Kamarai tagság

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 02. 28., k – 17:11

Most mondták be a TV híradóba, hogy meg fogják szüntetni az orvosok kötelező kamarai tagságát. Reméljük, hogy ezt a döntést az összes kamarára kiterjesztik.

Semmit nem kapsz. Ez nem tagdíj, csak sarc.

Inkább úgy fogalmaznék, hogy ez legalizált rablás. Ha sarkon fegyvert nyomnának a fejemhez és ötezerért mehetnék tovább, az nem idegenítse ennyire. Most egy törvényt nyomnak a fejünkhöz, azok akikre "szavaztunk".

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

a faszomse' tuggya', hogy mire fel gombol le rólam a kamara minden évben 5000 forintot. Mit kapok én ezért cserébe?!

Olvastad volna el a tájékoztatót, amit most is kiküldtek:

Tájékoztatom továbbá, hogy a Gktv. 8. § (2a) bekezdése alapján jogosult a vállalkozás  
székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara ügyfélszolgálatán az alábbi  
kamarai alapszolgáltatások igénybevételére:
• tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben;
• üzleti partnerkeresés;
• pályázatfigyelés

Na jah, én is rühellem, hogy rámerőltetnek egy olyan szolgáltatást, amit bazira nem akarok igénybe venni.

Hogy Parragh vehessen magának pár yachtot. Azt várod el, hogy szolgáltatást kapj bármilyen befizetésed után? Mondták már neked, hogy a szochóért se jár semmi, ezért hozzájárulás a neve, és nem adó, mégis kötelező? Ne mondd, hogy újak neked ezek a módszerek. Ennyire nem lehetsz naiv.

Szerkesztve: 2023. 02. 28., k – 17:50

Képviselik a Katások érdekeit, ja inkább felszopják a fideszt. Már csak az a kérdés, hogy miért Trey nyitotta aki szintén :D 

Amúgy valószínűleg az "inkompetens" (nem tőlem van) könyvelőjére többet költ havonta, hogy a saját ügyfélkapuján (aka: a benyújtott bevallásokért felelőséget nem vállalva) beadja a bevallásait. :)

Mi a kérdés, hogy egy érdekvédelmi szervezet/közigazgatási szervet vagy bármi mást benyeltek az általad imádottak és te mint hívő sajnálod tőlük azt az évi 5k támogatást? 

Ennek örülünk, nem? Tapsolnod kellene hozzá, hogy így is támogatod, hogy előre megy nem hátra ;)

Nem érted a problémát. Nem a szaros 5000 forint a lényeg, hanem, hogy valaki akkor védje az érdekeimet, ha kérem rá.

Mi lesz a következő lépés? Hogy mint a MOK (érdekvédelmi szervezet) fenyegetni kezd? Mi lesz? Eljutunk az amerikai szakszervezetekig, ami gyakorlatilag egy maffia volt és aki nem kér belőlük, azokat kicsinálják?

Helyes volt a döntés az orvosi kamarával. Legyen választható, nem kötelező. Tudod, opt-in, mindig jobb mint a mandatory.

trey @ gépház

Ó, dehogynem! Idézem is!

Ha ti részt vállaltok az alapellátási ügyeletben gyakorlatilag „sztrájktörővé” váltok.

Akik önként vállalnak plusz munkát, eladják a jövőjüket, a jövőtöket egy tál lencséért.

Ez burkolt fenyegetés (majd jól kivet a szakma titeket), érzelmi zsarolás.

trey @ gépház

Mi nem az? Valakit sztrájktörőnek nevezni? Tudod mit csináltak régen a sztrájktörőkkel? Felakasztották őket :D

Az nem fenyegetés, hogy ha nem velük maradsz, akkor ellenük vagy? Ha meg ellenük vagy, akkor ha kibasznak a kamarából, akkor nem praktizálhatsz?

Tényleg nem az! Na, pont ezt a bohóckodást szüntették meg most. Helyesen.

trey @ gépház

Ha meg ellenük vagy, akkor ha kibasznak a kamarából, akkor nem praktizálhatsz?

