér tájolása mindig azonos marad. Így mindig az adott oldalon lesz a sötét, másikon a világos trutyi. Csak mozgatja, játszik alatta, az O átmérőjét szemre állítva a kért mennyiséghez. Látványra meg csavaros lesz.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

ride map? :)

A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Nem szoktam követni, megyek amerre a visz az ihlet, GPS-t sem szoktam indítani. Városi körnek indult, de a végén lett egy Győr-Csesznek-Győr karika, megállás a cseszneki várral szemben levő motoros büfében egy sörre és a kávéra, majd vissza Győrbe a Tihanyi Árpád úti fagyizóba. Jó kis 3 órás kör volt.

trey @ gépház

Sok helyen kóstoltam fagyit, a pálmát még mindig a dánok viszik. Verhetetlen ennél jobbat még sehol sem ettem. Nem csak a fagyi a lényeg, hanem a díszítés és amit még rá szórnak (tejszínhab, eperhab, csoki szeletek) Második helyen talán a bécsi Bortolotti (ha még egyáltalán létezik) lenne. Érdekes módon sokan dicsérik az olasz fagyit, de Olaszországban soha nem ettem olyat, amire azt mondjam, hogy "na ez igen".

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

En Bakonybelben ettem tegnap csoki-vanilia csavaros fagyit motorozas kozben megallva, ott TENYLEG nagyon jo, suru, kremes, fincsi :)

Ugyanitt megemlíteném, hogy holnapután a cégünknél Fagyinap lesz!

trey @ gépház