Szivárványos

Link: https://www.google.com/search?channel=fs&q=how+to+turn+off+rainbow+splash+rasbperry+pi

Hozzászólások

Nem megkerulheto dolog ez, hiaba...

Hamarost megy ez is a szemetbe, mint a feminizmus, blm, meg Greta (az utobbival meg szimpatizaltam is kicsit)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Minden szivárvány színes, de nem minden színes szivárvány.

Most, hogy rommá égtél Microsoft ügyben, amiről még a hülye is tudja, hogy 1000%-kal tolja a propagandát, vagdalkozol.

Megkérdezem majd neked, hogy van-e köze az Sz betűnek a gay propagandához, de gyanítom nincs, hiszen ez a betű kb. 15-20 éve ilyen, akkor pedig még nyoma sem volt ilyeneknek. Ellenben olyan vállalatokkal, akik mostanában ugrottak fel a vonatra.

Egyébként sem értem mit hisztizel, a blogbejegyzés pont arról szól, hogy NEM kapcsoltam ki.

trey @ gépház

pont annyi köze van hozzá, mint a Raspberry pi (ami 9 éve így inicializál amúgy :)) boot képernyőjéhez.

Ezzel vitatkoznék.

Amúgy őszintén megpróbáltad kikapcsolni? XD

Eleve minden boot splast ki szoktam kapcsolni a picsába, mert lassítja a bootot és tök felesleges. Mivel ez 100 évente egyszer fog újrabootolni, hagytam, de hidd el, ha napi szinten kellene várnom rá, már nem lenne benne. Nem a buzik miatt kapcsoltam volna ki, hiszen a laptopom is ki van kapcsolva a logós boot, mert okádok tőle.

trey @ gépház

Ezzel vitatkoznék

https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=55464

Hajrá, nézd a dátumot. :)

Eleve minden boot splasht ki szoktam kapcsolni a picsába, mert lassítja a bootot és tök felesleges. 

Szóval ez egy boot splash (nincs több kérdés :))

A szálban eddig azzal is tagadásban voltatok, hogy az nem szivárvány. Mindeközben a összes ember rainbow logo-nak hívja.

NEM AZ! NEM ÉRTED!?! NEM AZ! A rainbow angol szó nem szivárványt jelent!!!!

;D

Felkészül ... az nem az! A Raspberry Pi porjekt logója se, meg egyébként se!!!

De, nem érted!? Nincs köze hozzá!!!!!!

:D :D :D

trey @ gépház

Köszi, hogy megerősítetted, hogy ez egy rainbow (szivárvány) effect. Legalább ezzel már nincs több dolgunk. Azt is köszi, hogy technikailag leírtad, hogy hogyan állítódik elő. Most a következő mi lesz? Leírod technikailag, hogy hogyan nyomtatnak ki egy szivárványos pride logót, vagy hogyan készül egy pride zászló? :D

Tehát, visszatérve az elejére, a nyitóra:

a #RaspberryPi szivárványos boot képernyővel indul. Hármat is üzembe helyeztem belőlük az elmúlt hetekben, de NEM kapcsoltam ki a szivárványos boot képernyőt.

Mi az, amit ebben szeretnél vitatni, vagy mi az, ami ebben számodra irritáló? Esetleg menjünk végig egyenként a mondatokon?

trey @ gépház

De hisz' láthatod, hogy nem szerkesztettem ki.