Ezt hogyan sikerült kikövetkeztetned? Mi lenne a jogalap?

Az, hogy mit láttat bele GG a hozzád hasonlókba, nem változtat a szöveg tartalmán. Semmiféle fenyegetésről nem volt szó. Ez csak egy hazugság, amivel lehet etetni az önálló gondolkodásra és szövegértelmezésre képteleneket (valójában a többség el sem olvassa), hogy miért kellett már megint egy nap alatt, bárminemű hatásvizsgálat, egyeztetés nélkül alapjaiban megváltoztatni a jogi környezetet. (Valójában tudjuk, túlságosan erős volt a MOK érdekérvényesítő képessége.) Aztán majd lehet mutogatni a csúnya Brüsszelre, amikor szóvá teszik, hogy itt nincs jogállam.

(Disclaimer: semmilyen kötelező kamarai tagsággal nem értek egyet.)

amivel lehet etetni az önálló gondolkodásra és szövegértelmezésre képteleneket

Bagoly mondja. Milyen érdekes, hogy ilyenkor precíz megfogalmazást, "jogalapot" követeltek, de aki a kitörés túrán részt vesz az meg náci. Csöppet sem kettős mérce.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

És a zsarolás melyik passzusban van benne? Vagy le van írva, hogy az ügyvéd, hogy küldje a hivatalos zsarolólevelet? :D

Szerintem ezt a fekete-fehér dolgot gondold át :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én értetlenkedek? Te tettél egymás után két egymásnak ellentmondó állítást, tehát az egyik esetben hazudtál.

De, hát ott van a szövegben feketén-fehéren ... Csak te tagadod. :D

vs.

Explicit nem is. Az ilyet nem szokták a sunyik leírni. Csak utalni rá.

 

Summer31312312, te vagy az?

Nem, én rühellem a DK-t (is).

Szerkesztve: 2023. 02. 28., k – 18:46

Azt kapod cserébe, hogy Parragh meg sem meri mondani a fizetését, mert az sokak számára irritáló lenne. Feleségének a havi 3 milliós fizetése aprópénz a büdzséjükben: https://hvg.hu/kkv/20180502_Parragh_a_fizeteserol_szamot_nem_mondok_mer…

Te azért fizeted ezt, hogy ő havonta soktízmilliót tegyen el. De nyugi, az erről szóló törvényt maximum akkor fogja a Fidesz 1 nap alatt megszavazni, ha Parragh azt kéri majd, hogy ne 5000 legyen, hanem az infláció és a brüsszeli energiaszankciók miatt megnövekedett kamarai kiadások miatt 10000. Akkor majd azt nem fogod tudni, hogy 10e-t mire fizetsz be.

Nem, én azért fizettem nekik, mert muszáj volt. Az adózási kiskapuk bezárásáért pedig fizetek mást: országgyűlési képviselő, NAV stb.

Mindketten tudjuk (csak te úgy teszel, mintha nem tudnád), hogy kb. a kormány eldöntötte (helyesen), ezeket meg odatették mögé színháznak, hogy kisebb legyen a felzúdulás. Semmi közük nem volt hozzá.

trey @ gépház

Vagy akkor, ha leszavazzák Parraghot és az utódja esetleg elkezdi tényleg érdekvédelmi szervezetként működtetni a kamarát, ami kellemetlen lesz az aktuális kormánynak. Úgy rémlik, volt olyan időszak, amikor nem volt kötelező a kamarai tagság, lehet, hogy épp ilyen apropóból (ahogy most az orvosival játsszák - és játszották korábban is)

Nem kötelező a vállalkozók kamarai tagsága. Viszont ha kamarai tag vagy, akkor a kötelező éves kamarai hozzájárulást levonhatod a tagdíjadból :)

Valahol elvesztem.

  • Nem vagyok tag az iparkamarában, de kötelező fizetnem évi 5K-t nekik?
  • Nem vagyok tag, nem is kötelező, ellenben olyan leveleket küldenek minden évben, ami alapján azt hihetem, hogy kötelező és ezért fizetek?

És mindezt úgy, hogy a könyvelők is elhiszik, hogy fizetnem kell?

Ezt most így hogy?

Kamarai hozzájárulást (ami nem kamarai tagdíj) kötelező fizetned, törvény írja elő. Ettől még nem leszel kamarai tag - az nem kötelező.

Az egész arról szól, hogy kell Parraghnak és a haverjainak pár milliárd forint szabadon elkölthető pénz, amit sarcként beszednek. A saját pénzünkön pedig megveszik az országot maguknak.

Köszönöm, megvilágosodtam:

- van egy kamara, épp lehetnék tagja is (de nem vagyok)

- ugyan tagja nem vagyok, de kötelező támogatást fizetnem nekik

- és ha kérdeznék tőlük valamit, akkor bizonyos keretek között tán válaszolnának - vagy nem

És ez az utolsó mondat elegendő arra, hogy nekik jó, kismillió másnak meg nem jó legyen.

Nem lehetne, hogy  minden magyarországi lakos magánember kötelezően fizessen évi 1111 forint hozzájárulást a Magyar Linux Egyesületnek(*), aki bárhol Linux alapú rendszert használ? (Telefon, okosTV, otthoni / céges router, AP, NAS, bármi - de mivel a Google és FB is épít a Linuxra, akkor akinek _van_ FB accountja, vagy épp keresett már Googleval, ő is!)

(*) Mivel az LME tudtommal - ha nehezen is - de már megszűnt szervezet, e helyett ez a támogatás menjen a Magyar BSD Egyesületnek, ahol is az elnokség és a tagság azt elkokózhatja / elsörözheti / elkurvázhatja / elköltheti olcsóbb, de még inkább drágább éttermekben.

Most hogy megvilágosodtam, már csak egy dolog nem hagy nyugodni:

a Magyar Orvosi Kamara számára szintén kötelező minden (magyar, most már nem kötelezően tag) orvosnak évi támogatást nyújtania, vagy ez csak a derék iparosemberek számára van fenntartva? Mert azért szerintem az lenne a szép, ha ők simán kipottyannának a Camorrájukból, de azért a kötelező tagdíj helyett kötelező hozzájárulást kéne fizetniük.

(Ennek persze meglenne az a következménye, hogy tagság nélkül - ne legyenek illuzióink, nagy rész nem fog nyilatkozni - jelentőségüket vesztik, a pénz elköltését viszont a Számvevőszék, az APEH, és társai napi rendszerességgel fogja vizsgálni, tehát előbb büntiként elveszik tőlük, utóbb megszüntetik őket és szintén elveszik tőlük és már el is vesztette köz/magán és egyéb jellegét, sőt létét is és megsemmisül. De legalábbis eltűnik a szemünk elől.)

"Térítésmentesen vehet igénybe tanácsadást pénzügyi, hitelhez jutási kérdésekben a gazdálkodó. Segítenek a regisztráció után üzleti partnerkeresésben és tájékoztatást kaphat az aktuális pályázati lehetőségekről."

A szolgáltatás az, hogy ha befizeted, akkor nem büntetnek meg jobban. A feketegazdaságban ezt védelmi pénznek hívják, a hivatalosban pedig kamarai tagságnak. Egy jó van benne, hogy legalább olcsó. De ezt csak halkan mondom, nehogy megemeljék...

Szerkesztve: 2023. 03. 13., h – 14:31

Az egész arról szól, hogy kell Parraghnak és a haverjainak pár milliárd forint szabadon elkölthető pénz, amit sarcként beszednek. 

Na akkor elmondom, nincs itt semmi sundi bundi,  tehát: Az ötezer forintok beszedéséhez kellett egy új nyilvántartó szoftver, ami ugye pénzbe kerül. Ez és az üzemeltetés pont annyiba kerül mint amennyit beszednek az ötezer forintokból. Ha nem szednék be ezt az ötezret boldog boldogtalantól, akkor a kamarának kellene állni a költségeket. Mit nem lehet ezen érteni?