Amúgy semmi a nagy kérdés,

Azt látom, de mégis nyom téged valahol alfélen. :D

kikapcsolható GPU teszt

Elgondolkozom, hogy 10 billiárd IT és mobilkommunikációs eszközön miért nincs ilyen, egyébként "kurva hasznos" (semennyire) szivárványos boot teszt. :D

Illetve, ha a Broadcom azt pl. gyári tesztek okán, tényleg tesztelésre beletette, azt mindenképpen meg kellett-e tartania a Raspberry Pi projektnek a végfelhasználók felé. És ha igen, milyen szimbólumból, vagyis miért.

trey @ gépház

Elgondolkozom, hogy 10 billiárd IT és mobilkommunikációs eszközön miért nincs ilyen, egyébként "kurva hasznos" (semennyire) szivárványos boot teszt. :D

A buzik miatt tették bele/hagyták benne Trey. Mondjuk az ne zavarjon, hogy ez egy devel board lenne és a szivárvány bizbasz mondjuk pont segíthet, hogy hol akad el a boot folyamat. Arról meg pláne nem , hogy több eszköznél is lehet ilyen init max nem veszed észre. (És igazából a pi 1-nél is max fél másodpercig láthattad ezt az "LMBTQ propagandát" ha az eszköz képes volt felbootolni gondolom az újabbak meg még gyorsabban váltanak róla. :D)

Eleve nem zavar gemnon, hiszen erről szólt az OP! :D :D Ha zavart volna, már nem lenne benne :D Nyugodj meg! Komolyan mondom, hogy ritkán láttam kapálódzni embert így olyasmi ellen, ami nem történt meg.

Loop:

Eleve minden boot splast ki szoktam kapcsolni a picsába, mert lassítja a bootot és tök felesleges. Mivel ez 100 évente egyszer fog újrabootolni, hagytam, de hidd el, ha napi szinten kellene várnom rá, már nem lenne benne. Nem a buzik miatt kapcsoltam volna ki, hiszen a laptopom is ki van kapcsolva a logós boot, mert okádok tőle.

trey @ gépház

A szivárvány bizbasz azt jelenti, hogy van SD kártya a PI-ben és a boot folyamat bizonyos szintig legalább eljutott. :) Értsd ha nem látja a kártyát nem tudja róla betölteni a broadcom blobokat akkor nincs LMBTQ propaganda sem. Legalábbis PI 1-nél még úgy rémlik így volt. :D 

Ezt kiírni 2021-ben szövegesen nem is lehet (amit mindenki megért egyébként a Föld kerekén), ehhez kell egy szivárvány bizbasz. Pontosan erről van itt szó.

Értsd ha nem látja a kártyát nem tudja róla betölteni a broadcom blobokat akkor nincs LMBTQ propaganda sem

Ebben az esetben lehetne mondjuk egy szomorú szarmoji, vagy terhes férfi emoji a kirakott szimbólum, ahelyett, hogy kiírnák: "Not found ..."

Te tényleg az elbutulás pártján vagy?

trey @ gépház

When you power on your Raspberry Pi, the first bits of code to run is stored in a ROM chip in the SoC and is built into the Pi during manufacture! This is the called the first-stage bootloader. The SoC is hardwired to run this code on startup on a small RISC Core (Reduced Instruction Set Computer). It is used to mount the FAT32 boot partition in your SDCard so that the second-stage bootloader can be accessed. So what is this ‘second-stage bootloader’ stored in the SD Card? It’s ‘bootcode.bin’. You might have seen this file if you had mounted the SD Card in Windows. Now here’s something tricky. The first-stage bootloader has not yet initialized your ARM CPU (meaning CPU is in reset) or your RAM. So, the second-stage bootloader also has to run on the GPU. The bootloader.bin file is loaded into the 128K 4 way set associative L2 cache of the GPU and then executed. This enables the RAM and loads start.elf which is also in your SD Card. This is the third-stage bootloader and is also the most important. It is the firmware for the GPU, meaning it contains the settings or in our case, has instructions to load the settings from config.txt which is also in the SD Card.  

A szivárványt a start.elf csinálja ha a config.txt-ben nincs tiltva. Végülis igazad van CPU még a fasorban sincs nemhogy az OS, de a GPU attól még irkálhatna üzeneteket. :D 

https://thekandyancode.wordpress.com/2013/09/21/how-the-raspberry-pi-bo…

Ebben az esetben lehetne mondjuk egy szomorú szarmoji, vagy terhes férfi emoji a kirakott szimbólum, ahelyett, hogy kiírnák: "Not found ..."

Nagyon nincs igazad.

Adódhatnak helyzetek, amikor addig sem képes elvergődni a rendszer, hogy egy pontot kinyomtasson.
Az alacsony feszkót is egy vibráló négyzetes bizbasszal jelzi a raspi.

De csak azért mert nem tudtad, hogy patcheld ki a start.elf-ből. ;)

Akinek kalapácsa van mindent szögnek lát. A homofób az meg minden szivárványban buzit lát.
Furi, hogy egy férfi ennyit foglalkozik más férfiak nemi identitásával. Szerencsére azért ez egy elfogadó közeg.

Örömmel látom, hogy megérkezett a szóhasználat frissítés: propaganda

Átolvastam de őszintén szólva azon kivül hogy egy felnőtt férfi indokolatlanul marháskodik valamin, mert ráér (vagy egyéb okból), nem látom ennek az egész irományhalmaznak az értelmét.

Segitesz? Hisz ráérsz. Mit akartál eredetileg mondani, mi volt a szándékod?

Rohadtul nem értem hogy a trollkodáson kivül van-e itt még egyéb szándék/infó. Pedig kétszer átfutottam. Nem nekem való ez a fajta marhulás, amit csinálsz.

Eleinte azt hittem, hogy fejedbe vetted hogy biztos a propaganda miatt van szivárvány (hiszen ellenpropagandista vagy, ezért ez a kézenfekvő). De hülye te sem vagy, hiszen ott van az az első modell óta, amikor még neked és másoknak is volt jobb dolgotok mint szivárvánnyal trollkodni. (olyan 10 éve)

Marad a trollkodás, és azon röhögsz hogy megpróbáljuk megérteni, mit akarsz mondani.

De ha semmit, akkor minek erőlködünk? :)

Sima véleményformálás. Szerintem rossz, hogy a reptéren várakozva nincs jobb dolgod mint trollkodni és azon röhögni, hogy a többiek nem értik mit akarsz mondani (hisz még mindig nem derült ki). De ha jól esik, csináld nyugodtan, nem azért mondtam. Ez sima szubjektiv vélemény, mindenkinek meglehet mindenről.

"Amikor valakinek a mienktől különböző véleménye van. "

Nem, erről szó sincs, hiszen nem irtál semmilyen konkrétumot, csak röhögve körbefutkosol a trollzászlóddal, azokat hergelve, akik értelmet keresnek ebben a threadben. Szóval mi is az értelme, ha van?

A TI-s témáról: engem nem érdekel, csak látom hogy ugyanúgy trollkodásra használod, mint ezt a szálat (aminek az értelmét már kétszer kikértem tőled, de most már kerülöd rá a választ. Mondjuk ezzel meg is kaptam). Annyira nem szórakoztat egyébként ez a szál, elkövettem a hibát hogy feltételeztem van bármi értelme annak amit ide postoltál. Pedig nincs.

Ha pedig van, ird le érthetően, tisztán, magyarul. Kérlek. Miért is fontos az hogy szivárványos a boot és te nem kapcsoltad ki? Melyik része a fontos? Miért?

trollkodásra

Vicces, hogy egy transzparenciáért küzdő szervezet megkérdezése egy általuk indított ügyről, az neked trollkodás. Eleve, transzparensen kitehették volna, hogy mi lett az ügy eredménye. Csak a linket kellett volna elküldeniük.

trey @ gépház

Tekintsd ezt olyan pride-nak a részemről, mint a buzifelvonulást. Pontosan annyi az értelme. Büszkeség kinyilvánítása. Egyébként, most volt a pride hónapja. Ha ezek után azt mondod nekem, hogy a pride téma trollkodás, menten tökön szúrom magam!

trey @ gépház